Şimdi Ara

Huawei HG255s kullanan arkadaşlar yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 10 gün önce kadar 50 mbit gece kuşu tarifesini bağlattım.huawei hg 255s model modem taktılar.internette biraz araştırma yapayım dedim ama hiçbirşey bulmadım. Bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var.modem 2.4 ghz ve 5 ghz frekanslarını destekliyor ve destekli olan cihazlarda iki bağlantı noktası görünüyor. Masa üstü pc kablosuz sadece 2.4 ghz i görüp max. 25 mbit hız alıyor. Tablet ile denediğimde 2.4 ghz i de 5 ghz i de görüyor. 2.4 ghz de 35-40 mbit leri görürken 5 ghz olarak bağlandığımda 55-60 mbit leri görüyor. Bu şekilde olması normal mi modemi değiştirmem lazım mı?yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• marbori M kullanıcısına yanıt
    Taktıkları modem zaten en yenisi. 253s sadece 2.4 GHz destekler
  • Bende de bu modem var çok memnunum değiştirmeni tavsiye etmem. O şekilde olması normal masaüstü bilgisayarı 5 ghz ile bağlaman kablosuz olarak, ya da kablolu direk bağlayacaksın.
  • Modeminde özel olarak yaptığın bir ayar oldu mu peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marbori

Modeminde özel olarak yaptığın bir ayar oldu mu peki?

Torrent için port açtım sadece.
  • pc'nin 5 ghz gormuyor olmasinin sebebi router degil kablosuz adaptorunun 5 ghz frekansini desteklemiyor olmasi.
    n destekli cihazlarin cikabildigi en yuksek hiz istisnalar haric(markalarin standart disi kendi cozumleri var) 300 mbps. 2.4 ghz olmus 5 ghz olmus hic fark etmez. fark eden sey 5 ghz bandi daha az kullanildigi icin frekans daha temiz. baglanti daha stabil olur ama biraz hikaye cunku cihazlar kaliteli olduktan sonra silikon vadisinda falan yasamiyorsan 2.4ghz baglanti sikinti yaratmaz.
    muhtemelen 5 ghz desteklemedigi gibi max 54 mbps hiza izin veriyor ki pratikte bahsettigin kadar verimli olur.
    menzili bir benze arttirmak icin kablosuz ayarlardan 40 mhz olan ayari 20 mhz yapabilirsin. frekans artarsa yuksek hiza daha yaktin olur duserse sinyal daha uzaga yayilir.
  • Masaüstün desteklemiyor demekki.

yeni modem 5GHz de 802.11ac destekliyor, cihazında desteklerse 2.4 aksine gigabit hızları destekler.

2.4 daha yavastir ama menzili uzundur, 5 daha hızlıdır, temiz olması avantajı vardır ama menzili kısadır.

modem en iyisi zaten, zamanla 802.11ac destekli cihazlar aldikca tam hızı alabilirsin, birde bilgisayarın kablosuz bagli ise 802.11ac usb kablosuz adaptor alabilirsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı modemi ben de kullanıyorum gayet memnunum.

Bence masaüstü pc deki 2.4ghz lik kart çekmiyor ya da n destekli değil gibi geliyor. Çünkü ben 2.4 ghz ile de 55mbit gördüm. Zaten arkadaşların da dediği gibi n destekli bir cihaz çok rahat 170 mbps civarlarında bir hız destekliyor.

Bir de 5ghz de menzil düşüyor, modemin anteni dışarı da değil o açıdan sıkıntı yapabiliyor. Bunun için modemin arkasına alüminyum folyo ya da tepsi benzeri birşey koyabilirsin ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.