Şimdi Ara

Hyundai İ20 Aracımı Aldım. Kısa Bilgilendirme.. (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
539
Cevap
3
Favori
37.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanki diğer alternatifleri 30 40 lira da adam zevkine gidip 70 bin vermiş gibi saçma sapan yorumlar. Paramızın değeri bu kadar kardeşim alanda satanda suç yok
  • Hyundai fabrikasında test şoförü olarak çalıştığım süreçte aracı beğendim, bir Alman sevdalısı olarak ilk defa Hyundai beğendim, arabayı hor kullanmamıza rağmen yürüyen aksamda bir problem çıkaramadık, yeni Hyundailerin genel sıkıntısı yakıt yüketimi. Bence güzel bir araç hayırlı olsun umarım kazasız belasız kullanırsınız.
  • Araba güzel ama 70 bin tl çok fazla, 80 e dizel c sınıfı 1 yaşında maksimum astra megane yada başka bir tane alınabilirdi yada turbo benzinli versiyonları güle güle kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scofield1

Araba güzel ama 70 bin tl çok fazla, 80 e dizel c sınıfı 1 yaşında maksimum astra megane yada başka bir tane alınabilirdi yada turbo benzinli versiyonları güle güle kullanın

eminim ki konu sahibi arkadaşta 70 bine ikinci elde çok seçenek olduğunu biliyordur. Ama tercihini sıfır araçtan yana kullanmış. Zira aldığı araç fiyat olarak rakiplerine göre yine de uygun. Turbo otomatik aynı donanım ayarında araç almak isteseydi bütçeyi biraz daha arttıracakti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanızı dilerim. Aynı aracı geçtiğimiz hafta boyu eşim için almak istedik. Daha önce Picanto aracı vardı, bir numara büyüğü daha iyi olur mantığı ile sattık. Gittik bayileri gezdik, sonra bir bayide i20 Active (Elite ile aynı donanım, smart paket ve cam tavan alamıyorsunuz, biraz plastikler etrafında) 1.4 OTM aracı gördük. Ben beğendim, eşim daha çok beğendi, al takke ver külah 65.000 TL'ye aldık. 50 bin peşin+15.000 TL 15 ay sıfır faiz(aslında kandırmaca, peşin alırım derseniz 1.500 TL daha düşüyorlar) kredi ile. Kısmet olursa yarın teslim alacağız.

Şimdi aklıma geldi, bir bakayım dedim forumlarda kullanıcılar neler söylemişler diye. Okuduklarım bana resmen şok yaşattı, ne kadar bilen varmış ortalıkta! Onu alsaydın, bunu alsaydın. Herkesin aklı fikri bütçesi güzellik anlayışı kendine baylar bayanlar. Kimseye laf söylemek haddim(iz)e değil de iki laf etmeden rahata eremeyeceğim.

Öncelikle değişik marka ve modellerin ikinci ellerini öneren arkadaşlar : Bir hafta sonumuzu cebimizde 3-5-10 bin kalsın diye ikinci el araç bakarak harcadık. Ha baktığımız yine i20 modeli idi. İnternette sürüyle satılık var, İstanbul kazan biz kepçe dolandık durduk. Yok otoparktan çıkarken sürttük, yok iki parça boya var ama hasar kaydı yok merak etmeyin, ne idüğü belirsiz adamların garip yerlerde sattığı araçlar.... Ne olacak? 5 bin daha ucuza 2016 model alacağız. Kalsın abi, gittim verdim paramı, arslanlar gibi aldım eşime arabasını. Kamera eklettim, cam filmi eklettim. Alacak anahtarını basacak marşa gidecek. Ben böyle istedim, istemeyen gider ikinci elde milyon tane araba var. İsteyen Seat alır, isteyen 86 model Jaguara biner.

Bir sözüm de motoru şu, şanzımanı bu, şöyle gitmiyor, böyle gitmiyor, b.k gibi yakıyor falan diyen otomotiv mühendislerine : Biz İstanbul'da yaşıyoruz, dolayısı ile zaten bir yere gitmiyoruz. Ortalama hızı 50-60 km/h olan İstanbul aracı duydunuz mu? Ne oluyor motor 100 HP, şanzıman 4 ileri olunca? Ne olmuyor biliyor musunuz ? Problem olmuyor. Şanzıman ısındı, kalkarken titredi, balata bitti, baskı yandı, kenara çek soğut dedi.... Bunların hiçbiri yok, alacak vitesi D konumuna, basacak gaza gidecek. Ben şimdi ona kurs mu vereyim? Bak şimdi trafik sıkışırsa manuele al, ara sıra N konumuna getir, gözün göstergede olsun, kalkarken önündekiyle boşluk bırak.... Yok öyle dava, kusura bakmayın, bahsettiğiniz Seat, Polo, Clio, Fabia, Fiesta(emin değilim) araçların tümü çift kavrama kullanıyor, iki sene sonra araba 10 bin bile olmamışken garanti bitiyor, sonra ver elini Doğuş'a kolunu alabilirsen şanslısın. Diğer yandan marka fanatizminde VW kullanıcıları bir çığır açmış durumda, karşılaştırma yaparken bahsettiğiniz Polo aracının memleketimizde sevgili Doğuş tarafından hala 2 hava yastığı ile satıldığını ve bu şartlar altında NCAP testlerinden bilmem kaç yıldız almayı bırakın teste bile alınmayacağını biliyor musunuz?

