Şimdi Ara

HTC Hero Innovation Club v2.1 (Üyeler: 65) (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.387
Cevap
1
Favori
62.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefonu kırmadan root yapmanın bir yolu var mıdır ? Yoksa root yapmak telefonu kırmak mıdır? Official rom'u rootlu bir şekilde kullanarak garantiyi kurtarabilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeşil Limon -- 18 Haziran 2010; 19:17:44 >
  • Forumdaki ilk mesajım, hayırlı uğurlu olsun. :D Beni de eklerseniz listeye sevinirim.
  • Bir şey daha soracağım Hero'mun şarjı yarım iken usb'ye bağlıyorum ve kendini şarj etmeye başlıyor bunun bir zararı var mıdır?
  • Bir zararı olmaz.

Arkadaşlar, cihaza usb yoluyla atacağınız gizli dosyalarınız varsa, (kendi foto ve video editörü tarafından görüntülenmesini istemiyorsanız) bilgisayarda başına nokta koyup klasör ismi oluşturuyosunuz, misal .gizli , daha sonra Astro veya buna benzer bir dosya editörüyle görebiliyorsunuz gizli dosyaları.

Bu arada cihazı aldım, elimden düşüremiyorum, muhteşem bir şey bu. Benide listeye eklerseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeşil Limon

Bir şey daha soracağım Hero'mun şarjı yarım iken usb'ye bağlıyorum ve kendini şarj etmeye başlıyor bunun bir zararı var mıdır?

Hayır, hiçbir zararı yok. Lityum İyon pillerin o çook eskide kalan Nikel Metal piller gibi "hafıza etksisi" yoktur.
    İstediğiniz zaman şarja bağlayın, istediğiniz zaman şarjdan ayırın. Pil ömrüne hiçbir etkisi yoktur.

Yanlız şu var. Pili tam %0 a kadar kesinlikle kullanılmamalı. Bu pilin performansını olumsuz yönde çok etkiler. Zaten Hero cihazımız %5-10 civarında cihazı kullanmamıza izin vermiyor, hemen kapatıyor.

Sonuç olarak işe gidin şarja bağlayın, eve gidin şarja bağlayın, sokakta bağlayın, dağda bağlayın vs.vs.....

• Arkadaşlar Kimera ile overcklock yaptım.
    Bunu kaldırmak için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor acaba?
  • Vodafone aylık internete abone oldum.Hero sürekli bağlı canavar gibi oldu.Tavsiye ederim
  • ya aynı üyelik bendede var.ama arada kapaıp açınca internete bağlanmıyor takrar ayarlara girmem gerekiyor.öyle bağlanıyor.sizdede oluyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirpisan

ya aynı üyelik bendede var.ama arada kapaıp açınca internete bağlanmıyor takrar ayarlara girmem gerekiyor.öyle bağlanıyor.sizdede oluyormu?

Evet aynısı bende de oluyor. Uçak modunu açıp kapatıyorum ben öyle tekrar bağlanıyor.
  • Bende olmuyor hiç mobile widgetini ekledim net kullanacağım zaman açıp kullanıyorum
  • Bu cihaz muhteşem, tamamen kişiselleştirmek mümkün, şu ana kadar yapabildiklerim :

Remote RDP Enterprise ile komple bilgisayarı uzaktan yönetebiliyorum,
    aBTC Torrent programı var şaka gibi, wireless internet olan heryerden sömür
    CoPilot Live programıyla Türkçe sesli olarak Mobil internet üzerinden GPS programı var, muhteşem çalışıyor.
    Telefonu zaten ingilizce kullandığım için, Sam 3.44 yükledim, appmarket'e gerek kalmadı gibi, eksik olanları manuel yüklüyorum.
    Müzisyen olduğum için gerekebiliyor ara sıra, Piano Play programı yüklü...
    Astro ile cihazı harici bellek gibi kullanmak bile mümkün, isterseniz eklediğiniz klasörlerin başına bir nokta (.klasörismi) koyarak gizleyebilirsiniz bile.
    Album Art Grabber programı ile albüm kapak resmi olmayan mp3lerinizin kapaklarını bir tuşla bulabilir, seçebilirsiniz.
    Barcode Scanner programı ile bir mağazada beğendiğiniz ürünün yurtdışı alternatif fiyatlarını görüp ona göre karar verebilir, değerlendirebilirsiniz.
    Movies programı ile gündemde olan, sinemalara yeni gelen tüm filmlerin fragmanlarını, konularını okuyup inceleyebilirsiniz.

