Şimdi Ara

Hyundai BAYON Ana Konu (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.328
Cevap
68
Favori
150.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Optimistic_33

Bende genellikle Opetten alıyorum. Günlük 50 km yol yapıyorum.

Uzun yol niteliğinde açık trafik mi
  • ajf39 A kullanıcısına yanıt

Bir kısmı şehir trafiği bir kısmı otoban

• Optimistic_33 O kullanıcısına yanıt
    Benim hep şehir içi ve kısa mesafe o yüzden oran fazla çıkıyor
    Güzel değer
  • Arkadaşlar birsey sormak istiyorum yokuş aşağı inerken vitesi N konumuna almak problem yaratırmı acaba ?N konumunda indiğinizde araç çok akıyor motor freni olmadığı için .ışıklarda da beklerken uzun süren bir ışıksada N konumuna alıyorum ben açıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albayrak06 -- 14 Ocak 2023; 12:5:6 >
  • albayrak06 kullanıcısına yanıt
    Yokuş aşağı giderken vitesi boşa almak tehlikeli olabilir. Motora ve şanzımana zarar vereceğini düşünmüyorum ama tüm yük fren sistemine bindiği için acil durumlarda durmak sıkıntı yaratabilir.

Bir zararı olmaz ama genel olarak yokuş aşağı vitesi boşa almak emniyetsiz bir durumdur hocam.

• Teşekkürler arkadaşlar 🙋🏻‍♂️
  • herkese selamlar. yeni bayon elite aldım ama ses sistemi çok yetersiz geldi. garanti bozmadan geliştirmenin bir yolu var mı ? hoparlör boyutlarını biliyor musunuz ?

• bye10 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba hayırlı olsun ..açıkcası bana yeterli geldiği için bu konuda pek bir fikrim yok 😀
  • quote:

Orijinalden alıntı: bye10

herkese selamlar. yeni bayon elite aldım ama ses sistemi çok yetersiz geldi. garanti bozmadan geliştirmenin bir yolu var mı ? hoparlör boyutlarını biliyor musunuz ?

Ses sistemi bayağı iyi aslında ama sizin beklentiniz daha yüksek olabilir hocam.

• Merhaba arkadaşlar, 2021 bayon style sahibiyim. Şuan araç 6700 km de . Bu bahsedilen sabah fren balataları soğukken ses ilk etapta bende de geliyordu. Çok kısa bir süre ısınına kadar özellikle ilk geri geri çıkarken. Takmadım kafaya hafif bir gıcırtı hemen geçiyordu zaten. Geçen gün yine vitesi R ye alıp tam geri giderken ilk sabah kalkışta tak diye bir ses geldi. Ne olduğunun anlamadım ama o günden sonra artık o sesi yapmıyor. Şuan frenlerde ses ya da sorun vs gözükmüyor. Sanki birşey sıkışıktı ve o düzeldi çok enteresan. Üzerine 1500 km yaptım frenlerde bir sorun yok ama belki ileride bakıma gittiğimde servisle görüşürüm anlayamadım açıkçası.

• Merhaba, aracı aldıktan ne kadar süre sonra ilk bakımına götürmek gerekiyor? Ücretsiz olan bakımdan bahsediyorum. Ya da şu km den sonra ücretsiz değil falan diye bir şey söz konusu mu?

