Şimdi Ara

✴️✴️✴️ HUAWEİ P40 PRO ANA KONU&KULLANICI KULÜBÜ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
902
Cevap
17
Favori
54.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oyun oynamıyorum hocam hiç, Sadece müzik ve sosyal medya kamera dışında çok yoğun şekilde değil bunlarda, Sadece almışken iyisini alayım durumundayım fotoğraf ekipmanlarımı sattığım için ne kadar iyi olursa o kadar iyi.

Şuan merak ettiğim şey Mate 40 Pro ve P40 Pro arasındaki kamera konusundaki fark çokmu fiyat farkına değermi, Ekstra olarak Mate 40 Pro'da, Ekran çözünürlüğü ve Stereo hoparlör göze çarpıyor birde batarya biraz daha iyi sanırım yada aynı.

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Fiyat farkı çok p 40 pro al geç. Hatta paran varsa p 50 pro.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Mate 40 prodaki sensör p40 proda var diyebiliyorum az evel baktım phantom x deki sensör pixel 6 prodaki sensörle aynı gayet güzel telefon bend3 oyun falan oynamam mi 10 ultra var çok güzel çekiyor. Ama tabi huawei başka. Googlesiz kral google olsa piyasada rakibi yok.

• glumerna G kullanıcısına yanıt

Hocam açıkcası 10K üstüne çıkmak istemiyorum hiç ya uygun fiyatlı birşeylere yöneleceğim phantom X gibi yada denk geldiğim bi p40 Pro en iyi seçenek gibi.

Sahibindende letgoda 2. El temiz cihazlar oluyor biraz takip ve pazarlık mate 40 pro düşer belki

Bütün özellikleri geç panelmis sesmiş pil falan filan fotoğraf çekmeyi seviyorsan ve bu işi biliyorsan p40 pro yu al ve keyfine bak arkadaşım 🙏 özellikle geniş açı sensörü ile harika fotolar çekeceksin mate 40 pro dan bile iyidir detay olarak..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ridvan79 kullanıcısına yanıt

Bana zoom performansı olarakda daha iyi gibi geldi sanki P40 Pro incelediğim videolarda, İlk seçeneğim P40 Pro ama Yakın fiyata temiz Mate 40 denk gelirsede olabilir.

Hocam p40 proda 5x optik 50x dijital zoom var, benim p40 pro plusta 10x optik 100x dijital zoom var. 100 x zoom veya 50 x zoom ne kadar kullandım derseniz hiç :) Sadece oyuncak gibi bir şeye bakmak için zoom yapıyorum o kadar. Çokta önemli bir detay değil zoom, aksine yakın çekim için makro kamera koysalarmış dahada hoşuma giderdi kamera sistemi. Yakın çekimde detay çekmekte zorlanıyorum. Temiz ve net çekiyor sorun yok bunda fakat çok yakına giremiyorsunuz. Stereo olayına gelirsek hiç bir telefondan kaliteli bir ses çıkışı alamıyorsunuz hoparlör tarafında. İstediğiniz telefonu gerekli testlere sokun, hiç bir hoparlör size canlı, şıkır şıkır, temiz ve doğal bir ses vermez, veremez. Boyut olarak içerisindeki sürücü buna müsait değil çünkü. Oyun oynarım keyifli olsun derseniz zaten hiç bir işe yaramaz stereo olması, dizi film izlerken belki bir nebze daha hoş olabilir fakat sadece bu durumda hoş olabilir. Bence tercih sebebiniz stereo olmasın hiç bir şekilde.

Ek olarak mate 40 pro p40 pro ya göre daha premium duran ve daha hoş detaylara sahip bir telefon. Özelliklerine bakmadan gözüm kapalı tercih edebilirdim mate 40 pro yu eğer fiyatı uygun seviyelerde olsaydı.

Bir kaç önerim daha olacak geçen mesajımdaki gibi,

Eğer daha kaliteli panel istiyorsanız ve çok fazla görsel içerik tüketecekseniz huawei den uzak durun. Samsung note 20 nin snapdragon versionunu bulup satın alın, hem daha kullanışlı hem daha kaliteli bir panele sahip. Kameradan ödün verip dizi film daha keyifli olsun derseniz xperia mark 1 III model telefonu satın alın, ekran hem 21/9 formatında hemde 4k çözünürlüğünde, üstüne kaliteli bir kulaklığınız var ise 3.5mm den bağlayın. Stereo ses çıkışıda mevcut. Üstüne üstlük android ile bir sorunu bulunmayan bir telefon. Şimdi baktım sarı sitede 9bin lira civarında bulunabiliyor.

