Hiç canınızı sıkmayın bence. Aracınız kaç km de bilmiyorum ama sesin kaynağı muhtemelen disk ve balata görünüyor. Arka tarafta ses yapacak başkaca birde porya var ancak bu parçanın ses yapması için çok erken. Ayrıca porya sesi aracın durduğu yerde değil seyir halinde uğultu şeklinde yapar. Aracın disk ve balata yüzeyleri yeni ve havalarında soğuması ile birlikte disk ve balata yüzeyleri iyice sertleşiyor ve ses yapmaya daha müsait oluyor. Disk ve balata ısındığında sesin kesilmesi lazım. Disk ve balata yüzeyleri birbirlerine tam olarak alıştığında ki bu durum aracı kullanma şekline göre değişir (Şehir içinde sık fren kullanıldığından süre kısalabilir, şehir dışında ise tam tersi uzayabilir.) ses azalarak kesilecektir. Balata değişimi kesin çözüm olmayabilir zira yeni takılan balata da ses yapabilir. Ayrıca yeni balata hiç aşınmamış balata olduğundan yeniden diskinize uyum sağlaması aşamasında başa dönersiniz. Bence aracınızı bu şekilde hiç kafaya takmadan en az bir 5.000 Km kullanın. Bu arada bahsi geçen benzer sesler bende de az biraz var. Ama ben yoğun olarak şehir içinde araç kullanıyorum. Birde bulunduğum il öyle aşırı soğuk değil ve bu durum sesleri azaltıyor olabilir. |
Hyundai BAYON Ana Konu (16. sayfa)
-
-
Hocam ney biliyor musunuz? Tüm sıfır araçlarda bu durum olsa inanın anlayabilirim. Ama sadece bizim araçta olunca insan ona takılıyor. Bir yerde bir hata var, ve bu hatalı parça halen takılmaya devam ediyor. Servisin Hyundai'nin umursamaz tavrı da cabası.
Yeni balata aynısı takılacaksa dediğiniz gibi değişen hiç bir şey olmayacak. İyileştirme yapılması lazım yeni gelecek balatada.
Benim bu işin sonu özel serviste balata değişimine gidiyor ama hayırlısı bakalım.
-
Arkadaşlar iyi akşamlar bugün altınsoy servise tekrar gittim servis danışmanına videoları dinlettim durumu izah ettim bekleyeyimmi havalar ısınınca geçermi servise git gel yapmak istemiyorum Dedim ve bu durumdan kaynaklı gelen gidenlerden ve hala sorunlarınım devam ettiğinden de bahsettim ustayla görüştü Beklemeyin biranönce getirin tek tek bakılacak dedi ve earabayı bırakmamı istediler 1-2 kalması gerekli sabah soğukken bakıcaklarmış yarın bırakıcam çünkü daha 300 km bir araçta gerçekten bu ses can sıkıcı olmaya başladı gelişmelerden sizleri haberdar edelim -
Tamam hocam, sonucu yazarsınız. Keşke bu akşamdan bıraksaydınız. Siz gidene kadar ısınacağı için yarın boşa geçmiş olacak.
-
Kışlık lastikler için, 205 55 R17 yerine 215 55 R17 alsam garanti kapsamında veya başka herhangi bir şey için aracıma handikap oluşturur mu? (yakıt dışında) Ya da benim durumumda olup da farklı ebatlarda lastik kullanan var mı? Var ise ebatlarını öğrenebilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Optimistic_33 -- 23 Aralık 2022; 19:41:27 > -
İyi akşamlar arkadaşlar aracı bugün ankara altınsoy servise bıraktım.Ustayla görüştüm video olarak kaydettiğim sesleri dinlettim.Lifte kaldırıp bakıcaz dedi ama %99 porya bilyasındam dedi.Çok bayon gelmiş böyle onlardada aynı örnekler haftabalı bilgi alıcam bakalım.Sizi haberdar ederim.birde servide gitmişken ön iki camında filmini yaptırayım dedi 1.000 tl istediler iyi markaydı ama ismini hatırlayamadım sizce fiyat nasıl ? -
Herhangi bir problem olmaz sanki -
İnşallah çözülür hocam ama ben porya bilyası ile bu anırma sesinin bağlantısını kafamda oturtamadım. Mutlaka birbirimizi bilgilendirelim hocam.
