Şimdi Ara

★★★ Huawei Nova Ana Konu (7.0 Güncel)★★★ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.311
Cevap
12
Favori
53.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: road runner*

ben de mail gönderdim şikayetler arttığından üstüne düşeceklerdir

Aynen beyler hepimiz yapalım bunu ne olur ne olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şarjı iyi gidiyor kamera iyi fena değil tasarım süper donma kasma yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamerasını bilmem ama performans ve stabilitede Huawei bence her zaman önde. Sony kronik sorunlardan kurtulamıyor. Her telefonu ayrı bir sorun. Servisi apayrı bir sorun.

• Arkadaşlar aramayanlar mümkünse arayasın ne kadar çok şikâyet alırlarsa o kadar üzerine düşerler

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Panda

Kamerasını bilmem ama performans ve stabilitede Huawei bence her zaman önde. Sony kronik sorunlardan kurtulamıyor. Her telefonu ayrı bir sorun. Servisi apayrı bir sorun.

Xin hiç kronik sorunu yokmuş. O yüzden dikkatimi çekiyor.

Bir de kamera iyi fena değil tarzı yorumlar beni hiç aydınlatmıyor. En azından başka bir telefonla karşılaştırdıysaniz ve hangisi daha iyi olduğunu söylesenız çok iyi olur.

Bir de bu telefonun da kronik sıkıntısı yok herhalde?

Xperia x işlemci avantajı da var.

Ama benim için önemli olan kamera.

• Kamerayı senin kıyaslaman lazım sen araştırma içindesin biz örnek ekleyelim sen diğer merak ettiğin cihazlarla kıyasla
    Ön kamera örnekleri koyamadım özele giriyor diye ama iphone 7 i geçtiği resimlere şahit oldum kardeşimde 7 var bir çok yerde daha iyi çekiyor bana göre

★★★ Huawei Nova Ana Konu (7.0 Güncel)★★★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemus -- 24 Mayıs 2017; 21:41:50 >

• sony x in şarjı ve tasarımı bunun yanına yaklşamaz kamerada iyi bence ama x den iyi mi bilmem x in ısındığını duymuştum

• quote:

Orijinalden alıntı: cemus

Kamerayı senin kıyaslaman lazım sen araştırma içindesin biz örnek ekleyelim sen diğer merak ettiğin cihazlarla kıyasla
    Ön kamera örnekleri koyamadım özele giriyor diye ama iphone 7 i geçtiği resimlere şahit oldum kardeşimde 7 var bir çok yerde daha iyi çekiyor bana göre

ara model mi bilmiyorum ama internette hiç kamera incelemesi, karşılaştırmasi yok. Gidip inceleme imkânım olmadığı için de buraya soruyorum.

Fotoğraflar için teşekkürler. Gayet iyi görünüyor. Düşük ışık performansını merak ediyorum. F2,2 çok yüksek değil mi? Ön kamera bile 2.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKullanıcı Adı -- 24 Mayıs 2017; 22:49:3 >

• hoparlör sesi iPhone 7 den yüksek HTC M8 gibi gayet yüksek .. zte axon 7 istersen paraya biraz kiyip onu al

• Mantık şu f degeri düşük ışıkta flaşsız çekim için önemli bir avantaj sağlar arka kamerada flaş olduğundan f değeri daha yüksek tutulmuş gördüğün gibi hiçte fena değil fotolar ön kamerada daha düşük çünkü flaş avantajı yok zaten gerekte yok aslında zifiri karanlıkta foto çekmeyecekseniz ekranı flaş gibi kullanıyor bir nebze idare ediyor bu fiyat aralığında bence çok iyi iş çıkarıyor her iki kamerada ayrıca sensörünün üreticisi olan Sony nin amiral gemilerinde bile olan yakınlaştıma yapıp bakıldığında yapay sulu boya gibi duran görüntü bu cihazda yok ben sonyi severim ama donanımı kullanamıyor malesef çok ilginçtir adamlar mükemmel sensörler geliştirip o sensörlerle başka markalar harikalar yaratırken sony sulu boyayla boyanmış etkisi yaratan fotolar üretiyor ne demek istediğimi bir markette sonynin en üst cihazlarından biriyle deneme yapıp görebilirsiniz en ışıklı alanlarda bol renkli bir foto çekin sonra bu fotoyu gerçek boyutlarına yakınlaştırarak bakın nasıl dağınık renk demekleri olduğunu göreceksiniz.

