Şimdi Ara

Hyundai BAYON Ana Konu (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.304
Cevap
68
Favori
149.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben Valet PRO kullanıyorum.

Eğer araç az kirli ise aşınma minimum seviyede olması için Valet Pro pH Neutral Snow Foam kullanıyorum aynı zamanda seramik varsa da bunu öneriyorlar genelde.

Araç yoğun kirli ve seramik yoksa ben Valet Pro Advanced Poseidon Car Wash kullanıyorum, En sık kullandığım da Valet Pro Advanced Poseidon Car Wash

En soldaki Auto Fannese kesinlikle yıkama sonrası kullanmanızı öneririm.

Hızlı cilanın en iyisi diyebileceğim ürün biraz pahalı gözükebilir ama ben 2 yıldır kullanıyorum daha yeni bitmeye başladı araçta inanılmaz kayganlık sağlıyor ve camlardaki tüm lekeleri söküp atıyor.

Yağmur da silecek kullanmanıza bile gerek kalmıyor.

Aracı 3 gün önce yıkadım ufak yağmur da atıştırmasına rağmen araç yeni yıkanmış gibi.

Hyundai BAYON Ana Konu

Hyundai BAYON Ana Konu

• emrcnd E kullanıcısına yanıt

Araba renklerimiz aynıymış :)

Peki bunların ph değerleri nötr değil mi??

Cilalı şampuanların bazılarında uzun vadede renk atması oluyor gibi yorumlar okumuştum ama hepsinde olmaz tabii.

Ben de bugün yorumlara bakarak şimdilik Sonax marka bi şampuan sipariş vermiştim.

Sizin dedikleriniz Hepsiburada'da varsa olmadı bi dahakine dediğiniz markayı alırım.

Bizim araçlarda seramik kaplama olduğundan Neutral olanı (ortadaki) almak lazım? Değil mi?

Ayrıca aracı yıkamak için pompa aldınız mı yoksa kovaya döküp öyle mi yıkıyorsunuz..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik34 -- 9 Aralık 2024; 14:44:2 >
  • Akustik34 kullanıcısına yanıt

Ben önceki 2022 bayon da seramik varken de Valet Pro Advanced Poseidon Car Wash ile yıkıyordum kirleri rahat çözsün diye.

Neutral olan ön yıkama için daha çok yine ürünü almadan bence bilgi almanızda fayda var ben bu işi hobi olarak yapıyorum çünkü sizi yanlış yönlendirmek istemem 

Ürünleri hobioto dan almıştım, Marka tercihini de daha çok detailingdukkani216 instagram kanalı olan aynı zamanda youtube kanalları da var profesyonel araç bakım servisinden görerek tercih ettim.

Valet pro en iyi mi bilemiyorum ama butür araç detayında iyi markalardan ben 2022 bayon aracımı satarken boyasında hare bile yoktu hep kendim yıkardım.

karcher basınçlı makina kullanıyorum + köpük tabancası var yıkama yöntemim şu şekilde

1. Önce basınçlı su ile çamurunu atıyorum (Kirleri rahat söksün diye kuru iken direk köpük sıkmayı öneren de mevcut)

2. Köpük sıkıyorum

3. Çizmeyecek araç süngeri ile köpüklü şekilde silerek kirleri çıkartıyorum ( Bu yöntem yanlış ama basınçlı makinanın gücü kir çıkarmaya yetmediği için bunu yapmaya mecburum buna rağmen hare yoktu aracımda)

4. Basınçlı su ile duruluyorum

5. Özel oto havlusu ile kuruluyorum

6. Auto Fannese sıkıp tekrar kuruluyorum hızlı cila olması için

www.hobiotom.com
    Hobi Otom - Pasta Cila & Boya Koruma & Seramik Kaplama Ürünleri
    https://www.hobiotom.com

Valet pro gibi markalarda araç boyasına zarar verme ihtimalini ben ön görmüyorum, Belki yeni ürünler çıkmış olabilir ben bunları alalı 2 yıl oluyor halen bitmedi.

Hobioto canlı destek üzerinden öneri alabilirsiniz ben öyle yapmıştım veya telefon üzerinden.

Metalik gri görmeden almıştım ama gerçekten güzelmiş çok sevdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 9 Aralık 2024; 17:30:50 >

• emrcnd E kullanıcısına yanıt

Bu arada aracı ben de yakınen görmeden almıştım. Satış danışmanı telefondan resmini atmıştı. Öyle aldıydık. Renk değiştiriyor gibi :)

O vakit şu an kargoda olan SONAX şampuan gelsin. O bittikten sonra Valet'e geçeyim.

