Şimdi Ara

Huzurlarınızda 2015 model yeni nesil Volkswagen Passat (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.998
Cevap
24
Favori
131.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok haklısınız sağolun hocam hepimize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    Benim derken

• DSG sorunu hala devam ediyor mu?

Kullanıcı arkadaşlar bilgilendirebilir mi lütfen
  • soralalp S kullanıcısına yanıt
    Mazda 6 çağ dışı mı?
  • MIKE CHECK kullanıcısına yanıt
    Gidip bir passat highline test sürüşü yapin sonra mazda 6 test sürüşü yapın o iç malzemeleri detaylica bir inceleyin. Sunulan motor 2.0, bu denli yüksek hacimli bir motordaki torka ve beygire bakın, sanzimani inceleyin o vites geçişlerini bir hissedin, üzerine o içeri gelen yol sesine bir bakın sonra gelin buraya cevap yazın yoksa dinamik bir dış görünüş yapıp milleti kandırmak çok kolay. Passat detaylarda gizlidir oyuzden forumda atıp tutan çok var okuyunca bilgilerin esaslı olmadığı okadar net anlaşılıyorki komik duruma düşüyorsunuz. Mazda 6 alıyorsanız aile arabası peşinde değilsinizdir ozaman bmw 320 ed alırsınız zaten. Motor,sanziman ve şasi görürsünüz. Ben de tercihlerimi aile arabasına göre yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Benim derken

Benim torosu babama verdim artık bu benim

• soralalp S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben passat kötü bir araç demedim ki sadece o paraya bence daha kaliteli olan mazda 6 alırım dedim. Şu anda 2010 model vw sahibiyiz, daha önce de mazda vardı, ve kesinlikle mazda daha kaliteli, trim işçiliği çok iyidir.Motor olarak daha sağlamdır. Sürekli olarak yüksek devirde kullanmama rağmen yağ yakma gibi bir durum yoktu, zamanla sağından solundan tıkırtı sesini çok nadir duyarsınız. 2009 yılında sıfır km passat aldı arkadaşım. Kendisi çok titizdir ve fazla da gezmez ama aracın kapı kollarında, çeşitli yerlerinde soyulmalar vs var, yumuşak malzeme kullanmak sizde kaliteli hissi uyandırabilir ama kesinlikle kaliteli diyemezsiniz,

Böyle paylaşımlar yapmayı sevmem ama Mazda 6 ya çağ dışı diyen biri izlemeli.https://www.youtube.com/watch?v=QLcURdr9YoM

Bilgilerimin esaslı olup olmaması konusuna gelirsek makine mühendisiyim ve otomotiv sektöründe tasarımcı olarak çalışıyorum.

Herkesin arabası kendine güzeldir, Kazasız belasız mutlu bir şekilde kullanmak nasip olsun. Bence en önemlisi budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKE CHECK -- 22 Nisan 2015; 16:54:19 >

• MIKE CHECK kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle kusura bakmayın forumda haksız eleştiri yapan 18 yaş altı yoğun bir kitle olduğundan herkese onyargili yaklaşıyor insan ister istemez. Vermiş olduğunuz videoda gösterilen passat bir önceki ve bana kalırsa en kötü nesillerinden biri (7. Seri). Bildiğiniz üzere yeni seride malzeme kalitesi ve aracın platformu çok ileri noktalara taşındı. Trim seslerini henüz yaşamadım ancak malzeme kalitesinde her ikisini de kullanmama rağmen passati önde buldum. Daha önce şirket arabası dışında vw sahibi olmadığım için herhangi bir duygusal yaklaşımım da yoktu. Hangi aracı beğenirsem onu alacaktım. Bunun yanı sıra gerek kavramalar gerekse motorun hacmine göre düşük güç üretmesi ama bunun yanında yüksek vergi diliminde kalması bana mazda 6 çok daha akılcı bir araba olabilirmiş dedirtti. Yorumlarımı da bu yönde yaptım. Bu arada hepimize arabalarimizla kazasız belasız sürüş dilerim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soralalp -- 22 Nisan 2015; 17:03:28 >

• Bmw ve Mercedes gibi piyasa akrabalarından iyidir.