Yakıt herkesin kendi tasarrufu. Benim eşim yılda 5.000 km ancak yapar, hesap yaptım 8 değil 10, 10 değil 20 yaksa ne olacak?

Kendi aracım da Hyundai. 2016 model hem benzinli, hem turbolu, hem DCT, 114.000 TL verdim 6 ay önce, şimdi olmuş anasının nikahı. Vergi oranlarındaki artış dediler, kur dediler, bilmem ne dediler. Ben kendi aracımı alırken bunu da yanına katsaydım 5-6 bin TL avantam olacaktı. Yanarım sadece buna yanarım.

Daha da yazarım da hem yoruldum, hem mevzu karışmaya başladı. Daha kısa cevaplarla elbet yarın görüşürüz.

• wkwwlwig kullanıcısına yanıt
    5000 TL civari indirim yapmışlar. Hayırlısı olsun. Hangi bayi acaba?

• auto_man A kullanıcısına yanıt
    Ataşehir Ulugöl, bahsettiğim gibi kamera, film, kauçuk paspas ve bagaj havuzu için de 850 TL ödedik.
  • wkwwlwig kullanıcısına yanıt
    polo euroncap ten 4 yıldız aldı. havayastığı olmayan modeli ise testi geçemedi.

şanzıman eski sistem olduğu için 4 vites anca sığıyor ve motor sürekli bağırarak gidiyor,arabayı yoruyor,yakıt artıyor
    60la giderken biri 3 viteste gidiyorsa dsgde 5. viteste gidiyor,sessiz rahat oluyor

kendi aracım 7 vites dsg golf tdi ve şuan arıza vermedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noggin -- 7 Haziran 2017; 16:44:15 >
  • Noggin N kullanıcısına yanıt
    Bizim aracimizda 2017 i20, tepe gaz kullaniyorum bağirdiği falan yok.

• 1.2 tsi dsg polo yakıt tüketimi bugün çektim fotoyu. inanmayan arkadaşlar vardı. neden yalan attığımızı düşünüyor bazı arkadaşlar bilemiyorum. güzergah şişli halkalı. ortalama hızdan anlaşılacağı üzere trafik akıcı değil.

milleti kandırıp durmayın i20 polo aynı yakıyor falan filan.

• quote:

Orijinalden alıntı: akinan

1.2 tsi dsg polo yakıt tüketimi bugün çektim fotoyu. inanmayan arkadaşlar vardı. neden yalan attığımızı düşünüyor bazı arkadaşlar bilemiyorum. güzergah şişli halkalı. ortalama hızdan anlaşılacağı üzere trafik akıcı değil.

milleti kandırıp durmayın i20 polo aynı yakıyor falan filan.

33 km/h ortalama pek sıkışık trafik değil. 60-70 arası gitmişsiniz genel olarak.

• akinan A kullanıcısına yanıt
    Ben uzun yola gidince 33 ortalama ancak yakalıyorum. Bildiğin şehir dışı boş çevre yolu bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevozgur

Ben uzun yola gidince 33 ortalama ancak yakalıyorum. Bildiğin şehir dışı boş çevre yolu bu.

dostum şehir dışı 33 km ortalama nasıl oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: akinan

quote:

Orijinalden alıntı: sevozgur

dostum şehir dışı 33 km ortalama nasıl oluyor

Şehir dışı paralı otoban olmuyor ki. 90-100 le gidiyorsun bir kasaba çıkıyor kırmızı ışık dur kalk hepsi ortalamayı etkiliyor.
  • Ya adam 30 km boyunca gaza hafif hafif dokunarak gitmiş Allah aşkına. . Birde resim koyuyor.

Benim 1.2 i20 7000 km ortalama hız 40 tüketim 6.5 litre... bırakın bu işleri..

• FurkanCbn kullanıcısına yanıt
    4 vites mi

• krediyle alınmıssa birşey diyemem belki daha uygun kredi fırsatı sunulmuş olabilir.Ama nakit paraya alınmışsa gerçekten yazık olmuş paraya.Hayırlısı olsun güle güle binin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noggin

4 vites mi

Evet DSG değil, çağdışı 4 ileri

• FurkanCbn kullanıcısına yanıt
    Çok çağ dışı gördüm bizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: comnet

Hayırlı olsun İbrahim bey.

Aydınevler'e yakın olan Hunko'dan mı aldınız? Siz daha önce Fiat bakıyordunuz diye hatırlıyorum onu alıp sattınız mı?

Yok hyundai nev den aldım dostum , Fiat Punto Evo yu alıp anneme verdim.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.