Şimdi Ara

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (2 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.523
Cevap
196
Favori
472.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Matepad11 in ses kalitesi inanılmaz güzel.

• inalmert996 kullanıcısına yanıt

Adam bana "bende ipad ile matepad arasında kaldım fikirleriniz nedir" diye sormuş ve ben de "KENDİ" fikirlerimi yazmışım.

Burada acaba size ne oluyor da tribe girdiniz?

• burak-82 kullanıcısına yanıt
    Üstü okumamışım özür dilerim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sorun değil ama elinizdeki ürünü yere göğe sığdıramazken başkasındaki ürünü de çamura atmaktan vazgeçin.

"Özetle not almak için ipad seçmişsiniz, 1. nesil kalemi kılıfın bir kenarına sokmaya çalışırsınız artık yada şarj etmek için sap gibi takarsınız tabletin altına hatta belkide şarj kablosuna takmak amaçlı bir adaptör alırsınız sadece kalem için...

Non laminated ekranda havada yazarken memnun kalırsınız umarım... Çok önemsiz detaylara aldanıp tercih etmişsiniz ipadi. Yazık olmuş."

Bunlar çirkin sözler. Ve ucundan kıyısından tutulur bir mantık tarafı da yok.

Ekranın lamine olmaması benim için sorun değil kullanırken rahatsız dahi etmedi beni. Kalemin sap gibi şarj olması ya da adaptör ile şarj olması da sorun değil kullanmaktan gayet memnunum yapması gerekeni rahatlıkla yapıyor. Kalem olarak işini görüyor şarj olayına neden takılayım bu ne saçma bir düşünce! Öte yandan not almak için ipad almadım. İpad almak istediğim için ipad aldım. Ve bu saydığım şeyler benim için en ufak sorun teşkil etmezken sizin zorunuza giden nedir?

4:3 ekran formatına ne kadar tuhaf ve saçma bir bakış açınız var? Biz ve diğer batı ülkeleri soldan sağa doğru yazdığımız için ekran enine daha geniş olur ve Apple'ın yıllardır bunu böyle sürdürmeside bundan dolayıdır. Çin ve diğer doğu ülkelerinde ise alfabe yukardan aşağı doğru indiği içinde ekran enine daha kısadır ve bunun yanında film ve medya tüketimi içinde bir avantaj oluşur.

Ve Olympus Omd fotoğraf makinesi kullanıyorum, çektiğim fotoğraf ise 4:3 formatında bu da İpad ekranında daha uyumlu olduğu için daha net görmemi sağlıyor. Yine sizi ilgilendiren bir şey yok bunu seçmem konusunda.

Kaldı ki zaten ben Matepad'i sipariş vermiştim. Kargoya çıksa kapıma kadar gelse ben iade etmekle başka bir cihaz almakla uğraşmazdım. Alır güle güle kullanırdım. Çünkü Matepad'inde kendi içinde artıları eksileri var.

Ve son olarak da Matepad fiyat olarak korkunç bir şekilde galip gelmiyor. Matepad ödenen paranın hakkını veriyor fazlasını vermiyor. Fan boyluk yapmanın alemi yok iki cihazında kendilerine göre artıları eksileri var. Dileyen dilediğini kullanır. Biri diğerini kullanmadı diye yanlış yapmış olmaz ya da biri diğerini kullanıyor diye dünyanın en doğrusunu yapıyor olmaz.

Belki Matepad siparişine de inanmıyorsunuzdur onunda ekran görüntüsünü paylaşayım içiniz rahat etsin. Çünkü her iki cihaz da benim için aynı ve kendilerine göre artıları eksileri var.

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 30 Eylül 2021; 15:13:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: inalmert996

Üstü okumamışım özür dilerim

Belki Matepad siparişine de inanmıyorsunuzdur onunda ekran görüntüsünü paylaşayım içiniz rahat etsin. Çünkü her iki cihaz da benim için aynı ve kendilerine göre artıları eksileri var.