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Hee

• Merhabalar,

Dün Levent Sanayi VW de 1.4 TSI BMT 125 PS trendline modelini inceleme fırsatım oldu ve aracı çok beğendim. comfortline dan farkı (eksik hatırladığım olabilir) 6,5 yerine 5 inç ekran, manuel klima, jant ve hız sabitleme. Hız sabitlemeyi ekletirsem 1500 TL istediler ve ekletmeyi düşünüyorum. aracın fiyatı 70.900 TL. Beyaz rengide hoşuma gitti ama bu araçlarda her zaman metalik siyah renk bambaşka oluyor

Ama yakıt konusu kafamda net değil. Satıştaki arkadaşta böyle bir kasanın 100 km yi 8 litrenin altında yakmayacağı yönünde oldu. Fakat bu modelin ortalama tüketimi fabrika verilerinde ;

Seri Model Yılı Motor Hacmi Yakıt Türü Ortalama Yakıt Tüketimi Kaç Kuruş
    yeni Passat 1.4 TSI BMT 125 PS 2015 - 20161201 - 1400 cm3 Benzin 5.4 tl/100 25 Kuruş/km

Km de 25 kuruş yaktığı. İnanın kafam karıştı. Genel bir görüş vardır fabrika verilerine 1 litre ekle diye. 1 lt eklesek bile ortalama tüketim 6.4 lt oluyor. bu değer benim için gayet makul bir seviyede ve şuan ki benzinin lt fiyatı üzerinden 4,62 TL * 6,4 lt = 29,568 TL eder 100 KM için. Hadi 0,30 kuruş diyelim. 100 Km de 30 TL yakar mı cidden bu araç? ben çok trafiğe çok girmiyorum, ayda ortalama 900-1000 arası km yol yapıyorum.

1.4 BMT 125 PS kullanan arkadaşlar ortalama yakıt tüketimlerini paylaşabilirler mi? Cidden çok sevinirim. Özellikle ne kadar trafikte zaman harcadıklarıda önemli tabi.

Herkese selamlar, saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekarakurum

Merhabalar,

Dün Levent Sanayi VW de 1.4 TSI BMT 125 PS trendline modelini inceleme fırsatım oldu ve aracı çok beğendim. comfortline dan farkı (eksik hatırladığım olabilir) 6,5 yerine 5 inç ekran, manuel klima, jant ve hız sabitleme. Hız sabitlemeyi ekletirsem 1500 TL istediler ve ekletmeyi düşünüyorum. aracın fiyatı 70.900 TL. Beyaz rengide hoşuma gitti ama bu araçlarda her zaman metalik siyah renk bambaşka oluyor

Ama yakıt konusu kafamda net değil. Satıştaki arkadaşta böyle bir kasanın 100 km yi 8 litrenin altında yakmayacağı yönünde oldu. Fakat bu modelin ortalama tüketimi fabrika verilerinde ;

Seri Model Yılı Motor Hacmi Yakıt Türü Ortalama Yakıt Tüketimi Kaç Kuruş
    yeni Passat 1.4 TSI BMT 125 PS 2015 - 20161201 - 1400 cm3 Benzin 5.4 tl/100 25 Kuruş/km

Km de 25 kuruş yaktığı. İnanın kafam karıştı. Genel bir görüş vardır fabrika verilerine 1 litre ekle diye. 1 lt eklesek bile ortalama tüketim 6.4 lt oluyor. bu değer benim için gayet makul bir seviyede ve şuan ki benzinin lt fiyatı üzerinden 4,62 TL * 6,4 lt = 29,568 TL eder 100 KM için. Hadi 0,30 kuruş diyelim. 100 Km de 30 TL yakar mı cidden bu araç? ben çok trafiğe çok girmiyorum, ayda ortalama 900-1000 arası km yol yapıyorum.

1.4 BMT 125 PS kullanan arkadaşlar ortalama yakıt tüketimlerini paylaşabilirler mi? Cidden çok sevinirim. Özellikle ne kadar trafikte zaman harcadıklarıda önemli tabi.

Herkese selamlar, saygılar.

Aşağıda sorduğun soruyla alakalı bir konu var. Sanıyorum ki konu sahibi kullanıcı arkadaş sana yardımcı olabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_102927590/f_//tm.htm#102927590

• ozancango kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler :)
  • Trendline modeli alınır ışık görüş paketi +hız sabitleyici eklenir binilir bu arabaya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar

Şuan 1.4 tsı 2012 hingline jetta araç kullanıyorum. Bundan öndeci aracım 2004 1.9 tdı exclusive otomatik passattı. Bu yıl sonlarına doğru aracımı değiştirmeyi düşünüyorum ve araç araştırmaya başladım. Bende yeni passat üzerinde yoğunlaştım ve incelemeye bayiye gittim. İlk dikkatimi çeken bu aracın trendline ve conforline araçlarının malzeme kalitesi çok kötü. Torpido kapağı en az 2 cm içeri dışarı oynuyor. kapı menteşeleri eski passatların mekanizmasından değil jetta mekanizması. Bayide enki kasa hingline ve yeni kasa conforline yan yana duruyordu ikisinide inceledim. Biri Hingline diğeri conforline ama ortak olan yerlerinde sanki eski kasa daha kaliteli duruyordu.