Bu zaten cihazın kendi özelliği, ama yinede anlatayım, bence görsel olarak çok güzel bir özellik ;
    Facebook hesabınızı cihaza tanıtırsanız, telefon rehberinizdeki insanların fotoğraflarını ve doğum günlerini de rehbere ekleyebiliyorsunuz. Böylece o kişi/kişiler sizi aradığında facebook profil fotoğrafları görünüyor.

Cihazı 2 gün önce aldım, bu saydıklarımı ipod Touch üzerinde yapmam aylarımı/yıllarımı almıştı, malum apple tekelciliği yüzünden. Android'in özgürlüğü sebebiyle, sadece 2 günde bunlar halledildi, kimbilir daha neler olacak... Android işletim sistemine aşık oldum resmen.
    Bu arada cihazım kvk hero, ve 1.5 official rom yüklü üzerinde. Enteresan ama gayet stabil ve hızlı çalışıyor, official 2.1 gelene kadar root vs uğraşmayı düşünmüyorum, çünkü zaten yeteri kadar "custom" hale geldi benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poibra -- 20 Haziran 2010; 4:55:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Computeus
    Onlarında cevapları verildi.

Root etmek gerekli değildir. Telefonu nasıl kullanmak istediğinize bağlı. Derseniz ki bana normal kullanım yeterli, market lazım değil root yapmanıza gerek yok.

Market istiyorsanız root yapmanız lazım. Telefonu en ince ayrıntısına kadar kurcalamak istiyorsanız root yapmanız lazım. HTC'yi beklemeden, yeni çıkan Android versiyonlarını kurmak istiyorsanız Root yapmanız lazım.

Root işlemi kime göre kolay kimine göre zor.

Root yapma işlemi garantiyi bozar.

Cevabınız için teşekkür ediyorum biraz geç gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poibra
    Bu cihaz muhteşem, tamamen kişiselleştirmek mümkün, şu ana kadar yapabildiklerim :

Remote RDP Enterprise ile komple bilgisayarı uzaktan yönetebiliyorum,
    aBTC Torrent programı var şaka gibi, wireless internet olan heryerden sömür
    CoPilot Live programıyla Türkçe sesli olarak Mobil internet üzerinden GPS programı var, muhteşem çalışıyor.
    Telefonu zaten ingilizce kullandığım için, Sam 3.44 yükledim, appmarket'e gerek kalmadı gibi, eksik olanları manuel yüklüyorum.
    Müzisyen olduğum için gerekebiliyor ara sıra, Piano Play programı yüklü...
    Astro ile cihazı harici bellek gibi kullanmak bile mümkün, isterseniz eklediğiniz klasörlerin başına bir nokta (.klasörismi) koyarak gizleyebilirsiniz bile.
    Album Art Grabber programı ile albüm kapak resmi olmayan mp3lerinizin kapaklarını bir tuşla bulabilir, seçebilirsiniz.
    Barcode Scanner programı ile bir mağazada beğendiğiniz ürünün yurtdışı alternatif fiyatlarını görüp ona göre karar verebilir, değerlendirebilirsiniz.
    Movies programı ile gündemde olan, sinemalara yeni gelen tüm filmlerin fragmanlarını, konularını okuyup inceleyebilirsiniz.

