Şimdi Ara

HUKUK SIRALAMALARI GİR İÇERİ!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR MALUM HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR SIRALAMALARIN NE OLACAĞIYLA İLGİLİ BİZLER SADECE TAHMİNLERDE BULUNUYORUZ REHBER HOCASI VEYA İŞİ BİLEN BİRİYLE GÖRÜŞEN ARKADAŞLAR VARSA BİLDİKLERİNİ BİZİMLE DE PAYLAŞABİLİRLER Mİ? KONMTENJAN AZALIŞI HUKUKUN TM3 E GEÇİŞİYLE SIRALAMALAR NASIL ETKİLENİR, BİLEN, DUYAN, GÖREN BİLDİKLERİNİ PAYLAŞIRSA HEPİMİZ YARARLANMIŞ OLURUZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mudavim2 -- 3 Temmuz 2015; 0:09:22 >

• mudavim2 M kullanıcısına yanıt
    kontenjanların azaltılması ve tm-3 e geçmesi sonucu sıralamalar yükselecek çünkü en az sayısal tm-3'te. bu yılki tm-2 puanınızla fakültelerin geçen yılki sıralamalarına bakın bir şeyler hakkında fikir edinirsiniz hocam.
  • Aciklanmicakni sıralamalar?
  • Hukuk 30 binle kapatcak.
  • MARMARA İÜ GİBİ OKULLARDA DURUM NE OLUR
  • Bence bu yılki tm2 puanıyla sıralamalara bakıp tercihi buna göre yapmak yanlış olacaktır çünkü çok acayip sıralamalar ve tercihler ortaya çıkıcak sosyal medyada aktif olan rehberlikçiler çok fazla olmasada yükseleceğini ama sıralamanın tm3 puanına bakılarak yapılması gerektiğini söylüyor
  • Emdo E kullanıcısına yanıt
    hocam yükseleceğinde hemfikiriz ama işte bu yükseliş kaç bin olur tm2ye göre bakarsam marmara 2. öğretim bile olmuyor 18bin ama tm3 11 binde
  • ne 30bini hocam Erzurum i.ö geçen sene 34binle kapatmış üstelik busene kontenjanı arttı
    bu sene 34binle kapatır
  • quote:

Orijinalden alıntı: akpaha

ne 30bini hocam Erzurum i.ö geçen sene 34binle kapatmış üstelik busene kontenjanı arttı
    bu sene 34binle kapatır

Bence 36 ya kadarda yolu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: mudavim2

MARMARA İÜ GİBİ OKULLARDA DURUM NE OLUR

Ben en kotu 15 binlere kadar dusecegini dusunuyorum neden dersen tm3 puan ortalamasi genel olarak tm2 den yuksektir yani biriniz cikip demez ki benim tm3 20 bin geldi tm2 10 bin geldi ancak tektuk rastlanir mflerde rastlanmasi daha olasidir.tabiki benimki sadece tahmin iyi haber ise su ana kadar hicbir tahminim tutmamistir soyleyim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: demasman

quote:

Orijinalden alıntı: akpaha

ne 30bini hocam Erzurum i.ö geçen sene 34binle kapatmış üstelik busene kontenjanı arttı
    bu sene 34binle kapatır

Bence 36 ya kadarda yolu var

Alıntıları Göster
    tm2 ye bakmak saçmalığı ne ya o zaman hukuk niye tm3 e geçti komik olmayın

• demasman kullanıcısına yanıt
    benimde 31bin inşallah gelir biyerler
  • HukukcuKız H kullanıcısına yanıt
    bu puan türlerinin ders ders ağırlıkları farklı biliyorsunuz. bu farklılıktan dolayı yüksek yapan sayısallar da tm-2 de araya girebiliyordu ve bu da sıralamaları dolgunlaştırıyordu ama adamlar tercih yapmıyordu. bu sabah ankara hukuk için saydım oraya girmeden önce tm bölümlerindeki kontenjan 963 gibi birşey çıktı ( bu kontenjan boğaziçi-bilkent koç gibi ünilerin işletme- iktisat-psikoloji gibi yüksek sıralamalı yerlerini de içerir. ) şimdi tm-2 de sayısallar vardı ama tm-3'te sayısal sayısı çok daha az. şimdi tm arkadaşlara soruyorum, hepinizin tm-3 sıralaması daha yüksek değil mi? neden? çünkü sizin asıl alanınız o. sayısalların en az girebildikleri yer orası. hal böyle olunca sıralamalar da yükselecek ama ne kadar bilemiyoruz. tm-2 ''saçmalığı'' şurdan geliyor, geçen yılki tm-2 sıralamaları elimizde var, bu sene de tm-2 sıralaması var ve teyit edilebilecek değerimiz bunlar. artık hukukta daha az sayısalcı olacak, tmler girsin diye tm-3 e alındı. bilmem anlatabildim mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: blackkedi

quote:

Ben en kotu 15 binlere kadar dusecegini dusunuyorum neden dersen tm3 puan ortalamasi genel olarak tm2 den yuksektir yani biriniz cikip demez ki benim tm3 20 bin geldi tm2 10 bin geldi ancak tektuk rastlanir mflerde rastlanmasi daha olasidir.tabiki benimki sadece tahmin iyi haber ise su ana kadar hicbir tahminim tutmamistir soyleyim:)

güldürdünüz hocam. gerçekten kestirmesi zor bir sene her şey değişebilir de aynı kalabilir de tamamen muamma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emdo

bu puan türlerinin ders ders ağırlıkları farklı biliyorsunuz. bu farklılıktan dolayı yüksek yapan sayısallar da tm-2 de araya girebiliyordu ve bu da sıralamaları dolgunlaştırıyordu ama adamlar tercih yapmıyordu. bu sabah ankara hukuk için saydım oraya girmeden önce tm bölümlerindeki kontenjan 963 gibi birşey çıktı ( bu kontenjan boğaziçi-bilkent koç gibi ünilerin işletme- iktisat-psikoloji gibi yüksek sıralamalı yerlerini de içerir. ) şimdi tm-2 de sayısallar vardı ama tm-3'te sayısal sayısı çok daha az. şimdi tm arkadaşlara soruyorum, hepinizin tm-3 sıralaması daha yüksek değil mi? neden? çünkü sizin asıl alanınız o. sayısalların en az girebildikleri yer orası. hal böyle olunca sıralamalar da yükselecek ama ne kadar bilemiyoruz. tm-2 ''saçmalığı'' şurdan geliyor, geçen yılki tm-2 sıralamaları elimizde var, bu sene de tm-2 sıralaması var ve teyit edilebilecek değerimiz bunlar. artık hukukta daha az sayısalcı olacak, tmler girsin diye tm-3 e alındı. bilmem anlatabildim mi?

hocam öyle diyorsun ama şimdi bakıldığında mf sıralamaları ilk 10 k olan sayısalcılar matematiği sağlam yapıp 30 edb yaparak da önümüze geçebiliyorlar tm2ye nispeten sayılarının azaldığı muhakkak ama ben çok aşırı bir azalış olduğunu yani sıralamaları 3-4 bin kadar oynatacak bir azalış olduğunu düşünmüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Emdo

tm2 de iyi bi sıralama yapıp tercih etmeyen sayısalcı mı? bence bunların sayısı oldukça az fen liselerinden bile kaç tane sayısalcı hukuk seçiyo yani ankara hukuk tutupta gitmeyen sayısalcı azdır diyorum çevremde çok örneği var tm3 e geçtiği zaman hukuk sayısalcılardan açılan bi kontenjan olucak çünkü tm3 te sıralama olarak kötüler artık daha fazla tmci giricek hukuka ama yinede tm3 te bizim önümüzde olan ve tercih etmeyecek sayısalcı fazla çünkü tıp diş yazıcak eskiden tm2 de matı fazla yapıp edbyi sallayan tipler bizim önümüze geçiyorlardı şimdi yoklar ama önümüzde yine tercih yapmıycak sayısalcılar var tm2 ye bakmak saçma çünkü tm2 den alım yapılmıycak yoksa bişey değişmiycekse hukuk neden tm3 e geçti boşuna geçmedi di mi

• Up
  • Arkadaslar 2014 ham puanlarin yiginsal siralamalarina baktim tm2 ve tm3 1-2 bin kisi oynuyor bilgilerinize :) bir de siz inceleyin konuyu tekrar tartismaya acalim
  • mudavim2 M kullanıcısına yanıt
    3-4 k bence de oynamaz. ben yalnızca bir tespitimi söyledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackkedi

quote:

hocam bu doğrultuda tm2 sıralamaları ne olur peki? mesela 60binden alan tm2 bölümü 65 mi olur 55 mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.