Ayrıca mondeo yu da inceleme fırsatım oldu. Mondeoda şuan da otomatik vites yok. malzeme kalitesi passattan bir nebze daha iyi. orta konsol tasarımı kötü. Koltuklar passatın koltuğu kadar rahat değil. Sürme fırsatım olmadı bu konuda bir şey diyemeyeceğim.

Mazda 6 nın tasarım sürüş keyfi ve malzeme kalitesi olarak passattan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Fakat sadece 2000 benzinli motorla gelmesi nedeniyle hiç dikkatimi çekmiyor.

Vw ikinci eldeki üstünlüğü ve prestiji tartışılmaz. Bu yüzden ikinci elde diğer tüm markalardan üstün.

Gelelim bayilerin insana yaklaşımına. Avek bayisi kadar ben berbat bir bayi görmedim ( tüm markalar içinde). Jetta aracımıda avekten almıştım. Sanki 70 yıllardaki gibi karneyle ekmek alıyorsun. Onlara muhtaçsin onlardan başka türkiye cumhuriyetinde araba satan başka kimse yok. Birde utanmadan satıcı aman sizi arayacaklar bana iyi not verin demiyormu kan beynime çıkıyor. Bayiden aracımı teslim almaya gittiğimde şöyle bir şey dikkatimi çekmişti. Showrooma sergilemek için jetta koymuşlardaı ve aracın üzerinde satıldı diye yazı vardı. Sandalyede otururken biraz daha alçak mesafede olduğum için daha rahat gördüm aracın arka taraftaki bagaj altı kaplaması yerinden çıkmış yere sürütüyordu. Ayrıca benim aracımın ön tampon ayakları yerinden çıkmış sağ tarafı sol tarafından dama alçakta ve daha dışardaydı. Ben bunu alamam dedim düzeltin getirin dediğim, gitti yaptırdı getirdi aynı duruyor bir parladım tekrar götürdüler bu sefer düzeltip getirdiler. Sattıkları arabı teslim ederken bile zerre kadar dikkat etmiyorlar. Erel bayi biraz daha ilgileniyor ama en çok ilgilenen Doğuş.

• merhabalar,

1.6 TDI DSG Passat Comfortline (Dış: Siyah İç: Bej) aracım henüz 400km'de olmasına rağmen deneyimlerimi paylaşmak istedim.
    Kıyaslayacağım araç 2 yıl boyunca 40.000km yaptığım, aynı motor (120ps - 105ps dışında), aynı şanzuman (DSG) ve aynı şaseye (MQB) sahip Golf 7.

Yol Tutuş: Ağırlığından dolayı yol tutuşu bana daha iyi geldi. Çok zorladığımda Golf kafadan kayma eğilimi gösteriyordu. Passat bu eğilimde değil. İlerleyen günlerde bir nebze daha zorlayınca tam bir kıyaslama yapabilirim.

Şanzuman: Passat'taki ayarlar tamamen konfora yönelik tasarlanmış. Çok daha düşük devirleri tercih ediyor. Belki motorunun da 120 beygir olmasından kaynaklanmasından dolayı daha düşük devirlerde de aracın yürüyebileceğine kanaat getirilerek böyle bir tercih yapılmıştır. Golf 7 ile gazı bir miktar artırdığınızda varolan vitesteki devir yetecekken vites düşürüyordu ve bu sebepten zaman kaybı yaşanıyordu. Passat vitesi düşürecekse sizden daha fazla gaza basmanızı istiyor ve ufak dokunuşlarda vites düşürmediği için kısa ani hızlanma isteklerini daha iyi karşılıyor.

Motor: Golf'e göre daha atak değil, beygir farkı ile kilo farkı birbirini dengelemiş ama B7 kasa Passat'a göre kesinlikle daha iyi.

Tüketim: Araç yeni olmasına rağmen şehir içi 8'in üstüne çıkmadı (ortlama hız 25km/s). Zamanla daha da düşecektir. Golf'le de ortalama bu tüketimleri yakalıyordum. Gaz açısı ve ivmelenme bir miktar konfor odaklı davranılarak değiştirilmiş. Gaz pedalının ilk çeyrek açısı tamamen tüketim odaklı. Aracın gerçekten kaçmasını istiyorsanız pedalı yarıyı geçirtmeniz lazım.

Start - Stop: Bu defa olmuş işte. Golf'te araç durmadan devreye girmeyen sistem Passat'da durmaya yaklaştığınızda yani iyice yavaşladığınızda bile stop ediyor. Bu arada tam araç tam durmadan motoru kapatırsa ve siz frenden ayağınızı çekerseniz araç tekrar çalışıyor. Ayrıca durur halde iken direksiyonu çevirmeye çalıştığınızda araç çalışıyor. Golf'te bunlar yok. Ayrıca Golf eğer araç tam durmadan motoru kapatırsa aracın durması için kazık fren yapıyordu. Passat'ta bu aksaklıkları çözmüşler. Ayrıca Golf'te aracın kısmen ısınmadan devreye girmeyen sistem Passat'ta neredeyse motor soğukken bile çalışıyor.