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)

Ucundan tutulur, mantıklı bir tarafı yok dediğiniz özellikler apple pencil 1 ve 2 nesil arasındaki farkları temsil ediyor. Ergonomik uçurumdan daha mantıklı nasıl bir fark olması gerekiyor?

4:3 ekranın 4:3 çekilmiş fotoğrafları tam ekran görüntülemek ekran kullanımınızın %1 kadarını oluşturuyor onun dışından kayda değer bir faydası yok zaten. Modern dünya 4:3 ekranlardan vaz geçti. Apple sadece fiyatı düşürmek ve karı arttırmak için elindeki ucuza üretilmiş panelleri kullanmak istiyor okadar.

Fiyat konusunda 4000 lira tabletin sadece kendi başına eder fiyatı. Buradaki kullanıcıların tamamı m pencil 2 ve klavyeli kılıfı ücretsiz aldı. Bu iki aksesuar fiyat dengesini altüst ediyor ister beğenin ister beğenmeyin. İpad 8 128 gb 2. el fiyatıyla bile karşılaştırırsanız bu durum değişmiyor. 2. elini değil 3600, 3000 liraya dahi alsanız fiyat konusunda yine matepad 11 kampanyalı olarak çok daha iyi...

İpad sadece ama sadece yazılım olarak "birazcık" daha iyi bir cihaz ancak diğer farkları kapatacak kadar elzem bir konu değil bu... Hatta çoğu konuda benim için android yada harmony os den aşağı bir yazılımı var.

İpad e çamur attığım yok doğrular neyse onu söylüyorum aksine apple için yapılan bu fanboyluk, gereksiz övgüler beni rahatsız ediyor.

Sanarsınız ipad alanlar iş makinası olarak kullanıyorda matepad medya tüketim cihazıymış...

Dost acı söyler kusura bakmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: inalmert996

Ucundan tutulur, mantıklı bir tarafı yok dediğiniz özellikler apple pencil 1 ve 2 nesil arasındaki farkları temsil ediyor. Ergonomik uçurumdan daha mantıklı nasıl bir fark olması gerekiyor?

4:3 ekranın 4:3 çekilmiş fotoğrafları tam ekran görüntülemek ekran kullanımınızın %1 kadarını oluşturuyor onun dışından kayda değer bir faydası yok zaten. Modern dünya 4:3 ekranlardan vaz geçti. Apple sadece fiyatı düşürmek ve karı arttırmak için elindeki ucuza üretilmiş panelleri kullanmak istiyor okadar.

Fiyat konusunda 4000 lira tabletin sadece kendi başına eder fiyatı. Buradaki kullanıcıların tamamı m pencil 2 ve klavyeli kılıfı ücretsiz aldı. Bu iki aksesuar fiyat dengesini altüst ediyor ister beğenin ister beğenmeyin. İpad 8 128 gb 2. el fiyatıyla bile karşılaştırırsanız bu durum değişmiyor. 2. elini değil 3600, 3000 liraya dahi alsanız fiyat konusunda yine matepad 11 kampanyalı olarak çok daha iyi...

İpad sadece ama sadece yazılım olarak "birazcık" daha iyi bir cihaz ancak diğer farkları kapatacak kadar elzem bir konu değil bu... Hatta çoğu konuda benim için android yada harmony os den aşağı bir yazılımı var.

İpad e çamur attığım yok doğrular neyse onu söylüyorum aksine apple için yapılan bu fanboyluk, gereksiz övgüler beni rahatsız ediyor.

Sanarsınız ipad alanlar iş makinası olarak kullanıyorda matepad medya tüketim cihazıymış...

Dost acı söyler kusura bakmayın.