1.000 km bana gelin dediler ücretsiz olucak bakımdan ziyade kontrol gibi aslında
  • 24 Ocak 2023 Salı Günü Sabah Saat 08.30 da Ankara ata Hyundai Yetkili Servisinden 66ACH692 Plakalı Bayon Elite 5300 km de Aracımı Soğuklarda Sabahları Arka Disk Balatalardan Gelen Sürtünme Sesi Sebebiyle Servis Danışmanına Durumu Bildirerek Randevu aldım. Yozgat'tan Sabah 5 te Yola Çıkarak Ankara Hyundai ata Yetkili Servisinde 08.30da Tam Randevu saatinde orada Oldum. Araç için Randevu Aldığımı Sabahları Arka Disk ve Balatadan Sürtünme Sesi geldiğini Söyledim. Kayıt isleri Yapıldıktan Sonra Aracın Soğukta Beklemesi İçin Dışarı Çekildiğini Öğrendim ve Beklemeye başladım. Bekle Bekle Bekle Bekle Araç Soğudu Ne Kadar Bekleyeceğim Diye Soruyorum Yozgat'tan Geldim Bakın Yardımcı Olun Diyorum Sağ Olsunlar Hiç İlgilenmediler. Neyse Saat 14.00 civarında Aracın içeri Servise Alındığını Gördüm Tekrardan Servis Danışmanına Sordum Aracın Ne olduğunu Herhangi bir Ses Duymadıklarını Aracı Lifte Alıp Kontrol Edeceklerini Söylediler. Neyse o Sırada Serviste Bir Ustanın başka Bir Bayon Araca Disk Balata İle Uğraştığını Gördüm Usta diğer Aracı Teste Çıkarırken Ustaya Sordum Disk Balata Sesinden dolayı Ses Yaptığını Garantiden Disk Koruma Sacının Değiştiğini Söyledi aynı Sorunun Benim aracımda olduğunu Servis Danışmanına Söyledim. Neyse Servis Danışmanı Aracımda bir Ses Duymadıklarını Aracıma İşlem Yapılmayacağını Söyledi Bende Sinirlenerek 200 km Yolu Neden Geldim Bu Sesi Ben Mi Uydurdum Siz Neden Diğer Araç Gibi İlgilenmiyorsunuz Dedim Müdürünüzle Görüşmek İstiyorum Dedim Servis Müdürüyle Görüştüm Diğer Araca Yapılan İşlemin Neden Yapılmadığını Neden Aracımın Lifte Kaldırılıp Kontrol Edilmediğini Sordum Müdürün Talimatıyla Tekrardan Aracımı Servise Alarak Lifte Kontrol Ettiler Ama Yine bir şey Yok Diye Serviste Rapor Tuttular Neymiş Aracımı Onlara Bırakacakmışım Ben Yozgat'a Dönecekmişim Aracım 2 Gün Onlarda Duracakmış Ben mağdur Olacakmışım 8 Saat Sonunda Aracımın Sorununu Bulamayan Gerekli İşlemleri Yapmayan
    Servise Aracımı Bırakıp Evime Yozgata Dönmemi İsteyen Müşteri Memnuniyeti Sıfır Olan Hyundai ATA Servisine Hic Bir Şekilde Aracımı Bırakmam. Araç Servisteyken Ben Başında Beklerken Bakmayan Servis Aracımı Bıraksam Bile Bakmaz. Bayon Araçların Genelinde Böyle Bir Sorun Var Servislerde Bu işi Biliyorlar Ama Bildikleri Halde Yapmamak İçin Ellerinden Geleni Yapıyorlar. Çoğu Forumda Bayonla ilgili Konularda Herkes Bu Disk Balata Problemini Yazarken Servislerin Bu Sorunu Bilmemezden Gelmelerini Anlayamıyorum. Bi Aracı Satıyorsan Arkasından Duracaksin Arkadas. Birdaha Hyundai Araç Mı Asla Hyundai ATA Yetkili Servisimi Asla Gitmem Kimseye Tavsiye Etmem. 5 Yıl Garanti Ama Sözde Neden Yapmadıklarini Soyleyim Aracın Km si Artsın Kullanıcı Hatası Deyip Disk Balata Porya Değişmek Sebeb Bu Tabi Parayla... Daha Onceden 3 Tane Sıfır Hyundai Araç Aldım Bundan Sonra Asla... Fabrikanın Bu Duruma Müdahale Edıp Bu İşi Cözmesi Lazim. ATA Hyundai Servis Atölye Şefi Bide Diyor Avrupanın En Büyük Servisiyiz Nerde İsterseniz Dünyanin En Büyük Servisi Olun Aracımın Sorunu Çözmedikden Sonra Geçin Müşteri Memnuniyeti Sıfır.

• omergurcu O kullanıcısına yanıt
    Geçmişolsun öncelikle bende altınsoy servise bıraktım bir sonuç alamadım ama servislerde tutturabildiklerine bence … koruma sacı değiştinde ses çözülüyormuymuş bu konuda birsey dedilermi size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albayrak06 -- 24 Ocak 2023; 22:12:22 >

Disk korua sacı değişimi bana mantıklı gelmiyor. Sacdan olsa sürekli sürtüp ses yapmaz mı? Isınınca kesiliyor bizim ses.

• erAn_ kullanıcısına yanıt
    Koruma sacımı bilmiyorum ama %99 disk kaynaklı bu ses bence .Eski aracımda benzeri bir sesle ustaya götürmüştüm sesin oluş şekli farklıydı sadece usta torna artık sağlıklı deyil diskin değişmesi gerekli dedi değiştirmiştik ve ses geçmişti

Dediğiniz mantıklı hocam.

Servisteki ustalar o kadar kötü ki anlatamam size. İhtimaller belli aslında ama saçma sapan öneriler sunuyorlar.

Yani disk koruma sacına sürtse devamlı ve tiz bir ses olur. Bu bildiğiz eski kamyonların fren sesi gibi. Üstelik ısınınca kesiyor. Saca sürtse hep yapar.

• erAn_ kullanıcısına yanıt

Disk koruma saci soguklardan etkilenip buzusup genlesiyormus sogukda buzuldugunda diske surtuyor ısınanca duzeliyor ama servisler bunu bildikleri halde sesi kendileri duyacakmis ozel sesi dinleme aletleri varmis isteseler yapalar hyundasi assana genel merkeze ilettim bakalim sonuc ne olacak

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.