İki cam için 1000 TL fazla hocam. İşçiliğine ve dürüstlüğüne güvendiğim bir yer var. Ben de orada yaptırdım ön iki camı 400 TL'ye. Oracall marka. 2 ay oluyor gerçi ama arttıysa da çok artmamıştır. İsterseniz bilgilerini dm'den yollarım.
-
Ustayla görüştürdüklerinde porya olmadığı noktasında bende ısrarcı oldum açıkcası.Porya sesinin daha böyle şıkır şıkır olduğunu bu sesin iki metalin birbirine sürtmüş gibi bir ses olduğunu ifade ettim ama 50 yakın araç geldiğini ve sorunun porya olduğunu belirttiler ☹️ bakalım umarım çözülür yoksa uzayacak bu süreç .tabiki bilgi vereceğim film için ilgili yerin bilgilerini atarsanız sevinirim -
Bendeki ses kesildi sanki. Bu sabah yapmadı. Takip edeceğim. -
Porya olayında şu nedenden ısrarcılar. Bildiğimiz porya bilyası arızası değil de, bilyanın sıktığını iddia ediyorlar. İnşallah çözülsün de tek.
-
Size ne işlem yapmışlardı hocam?
-
Arkadaşlar tekrar selam şimdi servisten aradılar bu sabah testi yapmışlar ustyala ..lifte kaldırıp tekerleklein hepsi sökmüşler fren sisteminde bir sıkışma varmış o gevletlmiş şimdi ses yapmıyor dedi .araba soğuduktan sonra tekrar deneyeceğiz dediler.Bende pazartesine kadar kalsın sabahtan testi yapın dedim.Porya değilmiş aslında tahmimlerimiz doğru ama bu yaptıkları işlemde sorunu çözücekmi bilmiyorum 😕 birde bende araç D iken ve stop anında fren pedalında çek bırak yapıncada ön balatardan yine kanırma şeklinde bir ses geliyordu ilk götürdüğümde fren testi yaptılar birsey görünmüyor dediler onun videosunu göndermiştim onada bakıcaklar bugün .Pazartesi artık sonuç ortaya çıkar sizide bilgilendiririm -
KolayOtoLastik Ölçüsü Hesaplamahttps://kolayoto.com/pages/lastik-uzmani-lastik-olcusu-hesaplama-html
Buradan veya benzeri sitelerden hesaplama yapabilirsiniz. " modeller arasındaki çap farkını yüzdesel olarak hesaplayabilirsiniz. % +3 ile %-3 aralığındaki değerler dönüşüm için uygun anlamı taşımaktadır." şeklinde bir bilgilendirme var. Sizin bahsettiğiniz ebatlara bakınca "%1.6459673799191998" "Orjinal lastik dış çapı 657mm, istenen lastik çapı 668mm arasındaki fark 11mm'dir" şeklinde bir sonuç çıkıyor, bu da %3 diliminin içinde yani sorun olmaz gibi görünüyor.
-
"Fren sisteminde sıkışma" konusunu Facebook Bayon gruplarında da bahsetmişlerdi. Sadece ses olarak değil yakıt tüketimi açısından da sıkıntı oluyormuş. Hatta yukarıda bir üye sormuştu benzer bir soru yakıt ile alakalı işte bu frende sıkışmada sebep olabilir demişlerdi. Bende araçta uzun yolda, düz zeminde (eğimsiz, tümseksiz) ayağımı gazdan çekince seri şekilde hız düşmesi fark ettim başta motor freni olabilir diye düşündüm ama kullandığım ile otomatik araç değil diğerlerinde bu kadar seri hız azalması yaşamıyordum sanki. Bende henüz balatalardan gelen bir ses yok.