Malzeme Kalitesi: Plastiklerinin eski kasaya göre daha sert olduğu doğru fakat daha kalitesiz değil. Yine etli ama çok yumuşak değil. Bu bence daha iyi olmuş. Ben içi açık renk seçtim. Bana kalırsa bilhassa comfortline alınacaksa diğer gri/siyah koltuklardan daha fazla yakışıyor. Temiz tutması zor olacaktır, o ayrı konu.

Konfor: Çok uzun boylu değilim ama koltuğu geride kullanırım. 1.85'lik arkadaşlar benim aracıma bindiğinde koltuğu geri çekmezler. Buna rağmen arkası çoook geniş. Bagaj sanki biraz basılıp yayılmış gibi geldi. Sanki eskisi kadar yüksek değil ama daha geniş. Anahtar çok şık, nikelajlı falan ancak yedek anahtar tamamen plastik. Eskisi gibi yuvaya yerleştirme gerekmiyor, cebinde dursun yeter. 17" jant yüksek yanaklı lastikleri sayesinde bilhassa yoldaki küçük taşları ve şerit tırtıklarını neredeyse hiç hissettirmiyor.

Ses Sistemi: Çok başarılı. Bilhassa ön koltuktakileri şımartacak kadar iyi. Daha önce iki adet orjinal ses sistemli aracım oldu; Bose'li 2004 Alfa 156 ve Professional sistemli 2008 BMW 3.20d Coupe (E92). Bu sistem ikisinden de daha başarılı. Bilhassa Bluetooth üzerinden müthiş. SD girişi henüz denemedim. Ön kapılarda 3'erden 6 hoparlör var, keşke arkada da daha fazla hoparlör olsaydı. Golf'lerdeki radyonun çekmeme derdi bu araçta yok.

Telefon Entegrasyonu: Aynı cihazı Golf highline'de kullanmıştım ve hiçbir sorun yaşamamıştım ancak bu araçta A2DP problemi yaşıyorum, üstelik telefonum da aynı (iPhone 5s). Ben birini aradığımda sorun yok ancak birisi aradığında "A2DP Bağlantısı Kesildi" deyip elle açmamı istiyor, ardından 2-3 sn sonra tekrar bağlanıp araç kitinden konuşturuyor. Başka telefonla da deneyip sorun VW'den ise servise götüreceğim.

Tasarım: Bence eski kasaya göre çağ atlamış gibi duruyor. LED olmamasına rağmen arka stoplar çok şık. Yan aynalarındaki aracın kapısını açtığınızda yanan aydınlatmalar hem güzel duruyor hem de çok faydalı.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
    Sorular olursa seve seve cevaplarım...

• dsg nin arıza sorununu cözdülermi bu konu cok önemli bence.
  • Arkadaşlar merhaba,
    Daha önce hiç binmedim, ilk kez D sınıf bir araba almayı düşünüyorum. Dolayısıyla bazı konularda cahilim. Her ne kadar sitede bi şeyler yazsa da Passat'a yabancı olunca insan, idrak etmede zorluk çekiyor.
    Yeni Passat 1.6 TDI 120 HP ve düz vites düşünüyorum. Comfortline ve Highline donanım arasında kaldım. İki sorum olacaktı :)
    1. Highline donanımda led falan var yazıyor, peki xenon var mı? Bu full led denen şey xenonu içeren bi şey midir, yoksa bu en üst donanımda bile xenon yok mu yani?
    2. Koltuk döşemesi olarak sitede alacantra/vienna yazıyor. Deri döşeme olanı için (vienna ve nappa yazıyor sitede) ayrıca para mı veriyoruz?
    3. Higline alırsak 6.5" dokunmatik ekranda navigasyon var mı?
    Passat tecrübesi olan ya da Passat'ın dilinden anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Selamlar, saygılar...
  • 1-Xenon ile Led farklı teknolojiler ve yeni passat-yeni mercedes c gibi- LED kullanıyor.Highline'da dinamik yani viraja göre dönen LED farlar standart...
    2-nappa deri highline'da opsiyon.üzerinde alcantara-vienna karışımlı geliyor,gayet güzel...
    3-highline modelde dahi navigasyon opsiyonel.üzerinde gelen ekran comfortline ile aynı...

• neroman kullanıcısına yanıt
    Comfortline'da farlar halojen ama arka stoplar LED hocam.Tasarımı farklı highline'daki highled'e göre...

• 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.