Günün birinde İpad ya da Samsung Tab cihazlardan birini almış olursanız Pm den mesaj atın bazı detayları tekrar konuşalım  

• quote:

Orijinalden alıntı: burak-82

Günün birinde İpad ya da Samsung Tab cihazlardan birini almış olursanız Pm den mesaj atın bazı detayları tekrar konuşalım  

Alıntıları Göster

Abim ipad pro sahibi. Aktif olarak aylarca kullandım. Kendim zaten samsung tablet sahibiydim 1 yıl önce sattım... Siz birgün matepad kullanırsanız gelin konuşalım, neden olmasın? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inalmert996 -- 30 Eylül 2021; 15:45:6 >

Alıntı

metni:
    28.09.21 Ama içimde halen HarmonyOs merakı devam ediyor, belki ilerleyen süreçlerde HarmonyOs'un yeni sürümleri çıktığında tablet deneyimime Matepad ile devam ederim... Herkese iyi forumlar dilerim.  

Ben zaten bir gün tekrar Matepad almayı istediğimi yazmıştım. Alınca da İpad ya da Samsung hakkında ki düşüncelerim değişmeyecek. Huawei en iyisi diğerleri en kötüsü asla demeyeceğim ama yine de Matepad alma düşüncem var  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 30 Eylül 2021; 15:50:35 >

Huawei kesinlikle piyasanın en iyisi değil. Ama bu fiyat aralığında matepad 11 bariz en iyisi. Bütçe ile alakalı bir derdim olmasa gider m1 ipad alırdım zaten... Neyse ne işte, ürünler ortada fiyatlar ortada isteyen istediği ürünü alsın kullansın. Kalbinizi kırdımsam tekrar özür dilerim. Tartışmaya değecek bir konu değil zaten. İyi forumlar.

Estağfirullah ne kırılması, normal muhabbet ediliyor sorun yok. Size de iyi forumlar Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) 

• Harmony os deneyimini merak eden arkadaşlar, bence çok merak etmenize gerek yok çünkü Android'in Ios teması olan hali diyebilirim. Stabilite konusunda androidten farklı değil. Arayüz güzel sade ama ufak takılmalar yaşanabiliyor. Cihaz fiyatıyla avantajlı ama fiyat farkı Samsung ve Apple ile azaldığı taktirde bence şansı azalıyor. Ayrıca, Super device ile ilgili olarak, ben şuana kadar kullanamadım. Gördüğüm kadarıyla buds 4i ile de çalışmıyor. Güncelleme konusunda ise iki haftada bir güncelleme geliyor. En son kalem için bir güncelleme geldi. Ancak kullanımda bir fark hissetmedim. Benim açımdan, kalemin entegrasyonu zayıf özellikle de Samsung ile kıyaslandığı zaman.

Ben bu yoruma katılıyorum. 2017 den beri iPad pro 10.5 kullanan biri olarak arkadaşın yazdığı her sıkıntıyı yaşadım. Hatta fazlasını da deneyimledim. Tablet Garanti dahilinde iki kez değişti hatta. Şu anda arızalı ve garantide değiştirdiğim sebep 3. Cihazda da başıma yeniden geldi.

3:4 ekran oranı çoğu içerikte beni kanser ediyordu. Ayrıca daha önce iPad 3 kullanıyor idim ve o ekran arasındaki boşluk ( şu anki iPad 8. 9. ) beni çok rahatsız ediyor. Kalem havada kalıyor gibi oluyor. Apple appstore'da gerçekten çok iyi uygulamalara sahip. Yıllardır kullandığım (ipad 3 den beri) PDF Expert uygulaması benim gözde uygulamam idi ve Android de benzeri var mıdır henüz bakmadım. Çizim uygulaması olarak procreate kullanıyor idim. Bu da muazzam bir uygulama ve fiyatı iyiydi. Video editlemede LumaFusion çok iyiydi. Not olarak bir çok uygulama var. Yani Apple bu uygulama konusunda gerçekten çok ilerde. Bu uygulamalarda bile pek çok sorun ve eksikle karşılaşıyor idim. Benim için Android uygulamaları nasıl olacak merak içindeyim.

