Şimdi Ara

Hukuk bölümü / İstanbul hukuk hk. sorular alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
1.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle sınavda umuyorum ki şansınız yaver gider, emeklerinizin karşılığını alırsınız. Ben de 2-3 sene önce benzer telaşı bu forumda yaşıyordum. Eşit ağırlık 2018 mezunuyum 2.senemde kazandım bölümü. Mevcut durumda 3. sınıfa geçmek üzereyim, yolu yarıladık. Okul, bölüm, imkanlar vd. hakkında soruları bilgim dahilinde yanıtlamak isterim 🥳

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zepkotasic -- 15 Nisan 2021; 11:41:22 >

• Esasen dünyada 1 tane dahi insan kalana kadar hukuk hayatımızın bir parçası olacak. Bu anlamda bir bitme söz konusu değil lakin şöyle bir yorum getirebiliriz; çok avukat var evet. İstanbul Barosu bünyesinde en çok avukat bulunduran baro dünyada. Her sene binlerce avukat ekleniyor bu kalabalığa. Hal böyle olunca sizin de üzerinde durduğunuz gibi imkanlar, koşullar daralıyor. İkinci olarak yine dikkati çekmişsiniz zaten “ikisi de aynı okul mezunu lakin biri işsiz diğeri belki en iyi bürolardan birinde bu nasıl oluyor” : Her meslekte olduğu gibi burada da çevre faktörü önemli tabii. Kişinin kendini geliştirmesi bir yere kadar etkili oluyor. Bu sebeple öğrenciyken kişinin çabalaması, bürolarla iletişime geçmesi, çevre yapması yani mümkünse kaldırımları önceden döşemesi gerekiyor. Evet yine hukuk bölümünü tercih ederdim.
  • Hukuk istemiyorum lakin bir ea öğrencisi olarak iddialar doğru mu merak etmiyor değilim.

Hocam öncelikle hukukun bittiği yönündeki iddialar İST-ANK hukuk gibi gs hariç yüksek kademedeki hukuklar için de geçerli mi yani bittiden kasıt elbet iş bulamamadan ziyade şartların darlığıdır diye düşünüyorum ama sizin görüşleriniz neler?

Ben birkaç ay önce üst düzey hukuk bürolarına baktığımda(Esin tarzı)ist hukuk mezunu gördüm ama internette işsiz kaldım diyen ist hukuk mezunu da gördüm yani bunlar neden kaynaklanıyor?

Dediğim gibi hukuk yazmayı düşünmüyorum ancak 2-3 sene öncesine dönseydiniz yine hukuk mu yazardınız yoksa farklı bir alana mı yönelirdiniz?

• Vapauss33 V kullanıcısına yanıt
    Esasen dünyada 1 tane dahi insan kalana kadar hukuk hayatımızın bir parçası olacak. Bu anlamda bir bitme söz konusu değil lakin şöyle bir yorum getirebiliriz; çok avukat var evet. İstanbul Barosu bünyesinde en çok avukat bulunduran baro dünyada. Her sene binlerce avukat ekleniyor bu kalabalığa. Hal böyle olunca sizin de üzerinde durduğunuz gibi imkanlar, koşullar daralıyor. İkinci olarak yine dikkati çekmişsiniz zaten “ikisi de aynı okul mezunu lakin biri işsiz diğeri belki en iyi bürolardan birinde bu nasıl oluyor” : Her meslekte olduğu gibi burada da çevre faktörü önemli tabii. Kişinin kendini geliştirmesi bir yere kadar etkili oluyor. Bu sebeple öğrenciyken kişinin çabalaması, bürolarla iletişime geçmesi, çevre yapması yani mümkünse kaldırımları önceden döşemesi gerekiyor. Evet yine hukuk bölümünü tercih ederdim.
  • Vapauss33 V kullanıcısına yanıt

Hocam bana kalırsa yanılıyorsunuz. Ybs'yi saf dışı bırakırsak eğer Hukuk bitmişse ea'da hiçbir bölüm kalmamış demektir. Yani hukukta 1 yığılma varsa iibf bunun 10 katı.

Hukuk çok geniş bir alan ama öğrenciler genelde farklı şeyler yapmayı denemiyor. Hukuk ölmez. Yarın uzay çağına girsek uzay hukuku patlayacak. İnsan olduğu sürece hukuk da var olmak zorunda. (Mesela şu an yapay zeka hukuku alanında çalışan birkaç kişi var Türkiye'de)

Hem de Kırıkkale mezunuymuş:

https://www.srp-legal.com/tr/ekibimiz/selin-cetin/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okeanospetrichor -- 15 Nisan 2021; 14:25:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence tamamen kişiye ve şansa bağlı. Bahsettiğin durum diğer bölümlerde de var çünkü. Sabancı işletme mezunu işsiz de var üst düzey şirketlerde çalışan da..

• okeanospetrichor O kullanıcısına yanıt
    Yahu şu sıralamadan sonra okunmaz denenen sıralama ilk 1000. Noluyor gsü,odtü,itü,tobb,Bilkent’teki bazı iibf bölümleri mezunları taş mı topluyor? Dediğin örnek binde bir hocam. Ona bakarsa Amerika’da avukatlık yapan bir kadın vardı dokuz Eylül’de. Şimdi o yaptı diye hepsi yapabilecek mi? Önemli olan kalifiye olmak. Kötü olana ekmek yok maalesef bu devirde.
  • merhaba merak ettiğim şeyler

1-yüz yüz yüze derslerde kalabalık oluyor mu veya dersi dinlemek sorun oluyor mu

2-bölümünüzden memnun musunuz gelecekte nasıl bir yönden ilerlemeyi düşünüyorsunuz ve tavsiye ediyor musunuz

3-bahsedildiği kadar zor mu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İstanbul hukuk soru-cevap
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt

Odtü müthiş ama İtü iibf aşırı abartılmış, kalite olarak Hacettepe'den fazlasını veremeyen bir bölüm. Baya araştırdım. Müfredatın da sağlam olduğu söylenemez. Yeni olduğu için ilerleyen yıllarda gelişeceğini düşünüyorum. Şu an için pek mantıklı bir tercih değil. Veya İtü etiketinden dolayı sıralaması yükselecek ve bölüme önem vermek zorunda kalacaklar.. Çok başıboş bırakılmış gibi duruyor.

