Şimdi Ara

Hyundai Getz 1.5 CRDI ve Kia Rio 1.5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
7.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, Hyundai Getz ve Kia Rio kullanıcıları varsa lütfen bu iki araç hakkındaki görüşlerini, izlenimlerini yazsınlar. Bir de bu iki aracı tanıyanlar bir kıyaslama yapabilirlerse sevinirim. Bu iki araçtan birini almayı düşünüyorum, ne dersiniz?

• aynı şeyleri bende düşünmüştüm!!!!.......gittim rioyu iyice inceledimm.......tam onda karar kılmıştım!!!......çünkü araba full donanım iç ve dış özellikkler ve görüntüsü mükemmel......ve ayrıca hızlı bir dizel....fiyatıda aşırı ucuz......fakat sırf 2.eli yok die almamıştım......iyikide almamışım....çünkü bu sefer kia bu arabayla tutar dedim ama yine satışlar çok kötüymüş......gets ede bakmıştım....oda tam tersi,,,rioya göre ufak bir araba ve bi okdarda gereksiz yere pahalı!!!!.............gel sende bnm gibi yap git HONDA CİTY AL!!!!!.......NEDEN???......araba içi ve dış donanımları fulll!!!!!.......araba dizel gibi çoooookkkkkk az yakıyo ama benzinli olduğu için daha seri ve daha masrafsız......ve honda!!!!!kalitesi ortada....koaly kolay bozulmazzz sağlam araba sonuçta!!!.......ve fiyatı inanılmaz ucuz!!!!...........tr ye sıfır araba gelipte soradan zamlanan tek araba ünvanına dahip.....ve rekor kırdı satışında!!!!!............bende rio getz düşünüyodum ama şu an o kadar memnunumki halimden sana anlatamam:!!!!!!!..........şimdiden sana bunları anlatmış olimde dordan pişman olma

• quote:

Orijinalden alıntı: sarıkanaryam

aynı şeyleri bende düşünmüştüm!!!!.......gittim rioyu iyice inceledimm.......tam onda karar kılmıştım!!!......çünkü araba full donanım iç ve dış özellikkler ve görüntüsü mükemmel......ve ayrıca hızlı bir dizel....fiyatıda aşırı ucuz......fakat sırf 2.eli yok die almamıştım......iyikide almamışım....çünkü bu sefer kia bu arabayla tutar dedim ama yine satışlar çok kötüymüş......gets ede bakmıştım....oda tam tersi,,,rioya göre ufak bir araba ve bi okdarda gereksiz yere pahalı!!!!.............gel sende bnm gibi yap git HONDA CİTY AL!!!!!.......NEDEN???......araba içi ve dış donanımları fulll!!!!!.......araba dizel gibi çoooookkkkkk az yakıyo ama benzinli olduğu için daha seri ve daha masrafsız......ve honda!!!!!kalitesi ortada....koaly kolay bozulmazzz sağlam araba sonuçta!!!.......ve fiyatı inanılmaz ucuz!!!!...........tr ye sıfır araba gelipte soradan zamlanan tek araba ünvanına dahip.....ve rekor kırdı satışında!!!!!............bende rio getz düşünüyodum ama şu an o kadar memnunumki halimden sana anlatamam:!!!!!!!..........şimdiden sana bunları anlatmış olimde dordan pişman olma
    hocam ne yakıyo senin HONDA CITY sehir icinde ortalama lt olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA

hocam ne yakıyo senin HONDA CITY sehir icinde ortalama lt olarak

Alıntıları Göster
    normalde kitapçığında yazdığı....ş.içi 7.......ş.dışı 4.8...............fakat 3.6ları gören varmış uzunyolda pek inanmasamda!!!..............fakat ibresi 4.1 i gösteren resimleri var city formunda!!.......o kadar az yakıyo ki neredeyse dizelle aynı yaw.....
  • quote:

normalde kitapçığında yazdığı....ş.içi 7.......ş.dışı 4.8...............fakat 3.6ları gören varmış uzunyolda pek inanmasamda!!!..............fakat ibresi 4.1 i gösteren resimleri var city formunda!!.......o kadar az yakıyo ki neredeyse dizelle aynı yaw.....

