Hocam bu sizin yorumunuz mu yoksa bir yerden mi geldi bu bilgi? Nasıl bir malzeme ki bu hocam soğuktan büzüşüp ses yapsın? |
Hyundai BAYON Ana Konu (20. sayfa)
-
-
Benim dusuncem degil orda servis ustasi bana boyle dedi surekli surtse derizki her zaman yapiyor balata yada kaliper frende baya ses olmasi lazim ama fen yaptigimizda ses yapmiyorki bizim sorunumz ilk hareket sogukda eksi derecelerdeyken oluyor porya olsa haraket ederken sesin cogalmasi lazim ben lifte kaldirilmis bayinin icinde diskleri sökülmüs koruma saci degisen arac gordum ve onu yapan usta arac ile teste ciktiginda sordum o sebeble soyleyebiliyorum.
-
Hocam benim ustayla bugün biraz istişare ettik, arka fren kısmını inceledik. O da şöyle diyor: Kullanılan disk ile balata uyumsuz, balata diske tam oturmadığından balatanın bir kısmı diskin en üst noktasına sürtüp ses yapıyor, ısınınca kesiyor. Beyinsiz servisle çözemezsek farklı bir yol izleyeceğiz. Servise gidip gelmelerim devam ediyor, tüm süreci ve bulursak çözümü paylaşacağım bitince.
-
Kardesim bende dusunuyorum vallaha bi kac servise soracam artik arayip boyle bi durum var ne islem yapiyorsunuz diye tam çözümü bulana kadar devam ama Hyundai Ata mı Asla...
-
Aslında bir şey söyleyim Ata yine içlerinde en iyisi. Tek saçmalık, sizi Yozgattan getirip aracı bırakın sabah bakalım demeleri olmuş. Aslında yaklaşım mantıklı, yani soğukken görmek istiyorlar ama sizin durum biraz farklı. Ta Yozgattan gelmişsiniz. Telefonda bunu söyleseler belki de gelmezdiniz. Her şey bir tarafa, bu net bilinen bir sorun, istisnasız hepsinde var bu durum. Ama işte bazı şeyler servisleri de aşıyor. Genel müdürlük onay vermeden hareket edemiyorlar garanti hususunda. Genel müdürlüğün adam gibi bu konuya eğilip çalışma yapması lazım.
-
Farklı bir gelişme var mı hocam?
-
Bende aynı sorundan muzdaribim. Burada yazılanları okuduktan sonra aracı aldığım Maslak plaza ile görüştüm. Şuan sorunun genel merkezde incelendiğini ve çözüm bulunduğunda muhtemelen toplu bir bilgilendirme ile araçların çağrılıp ilgili onarımın yapılacağı bilgisini aldım. Umut verici bence bakalım bekleyeceğiz… -
Hocam ben aslında memnunum ses sisteminden. Sadece biraz daha bass almak istiyorum. Bass dediğim öyle apaçi işi değil. Araç içinde tatlı bir ses. Kendindem amfili slim basslar var. Onlardan düşünüyorum. İşçiliği temiz, sıfır arabaya kasap gibi dalmayacak bir yer bulunca yaptıracağım.
-
-
Evet orayı duymuştum hocam ama Ankaradayım. Ankarada öneriler varsa bekliyorum.
-
Arkadaşlar selam bendeki seste hala devam beklemedeyiz…bu arada bagaj havuzu alıcam tavsiyeniz olurmu koku yapmayan kullanışlı -
Crown detaling
-
-
Kardesim persembe gunu hyundai genel merkezden donus yaptilar sorunumuzla ilgileneceklermis ama daha donus olmadi.
-
Teşekkürler fakat linki açamadım ☹️ -
Bu hocam.
-
Arkadaşlar bu fren kanırması sesiyle ilgili olarak servis garanti kapsamında benim arka balataları değişti, sabahları olan kanırma sesi gitti fakat bu kez aynı ses bazen düşük hızlarda frene dokununca ve daha şiddetli olarak ortaya çıktı. Yani en azından ısınınca yok olan ses bu kez gün içerisinde de ara ara olmaya başladı.
