Aracı stop etmeden önce P moduna alıp sonra stop edin. Uyarı sesi almayacaksınız. |
Hyundai BAYON Ana Konu (53. sayfa)
-
-
Merhabalar Sayın Bayon kullanıcıları...
Bayon ve Stonic arasında kaldım. Tabii başka modellere de bakabilirim.
Ancak Bayon'un 1.4 Elite paketi mi yoksa 2024 1.0 turbo Style paketi mi? Ne dersiniz acaba?
Eşimle birlikte kullanacağız...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2 hafta önce Samsun bayide 2023 bayon aracımın ilk yıllık bakımını 8500 TLye yaptırdım.
1.0 öneririm ama 1.4’te çok üzmüyor.
mesela egea 1.4 var arkadaşımda benim aracı sürdüğünde çok atik olduğu söylüyor rampayı daha rahat tırmanıyor
Stonic yol tutuş biraz daha iyi ancak bagaj hacmi olarak bayon biraz daha büyük
Motor şanzıman olarak ileride diğerine kıyasla daha az bakım gerektiren 1.4 motor
Daha performanslı olan 1.0 motor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yani ben de zaten bu maddeler arasında kalmıştım.
Sifir alınırsa zaten bayilerin genelinde artık hep 1.0 motor bulunduğu söylendi.
Stonic bagajdan evet dar ama hangi açıdan geniş onu anlamadım? Yani bayon ile ikisi B-Suv diye geçiyor. Ama sanki bayon ondan heybetli veya büyük duruyor.
Yakıt değerleri hakkında bilgi verir misiniz?
Şuan araç 18.000 km’de 7.2 şehir içi ve şehir dışı kullanım ortalamam çoğunluk şehir içi kullanıldı.
Uzun yol ortalaması çok düşük aracın. 110-120 km ortalamalı bir sürüşte 5.5 değerler elde edebiliyorsunuz. Geçen sürüşümden bir görsel atayım;
Yani açıkçası aklım karıştı.
Bayilerde 1.0 motorları 1.270 e veya 1.280 e bulunabiliyor. Su ana kadar sorduğum hiçbir bayi 1.4 elimde var demedi.
Aldığım zaman sorunsuz olsun. En az 3-4 sene binerim diye düşünüyorum. Bilemedim
1.4 sıfır bayon daha üretilmeyecek,varsa son 2024 lerden kalanı onu alabilirsiniz bulursanız eğer
1.0 style sıfır bayiide var ama 1.4 ikinci el alabilirsiniz
1.0 elite e paranız yetiyorsa onu alın ama bu ay değil bekleyin indirim yapacaklar ekim ayında hatta kasımda her sene yaptığı gibi büyük indirim yapacak
ben sıfır araç alacaklara kasımı beklemelerini tavsiye ederim aciliyeti olmayanlara
-
Ben rizede 2 hafta önce 5990a ilk yıllık bakımı yaptırdım, çok almışlar sizden
-
Bu fiyatlar hangi donanım için geçerli?
2023'te bu arabayı alırken bayi, turbo motor ne zaman gelir bilmiyorum uzun zamandır gelmiyor demişti. Sarı sitede de çok az ilan vardı. Sonradan tam tersi olmuş anlaşılan. Normalde tsi motor kullandığım için atmosferiğin ataksızlığına alışamadım. Gitmesine yine gidiyor tabi ancak sollama gerektiğinde farklı bir araca bindiğimi kendime hatırlatmam gerekiyor. Araç 7500 km'de ve şu an yakıt ortalaması 6.5-6.6 gidip geliyor. Geneli Ankara trafiği. tsi'de de ortalamam bu civardaydı. Servise götürdüğümde yetkili turbo motorlu bayon'da motor gürültüsünün fazla olduğunu söylemişti, aklımda kalmış. Atmosferik gerçekten sessiz. Bu yanıyla etkilenmiştim.
-
Evet dediğinizi yapınca sorun olmuyor ama bunla uğraşmak can sıkıcı. Servisle görüştüm, video çekip atacağım. Bu konuda daha net bir çözüm yok ya da servisten bir cevap alınmış değil sanırım.
-
Hepsi öyle hocam araba öyle servis birşey yapacağını sanmıyorum. Stop etmeden önce P ye almanız lazım P ye almadan stop edilirse uyarı veriyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla hocam ben sollamaya pek çıkmıyorum güvenmediğimden hızlanmasına , onun dışında en son 5,9 lt karma tüketimi gördüm, 1.0 turbosunu aracı bakıma getirdiğimde kullandım makyajlı versiyonun, elite versiyonu benim aracı satınca almayı açıkçası düşünüyorum,hoşuma gitti atikliği 3 silindirin.
-
Hocam P konumuna alıyorum yine de yapıyor bazen
Hocam dediğim gibi yedek anahtarı deneyin
-
Mutlaka vitesi P ye getirdikten sonra kontağı kapatın,sonrasında yapmayacaktır zaten bende çok yaşadım,sinir olmuştum.Aylardir bu şekil yapiyorum 0 sıkıntı.
Aracı çalıştırırken frene basmak gerekiyor mu?
Ayrıca kapatırken en son anahtarı çevirdiğimizde ayak frende olarak mı çevirmeliyiz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X