Alıntıları Göster
    arkadaşım getz 'i kötülemişsin, honda kaliteli bir araç kabulumdur ama getz fiyatına göre verdiği donanım gayet uygun bence.

ayrıca uzun yolda 1.3 benzinli versionuyla 4.9 gördüm resimleride var uygun bir zamanda koyarım, yani bitek honda az yakmıyor kullanım koşullarına bağlı ve yol şartlarına.

İç kalite de bu sınıfta çok büyük farklar olamayacağı için, zevke ve ihtiyaca göre bir tercihtir. Ben olsam getz alırdım kia ile arasında kalırsam, hem servis hem müşteri memnuniyeti kia ya göre daha önde olduğu kesin hyundai 'nin..

ama bagaj gerekiyor dersen, tabiki city uygun bir seçim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roy -- 1 Nisan 2006; 11:49:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Roy

arkadaşım getz 'i kötülemişsin, honda kaliteli bir araç kabulumdur ama getz fiyatına göre verdiği donanım gayet uygun bence.

ayrıca uzun yolda 1.3 benzinli versionuyla 4.9 gördüm resimleride var uygun bir zamanda koyarım, yani bitek honda az yakmıyor kullanım koşullarına bağlı ve yol şartlarına.

İç kalite de bu sınıfta çok büyük farklar olamayacağı için, zevke ve ihtiyaca göre bir tercihtir. Ben olsam getz alırdım kia ile arasında kalırsam, hem servis hem müşteri memnuniyeti kia ya göre daha önde olduğu kesin hyundai 'nin..

ama bagaj gerekiyor dersen, tabiki city uygun bir seçim.

Alıntıları Göster
    Rio ve getzde kullanılan dizel motorlar aynı. ikiside süper.

Riomu getzmi dersen. Getz derim ben. Sıkı pazarlıkla rioya yakın bir fiyata alınabilir getz bence.

Getz ilk çıktıgında kronik sorunları vardı(frenin ses yapması, sileceklerin arızalanması gibi.) Ama artık yeni getzlerde bu sorunlar yok.
    Rio da yeni çıktıgı için kronik sorunları olabilir şuan. ayrıca yeni rio eski riodan çok farklı ama; eski rio sınıfında en sorunlu araba seçilmişti amerikada. Bunu hatırlayan tüketicinin de düşüncesini kırmak güç oluyor heralde. Yoksa Rio da alınabilir aslında, zamanla rioda da 2.el pazarı gelişir.

Honda city de çok alınası bir otomobil. Kullanıcılar çok memnun genelde, ama frenleri çok kötüymüş haberin olsun. Fren mesafesi senin için önemliyse city alma derim. Aysında yakında honda civic sedan(1.6VTEC - 125hp) çıkacakmış; ozaman city satışları baya azalır heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Se®k@n

Riomu getzmi dersen. Getz derim ben. Sıkı pazarlıkla rioya yakın bir fiyata alınabilir getz bence.

Getz ilk çıktıgında kronik sorunları vardı(frenin ses yapması, sileceklerin arızalanması gibi.) Ama artık yeni getzlerde bu sorunlar yok.
    Rio da yeni çıktıgı için kronik sorunları olabilir şuan. ayrıca yeni rio eski riodan çok farklı ama; eski rio sınıfında en sorunlu araba seçilmişti amerikada. Bunu hatırlayan tüketicinin de düşüncesini kırmak güç oluyor heralde. Yoksa Rio da alınabilir aslında, zamanla rioda da 2.el pazarı gelişir.

Honda city de çok alınası bir otomobil. Kullanıcılar çok memnun genelde, ama frenleri çok kötüymüş haberin olsun. Fren mesafesi senin için önemliyse city alma derim. Aysında yakında honda civic sedan(1.6VTEC - 125hp) çıkacakmış; ozaman city satışları baya azalır heralde.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

Honda city de çok alınası bir otomobil. Kullanıcılar çok memnun genelde, ama frenleri çok kötüymüş haberin olsun. Fren mesafesi senin için önemliyse city alma derim. Aslında yakında honda civic sedan(1.6VTEC - 125hp) çıkacakmış; ozaman city satışları baya azalır heralde.