Odtü, Bilkent, GSÜ'ye laf yok zaten. Kendini bu alanda kanıtlamış okullar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F340A741E -- 15 Nisan 2021; 14:22:14 >
  • Doğrudur hocam çok fazla bilgim yok itü econ hakkında ama çoğunluğun işsiz kalacağını sanmam yine de.
  • makyol801 kullanıcısına yanıt
    +iühf en çok öğrenci alan hukuk fakültesi ülkemizde.. bu durum tabii ki amfilere yansıyor ancak herhangi bir sorun olmadı benim için bugüne kadar. Zaten yarım dönem gittim maalesef :/
    +ben memnunum bölümden, akademik kariyer + avukatlık planlıyorum kısmet olursa.
    +kolay diyemeyeceğim, bölüm zor bir de istanbul hukukun ilave bir zorluğu var bu herkesçe kabul edilen bir gerçek açıkçası. Ama her geçen gün zorluğa alışıyorsunuz, alışmak zorundasınız..
  • Hakim-Savcılıkta okuduğumuz okulun, not ortalamamızın falan önemi var mı yoksa tamamen referansa mı bağlı ? Eğer önemi varsa ne kadar önemli yani referansı olmayan birisi okuduğu okul ve not ortalamasına bağlı olarak mülakatları geçebilir mi ?

• onur2021 kullanıcısına yanıt
    Bu soruya sınırlı bir cevap verebileceğim çünkü hakim-savcılık planlarım arasında yok bu sebeple araştırmadım detaylı olarak. Bildiğim kadarıyla yazılı sınav ve sözlü sınavın farklı oranlarda ortalaması alınıyor ve buna göre mesleğe aday olarak başlıyorsunuz. Yazılı sınavın etki oranı kıyasen daha yüksek mülakata göre. Okuduğunuz okulun yahut diploma puanının doğrudan etkisi olmasa da derslere hakimiyet, yetkinlik anlamında dolaylı etkisi olabilir diye yorum getirebilirim. Referans hakkında ben de söylenenler kadarıyla biliyorum, evet mülakatta etkisi yüksektir diyebilirim.
  • hocam benim hedefim de ankara üniversitesi hf. iki şeyi merak ediyorum:

1) bu bölüm için mezuna bıraktığınıza göre gerçekten isteyerek yazdınız. üç yıl önceye gitseniz yine hukuk yazar mıydınız?

2) kontenjanlar çok fazla. ders işleme sistemi nasıl oluyor? yani sınıflara bölünülüyor mu, sınıflar kaç kişilik, herkes aynı derse mi giriyor? ikincisi pek teorik bir soru değildi ama uzun süredir aklımda bu soru :p

• zepkotasic Z kullanıcısına yanıt

Anladım, teşekkür ederim. Sanırım ikinci öğretim okuyorsunuz, iö okurken birinci sınıftan itibaren deneyim olması ve işi az çok öğrenmek için bürolarda çalışabilme durumu var mı ? Mezun olunca diğer mezunlara göre daha avantajlı olur diye düşünmüştüm.

• umarım ki hedeflediğin bölüm ve üniversite gelir :) ankara da çok kaliteli okullardan birisi on yıllardır iki okul mukayese edilir tatlı bir rekabet var..
    + evet, liseye başladığımdan beri hukuk hedefliyordum İstanbul’da ikamet ettiğim için ilk hedefim de İstanbul üniversitesiydi.
    + öncelikle hepimiz aynı dersleri ve konuları görüyoruz ancak birinci öğretim kendi içerisinde ikiye ayrılıyor; okul numarasının son hanesine göre: tek-çift. Bu ayırım sadece farklı hocaların derslere girmesine yol açıyor başka bir etkisi yok. İkinci öğretimler ise ayrılmıyor, onlara ise ise tek-çiftlerin hocaları dönüşümlü olarak ders veriyor: güz-bahar olarak. Amfiler kontenjan konusunda problem çıkartmıyor gayet yeterli diyebilirim.
  • onur2021 kullanıcısına yanıt
    7130 ile ikinci öğretim kazanmıştım evet 1. sınıfın sonunda birinci öğretime geçtim ortalama ile. Henüz staj yapmadım, seneye düşünüyorum lakin yapan arkadaşlarım oldu, deneyim açısından olumlu etkileri olur elbette. Akşamcı olmanın staj konusunda avantajı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zepkotasic -- 15 Nisan 2021; 14:59:28 >
  • Hocam biz seninle tercih zamanı konuşmuştuk gibi sanki nickiniz çok tanıdık geldi.
  • hocam ikinci öğretimin saatleri nasıl ve diğer öğrenci avantajlarından yararlanırken sıkıntı yaşıyorlar mı,marmara hukuk hakkında bilginiz var mı,hukuk fakülteleri beş yıla çıkacak diyorlar nasıl bir değişiklik olur kimleri kapsar

umarım yanıtlarsınız

başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 15 Nisan 2021; 18:36:1 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.