Arkadaşlar selam, Bu sene hukuk fakültesindeki ilk senemi tamamladım. İlk senemde 4lük sistemde 3.10 ortalama yaptım, birkaç arkadaş hukukta yüksek lisans yapılmadığı müddetçe ortalamanın bir önemi olmadığını söylediler. Bir forum konusu açıp ben de düşüncelerinizi öğrenmek istedim. Hukukta sizce ortalamanın bir önemi var mıdır? Mezuniyette de +3.0 ortalama yapmak için uğraşmaya değer mi? Bu arada hukuk yazmayı düşünenler varsa ilk sene ile ilgili merak ettiklerini yanıtlayabilirim, konudan ya da mesajdan yazabilirsiniz. |
Hukukta ortalamanın önemi:
-
-
avukat maaşları hakkında bilgi var mı
-
Baroya kayıt olan avukat sayılarındaki artışın her geçen sene düştüğü görülüyor. İlerisi için bir ışık olabilir mi sizce?
-
bilgim yok -
-
-
hukukta ne ortalamanın ne de başka bir şeyin önemi yok tek gerçek çevre ve torpil.
-
Hakimlik savcılık sınavı için belli bir süre avukatlık yapma zorunluluğu var mı? -
Bilmeden etmeden fikir belirtme işi çok var sende -
biz doğruları söylüyoz realite ama bu sorun bireysel değil
-
çevre ve torpilden başka bir şeyin önemi yok ne demek olum böyle cümleler kurarken hiç mi lan ne diyorum ben önemi vardır belki bilmiyorsam konuşmayayım demiyorsun -
torpil olmadan hakim-savcı olamazsın. Büro açsan çevren olmadan iş alamazsın. Gene torpil olmadan kamu avukatı olamazsın. Özel sektörde iş bulsan torpilli adam daha fazla maaş kazanır çok daha rahat yükselir sen ortalama asgari ücrete talim edersin. Türkiye piyasası böyle maalesef suç hukuk okuyanda değil sistemde.
-
Olum ahraz mısın sen ben torpil ve çevrenin önemi yok gibi bir şey demiyorum zaten neyi açıklıyosun. torpil ve çevreden başka bir şeyin önemi yok cümlesi yanlış. ortalama, yabancı dil vs birçok şeyin önemi vardır. senin kurduğun cümleye tav oldum ben onu söylüyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: recumbentibus0
Olum ahraz mısın sen ben torpil ve çevrenin önemi yok gibi bir şey demiyorum zaten neyi açıklıyosun. torpil ve çevreden başka bir şeyin önemi yok cümlesi yanlış. ortalama, yabancı dil vs birçok şeyin önemi vardır. senin kurduğun cümleye tav oldum ben onu söylüyorumtm haklısın
-
Doğru söylemişsin çevre olmadan avukatlıkda iyi para kazanamazsın bilkent,koç mezunu olsan bile maaşın belli bir seviyeyi geçmez patron avukat kazanır sen işçi olarak yanında gece gündüz çalışırsın
Bende hukuk okumayı düşünüyorum ama hakim savcı olmam sürekli küçük yerlere atanıp duruyorsun maaşıda öyle ahım şahım değil bir ceza davasında hakimin bir aylık maaşını kazanabilirsin
Velhasıl avukatlık zor ama çevre edinip kendini ispat edersen hem kendi işinin patronu olursun hemde belli bir para kazanma limiti olmaz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X