Not : editleyim derken alıntı yap'a tıklamısım. Mesajı silemedim bu arada. Menulerden yazdıgımız mesajı silecegimiz buton kaybolmuş heralde, bende görunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®k@n -- 1 Nisan 2006; 12:21:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Honda city de çok alınası bir otomobil. Kullanıcılar çok memnun genelde, ama frenleri çok kötüymüş haberin olsun. Fren mesafesi senin için önemliyse city alma derim. Aslında yakında honda civic sedan(1.6VTEC - 125hp) çıkacakmış; ozaman city satışları baya azalır heralde.

Not : editleyim derken alıntı yap'a tıklamısım. Mesajı silemedim bu arada. Menulerden yazdıgımız mesajı silecegimiz buton kaybolmuş heralde, bende görunmuyor.

Alıntıları Göster
    hayır city nin freni son derece güvenli......ben gayet memnunum....bana çookkk güvenilir geliyo....üstelik city bizim bildiğimiz honda jazz ın sedan modeli!!!!.....yani jazzın özellikleri neyse cityde de o....iskeleti bile aynı...jazz güvenli deilmiydi yani

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Niye illa Kore arabası alıyorsunuz?

Kia Rio'nun ABS olmayan donanımını almak istemezsiniz herhalde. Artık ABS olmayan araç mı kaldı. E o zaman ABS olan donanımın fiyatı 27.500 idi en son. Evet bu aracın performansı canavar gibi(test sürüşüne çıkmıştım) ama nedense kimsenin görmek istemediği bir araç daha var!

Bu 2 Kore dizeliyle uğraşana kadar, size:

1- 10.7 saniyede hızlanan 90 hp motorlu(Rio'dan sadece 0.3 az)
    2- 38 mt fren mesafesi ile tüm rakiplerinde daha çabuk duran (Rio 42.4 mt -arada 4 metreden çok var!)
    3- Ncap 5 yıldız ile güvenliği dünyaca kabul edilmiş
    4- Yol bilgisayarı, abs+ebd, brake assist, uzaktan kumandalı merkezi kilit, klima, cd/mp3 çalar, elektrikli ve ısıtmalı gövde rengi yan aynalar, çift airbag vs. vs. sunan
    5- İç hacim endeksi olarak sınıfının en büyük 2. aracı, diz mesafeleri olarak en iyi aracı ve aynı zamanda da arka koltuklar ileri geri kaydırarak sınıfının en büyük bagaj hacmine ulaşabilen aracı olan
    6- Easy-flat sistemi ile arka koltukları zeminle sıfır olacak şekilde katlanan ve kolayca 2 kişilik bir minivan haline gelen

bir araba verelim..

Üstelik sorunsuzluğu ile bilinen TOYOTA gibi bir markanın en son modeli olsun! Geceleri rahat uyuyun.

TOYOTA Yeni Yaris Dizel 1.4 D-4D Terra 28,350 YTL
    İzmir'de süper bir pazarlıkla ancak 27.700'e kadar indirilebiliyor fiyat..

Aynı paraya, performansdan ödün vereyim, fren mesafesinden ödün vereyim, TOYOTA'dan ödün vereyim ama dış görünüm daha spor olsun(spoiler takılmış siyah bir Yaris süper oluyor) derseniz o zaman Fiat G.Punto'ya bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tyler78

Niye illa Kore arabası alıyorsunuz?

Kia Rio'nun ABS olmayan donanımını almak istemezsiniz herhalde. Artık ABS olmayan araç mı kaldı. E o zaman ABS olan donanımın fiyatı 27.500 idi en son. Evet bu aracın performansı canavar gibi(test sürüşüne çıkmıştım) ama nedense kimsenin görmek istemediği bir araç daha var!

Bu 2 Kore dizeliyle uğraşana kadar, size:

1- 10.7 saniyede hızlanan 90 hp motorlu(Rio'dan sadece 0.3 az)
    2- 38 mt fren mesafesi ile tüm rakiplerinde daha çabuk duran (Rio 42.4 mt -arada 4 metreden çok var!)
    3- Ncap 5 yıldız ile güvenliği dünyaca kabul edilmiş
    4- Yol bilgisayarı, abs+ebd, brake assist, uzaktan kumandalı merkezi kilit, klima, cd/mp3 çalar, elektrikli ve ısıtmalı gövde rengi yan aynalar, çift airbag vs. vs. sunan
    5- İç hacim endeksi olarak sınıfının en büyük 2. aracı, diz mesafeleri olarak en iyi aracı ve aynı zamanda da arka koltuklar ileri geri kaydırarak sınıfının en büyük bagaj hacmine ulaşabilen aracı olan
    6- Easy-flat sistemi ile arka koltukları zeminle sıfır olacak şekilde katlanan ve kolayca 2 kişilik bir minivan haline gelen

bir araba verelim..