Bu arada bu f değeri aslında hiçte az değil millet samsung gibi amiral gemilerinin f 1.7 gibi değerlerine kulak aşınası olduğundan az geliyor bakın pro makine lenslerinde f değerleri düşünce fiyatları nasılda artıyor f 1.8 50 mm lense zamanında 800 tl vermişliğim var yani işin özeti rakamlara değil de neyle neyi satın aldığınıza bakın ben bu cihazla cebimde ufacık yer kaplayan anında istediğim kareyi yeterince işime yarar şekilde alabiliyormuyum bunu alırken cebimden kaç lira çıkmış ona bakıyorum ve her seferinde vay bee iyi ki almışım diyorum bilmem anlatabildim mi

• Örnekler vardır gecmiste elimizde olanlardan yukleyelim

Belki odaklama düşük ışıkta biraz geç oluyor ama fotoğraflar gayet iyi ve ne ise onu gösteriyor
    Bu arada 3.resim hareket halinde iken çekildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellez78 -- 24 Mayıs 2017; 23:21:40 >

• Internette gsmarenanin photo compare uygulaması ile huawei nova, nova plus ve xperia xi karşılaştırdım.

Gündüz hepsi iyi. Detaylar ve renkler xperia xde daha iyi. Nedense huawei renkleri doğallıktan uzak kalmış. Nova geride. Nova plus orta sırada.

Gece diyafram değeri F2. olduğu için huaweide iso değerleri uçmuş. Ona rağmen en iyisi nova plus sonra xperia x yine onların arkasında nova var.

Nova plusı çok beğendim ama o da ülkede yok. Türkiyeye neden hiçbir markanin plus modelleri gelmiyor anlamış değilim.

Kaç tane telefon ile karşılaştırdım su xperia xi hepsinden vazgeçirdi bu x. Bu gidişle xperia x alacağım galiba.

• telefonunuz şimdiden hayırlı olsun bide isterseniz sarj olayına bakın sürekli kullanım da 2 gün rahat gidiyor nova ama ben az kullandığımdan 4.gün akşam takıyorum :D

• dostum nova f 2.2 1.25 piksel boyutu x f.2 1.18 piksel boyutu f değerleri arasında ki farkı piksel boyutundan kapatabilir ki ama ?undan eminim o incelemelerde ki kötülendiği gibi değil gece çekimleri

• quote:

Orijinalden alıntı: işleredom

Internette gsmarenanin photo compare uygulaması ile huawei nova, nova plus ve xperia xi karşılaştırdım.

Gündüz hepsi iyi. Detaylar ve renkler xperia xde daha iyi. Nedense huawei renkleri doğallıktan uzak kalmış. Nova geride. Nova plus orta sırada.

Gece diyafram değeri F2. olduğu için huaweide iso değerleri uçmuş. Ona rağmen en iyisi nova plus sonra xperia x yine onların arkasında nova var.

Nova plusı çok beğendim ama o da ülkede yok. Türkiyeye neden hiçbir markanin plus modelleri gelmiyor anlamış değilim.

Kaç tane telefon ile karşılaştırdım su xperia xi hepsinden vazgeçirdi bu x. Bu gidişle xperia x alacağım galiba.

