Şimdi Ara

Hume giyotininden dolayı rövalitenin yapısöküme uğratması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğer ahlak göreceliyse o vakit herkes ahlaklıdır.Lakin nominalizm de koşullara bağlanabileceğinden yeni bir standarta ihtiyaç doğmaktadır.Yani bu özneler arası bir mesele halini alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 10 Ocak 2019; 17:21:10 >

• bu giyotini anlamak lazım.

benim aklım(kafa nahiyem diyelim) annemle dolu ve akılcı olmayı önerirken aynı zamanda aklın gereği insancıl hümanist tavrı da beyan eder.

ancak bedenim babam gibidir ve aklı öneren şeye de o kadar akil olursan ben nasıl baba olacam!!! o kadar hümanizme insancıllığa gerek yoktur demekte.

.....................

şimdi annem var babam var ve ben evladım da aynı zamanlı olarak babama da(yani bedenim oluyor bu) bi mesaj vermem lazım zira aklım annemle dolu.

hume'nin giyotini şimdi iniyor ve babamla annemin arasını ayırıyor. bu cevap evlat olan benim cevabım. baş gövdeden ayrıldı. ortaya çıkan ise fışkıran kan. işte bu ses benim anlatımımdaki anlaşılamayan-anlam verilemeyen verilse de artık öznemin kayboluşu nedeniyle anlamını yitiren ses.

....................

hado ya da zodion evlat olarak konuşmak istese ve anne ve babanın arasını bularak bunu yapsa idi bu ses kadar anlam betiği içeren bir şey çıkarırdı.

bu şey bir cevaptır da aynı zamanda ancak cevabın niteliği bakımından anlam taşıması sessel değil fiilseldir. yani bazı sorulara ya da sorunlara sesle cevap veremezsin derken verilebilecek cevabın en derin manası budur.

....................

şimdi ebeveyn denen açmazdan kurtulan evlat varyasyonunda ortaya çıkan görüntüye bakan anne ve baba denen yapıya bakınız nelere de kadirsiniz aynı zamanda dendiğinde ortaya çıkan bu ikincil sonuç çok su götürür.

.....................

bu sonuç ahlakı rölativ kılıyorsa şimdi ahlaklı olma yolunda çekilen acı da kutsalsa ben kendi başımı gövdemden ayırarak ahlaklı olabilirim dersem ortaya çıkan sonucu kim anlatacak. ben fışkıran bir kan hükmünde olacağım.

beni kitaba bağlayıp semavatı ileri süren kişi kandan yaratıldı derken, bu sonucu beyan eden naturalist ise bu vahşeti din kisvesi ile anlatma düşüklüğünü gösterebilir mi? bu vahşete din mi sebeb oldu diyecek!!!

..........................

herkes ahlaklıdır derken bunu öğütleyen şey ile uyumsuz bedenin aynı şeyi söylediği ne kadar iddia edilebilir? göründüğüm kadar ahlaklı olamıyorum eğer ki olmak istersem hume bir giyotin icat ediyor gibi. bu giyotinin oluşturduğu nesneler bakımından düşünemeyen bir kafa ve hareket kabiliyeti olmayan beden de ayrıca özneden nesne meratibine(böyle ilerleme mi olur resmen öldük) ilerliyor.

tek başına özne olamayan ben 2 ayrı nesnenin varlığına evrilip kendimi ifade için (artık 3. nesne) resmen fışkırıyorum ya.

...........................

ne ahlakı karşim ahlakı geçtim benim vucut bütünlüğümü tehdit ediyorsun ve buna aşk sevgi zırvası dayıyorsun. yer mi anadolu çocuğu deyip felsefe bu topraklarda doğdu demeye getiriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 10 Ocak 2019; 17:58:45 >

• felsefeyi bilimden ayır bakalım bi de bunu ahlaklı olarak yap kolay mı?

kızıl dev beyaz cüce mesela. kızıl devin dişil yumurta beyaz cücenin sperm olduğunu biliyoruz.

şimdi ahlaki olarak bilim forumunu felsefeden ayıracaz da karşim kim kimden ayrılmıyor.

....................

felsefeciler midir hep sonradan gurme(görme değil) fizikçiler demeden de duramıyorum. ya da fizkçiler midir yahu kardeşim bunu insan yiyecek fizik derken f eşittirden değil kendimden kendi algımla bütünleşik dünyadan bahsediyorum diyen.

......................

felsefe ile ilmin ayrılması gereken noktadaki oluşturduğu ahlakiliğin röletivitesine bakalım.

solucan deliği. bu ne demek yahu? hele hele bi de paralel evren var ki bir erkek olarak bir hoş olmama neden konu yani?

yahu bing bang nedir enerji boşalması falan.

hele vakum deyince içim bi hoş oluyor mesela.

........................

bu giyotin daha neleri kesmek zorunda kalacak zodion. göbek bağı hariç tutulursa tabi.

not
    ironik bir sesleniştir yanlış anlaşılamaz biçemde kaleme alınmıştır.

• peki tanri ve çocuğu hakkında beyanda bulunmakla aslında bulunmadığını iddia etmenin ilimselliği bakımından salt ilim ne alemde olabilir?

ateist olma zorunluluğunu taşımayanlar isevi mi olmak zorunda ya da atezim zaten isevilik mi.

birileri bir şeyleri ima'nın ötesinde tanımlamalarla desteklerken neyi kastediyor?

yapılan her buluş her teknolojik gelişme tanrisallık bağlamında ilmin, tanrinin oğluna yaptığı hediyesi gibi değilse ben de tanriların arabası oluyum.

........................

çok doluyum zodion çok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.