Üstelik sorunsuzluğu ile bilinen TOYOTA gibi bir markanın en son modeli olsun! Geceleri rahat uyuyun.

TOYOTA Yeni Yaris Dizel 1.4 D-4D Terra 28,350 YTL
    İzmir'de süper bir pazarlıkla ancak 27.700'e kadar indirilebiliyor fiyat..

Aynı paraya, performansdan ödün vereyim, fren mesafesinden ödün vereyim, TOYOTA'dan ödün vereyim ama dış görünüm daha spor olsun(spoiler takılmış siyah bir Yaris süper oluyor) derseniz o zaman Fiat G.Punto'ya bakabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    bnm sıram....... 1.HONDA CİTY 2.kia rio 3.hyundai getz 4.fiat punto........bence bu sıradan şaşma kardeşim.......................................

• quote:

bnm sıram....... 1.HONDA CİTY 2.kia rio 3.hyundai getz 4.fiat punto........bence bu sıradan şaşma kardeşim.......................................

Alıntıları Göster
    Dostum, aracın bu seçenekler arasında bence yeri yok, hepsi hb, rio sedan hariç.. seninkide sedan yani farklı yerlere hitap ediyorlar..

ayrıca fren konusunda maalesef hondalarda genel bir problem var kanımca, bende nedense hyundai deki kadar güven bulamıyorum accord 'da.. belkide alışamamdandır..

bence rio getz arasında getz, tekrarlıorum bagaj lazım dersen city..

• quote:

Orijinalden alıntı: Roy

Dostum, aracın bu seçenekler arasında bence yeri yok, hepsi hb, rio sedan hariç.. seninkide sedan yani farklı yerlere hitap ediyorlar..

ayrıca fren konusunda maalesef hondalarda genel bir problem var kanımca, bende nedense hyundai deki kadar güven bulamıyorum accord 'da.. belkide alışamamdandır..

bence rio getz arasında getz, tekrarlıorum bagaj lazım dersen city..

Alıntıları Göster
    sana katılıorum royatar kardeşimm......sedan ise city.....ama rionunda sedanı var...
  • quote:

sana katılıorum royatar kardeşimm......sedan ise city.....ama rionunda sedanı var...

Alıntıları Göster
    Ben city ye kesinlikle kötü yada guvenliksiz demedim, sadece fren mesafesinin iyi olmadıgını okumustum, onu yazayım dedim.

Bu arada arkadaş getzmi- riomu diye sordugu için getz yazdım.

Yoksa getz kullanmama ragmen; dizel ve B segmenti bir araç alacam olsam bende suan yaris alırdım kesinlikle. Hem teknik degerleri süper, hemde toyota sorunsuzlugu tartışılmaz. Fiyatları hakkında bir fikrim yok ama.

• quote:

Ben city ye kesinlikle kötü yada guvenliksiz demedim, sadece fren mesafesinin iyi olmadıgını okumustum, onu yazayım dedim.

Bu arada arkadaş getzmi- riomu diye sordugu için getz yazdım.

Yoksa getz kullanmama ragmen; dizel ve B segmenti bir araç alacam olsam bende suan yaris alırdım kesinlikle. Hem teknik degerleri süper, hemde toyota sorunsuzlugu tartışılmaz. Fiyatları hakkında bir fikrim yok ama.

Alıntıları Göster
    honda city sahibi arkadaşlar bozulmasın ama o araba son yıllarda gördüğüm en rezalet tasarım sahip.
    clio symbol'e kötü diyoduk ama beterin beteri varmış.tabi bu dediklerim tip açısından.eğer kasasını beyenen varsa özellikler ve fiyat süper.alınıcak bi araba.ama ben hayatta almam.