Onun dışında Apple pencil birinci nesili matepad 11 kalem deneyimi yanında çok vasat kalıyor bence. Kullanmadığım eğim algılama özelliği var fazladan Apple pencil'de. Onun dışında tercihim Huawei kalemi. Apple Pencil odun gibi geliyor bana. Ayrıca o tak tak çıkan ses çok sıkıntılı. Özellikle lamine olmayan ekranlarda beni baya rahatsız ediyor. Appledaki klavye ve kalem çok daha masraflı. USB c de yok zaten. Düzgün çalışan lightening hub var mı USBC hublar gibi. Yok. Apple marka alırsanız da çok kısıtlı ve anlamsız fiyatlarda. Apple da dosyalar çok problemli. Bir dosyayı siliyorum mesela uygulama içinde kalıyor o dosyanın ghost halı. Hafızada hala silinmemiş görünüyor vs. Film izlemek için ipade film atmak benim için işkence. 64 GB hafıza insanı süründürüyor. Ve 2020 ikinci yarısında cihaz arızalandı. Uzun süredir performans kaybı yaşıyorum. Cihaz arka planda iki uygulamayı aynı anda acamaz hale geldi. O derece. Bir iPad cihazini bilgisayara bağlı kalmadan rahat rahat kullanamadım. iOS da torrent kullanmanız da mümkün değil mesela. Ben iPad'i uzun süre ve kısmen eski bir cihazda kullandığım için sürekli sistemdeki buglar ile veya eksiklikler ile karşılaşıyorum. Ayrica 4:3 ekran oranı external monitör ü iPad'i bağlandığınız zaman sanki sizi 2010 lara götüren bir nostalji yaşamanıza vesile oluyor. Taktığınız Bluetooth fare iPad de halen bilgisayardaki akıcı hissiyatı vermiyor. Bir sürü şey vardır böyle aklıma gelmeyen. Ben iPad den Huawei ye geçiyorum. Bakalım nasıl bir deneyim olacak.

• aenescan A kullanıcısına yanıt
    Eğim algılama özelliği m pencil 2 de mevcut ancak uygulamanında desteklemesi gerek. Mesela sketchbook da bu özellik kullanılabiliyor. İpad için belli başlı uygulamalarınız varmış alışkın olduğunuz. Android tarafında birçok seçenek var araştırıp size uygun olanları kullanırsınız. Tabi başta uygulama düzeniniz oturana kadar apk pure, aurora store falan biraz uğraşırsınız ama düzen oturunca rahat rahat işlerinizi halledersiniz. Hayırlı olsun şimdiden. Bir sorununuz olursa konuda yardımcı olmaya çalışırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inalmert996 -- 1 Ekim 2021; 3:26:2 >

Hiç bilmiyordum, teşekkürler bilgi için

• Ben de cihazı bir süredir kullanan biri olarak söylemem gerekir ki sanırım en göze batan eksik kalemin yazılımsal tarafı. İnanılmaz mühim bir şey değil esasında, kalem gayet keyifli ve kaliteli olsa da insan S-Pen'lerdeki o tuş ile açılan pop-up menünün eksikliğini hissedebiliyormuş doğrusu. Translator'dan farklı farklı screenshot özelliklerine Samsung o kalem-cihaz etkileşimine farklı bir tuz katıyormuş hani ama M-Pencil de gayet kaliteli, sadece minik yazılımsal eksikler bunlar, nihayetinde Samsung bu kalem, tablet işlerinde falan kaç senelik şirket, epey de deneyimli.

Uygulamaları dik açma problemi için APKPure'dan Rotation Control adlı uygulamayı indirebilirsiniz bu arada. Her ne kadar Huawei'nin ekranda minik telefon ekranı gibi açıp dik kullanma opsiyonu da çoğu senaryoda kurtarsa da bu Rotation Control çoğu uygulamada gayet doğal bir şekilde dikey ekranı yataya çevirebiliyor sanki. Şans vermeyi deneyebilirsiniz bir.