Hepsinden öte batarya süresi, kaliteli fotoğraf benim için daha önemli derseniz p40 pro mükemmel bir cihaz olur. Ben tercihimi p40 pro plustan kullandım, bildirim sorunu çok canımı sıksada telefondan çok memnunum. Dün telefondan heartstone oynadım yaklaşık 3 saat, istanbul bursa arası navigasyon açık gidip geldim, bt açık vaziyette müzikte dinledim yol boyunca. Akşam eve geldiğimde batarya hala %40 taydı. Telefonların bütün özellikleri bir yana, bu batarya durumu bir yana :)

• Hocam önceliğim kamera ve ekran, Müzik dinlerim ama dizi film izleme ve oyun oynamak gibi alışkanlığım hiç yok telefonda, Şuan kullandığım telefon TCL 10 Pro ekranı çok çok iyi bunun gibi kalite olsa tatmin eder tabi ama insan daha fazlasınıda istiyor tabiki, Bu bu kadar kaliteli ise 10bit paneller nasıldır diye...

Hangi uygulamalarda bildirim sorunu var, Zamanında P9 kullanırken bir çok kişi whatsapp üzerinden bildirim alamama durumundan bahsediyordu bende hiç olmadı diye hatırlıyorum, Şun Tcl'de ise ara sıra instgram üzerinden özellikle mesaj bildirimi gelmeyebiliyor arada olsada çok sorun değil bu ama whatsapp lazım oluyor illaki.

Bahsettiğiniz batarya durumu baya baya iyi gerçekten ama Plus modelini bulmak sıkıntı şuan pro gibi temiz olanlarını en azından, 100X önemli değil zaten ama 10X'e kadar kullanırım sanırım emin değilim:)

Evet samsung tarafında çok seçenek var aslında, S21, S21Fe note20 gibi üst düzey ama sevmiyorum hiç bu markanın modellerini, En son A52 hoşuma gitmişti TCL almadan önce gidip denediğimde hiç hoş bir etki bırakmadı.

Hocam öncelik ekran ise kesinlikle 2 marka, 1:sony 2:samsung . Her ne kadar sevmesende samsung panelleri inanılmaz kaliteli. Şöyle söyleyeyim, 2018 yılında s9+ satın aldım ve 2021 yazına kadar kullandım. p40 pro+ dan iyi bir ekranı vardı, hdr ile netflixte bir şeyler izlemek çok keyif veriyordu, instagramda gezerken bile renklerin parlaklığı, beyaz siyah renkler vs çok hoşuma gidiyordu, bu telefona geçince herşeyin panel olmadığını öğrendim. S9+ telefon ile 3-4 saat ekran süresi alırken bu telefon ile bt açıkmı, konum açıkmı, hangi uygulama batarya tüketiyor, ekran parlaklığını kısayımmı, mobil veri nfc kapalı kalsın mı falan diye bir dert yok. Herşey açık halde 8-9 saat ekran süresi alıyorum. Panel 2 kat daha iyi olsa bu telefonda alacağım ekran süresi hemen hemen yarı yarıya düşecekti. Üstünkörü tcl 10 pro nun ekranına bakınca p40 pro dan farkı olduğunuda görmüyorum.

Bildirim konusu çok muallakta, bu işi iyi bilen birisinden yazılımsal olarak yardım alsam iyi olacak sanırım. Uygulamaların bildirimleri bazen geliyor bazen gelmiyor, bazen tak diye her bildirim anında geliyor, bazende 10larca bildirim aynı saniyede geliyor birikerek. Huawei app galery de bulunmayan bütün uygulamaların bildirimlerinde sorun var. İnstagram what's app gibi populer olanlar değilde discord, coinmarketcap, telegram gibi uygulamaların bildirimleri kafa karıştırıyor hms core de.

