Şimdi Ara

Hyundai BAYON Ana Konu (63. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.575
Cevap
74
Favori
163.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
67. Sırada  bugün en iyi #26
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı duygularla siz de gülerek kullanın...

O zaman dediğiniz gibi çok pişmanlık duyulacak bir özellik yokmuş. Style paketi aldıktan sonra acaba Elite mi alsaydım diyordum. Cevabınız açıklayıcı oldu. Anahtarsız çalıştırma dışında pek elzem fark yok gibi duruyor.

Tekrardan teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jestercat J kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar. Yaklaşık 1 ay önce 1.0 style paket bayonu bayiden 0 aldım ben de.

Herkesin merak ettiği performans ve yakıt tüketimi konusunda araç beni de gerçekten şaşırttı. Önceki aracım 1.6 fb7 kasa atmosferik civicti.

Ona kıyasla turbolu motorun etkisiyle araç ara hızlanmalarda ve yokuş performansı noktasında gerçekten başarılı.

Yollardaki bayonların çoğu 1.4 atmosferik olduğu için kimse bu araçtan bu performansı beklemiyor ama özellikle sport moda alınca araç resmen şakamatik oluyor.

Yakıt tüketimi olarak da ben ankarada yaşıyorum. Şuana kadar 6.5 litrenin üzerine hiç çıkaramadım aracı. Orta halli ankara trafiğinde yaklaşık 5.5-6.5 litre yakıyor normal modda. Bu arada aracı eco modda hiç kullanmadığımı söylemeliyim. Eco modda kullansam daha az yakardı heralde.

Aracın şanzımanının da motorla uyumu gayet iyi. Vites geçişleri çok güzel sarsmıyor yalpalamıyor. Vites normal ve eco modda biraz daha yakıt tasarrufu odaklı çalışıp sürekli bir üst vitese atmaya çalışıyor. Sport modda ise direkt 1 veya 2 Vites küçülterek gidiyor.

Özetle yakıt tasarrufu ve performans anlamında olağanüstü beklentileriniz yoksa kesinlikle üzeceğini zannetmiyorum. 4 kişi bagaj dolu yaklaşık 1200 km yol yaptık. Ortalama 130-140 km hızlarda 100km/5.9 litre tamamladık bütün yolu. Bu arada yokuş çıkmalar ara hızlanmalarda vs kesinlikle üzmedi ihtiyacınız olduğunda istediğiniz performansı size veriyor.

Tek eleştirebileceğim nokta aracın süspansiyonları biraz sert tasarlanmış. Bu da sanırım yerden yüksek olmasından kaynaklı yol tutması için yapılmış ki yol tutuşu da hiç fena değil bu segmentteki bir suv araca göre.

Yol sesini çok almıyor ama dişli asfaltta lastik sesini hissediyorsunuz. Rüzgar sesi de 100 km/s nin üstüne çıkınca sunroof ve yan aynaların oralardan gelmeye başlıyor ama çok rahatsız edici değil. Hafif bir müzikle hiçbir şey durmuyorsunuz.

Güvenlik özellikleri de 10 numara olmuş. Ön çarpışma önleme asistanı, şerit takip ve şerit ortalama, ön arka disk frenler ve 6 hava yastığı, sürücü dikkat asistanı, tabela okuma vs derken güvenlikten kısılmaması çok iyi olmuş. Benzer fiyat aralığında clio'da sadece 4 tane hava yastığı var mesela...

Son olarak beni en çok üzen nokta kablosuz carplay/android auto olmaması oldu :)

Makyajsız da bulunup bunda kaldırılması kmtü olmuş. Sanırım bağlantı da problemler olabiliyormuş ondan dolayı kaldırılmış ama çözüm kaldırmak yerine sorunu düzeltmek olmalıydı.

Sonuç olarak kendi fiyat aralığında f/p olarak çok iyi bir noktada. D segmentteki bir araçtan veya golf vs çok konforlu bir araçtan geçmediğiniz sürece her yönüyle memnun eder bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hayırlı uğurlu olsun.