• Kalem noktasında Samsung kadar entegre olmadığı bir gerçek. Yazım hissiyatı vs mükemmel benim buna bir eleştirim yok. Ama fonksiyon tuşu kullanılamıyor malesef. Bunun yanında noteshelf iyi de olsa ufak tefek saçmalıkları oluyor özellikle nota fotoğraf eklerken sıkıntı yaşıyormuş kardeşim. Kapatıp açınca da çoğu zaman kalemi görmüyor bluetooth kapatıp açmak gerekiyor. Arada eşleştirme kaldırmak bile gerekti. S-pen'den boyut olarak ben daha iyi buluyorum. Şunu da unutmamak lazım S-pen note serisiyle başladı.

Arayüz olarak ben Samsung'dan daha çok begendim bence daha bir tablet. Ama son bir güncelleme gelmiş tab S7'lerde o bir tık daha düzeltmiş ve Samsung'ta boş durmayacağını gösteriyor sanki.

Şuan Türkiye'de Tab s7/s7+ almanın mantığı kalmadı. Samsung Türkiye neden bilmiyorum 10k lara çıkardı S7+ ları. S7 ler 6k civarı. Stok bitti galiba. 4500 lere s7. 5500 lere s7+ satıyorlardı. Yani şu anki fiyatlara almak çok mantıksız bir hal aldı. Tab s7 FE satışına odaklandılar herhalde.

Harmony OS olgunlaşmakta olan bir meyve ya kurtlu çıkacak yada tatlı bir şey olacak. Eksikleri var. Sık sıkta güncelleme geliyor bir şeylerede uğraşılıyor. Artık tercih meselesi. İnsanlar hep biz yeni işletim sistemi çıkarıyoruz dendiğinde bambaşka bir sistem bekledi. Ama bence Huawei mantıklı olanı yaptı. Windows phone kullananlar varsa bilirler koskoca Microsoft radikal bir arayüzle denedi bu işi çıkamadı içinden. Alışkanlıkları değiştirmek çok zor. Çoğu insan aldı 1 gün kullanmadan sattı.

Huawei market tarafında çok yol almalı. Zamanla daha güzel olacağını düşünüyorum.

• 24 ekimde geliştirici konferansı olacak. Harmony os 3 duyrulması bekleniyor. Artık harmonyos hattı sayılır bir kitleye ulaştı. Kalem meselesi birazda geliştiricilere bağlı. Bakalım neler olacak. Ben kayda değer yenilikler görmeyi bekliyorum. Umarım sadece ekosistem odaklı yenilikler gelmez. Geliştiricilerin aktif ve alışverişin rahat olduğu bir markete ihtiyaçları var ki ürünleri satılsın. Appgallery bu konuda halâ yeterli değil. Bence komisyon olayını appgallery için iyice düşünmeleri lazım belki %5 yada 10. Ve uygulama içi satışlar için kolay bir ödeme aracı, sistemi getirmeleri lazım. Google pay gibi. Geliştiriciler platformdan para kazanabileceklerini düşünürlerse zaten gelirler. Özetle yazılımsal temel sorunlarımızın giderilmesi appgallerynin gelişmesine bağlı. Diğer yandan huawei temel uygulamalarını geliştirebilir. Daha iyi bir tarayıcı yada daha iyi bir not uygulaması.. parası gücü var sonuçta. Yaptırması gerekir...

Zararına da olsa gelecek için bunları yapması lazım. Madem google yok, bana google uygulamaları için ücretsiz reklamsız kaliteli alternatifler sun huaweicim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kalemle ilgili olarak gelen güncellemeden sonra Antutu puanında ciddi bir düşüş var. Tab S7 ile yeni bir karşılaştırma videosu çektim. Merak edenler bakabilir.

Levover PSMyoutube
    Herkese merhaba, bu bölümde Samsung Galaxy Tab S7 ile Huawei Matepad 11' in Antutu skorlarına bakıyoruz. Iyi seyirler. Teşekkürler Kanalımıza abone olarak bizi destekleyebilirsiniz. Teşekkürler!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=Rmau3O8hVCw&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levover_psm -- 1 Ekim 2021; 12:47:40 >
  • levover_psm L kullanıcısına yanıt

Pil ayarlarında performans modu var. Birde performans modunda test yapabilir misiniz? Sonuçları merak ediyorum acaba bir fark olacak mı?

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.