Bu zaten cihazın kendi özelliği, ama yinede anlatayım, bence görsel olarak çok güzel bir özellik ;
    Facebook hesabınızı cihaza tanıtırsanız, telefon rehberinizdeki insanların fotoğraflarını ve doğum günlerini de rehbere ekleyebiliyorsunuz. Böylece o kişi/kişiler sizi aradığında facebook profil fotoğrafları görünüyor.

Cihazı 2 gün önce aldım, bu saydıklarımı ipod Touch üzerinde yapmam aylarımı/yıllarımı almıştı, malum apple tekelciliği yüzünden. Android'in özgürlüğü sebebiyle, sadece 2 günde bunlar halledildi, kimbilir daha neler olacak... Android işletim sistemine aşık oldum resmen.
    Bu arada cihazım kvk hero, ve 1.5 official rom yüklü üzerinde. Enteresan ama gayet stabil ve hızlı çalışıyor, official 2.1 gelene kadar root vs uğraşmayı düşünmüyorum, çünkü zaten yeteri kadar "custom" hale geldi benim için.

Album art grabber ve barcode scan parogramlarini nereden bulurum.

• Merhaba,

- Root işlemi, telefonun işletim sistemine erişebilmek ve normalde izin verilmeyen değişiklikleri yapabilmek için uygulanan bir işlemdir.
    - Root işleminin kolay veya zor oluşu bence 2 parametreye bağlı:
    1. İzlediğiniz yönergelerin ne kadar açık seçik ve doğru olarak yazıldığı
    2. Sizin bilgisayar ve yazılım bilginiz ve tecrübeniz.
    Örneğin ben şimdiye kadar kendi telefonuma ve bir arkadaşımın telefonuna root işlemi uygulayarak VillainROM adı verilen ve bağımsız geliştiriciler tarafından düzenlenmiş bir ROM kurdum. Kurulum aşamasında yönergeleri izledim ve bir problemle karşılaşmadım. Fakat bir dosya indirip üzerine çift tıklamak ve sürekli "ileri" butonuna tıklamak kadar kolay bir işlem değildi bu. Ancak cihazın içini açıp herhangi bir bileşene müdahale etmek ya da farklı bir cihaz kullanmak da gerekmiyor. Sadece bir bilgisayar (ben Windows kullanıyorum), USB bağlantı kablosu ve internet bağlantısı yeterli. HEX editör ücretsiz olarak indirilip kuruluyor ve çok basit bir işlem için kullanılıyor. Onun dışında goldcard uygulaması için birkaç komut yazmanız, bazı kopyala yapıştır işlemleri, yedek alma ve tüm bilgilerinizi saklama ihtiyacı, tüm program ve ayarların siliniyor olması gibi hassas durumlar var.
    - Telefona root uygulanması durumunda garanti dışı kalacağı söyleniyor, ancak KVK servis yetkililerinin çok da önem vermeden orijinal sistemi yüklediklerini de okumuştum. Ya da telefonda servis ihtiyacı oluştuğunda sisteme erişebiliyorsanız orijinal işletim sistemini kendiniz de yükleyip servise öyle götürebilirsiniz. Yine de tüm bu işlemler ve riskler Hero'nun ROM'unu değiştirmeme engel olmadı, zira Android 1.5 Cupcake bu telefonun yeteneklerini çok sınırlıyor. Hele hele Android Market'in olmaması bence kesinlikle kabul edilebilir bir durum değil. Bu aynen Windows yüklü bir bilgisayar alıp hiçbir yazılım yüklemeden kullanmaya benziyor. 3. şahıs uygulamalar ne yazık ki çok az sayıda ve asıl kaynak Market'te. Ayrıca Andorid 2.1 ROM'unun Hero'ya kazandırdığı çok şey var. Dün örneğin HTC Legend ve HTC Desire ile ilgili yorumları okudum ve Hero'ya üstünlük olarak anılan özelliklerin çoğu aslında Android 2.1'e ait şeyler. Yani şu anda benim Hero'mda da var.