Bununla alakalı olarak Hyundai Genel Merkez nezdinde talep oluşturdum. 1 hafta sonra bugün dönüş yaptılar ve fabrika uzman kalite ekibi tarafından yapılan değerlendirmede sesin normal olduğuna ve herhangi bir sorun olmadığına kanaat getirilmiş. Kanırma sesi dediğim de kamyon frenlemesi gibi. Öyle böyle değil.
Servisin bu işi beceremeyeceğini bildiğim için çözümü ben kendim aradım ve buldum arkadaşlar. Özel servisteki ustama durumu anlattım. Kendisiyle test sürüşü yaptık. Serviste olmayan titizlikle arabanın arkasına oturdu, kapıları açtı, sağa geçti, sola geçti, dışarıdan dinledi ve aracı lifte kaldırdı. Yaptığı kontrolde disk ile takılan balatanın tam uyumlu olmadığını, balatanın üst kısmındaki bir bölgenin diske tam oturmayarak diskin üst kısmına çok hafif temas ettiğini, her temasta da bu ara ara olan gıykk gıykk sesin ortaya çıktığını ve hızlanma/ısınmayla birlikte geçtiğini tespit etti.
Sonrasında açıkçası pek de ümidim olmayarak Hi-Q markasının (bilenler bilir, Kore malı kaliteli bir balatadır) SP1401 modelini taktık ve arabadan soğutan o lanet olası ses geçti. 1 haftadır aracı deniyorum, hem soğukta, hem sıcakta, düşük hızda, hafif dokunarak yani sesi yapabileceği tüm kombinasyonlarda denedim ve ses falan kalmadı.
Fren aksamıyla ilgili olarak değişimleri aşırı fahiş fiyatlar nedeniyle ben hiçbir zaman yetkili serviste yapmadığım için fren aksamının garantiden çıkması gibi bir endişem de yok. Zaten fren aksamına ilişkin parçaları kendim temin edip dışarda taktırıyorum hep.
Sonuç olarak Hyundai meseleyi bal gibi biliyor fakat ölü taklidine devam ediyor. Olacaklar şu şekilde gerçekleşecek. Bu sıkıntı soğuklarda olduğu için 1-2 aya havalar düzelecek ve şikayetlerin üstü kapanacak. Kasım ayı gibi tekrar yakınmalar başlayacak. Bu sırada araçların bir çoğu kilometre yapacak ve servisten şu kadar kilometre kullanmışsınız, balata sarf malzemedir, kullanıcı hatası olmuştur, sıcak diske su gelmiştir, eğmişsinizdir gibi türlü bahaneler sunup ancak ücretli değişim yapabileceğiz diyecekler. O sırada da uğraşır da iyileştirilmiş tam uyumlu balata getirtirlerse parayla satacaklar. Belki disk bile satmaya kalkacaklar. Bu dediklerimi unutmayın, aynen de böyle olacak.
Bu arada Hyundai servisleri de büyük oranda bitik durumda. Doğru dürüst kaliteli usta yok. Arıza tespiti yok. Ezbere 1-2 şey yapıyorlar ve tamamına yakını sonuçsuz. Sorun çözecek kalibrede usta yok. 3 bin TL karşılığında 3 adet filtre ve yağ değiştirmekten başka bildikleri maalesef yok. Diğer markalarda durum nedir bilmiyorum ama Hyundai için üzücü bir durum.
-
Kardesim havalarin dahada sogumasindanmidir nedir yada arabayi sabah ilk harekette geri geri gitmemdenmidir kac gundur hic ses yapmiyor bende anlamadim neyse dedigin gibi olursa balata nedir ki degistirilir onemli degil hepimize gecmis olsun ama servismi vallaha ben su 10 bine kadar bakacam araca yag filtre sokme aparati yaptim 14x66 milim lokmayla herseyini kendim degisecem garantiymis bilmiyorum bakacaz.
-
Bilgilendirme için teşekkür ederiz bende de bu sabah ses yapmadı ama akşam oldu yani bu çözümü bizde uygulamazsak sonuç alamayacağız. Zaten.Balata ve işçilik maliyeti ne oldu hocam bilgi vermeniz mümkünmüdür birde ilk değişen ve yine ses yapan balatayı hangi serviste uygulamıştı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albayrak06 -- 31 Ocak 2023; 23:24:34 > -
Hocam özelden yazdım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X