• inanın bende bu iki araç arasında gidip geldim çoğuzaman ama bir türlü cesaret edemedim ilk defa araba alacaktım ve kötü bir tecrübe istemiyordum özellikle dizel almak istememe rağmen çevremdeki insanları dizel tavsiye etmemeleri masrafının bakımının çok olması bi de bu arabalarının kore malı olması etkiledi beni derken bi de dedim şu reklamlardaki arabaya bakim (honda city) dedim birde ne göreyim fiyatı 23500, içimden imdi bu fiyata abs-ebs eklersin bi de metalik boya farkı gelir sana 26000ya diye geçirdim ancak donanımına bakınca benim istediğim herşey(uzaktan kumanda hariç) standart donanım olarak sunulmuş ve hemen gittim aldım arabayı bu arada yakıt tüketimide beni etkilemişti sevgiler
  • inanın bende bu iki araç arasında gidip geldim çoğuzaman ama bir türlü cesaret edemedim ilk defa araba alacaktım ve kötü bir tecrübe istemiyordum özellikle dizel almak istememe rağmen çevremdeki insanları dizel tavsiye etmemeleri masrafının bakımının çok olması bi de bu arabalarının kore malı olması etkiledi beni derken bi de dedim şu reklamlardaki arabaya bakim (honda city) dedim birde ne göreyim fiyatı 23500, içimden imdi bu fiyata abs-ebs eklersin bi de metalik boya farkı gelir sana 26000ya diye geçirdim ancak donanımına bakınca benim istediğim herşey(uzaktan kumanda hariç) standart donanım olarak sunulmuş ve hemen gittim aldım arabayı bu arada yakıt tüketimide beni etkilemişti sevgiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: karagulcity

inanın bende bu iki araç arasında gidip geldim çoğuzaman ama bir türlü cesaret edemedim ilk defa araba alacaktım ve kötü bir tecrübe istemiyordum özellikle dizel almak istememe rağmen çevremdeki insanları dizel tavsiye etmemeleri masrafının bakımının çok olması bi de bu arabalarının kore malı olması etkiledi beni derken bi de dedim şu reklamlardaki arabaya bakim (honda city) dedim birde ne göreyim fiyatı 23500, içimden imdi bu fiyata abs-ebs eklersin bi de metalik boya farkı gelir sana 26000ya diye geçirdim ancak donanımına bakınca benim istediğim herşey(uzaktan kumanda hariç) standart donanım olarak sunulmuş ve hemen gittim aldım arabayı bu arada yakıt tüketimide beni etkilemişti sevgiler
    Arkadaşlar, Honda City bana göre bir araba değil. Aklımın ucundan bile geçmiyor. Ben sedan araba düşünmüyorum. HB ve dizel araba almayı düşünüyorum. Bunlar arasında da iki araç arasında kaldım. Hyundai Getz ve Kia Rio (her ikisinin de full versiyonu). Eğer bu araçların her ikisini de test etmiş, bu araçları yakından tanıyan arkadaşlar varsa yorumlarını yazarlarsa sevinirim. Benim öğrenmek istediğim, bu iki araç arasındaki farklar. Getz hangi bakımdan Rio'dan üstün, Rio hangi bakımdan Getz'den üstün... Bu şekildeki yorumlarınızı bekliyorum.

İlginize teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: handsomeprince

Arkadaşlar, Honda City bana göre bir araba değil. Aklımın ucundan bile geçmiyor. Ben sedan araba düşünmüyorum. HB ve dizel araba almayı düşünüyorum. Bunlar arasında da iki araç arasında kaldım. Hyundai Getz ve Kia Rio (her ikisinin de full versiyonu). Eğer bu araçların her ikisini de test etmiş, bu araçları yakından tanıyan arkadaşlar varsa yorumlarını yazarlarsa sevinirim. Benim öğrenmek istediğim, bu iki araç arasındaki farklar. Getz hangi bakımdan Rio'dan üstün, Rio hangi bakımdan Getz'den üstün... Bu şekildeki yorumlarınızı bekliyorum.

İlginize teşekkür ederim...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar, yorumlarınızla beni aydınlatmanızı bekliyorum.

• quote:

Arkadaşlar, yorumlarınızla beni aydınlatmanızı bekliyorum.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar neden kimse bir şey yazmıyor? Yardımlarınızı bekliyorum, lütfen!...
  • quote:

Arkadaşlar neden kimse bir şey yazmıyor? Yardımlarınızı bekliyorum, lütfen!...

Alıntıları Göster
    kardeş zaten iki arabanında ayrı ayrı forumları var oralarda olduğu için kimse bişey yazmıyor anlasana
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.