• Bildirim konusu canımı sıkmaz pek zaten sadece o ikisini kullanıyorum, S9+ hem çözünürlük hemde parlaklık olarak iyi zaten samsung özellikle parlaklık konusunda çok iyi genelde, Ama kullanım olarak bence sıkıcı bir arayüz ve tasarımları var, Kamera konusu daha öncelikli açıkcası fotoğraf makinamı sattığım için, Bu yüzden ilk sıra kamera sonra ekran diyebilirim, Kamera konusunda memnun kalacağımı bilsem biraz daha çıkıp Find X3 Pro'ya yönelirdim ama P40 kadar iyi değil sanırım oda, Pro ihtiyacımı tam olarak görür gibi

Huawei telefonumu çok sevsemde samsungun arayüzünün ve kullanıcıya tanıdığı detaylı özelleştirmeleri arıyorum. Nefret ettiğim huawei AI search kısmını kaldıramıyorum mesela, stock olarak huawei video kapatmadığınız sürece size reklam gösteriyor, app galery e giriyorsunuz her yer yine reklam. AI searchtan faydalı bir şey alayım diyorsunuz reklam. Üstüne bu AI search kapatılmıyor.

Bakın alttaki ss'e, nefret etsemde benim ile alakalı olmasada şöyle reklamlar gösteriyor. Bu konu çok can sıkıcı gerçekten. Kapatma seçeneği olmalı.

✴️✴️✴️ HUAWEİ P40 PRO ANA KONU&KULLANICI KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The dark side of the Wall -- 27 Mart 2022; 17:22:43 >

• Ekranın en sol kısmında bulunan menülerdenmi oluyor bu, Kapatılmaması kötü bir durum gerçekten.

• adb ile devre dışı olmuyor mu? ben mate 10 pro da öyle yapıyorum da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önce yazmıştım. bende p40p dan s21ultra ya geçtim. p40p ikinci el almıştım ama biraz deformesi vardı. o kadar memnun kalmıştımki satıp ikinci defa sıfır almıştım. epey bir süre kullandım. kaliteli ve stabil bir cihaz. mecburiyetten s21ultraya gectim. yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. geçen haftaya kadar cihazı hala misafir gibi kullanıyordum. çünkü p40p geri dönecem diyordum. daha öncede samsung kullandım. s2, note 2, note4, note 20. son gelen s21ultra büyük güncellemesinde sanki bir üst sevye cihaz alınmış gibi oldu. p40p kamerada olan pro modu nerdeyse hiç bir cihazda yok. s21u da pro modu sadece ana kamerayı kapsıyor. telefoto kameraları kapsamıyor. yeni güncellemeyle huawei gibi iki telefoto kamerayıda kapsama alanına aldı. pro modu kullanana çok faydalı. aytıca telefoto lensi kullanarak portre video özelliği getirdi. yeni güncellemede 100x zoom da önemli gelişmeler yapyı. önce ne olduğu belli değildi. şimdi daha daha iyi. sanal ram özelliğinde seçme hakkı tanıdı. 2,4,6,8 GB. bunun gibi yeni yeni özellikler getirdi. sadece arayüz güncellemesi değil. huaweide de açikçasi emui12 de yeni özellikler beklerdim. mesela sanal ram. çünkü p40p da denediğim 5000den fazla kod satırını kopyalayamamıştı. ama s21u da denedim aynı kodları banamısın demedi. ram önemli. en azında sanal bellekle destek olabilirdi. kamerada yeni özellikler beklerdim. p50p nun bazı yeni özelliklerini koyabilirdi. yada mate 40 pronun. s21u da en beğendiğim özelliklerinden birisi 60fps de optik lenslerle video çekmek. p40p da 30fpd de opyik zoom kullanılıyor. 60fps de kullanılmıyor. 30fps de çok titriyor. kamerayı hiç oynatmamak gerek. ama s21u da 60 fps FULL HD, ULTRA HDde 10x , 20x de video çekiyor ve bu çok iyi. 30fps de s21de p40 da görüntü çok oynuyor. eskiden cihazlar hepsi 30fps idi. şimdiki 30fps lerden çok çok iyi çekiyor. şimdikilere 30fps koymasalar yeridir. hiç bişeye yaramıyor. macro mod hep cihazımda istemişimdir. uğraşmak eğlenceli oluyor. huaweide 40MP geniş kameraya macro modu ekleyebilirdi. çok harika olurdu. s21uda var ve aynı zamanda macro videoda çekebilirsin. samsung s22ultranın bazı özelleklerini s21u ya getirdi. takdire layık bu olay. güzel özellikleride var. samsung yapıyor. yazılıma son birkaç yıldır önem verdi. cihazlarına 4 sene büyük android güncelleme sözü verdi. 5 senede güvenlik güncellemesi. raw desteği süper. bu iş için özel uygulama geliştirdi. kısacası samsungda da güzel özellikler var artık. kullanışlı. p50proyu kullanmadım ama en azından ondaki bazı özellikleri emui12 ile p40p ya verebilirdi. ama stabilite olarak hala huawei derim. mesela s21u d wifiden mobil veriye geçerken biraz bekliyorsun. p40p öyle değildi. cihazı kapatıp açtığımızda sanki windows gibi biraz kendine gelmesi için beklemen gerekiyor. p40p canavar gibi. şebeke bağlantısı daha iyi. daha sağlam, daha kaliteli. gece çekiminde görünmeyeni gördürür. gece modunu bırak ana kamera gece modu gibi çekiyor. gece moduna geçmeye gerekmiuor. adamlar ana kamerada olayı bitirmiş.