Bende de Style paket bulunuyor. Sürüş modlarından hangisini kullanıyorsunuz? Bayideki danışmanı ekstrem bir durum söz konusu değilse Normal modda kullanabilirsiniz demişti.

Siz genellikle hangisinde kullanıyorsunuz?

• Akustik34 kullanıcısına yanıt

Hocam bence bariz fark led far. Led farın olmaması büyük bir kayıp olmuş bana göre. Gerisi benim için mühim değil doğrusu.

• 1.0 elite paket aldım 3-4 gün önce 3 ay yada 3000kmde ücretsiz servis kontrolüne çağırdılar gittiğimde carplayı kablosuz yapabilirler mi bilgisi olan var mı

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

Evet, haklısınız, led far apayrı bir detay. Bir de sanırım anahtarsız çalıştırma olsa gerek. Diğerleri sanırım kendimiz de taparız aksesuar olarak...

• kostas1414 K kullanıcısına yanıt

Arabada memnun olmadığınız bir yer var mı?

Eğer her şey yolunda ise gitmeye lüzum var mı bilemedim. Bana da 3 ay içinde veya 3 bin km sonunda gelebilirsiniz demişlerdi. Su an 2.800 km oldu. Pek gidesim yok gibi. Yine de haberdar ederseniz sevinirim.

• Bu arada aracını yeni alanlar cevaplayabilir mi?

Aracı ilk çalıştırdığımızda 30-40 sn beklemek gerekiyor mu? Bazı yerlerde bekletilmeli şeklinde okudum.

Nasıl hareket etmemiz doğru olur acaba?..

Her araç için 30 saniye beklemek bence yararlıdır arabayı çalıştır emniyet kemerini tak aynaları kontrol et 30 saniye dolmuş olur sonra devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jimmy77 -- 8 Aralık 2024; 18:1:50 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Jimmy77 J kullanıcısına yanıt

Yani o zaman fazla bir süreye ihtiyaç yok değil mi?

Ortalama 30 saniye sonra sürüşe başlayabiliriz...?

Siz yinede motor soğukken çok fazla dip gaz yapmayın sakin kullanın

Yok gayet memnunum şu an, yağına suyuna bi bakmak gerekir o yüzden mutlaka getirin demişlerdi ben 3.ayında götürücem

Ben aldığımdan bu yana devrin 1000 altına düşmesini bekliyorum. Malum kış geldi. Süre biraz uzadı ama 2 dk bulmuyor 1000 altına düşmesi...

Hocam ben de normal modda kullanıyorum aracı eco ya 1-2 kere denemek için aldım ama gaz tepkisi öldüğü için hoşuma gitmedi. Sport modda da araç çok atik oluyor ama güzel yakıyor öyle olunca onu da çok kullanmıyorum. Normal mod en kullanışlı olanı bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende 1.0 style pakete kapora verdim esim icin araci alirken dikkat etmem gereken bir nokta mevcutmudur.

• Halojen farına beyaz lamba takan var mı? Youtube’da birkaç video gördüm çoğu kişi verim alamadığını yazmış, zenondan veya çakma ledden bahsetmiyorum bu arada.

• emrcnd E kullanıcısına yanıt

1.4 MPİ seçeneğini kaldırmışlar maalesef. Piyasada LPG takılabilecek araç kalmadı

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

kesinlikle beyaz ampul takmayın, performansı çok kötü oluyor, hele ki yağmurlu sisli havalarda falan 1 metre önünüzü göremiyorsunuz ayriyeten karşı tarafın gözünü de acayip şekilde alıyor bizzat denedim.

• jestercat J kullanıcısına yanıt

Günümüz şartları yapacak bir şey yok. Sıfır alıp lpg taktırayım diyebileceğimiz bir araç dediğiniz gibi kalmadı.

Egea cross var sadece oda yağ eksiltiyor  

• Arkadaşlar araba yıkamak için kullandığınız-tavsiye ettiğiniz şampuan / deterjan var mıydı?

Kendim yıkamak istiyorum da...

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.