Şimdi Ara

Hyundai i20 Elite 2017 Model Hk Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumdaşlar işi bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olunuz.

Sıfır araç almak istiyorum. İkinci ellerde neler döndüğü, neler döndürüldüğü malum...

Özel fiyat teklifi aldım.

Hyundai i20 1.4 Elite Otomatik Benzinli için söylenen fiyat 67.000 TL...

Yakıt konusu nasıldır? İstanbul trafiğinde kullanacağım, Yılda en az 2 kere uzun yol yapılacaktır.

Beni çok üzer mi? Kronik hataları mevcut mudur.

Lütfen yardımcı olunuz bilgilendirici mesajlarınıza açığım.

• Şehir içi fabrika verisi 9 litre zaten 10-11 litre yakıyor lpg uyumlu motordur taktırırsın bi atiker grand 1600 tl ye olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkaraman

Şehir içi fabrika verisi 9 litre zaten 10-11 litre yakıyor lpg uyumlu motordur taktırırsın bi atiker grand 1600 tl ye olur.

peki önerir misiniz hocam arabayı?

yada 60.000 TL civarı önerebileceğiniz araç var mıdır? 0 olmak şartıyla
  • Yaklaşık iki ay önce "B" sınıfı benzinli otomatikleri test ettim. Jazz, İ20, 208, Yaris ve Fiesta.

Bütçen dahilinde sıfır olarak bu modellerden sadece İ20'ye ulaşabilirsin.

Bir ya da iki yaş civarı ikinci ele bakayım dersen Fiesta, Yaris ve 208'de potaya girer.

Ancak, 208 1.2 Turbo EAT6 tam otomatik Allure donanımdı. Gösterge panelini kapatan garip direksiyon tasarımı ve bir miktar küçük bagajı hariç en beğendiğimdi. Bu motor ve şanzıman ikinci el olarak, 2016 modellerin bir kısmında var.

Yaris, yeni 1.5 motoru ve ikinci nesil CVT ile donatılmıştı. En küçük bagaj hacmi bu arabadaydı. Yeni motor ve şanzımanın uyumu Turbo 208 kadar olmasa da etkileyiciydi. Kokpit, oturma mesafeleri ve malzeme kalitesi olarak birinci sıradaydı. Ancak en üst donanım olan test aracının fiyatı diğerlerinden açık ara en yüksekti. Alt donanımlar ise istek listemi karşılayamadığından beni tatmin etmedi. 1.5 motor 2017 yılında çıktı. Daha önceki yıllarda 1.33 var. Performansı konusunda bilgim yok. "C" sınıfı Corolla ve Auris'te de kullanıldığına göre yeterli gelecektir.

Fiesta'yı klostrofobik iç hacmi ve powershift nedeniyle direk eledim. Zaten yeni Fiesta'da 6 ileri tam otomatiğe geçtiler.

İ20, içlerinde beni en çok şaşırtan oldu. 4 ileri tam otomatiği sürüş konforu olarak 208 ile başa baş sayılır. Ancak iç hacmi ve ferahlığı diğerlerinden açık ara öndeydi. Bagajı, Jazz kadar olmasa da bana yeterli geldi. Öne geçiren unsurlar olarak 7 yıl garanti verilmesi, yedek parça ve bakım maliyetlerinin uygunluğu, yaygın servis ağı ve neredeyse %100 yerli olarak üretildiği için yedek parça sıkıntısı yaşanmaması sayılabilir. Bu etkenler nedeniyle ilerleyen yıllarda yüz güldüreceği tartışılmaz. LPG uyumlu motoru da bir başka artı. Birinci nesli sorunsuzluğu ve sorun çıksa bile uygun fiyata halledilir olması nedeniyle piyasada tutuldu. Tek eksiği donanım fakiriydi. İkinci nesil ile bu eksiklik kapatıldı. Hatta Elegant+Panoramik+Smart paket ile kantarın topuzunu bile kaçırmışlar. Bu kombinasyonda olan özelliklerin bir çoğu "C" sınıflarında bile yok. Bütçen dahilinde, bahsettiğim donanım paketli 2016 modelini bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 18 Ekim 2017; 8:32:10 >

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Hocam anladığım kadarıyla i20 alınır demeye getirmişsiniz.

67.000 Elite modeli için uygun mudur?

Cam tavan yok sadece. Cam tavanla 72.000 fiyat çekiyorlar.

Daha önce i20 kullanmıştım çok hoşuma gitmişti. İzmirde.. Yakıt konusunda da çok canımı sıkmamıştı ama kullananlar şehir içi 9 lt dediklerinde acayip şaşırdım.