Bende dün 1300 km oldu araç ve check-up için gittim. Bu arada kaput altı izolatörü almıştım servisten o gelmiş onu taktırtırdım. Fotoğrafını çekmeyi unutmuşum daha sonra buradan paylaşırım yaptırmayı düşünen olursa diye.
Gitmişken farlarla ilgili serviste elektrikten sorumlu usta ile görüştüm, almayı düşündüğüm birkaç ampul modelini gösterdim ama ne olursa olsun orjinal dışında tüm ampullerin far ve elektrik garantisini bozacağını söyledi. O arada farları da kontrol ettik, orjinal farların fotoğraflarını atayım, değiştirmek isterseniz diye.
Birde benim araçta gösterge panelinde küçük bir sorun oldu. Onu da belirttim, gösterge panelinin yazılımını düzelttiklerini söylediler. Güncelleme mi yaptınız dedim "Hayır" dediler, sanırım sıfırladılar anladığım kadarıyla.
İlk sorun çeyrek depo yakıt olmasına rağmen yol bilgisayarı 150 -100 - 50 yazıp sonra --- olarak gösterdi "mevcut yakıt ve hız ortalaması ile gidilebilinecek mesafeyi" yeniden yakıt alana kadar da bu şekilde kaldı ki daha kırmızı yakıt ikazı yanmamıştı bile.
Bir diğeri de klasik hız ibresi 118-119 km/h iken dijital gösterge 114 km/h göstermesi arada 4-5 km/h fark çıkıyor olması idi. Çok önemli değil belki ama ben aracı uzun yolda 118 km/h sabitler öyle kullanırım genelde eğer hız göstergesi olduğundan düşük gösteriyorsa radara girilebilir bu durumda.
Ön paneli sıfırladıktan sonra sorunun düzeldiğini gördüm yani şehir içinde kontrol ettiğimde hız göstergeleri ve yakıt göstergeleri uyumlu görünüyordu uzun yolda denemedim henüz.
-
El frenine işlem yaptık dediler. -
Hocam merhaba bu seri şekilde hız düşmesinide ben farkettim hatta ayını ay içerisinde bayon alan bir arkadaşım vardı o daha öncede i20 otomatik kullanıyordu acaba hyundai grubundamı böylemidir diye onada sormuştum .bir önceki arabam peugeot dizel otomatik böyle değildi mesela yukarıdan kaptırdığım bir yolda aşağı kadar uzuyordu açıkcası bakalım fren sistemindeki bu problemi hallederlerse düzelcekmi takip ederim.Siz farı değiştirdinizmi acaba led ile? Takdırdığınız parçanın maliyeti ne oldu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albayrak06 -- 24 Aralık 2022; 19:18:46 > -
Bende de 2 deda ayar yapılmıştı ama ses kesilmemişti sizde şuan varmı ses -
Merhabalar,
Bende piyasadaki araçları araştırdıktan sonra Hyundai Bayon almaya karar verdim. Ankara’da yaşadığım için bugün 2 tane farklı bayiye gittim. İlk bayi ellerinde hiç araba olmadığını araç piyasasının Ocak ayı gibi belli olacağını söyledi. Diğer bayi ise yine benzer şeyler söyledi ama eğer araç Ocak ayı içerisinde yeterli sayıda gelirse bayi fiyat listesi 550bin TL ise 680bin TL gibi fiyatlara satış yaptığını söyledi. Piyasadaki diğer illerde de durum böyle miydi? Bende hemen alayım demiyorum ama 2 ay - 3 ay gibi bir şey söyleseler ve bayi fiyatının üzerine daha makul eklemeler yapsalar alacağım ama bundan sonra durum nereye gider bilemiyorum. Yakın zamanda satın alabilen arkadaşlar varsa ne şartlardan geçtiler? -
Hocam kendi deneyiymden bahsedeyim 1 ay boyunca ankaradaki malum iki bayi arasında gittim geldim ikiside fiyat garantisi vermiyordu tabi özellikle kırmızı istediiğim için beyaz denk geldi hemde liste fiyatına almadım açıkcası kotalar belli olduğunda iki bayide aradı kırmızı renk için hangisi bayi karını az istediyse ordan aldım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X