Sonuç olarak bence root işlemi göze alınması gereken, dikkatli bir insanın kendi kendine evinde uygulayabileceği, hata yaparsa genellikle en fazla bir hata mesajı alıp kalacağı, fakat uygulandığında telefona adeta cennetin kapılarını açan bir uygulama. Özellikle de yasal 2.1 yamasının HALA çıkmamış olduğu gözönüne alınırsa.

Selamlar,
    srdy

quote:

Orijinalden alıntı: flashabu

neden kimse yardım etmiyor ya arkadaşlar lütfen biri 5dk'sını ayırıp bana yardım edebilir mi? sorduğum sorular en genel şeyler;

-nedir bu root ve rom olayı tam olarak?
    -yapmak kolay mıdır, yani bazı yerlerde HEX editörler falan gerektiği yazıyor.
    -garanti dışı kalır mı, kalsa bile yine de yeni bir rom yüklenmeli mi?

Lütfen arkadaşlar bir yardım..

• Merhaba Arkadaşlar,

Burada yazılan ve artık referans haline gelmiş yazıları/yönergeleri yayımlayabileceğimiz bir blog açtım. Adresihttp://srdHero.blogspot.com. İsteyen yazar olabilir. Özellikle de burada kılavuz niteliğinde yazı yazmış olanlara çağrı yapıyorum. Aynı sorulara tekrar tekrar maruz kalmamak için bir defa yazılmış şeyleri blog'a aktaralım ve böylece buradan kolayca link verebiliriz. Bu blogun özelliği tamamen Türkçe olması. Ben de yabancı forumlardan ve sitelerden uygulayıp başarılı olduğum işlemleri Türkçe olarak yayımlıyorum. Kavram kargaşasına son. Geçen her terimin açıklaması yapılacak, gerekirse link verilecek.

Selamlar,
    srdy

• Arkadaşlar Cid kilidini kırmayı ve rom düşürmeyi başardım ama rom yüklemedim şu anda eski ama orijinal bir sürüme sahip olduğunu düşünüyorum doğru mudur? Bir de bu işlemleri yaptıktan sonra Google senkronizasyonunu yapamadım. Bir fikriniz var mı acaba? Bu arada Windows 7 de sorun yaşayanlar vakit kaybı yaşamamanız için XP de deneyin. Ben xp de başarılı oldum.
  • Hero'nuz üzerinden ne kadar uzakta olursanız olun bilgisayarınızı kontrol etmek için gereken tek program : Phone to My PChttp://www.softwareforme.com/phonemypc/default.html
    Programın en güzel özelliği bu güne kadar didindiğim port açma muhabbetinden muaf olması, sadece bilgisayara web siteden indirdiğiniz client'ı, Hero'nuza da kendi client'ını kurup çat diye girebiliyorsunuz istediğiniz bilgisayara.

Bu arada kirpisan google üzerinden aratırsan bulabilirsin programları, ben tüm programları öyle buluyorum.

• HTC web sitesinde gözüken güncellemeyi telefonuma uygulamak için girdiğim seri no için her seferinde "Bu güncelleme sizin cihazınız için uygun değil" uyarısı alıyordum. HTC'ye mail attım konu hakkında, güncellemenin önümüzdeki günlerde geleceğini söyleyen, çok açık bir yanıt içermeyen bir mail geldi karşılık olarak.

Kısaca, Türkiye'den alınan HTC Hero için henüz official güncellemeler indirilebilir durumda değil. Ordaki güncellemeler diğer Avrupa ülkeleri için. Bizim için güncelleme de önümüzdeki günlerde gelecek. Hoş değil tabii ama yapacak bir şey de yok beklemekten başka. İsterseniz siz de konu ile ilgili HTC destek bölümüne mail atabilirsiniz.
  • Protothyas, önceki sayfalarda bu konuşuldu, Web sitesindeki update şu an Sprint amerika versiyonu için.

Haziranın sonuna ertelendi diye okumuştum bir yerde, şimdilik 1.5 devam ediyorum bende.
  • valla haziran sonunada az kaldı. yine ertelerlerse iyice komik olucak T-T
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.