O kadar yaktığını hatırlamıyorum açıkçası...
  • araç hoşunuza gitmiş yakıtı da dert etmiyorsunuz ve aldığınız fiyatta mükemmel bir fiyat değerlendirilebilinir.
  • Fiyat bana iyi geldi piyasa şartlarında(!)

i20 1.25 elite+smart+pan kullanıcısı olarak iç mekan genişliği,tasarımı,yol tutuşu,izolasyonu çok başarılı sınıfına göre

Konforu eh işte süspansiyonlar aşırı sert olduğu için bam güm ne yazıkki üzer konforda

1.4 otm yakıt tüketimi fazla çok km yapıyorsanız üzecektir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 Model Mazda 3 hk.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 67000 tl bence iyi bir fiyat. ikinci elleri de 60-61 arası gidiyor. LPG ile garanti süresi bitene kadar binilebilecek bir araç ancak çukur-tümseklerden mümkün olduğunca kaçın çünkü süspansiyon 60 km sonrası ufak tefek çukurları dahi ememiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.el Fiesta veya Clio tercih ederdim. Araca bindiğinizde o gözünüzü boyayan donanımın herşey olmadığını anlayacaksınız. Fiesta ve Clio da yeterince donanımlı zaten
  • 10 aydır i20 1.4 otomatik Elite - smart paket + panaromik cam tavan kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye ederim. Benim arabadan tek şikayetim dokunmatik ekranın çok çok dandik olması. Dokunmatik değil basmatik adeta :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

10 aydır i20 1.4 otomatik Elite - smart paket + panaromik cam tavan kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye ederim. Benim arabadan tek şikayetim dokunmatik ekranın çok çok dandik olması. Dokunmatik değil basmatik adeta :)

smart ve panaromik cam tavan yok hocam alacağım araçta. Sadece geri görüş kamerası olacak

yakıt konusunda nasıl çok cebe saldırıyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan.ka

quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

10 aydır i20 1.4 otomatik Elite - smart paket + panaromik cam tavan kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye ederim. Benim arabadan tek şikayetim dokunmatik ekranın çok çok dandik olması. Dokunmatik değil basmatik adeta :)

smart ve panaromik cam tavan yok hocam alacağım araçta. Sadece geri görüş kamerası olacak

yakıt konusunda nasıl çok cebe saldırıyor mu

Şehir dışı 7 litre (kasarsanız 6-6.5) şehir içi 11 litre en az :)

• Şimdi "B" sınıfı araç neden alınır?

Dar sokaklı ve trafiği olan büyük bir şehirde park, manevra ve vandallık kaynaklı zarar durumunda, riske edilenin değer olarak düşük olmasından,

Yedek parça ve bakım maliyetlerinin uygun olmasından,

Yılda üç dört defa uzun yola çıkılacaksa güncel "B" sınıfı bir otomobil ile de fazlaca yorulmadan, ezilmeden gidilebilmesinden.

İ20 alınır mı. Gönül rahatlığı ile alınır. Kendini kanıtlamış bir dönüşüm istasyonundan LPG uygulatılır ve misler gibi de binilir.
  • 2017 i20 1.4 crdi ile 120 tl ile 620 km gittim. gözümle görmesem inanmam. (çeşme-istanbul. 12 saat sürdü yol bayram trafiğine yakalandık. üzerine istanbul'da gezmece.)

şehir içinde 4.5-5 arası gösteriyor. mazot yakmıyor, koklamıyor. mazot hissederek ilerliyor araç. yakıt konusunda çok memnunum.
  • Size dacia sandero 1.5 dizel easy-r 90 bg otomatik öneririm.

İ20 kullandim. Bir kere direksiyonu ve debriyaji cok yumusak. Sehir ici kullanima super.

Özellikler ara sira calismiyor takiliyor. Yani mesela cruze control bazen bastiginizi almiyor sistem kitleniyor 5-10 dakika sonra calisiyor vs.

Plastik kalitesi bildiginiz butun b sinifi araclarin geneli gibi dandik bir his veriyor.

Bunu hissi kirmak icin gogsun ön yuzune yumusak derili bir tasarim yapmislar. Ama yinede diger yerler ortada gozukuyor.

Bana gore dacia daha avantajli hem 90 bg dizel hem otomatik.

• eğer verebileceğin son para buysa en iyi seçim.
  • arabayı 66.500 TL'ye aldım.

15.000 bakımını ücretsiz yapacaklar,

kaşmir kahve rengini aldık.

umarım üzmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan.ka

arabayı 66.500 TL'ye aldım.

15.000 bakımını ücretsiz yapacaklar,

kaşmir kahve rengini aldık.

umarım üzmez

hayırlı olsun o paraya alınacak en iyi araba.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.