Yalnız ön yıkama olan Neutral modelini sipariş vermeye gerek yok anlaşılan. Direkt olarak Advanced Poseidon Car Wash'i sipariş vermek daha mantıklı olacaktır.

Ayrıyeten parlak gözükmesi için de Auto Finesse'nin Caramics adlı modelini vereceğim. (Yani bu sprey araca tamamen görsellik mi katıyor? Parlaklık gibi?)

Sipariş vereceklerim aşağıdaki gibidir. Doğru değil mi? Tabii yeni gelecek olan SONAX marka şampuan bittikten sonra vereceğim :)

https://www.yamaclardetailing.com/urun/valet-pro-advanced-poseidon-cilali-parlatici-sampuan-1lt

https://www.yamaclardetailing.com/urun/auto-finesse-caramics-gloss-enhancer-seramik-bazli-hizli-cila-1lt

Ayrıca pompa makinesi ile köpük tabancası linki var mıydı? Yoksa kovaya döküp orada mı köpürtüp elle manuel mi yıkasak bilemedim...

• Akustik34 kullanıcısına yanıt

Yıllardır bunu kullanıyorum,kostiksiz olduğu için boyaya zararı yok ve bir kapak koca bir kovaya yetiyor,gayet ekonomik.

https://www.hepsiburada.com/sonax-konsantre-sampuan-1-lt-p-OTSON314300?ftid=8bxodpq3f9kx9s05&magaza=Sonaxshop&url_src=and-product-detail

• Crauls kullanıcısına yanıt

Evet ben de bugün bu ürünü sipariş verdim. Hem kostiksiz hem ph değeri nötr. Yorumları da iyiydi. Gelince yine yorumlarım.

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Bende bunu düşünmüştüm.Fabrika çıkışlı LED farlı araç gibi olamiyormu sonradan bu halojen farlar.Led sistemle degişme şansı yok mu.Tek seçenek beyaz ampül mü.Led sistemler nasıl fabrikadan gelenler gibi.Onlara dönüştürmek mümkün değilmi
  • marcopashaa M kullanıcısına yanıt
    Farın ve beynin değişmesi yada beynin programlanması gerekir, ki beyin değişmesi lazımdır diye düşünüyorum, Ampül taktım oldu diye olmaz maalesef
  • daquied kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim
    Led farlı yanı elite bayonlarda sinyal üstte ki gündüz ledinde mesela, oda ayrı, en yakın çözüm kalitesi yüksek les takmak olur ucuz ledler de sıkıntılı aydınlatması
  • daquied kullanıcısına yanıt
    Aynı orijinali gibi de olmaz dimi hocam
    Valla elin oğlu neler yapıyor denemek lazım :)
  • Son dönemde fiyat sorgulaması yapan var mıdır? En uygun bayi fiyat nedir acaba? Bu aracın style paketini alma arefesindeyim.
  • Erkan_76 E kullanıcısına yanıt
    1220 civarı biliyorum style paket
  • Erkan_76 E kullanıcısına yanıt

1m180k aldım hocam style. sancaktepe mar oto.

• 1.4 motorlu 2023 elite bayon aracımı satıp,
    Yeni 1.0 elite bayon araç satın almayı düşünüyorum

Fikirleri olan var mı bu konuyla ilgili?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknisyen57

1.4 motorlu 2023 elite bayon aracımı satıp,
    Yeni 1.0 elite bayon araç satın almayı düşünüyorum

Fikirleri olan var mı bu konuyla ilgili?
    Bende 1.4 i20 ile 1.0 i20 arasında kararsız kaldım
  • ajf39 A kullanıcısına yanıt

1.4 i20 kullandım 1.0 bayon aldım dünya kadar fark var, performans ve yakıt verimliliği 1.0 çok daha iyi

• Neutral evet almanıza gerek yok, Advanced Poseidon Car Wash kullanmak daha mantıklı geliyor bana.

Parlaklık ve kayganlık için de Auto Finesse'nin Caramics kullanmanızı kesinlikle öneririm.

Auto Finesse'nin Caramics amacı hızlı cila kayganlık ve parlaklık sağlıyor.

attığınız ürünler doğru gözüküyor.

Basınçlı yıkama olarak eğer yeriniz varsa almanızı öneririm çünkü çok az su harcıyor basınçlı yıkama makinası ve normal hortumla su tutma arasında makine gücü az bile olsa fark ediyor.

Bende k2 modeli var ama bozulsa k3 alırım.

@Teknisyen57

Geçtiğimiz haftalar da yaptım 1.4 elite 1.024.00 TL satıp 1.0 Elite 1.290.00 TL aldım.

İmkan varsa geçmenizi öneririm ben oldukça memnunum bu geçişten.

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    O zaman 1.0 tgdi i20 doğru karar
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.