Şimdi Ara

HYUNDAİ i20 ANA KONU (1452. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.491
Cevap
213
Favori
1.992.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14501451145214531454
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hız şanzımandaki km sensöründen gelir, o sensör orijinal lastiğe göre çalışır.

ebat değişimi ile sensörün verisi ile gerçekte olan hız farkı açıga çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020 kasa i20 Jump ile 2021 kasa Jump arasındaki farklar çok mudur? Bilen biri cevaplarsa çok memnun olurum. 2. elde 50 bin farka değer mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, 2023 model 1.4 style makyajlı i20 sahibiyim. Bu şerit takip ve tabela okumayı tamamen kapatmanın bir yolu var mıdır? Çok ötüyor sinir bozuyor  

• Engin Cann kullanıcısına yanıt

ben sadece tabela okumanın sesini kapatmak istiyorum, okusun ama ikaz sesi çıkarmasın var mı bir ayarı????

Selamlar

Asgaidaki dort model arasind akaldim sifir alacagim.

1.4 jump icin hizlanmasi cok uzun suruyo ve yakit tuketimi yuksek diyolar. 50 k daha verip turbo almak mantikli mi ?

Son olarak asagidaki uc aractan hangisini lairdiniz?

Agirlikli olarak sehir ici kisa mesafe kullanim olacak.

hyundai i20 1.0 T 100PS Jump 895000 TL

Renault clio equilibre 1.0 TCe x-tronic 90 hp 950000TL

hyundai i20 1.4 MPI 100PS Jump 845000TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 5 Kasım 2023; 8:58:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kassady

Selamlar

Asgaidaki dort model arasind akaldim sifir alacagim.

1.4 jump icin hizlanmasi cok uzun suruyo ve yakit tuketimi yuksek diyolar. 50 k daha verip turbo almak mantikli mi ?

Son olarak asagidaki uc aractan hangisini lairdiniz?

Agirlikli olarak sehir ici kisa mesafe kullanim olacak.

hyundai i20 1.0 T 100PS Jump 895000 TL

Renault clio equilibre 1.0 TCe x-tronic 90 hp 950000TL

hyundai i20 1.4 MPI 100PS Jump 845000TL

Hocam makyajlı 1.4 style i20 aldım. Ankara trafiğinde normal ama asla dikkat edilmeyen(arada sırada gazlamalı ama genelde normal kullanım) bir kullanımla 6.8 yakıyorum. i20'de bence 1.4 motor daha makbul, lpg uyumu olsun sorunsuz şanzımanı olsun. i20 1.0 ların şanzıman çift kavrama ve kuru kavrama o yüzden ısınıp sorun çıkarabiliyor. Ayrıca 1.0 motorlar hakkında blok kırma gibi bir kaç sorun okumuştum daha 1000 kmlerde. Hızlanma konusuna gelecek olursam 1.0 renault ile benzer hızlanıyor ama torku daha yüksek devirde geldiği için yokuşlarda biraz geri kalabilir, yakıt olarak da benzerler diye biliyorum. i20'nin güvenlik donanımları bile clioya tercih sebebi ben size onu söyleyeyim hocam. Güvenlik önemli. Bence 1.4 daha mantıklı baktınız yakıtı fazla lpg takar binersiniz motoru lpg'ye %100 uyumlu.

i20'yi alırsanız style donanım almaya çalışın hocam donanım ve görüntü farkı çok var. Bence 1.4 style + ileride lpg çok ideal sorunsuz ve yürütmesi kolay bir kombinasyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin Cann -- 5 Kasım 2023; 11:8:35 >

• Jimmy77 J kullanıcısına yanıt

Ben henüz keşfedemedim hocam ama kitapçığı eve çıkardım okuyacağım onu  

• merhaba arkadaşlar, 2023 makyajlı i20 style de akü bitme sorunu var diyorlar, youtube videolarının altına yazan gördüm, doğruluk payı nedir acaba, başına gelen var mı

Evet lpg ile tam uyumlu ve performans kaybı hiç olmadan %40 daha tasarruflu bir araç haline geliyor 1.4 mpi motor ve sıfır sıkıntı uzun vade de. Normal biniciler için kesinlikle tercih edilebilir yok ben uçup kaçacağım gazlayacağım diyorlarsa onu bilmem o zaman i20 N alsınlar uçsunlar gazlasınlar.

Bulursan haber et.

• ikiz_34 İ kullanıcısına yanıt

Henüz başıma gelmedi öyle bir olay. Aküsü niye bitsin sıfır aracın? Garip gurup yorumlar yapılmış, yanlış anlaşılmış bence. Kontağı kapattıktan sonra ekranı kullanmaya devam ederseniz ''akünün boşalmaması için motoru çalıştırınız'' tarzı bir uyarı yazısı getiriyor. İnsanlar bunu yanlış yorumlamış, okuduğunu anlayamamış bence. Kaldı ki aküyü korumayan araç var mı?

• Arkadaşlar merhaba

Bugün i20 için görüştüğüm bayilerden biri yönlendirdikleri landirenzo lpg bayilerinde montaj yapılırsa garantinin bozulmayacağını bir diğer bayi ise her şekilde lpg montajı ile garantinin bozulacağını söyledi.

Bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jimmy77

arkadaşlar 0km i20 alıp akü problemi yaşayan var mı? daha aracı alalı 15 gün oldu akü ile ilgili problem yaşadım? var mı böyle sorum yaşayan?

Sıfır aldığım aracı 30-45 km kullandım. 1.5 gün hiç kullanmadım. Sonra çalıştırdığımda ekran açılmadı ve uzaktan kumanda bile çalışmadı. Yol yardımı aradım gelip takviye yaptılar. 3-4 saat kullanın dediler. Şimdilik bir sorun yok ama aracın aküsünün hemen bitmesi hele ki 2 günlük araçta beni üzdü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakkan_Pasha

Sıfır aldığım aracı 30-45 km kullandım. 1.5 gün hiç kullanmadım. Sonra çalıştırdığımda ekran açılmadı ve uzaktan kumanda bile çalışmadı. Yol yardımı aradım gelip takviye yaptılar. 3-4 saat kullanın dediler. Şimdilik bir sorun yok ama aracın aküsünün hemen bitmesi hele ki 2 günlük araçta beni üzdü.

Alıntıları Göster

peki servis ne dedi???

• 2023 1.4 otomatik alinir mi ilk arabam olacak her gun kullanılmayacak ?

• doruktr kullanıcısına yanıt

2022 1.4 otomatik style paket var. Alınır 2023 1.4 style otomatik üzmez, güle güle kullan.

• Teşekkür ederim elit paket düşünüyorum

Elite daha güzel hatta. Ben bile satıp elite'e mi geçsem diye düşünüyorum.

alınır.

• sy1979 S kullanıcısına yanıt

LPG montajında garanti bozuluyor diye konuşmuştum Ankara Ata bayi ile. Ancak bayinin kendi sigorta çözümü varsa aracı örneğin 5 yıllık (ya da belki de yıllık) sigortalıyorlar. Anladığım kadarıyla kapsamlı bir sigorta oluyor ve garantiye benzer şekilde bir sorun yaşadığınız zaman ücretsiz düzeltiliyor. Ancak bunun için sadece o bayiden hizmet alabiliyorsunuz haliyle.

• 
Sayfa: önceki 14501451145214531454
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.