• 9metal_99 9 kullanıcısına yanıt

Şöyle bir durum söz konusu, cep telefonunu kullanan insanların %90ı kamerada pro modu kullanamadan otomatikte fotoğraf çekiyor. Hatta büyük bir kısmı odak yapmadan bile çekip geçiyor. Yine telefonu kullanan insanlar telefonuna whats app instagram dan başka app kurayım şunu yapayım bunu yapayım demiyor. Bu yazdığım profil dünya genelindeki genel kullanıcı kitlesi. Apple telefonlarında yıllarca 1-2 gb ram kullandı. Kimse kalkıp ben şu işimi yapamıyorum bu işim eksik kaldı demedi, bunu diyen kitle çok ufak bir kitleydi sadece. Androidtede durum biraz aynı. Sanal bellek oluşturma ile uğraşacak kimse benim çevremde yok. Bu konuya yorum yazan insanlarında çevresinde olacağını sanmıyorum zaten teorik olarak aynı silikon üzerinde farklı yongalar üzerinde haberleşme delaylı olarak gerçekleşmesine yol açan bir sistem bu sanal bellek. Yıllardır bilgisayardada bu özellik var fakat yine kimse kullanmıyor çünkü ortada ramin daha verimli kullanılmasını sağlayan bir algoritma var ve bu algoritma aynı yongadan her zaman verimli çalışacak diye komut alıyor, farklı bir yongadan gelecek ram desteği sadece iş paylaşımı yapabilecek uygulamalara yarar. Video render etme, sizin telefonda 5000kod satırını kopyalamak istemeniz gibi. Bunları genel kullanıcı umursamıyor ve kullanmıyor. Ek olarak EMUI 12 var telefonda evet ama harmony os gelecek bir cihaz bu sonuçta. Ne zaman gelir globale harmony bilmiyorum ama eğer Huawei ekosistemi oluşturursanız EMUI 12 veya harmony mükemmel bir takım oluyor. Huawei marka laptop kullanıyorum iş için, telefonu klavyenin altına koyunca kablosuz olarak verilerim ve ekranım bilgisayar ekranında oluyor. Mesela bu özelliği kullanan çok fazla kişi yok, ben sadece hoşuma gidiyor ve hızlı bir çözüm oluyor diye yapıyorum bunu fakat başka bir model laptop ile kablo bağlantısı yapıp aynı şeyleri yine yapabiliyoruz. Burada demek istediğim genel olarak firmalar %5 veya %10 u önemsemek yerine %90 a odaklanıyorlar doğal olarak, sebebi ise basitçe kapitalist düzen.

