Şimdi Ara

Hyundai BAYON Ana Konu (54. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.575
Cevap
74
Favori
163.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çalıştırırken frene basmak gerekiyor otomatik vites araçlarda

kapatırken de şanzımana yük binmesin diye ben şahsen şu sıralamayı kullanıyorum:

önce frene basıp N (boş) sonra el frenini çekiyorum en son frensiz P ye alıp kapatıyorum.

• Bthn1907 B kullanıcısına yanıt

Frene basmadan çalıştırmanın bir zararı olur mu acaba?

Benim sıralama ise şöyle;

Frene bas

N ye al

El frenini çek

Frenden ayağını kaldırıp tekrar frene basıp P ye al

Son olarak ayağın frende iken kontağı kapat ve araç tam durduğu zaman frenden ayağını çek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akustik34 kullanıcısına yanıt

Aynısını yapıyorum ben de. Frene basmadan vites değiştirmek sıkıntılı olur diye düşünüyorum.

• bir sıkıntı olmaz öyle de yapılabilir.

Bizim araçlar için konuşursak tam otomatik tork konvertörlü vites kullanılıyor ki bu da bence atmosferik motorla en iyi uyum sağlayan şanzıman sistemi. N ye aldığımızda ve el frenini çektiğimizde zaten yük şanzımandan ayrılmış oluyor sonrasında frene basıp basmamak tercih meselesi.Şanzıman boşta oluyor araç 4x2 olduğundan arka tekerlekleri kitlemiş oluyoruz. İki türlü de içiniz rahat olsun.

Turbolu kullanan arkadaşlar DCT şanzıman nazlı olduğu içi her türlü frene bassınlar.Yatırım tavsiyesi değildir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bthn1907 -- 1 Ekim 2024; 11:44:45 >
  • Bthn1907 B kullanıcısına yanıt

Dct olduğu için soruyorum zaten :)

O zaman ben her defasında frene basayım =)

Alışkanlık edindiyseniz bozmayın bence,frene her basmada zaten bir sonraki adiminiz yükü sansimanin uzerinden almaktır,ki zaten işin püf noktası ve stratejisi budur.

• Crauls kullanıcısına yanıt

Yani bana satış danışmanı da böyle yapmamı istemisti.

Ayak freni yap

N ye al

El freni çek

Ayak freninden ayağını çekip tekrar hemen P ye al

P'ye aldıktan sonra 'ayak frendeyken' kontağı kapat

Bu güvenli olaniymis 🤷🏻‍♂️

Daha önce Stonic' in içine oturmuştum. Boyum 1.80 ve bel rahatsızlığım olduğu için hep sürücü koltuklarını en altta ve en dik konumunda kullanıyorum. Stonic baş tavan mesafesi olarak daha dar geldi bana. Sonra Bayon denedim ve aldım, daha rahat ve ferah geldi bana.

• puma72 kullanıcısına yanıt

Bence de öyle dediğiniz gibi...

• Ekim ayı fiyatları açıklanmış,eylül ile aynı seviyede tuttmuşlar, kasıma indirim varın ayak sesleri

bayon 1.0 elite 1.399.000 TL , eder mi takdir sizin :)

• Bayon için WhatsApp grubu var mı?

• 1.4 MPİ LPG li araç için yedek su deposunda yavaş su eksiltmesi normalmiş yetkili servis bu şekilde söyledi
    Depoya antifriz veya saf su kendiniz de ekleyebilirsiniz isterseniz garantiyi etkilemez miş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Style donanımda geçerli bu dediğiniz fiyatlar. Hocam bende de 1.4 Elite var 2024 metalik mavi renk. Çok memnunum paketin doluluğundan her şeyinden motorun sorunsuzluğundan ama şöyle biraz turbolu olmasını istiyor insan. Şehirlerarası yolda 1.4 atmosferik motor ile 120 kilometre civar ortalamalarla 5lt civarı yakıyor çok uygun ama şehir içi çok yokuşlu bir şehirde yaşıyorum LPG taktırmadım 7.5 civarı yakıt ortalamam bilginiz olsun. Turbo da bundan çok farklı olmaz diye düşünüyorum.

• Bu arada cam silecek suyunu çok kullanmamama rağmen çabuk bitiyor. Önceki aracım clio 4tü, 2 seneden fazla kullandık. Sadece 2 ya da 3 sefer silecek suyu takviyesi yapmıştım. Bayonu geçen sene aralıkta almıştım, daha şimdiden 2 şişe cam suyu bitti.  

• Heyea kullanıcısına yanıt

Bende de Clio 4 var. Ben de nadiren onda ilave yapmışımdır. Ama şimdi Bayon aldım. Bakalım nolacak bunda?

Peki siz çok kullanmamanıza rağmen nasıl bitiyor ki kendiliğinden?

• Teknisyen57 T kullanıcısına yanıt

Evet doğru zaten ben de Style paket aldım. Elit paket ile arasında bana göre elzem sayılan anahtarsiz giriş çalıştırma vardı. 50-60 bin TL vermek istemedim. Geri kalan çok fa mühim değildi. Çünkü Style paket zaten çok dolu bir paket...

İnan bilmiyorum hocam. Tamam kullanıyorum ama her zamanki gibi. Çok çabuk bitti. Hani suyu çok fazla da atmıyor baktığın zaman ama bilemedim neden böyle oldu.  

• 1.4 style 2023 aracım model yükseltme amacıyla satılık. İlgilenen varsa özelden ulaşabilirsiniz.

• Sefa KC kullanıcısına yanıt

Ne alacaksınız acaba..?

Ben de daha yeni aldım. Clio 4'ten geçiş yapmıştım. Niyeyse alışma süreci mi anlayamadım daha alışamadım araca :/

Aklımda hep Clio 5 Alpine paket vardı.

Sanırım Bayon için biraz daha zaman geçirmem gerekecek gibi :)

• Bir de 2024 Makyajlı Bayon araç için bagaj ve normal araç içi paspas tavsiyesi olarak ne dersiniz acaba..?

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.