Hocam burası Nova kullananların forumu. Siz testlere bakarken biz bu telefonu yaşıyoruz. Ve çok büyük oranda da herkes telefonun hemen hemen tüm özelliklerinden memnun , yani telefona laf ettirmeyiz

Ve bu platformda başka bir telefonu da övdürtmeyiz

Size Xperia X forumunda iyi forumlar dileriz, sevgiler

• Mail yoluyla geri bildirim onayi geldi bakalim ne cevap yazicaklar

• Nova plus i bende çok sordum ancak geleceğine dair hiç bir bilgi alamadım gelseydi tercihim plus olurdu ( fiyatina göre değişir)

Sony hiç incelemedim inceleseydim belki sıcak olabilirdim telefona ancak Sony C5 ultra ve xa serilerinde çekim problemi vardı O yüzden sony e pek bakmadim

+ Huawei servisi Apple'dan sonra en iyi servis gözüküyor hatta arkadaş aldığı telefonda ölü piksel den dolayı 2 saat te telefonu yenisi ile değiştirilmis( geçmiş sayfaları okuduysaniz yaziyor)

Dediğim gibi Sony inceleme fırsatım olsa belki alırdım ancak Huawei nin en büyük + si genelde cihazlarının problemsiz oluşu servis kalitesi ve peşin fiyatına 12 taksit ile almam oldu o yüzden başka telefon bakmadım bile ve kamerası olsun ekranı olsun gayet iyi memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellez78 -- 25 Mayıs 2017; 7:35:5 >
  • kamera iyi

• içinize sinen cihaz hangisiyle onu almanız da fayda var hocam karar sizin ben novayı hiç görmeden test etmeden aldım mesela nasıl böyle bir risk aldın neden araştırmadın dersen bundan önceki cihazlarımı hep sizin gibi kıyaslayarak gidip birebir deneyerek aldım bu cihaz istisna oldu ayrıca hem çünkü en büyük nedeni pesin fiyatından daha az bir rakama 24 ay taksitle olmasıydı hemde cihaz yok sattığından açık demosu da yoktu olsa zaten derhal hiç düşünmeden orada alırdım aldıktan ve elime geçtikten sonra ise çok iyi bir seçim yaptığımı anladım henüz beni hiç bir konuda üzmedi zaten amiral gemi modeli değil tüm ara modellerde olduğu gibi vaad ettikleri de ona göre ama inanın ben P10 ile yan yana koysalar sırf fiyatı ve sundukları için bile tercihim Nova olurdu net

insanların son zamanlarda aradığı en büyük şey pil süresi oluyor genelde çünkü artık tüm cihazlarda her şeyi rahat rahat yapabiliyorsunuz oynatamadığı oyun mu var yada giremediğin program mı hayır.. peki pil dersen en az 30 saati görüyor 8 saat ekran sürem oldu mesela elimden düşürmediğim sürekli oyun oynadığım günlerde 5-6 saat ekran sürelerim var zırt pırt elime alır sosyal medyada gezerim onu yapmasam eminim 2-3 günü bulan kullanım sürelerim olacak dediğim gibi cihazlar artık sadece ek kamera özelikleri ve bir kaç ekstra sensörle (iris tarama, kızıl ötesi, çift kamera, 3x exstra para :)fark ortaya koymaya çalışıyor ama dediğim gibi hiç bir işinize yaramayacak özeliklere tonla para verip sırf hava olsun diye almaya bence gerek yok kamera konusunda ise uzun sure Nikon DSLR makina kullanan flashıydı lensiydi bir tomar para harcayan biri olarak söylüyorum elimdeki cihazda baktığınız cihazda sizi üzmez illa karanlıkta foto çekeceğim derseniz ki bu fotoğrafın doğasına aykırıdır bilirsiniz o zaman istediğiniz kaliteyi çok yüksek meblağlara bulabilirsiniz buda cep telefonlarıyla mümkün değil maalesef şimdiden hayırlısı olsun yeni alacağınız cihaz olur da Sony x alırsanız bir iki örnek foto koyarsınız buraya test sitelerinden hariç bir değerlendirmede aramızda yaparız

• Güncelleme konusunda her bir yetkili farklı cevaplar veriyor 😁

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.