Samsung konusuna gelecek olursak telefonları harika yapıyorlar, yıllarca kullandım, note 4-5-s9+ vs. gördüğüm tek bir şey vardı, işlemcileri telefonu yönetemiyor verimli şekilde. Ekran süreleri berbat, her yeni güncelleme ile telefon geriye gidiyor. s9+ kullandığım zamanda telefonu android 8 olarak aldım sonrasında 9 a yükselttim telefon canavar oldu sonrasında bir baktım ki o canavarlık telefonu kullanma şeklime pozitif anlamda etki etsede 1-2 yıl sonra telefon çöpe çıkacak konuma geliyor. Şu an piyasada note 20 ultra mükemmel bir telefon olarak dursada s23ultra çıktığı zaman pabucunu komple dama atacaklar, bunu herkes biliyor. İstedikleri kadar 4 yıl update sözü verilsin. Bir telefonu 2.5 -3 yıl kullandırtıyorlar.

Yazımı yanlış anlamayın, samsungdan nefret ettiğim kadar huaweidende nefret ediyorum. En basiti bildirim sorunu, uygulamaların düzgün çalışmaması, özelleştirilememesi çok zor duruma sokuyor beni. Bir kaç iyi özelliği olmasa ve cebimde daha fazla para olsa alacağım telefon kesinlikle başka marka model olur.

• Hocam foto yada videoda zoom yaparken 10x e gelene kadar netleme oluyormu? yoksa dijital zoom mu yapıyor, yani optik netleme kaç x zoomda devreye giriyor onu merak ediyorum

• seyfi8935 kullanıcısına yanıt

p40prodan bildiğim 10x te harika foto çekiyor. ama video 30fps olduğu için 10xte cihazı sabit tutmanız gerekiyor. 60fpsde 10x dijital zoom oluyor.

• seyfi8935 kullanıcısına yanıt

Hocam şimdi denedim, benim telefonum plus modeli, 10x optik zoom var benim cihazda, bu yüzden fotoğraf veya video farketmeksizin 10x optik zoomda odaklama yapıyorum, netleme yapıyor yani. Dijital değil yani zoom, optik.

Zaten internetten p40 pro vs p40 pro plus diye aratırsanız birinde 5x optik diğerinde 10x optik zoom olduğunu görürsünüz. Ana kameralar aynı olsada, plus modelinde kameralar ve dizilimleri daha farklı. Aşağıdaki resimde kamera dizilimi ve lenslerin farklı olduğunu görebilirsiniz.

Sol taraf p40 pro sağ taraf p40 pro plus

✴️✴️✴️ HUAWEİ P40 PRO ANA KONU&KULLANICI KULÜBÜ

Burada ana kameralar aynı,tof kameralarda aynı ( listede belirtilmemiş) Geniş açı kameralarıda aynı(40mpx) ama zoom kamerası 4.4 diyafram açıklığında, ek olarak 2.4 diyafram açıklığındaki diğer kameradan yardım alıyor.

• dediğiniz gibi güncellemelerle cihaz performans ve batarya olarak geriye gidiyor. bu her marka için geçerli. huaweidede aynısı. yabancı forumlarda takip ettiğimde emui11 den emui10 geçmek isteyen çoktu. sebepte batarya. yine p30 kullananlarda emui 10 geri dönmek istiyor. kısaca ilk çıktığı versiyonda olsa cihaz daha iyi. yenilikleri versiyın üzerinden yapsalar daha iyi. hatta tekrar p40p alırsam sıfır alır ve emui10.1 de kalırım güncelleme yapmam diyordum.

samsung eskisi değil. yeni işlemcileri daha iş görür. dün gece s21u sadece %1 harcadı. bu çok çok iyi. genelde gece kapatırım. ama ara ara test ediyorum beklemede ne harcıyor diye. daha öncede %2 harcamıştı. birçok gereksiz uygulamayı adb ile devre dışı bıraktım. alışkanlık oldu bütün google servislerini devre dışı bıtaktım. p40p da kullandığım uygulamaları kullanıyorum. wanced, aurora , petal maps, yandex... google adına hiç birşey yok. s21u yı kamera özelliklerinden dolayı takdir ediyorum. 10x optik zoom barkaç cihazdan biri. 10mp kullanan tek cihaz.

eskiden cihazlar düşük ram düşük işlemciydi. büyük güncellemeler geldipinde haliyle kaldırmıyor. perfırmans düşüyordu. şimdikiler öyle değil. canavar gibi. en kötü batarya performansı düşer.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.