Şimdi Ara

Hyundai i30 Detaylı İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
2.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar blogumda paylaştığım yazıyı çokça yararlandığım donanımhaber forumlarında da size göstermek istedim, görsellerle beraber görmek için:http://tahiryildiz.com/hyundai-i30-incelemesi/

Hyundai i30 özellikle fiyatı ve bu fiyat karşısında sunduğu özelliklerle yeni araç almak isteyenlerin mutlaka üzerinde düşündüğü bir araba. Bu yazıyı yazmak için aracı biraz kullanmayı, beraber zaman geçirmeyi ve alışmayı bekledim. 2000km ‘yi geçtikten sonra da aldım önüme klavyeyi ve yazmaya başladım. Tabii aracın fotoğraflarını da çeke çeke ilerledim. Haydi başlayalım…

Genel Bakış

Hyundai i30 aslında hiç benim başlarda düşündüğüm bir araç değildi. Bilirsiniz kullanıcılarda belli bir marka algısı vardır, bizim ülkemizde de biraz saplantılı da olsa doğru bir Alman araba algısı var. Araba alacaklar genellikle önce ulaşabiliyorlarsa Alman arabalara bakıyorlar; Volkswagen Polo ve Golf, BMW 1.16, Opel Astra bu segmente kadar üzerinde düşündüğüm araçlardı. Polo bir alt segmentte kalıyor aslında ama bu fiyata çıkana kadar ona da göz atmıştım. Bu arada çoğu Volkswagen bayisinde araçlarla test sürüşü yapmayı bırakın, araçların içine bile oturamıyorsunuz, hepsi satıldığı için böyle bir uygulamayı uygun görmüşler, çok şaşırdım açıkçası bu politika ile yeni müşterileri hedeflemiyorlar sanırım. Araç alma aşamasında herkes olduğu gibi ben de derinlemesine araştırmaya girdim ve forumlarda Hyundai i30 ‘a rastladım, daha önce yaklaşık 1.5 sene Hyundai Accent kullanmıştım (şirket arabası) ve 3-4 gün de yeni Hyundai Blue Accent ‘i kiralama şansım olmuştu, ama açıkçası almayı hiç düşünmemiştim. Yine de i30 ‘a bir göz atayım dedim, sitesine girdim, tasarımına, özelliklerine ve tabii fiyatına baktım, fiyatına göre sunduğu özellikler rakiplerine göre oldukça ilgi çekiciydi ve 5 yıl Hyundai garantisini de unutmamak lazım. Ben klasik bir erkek bakış açısına sahip değilim araba konusunda, yani önceliği performansa ve motora değil tasarıma veriyorum, dolayısıyla performans benim için 2. planda kalıyor, bunu yazının tümünü de o şekilde düşünüp okumanızı tavsiye ederim :) Kısacası eminim ki Hyundai i30 ilk bakışta tasarımıyla herkesin beğenisini kazanacaktır.

İnceleme Koşulları

İnceleme yazımı, aracın Altunizade Uçar Hyundai bayiinden aldıktan ve 2000km yaptıktan sonra kaleme aldım.. İstanbul – Kuşadası (650km) (gidiş-dönüş) ve Kuşadası – Aydın (65km) (gidiş-dönüş 3 defa) uzun yolları yaptım ve tahminen de 400km şehir içi yol yaptım.

Aracı Alım Sırasında Başımdan Geçenler

Bunu yazmadan geçemeyeceğim çünkü biraz enteresan şeyler oldu, beklenmeyen diyelim. Ben ilk defa sıfır araba aldım, her şeyden önce sıfır araba almak marketten elma almak kadar kolaymış bunu öğrendim :) Hyundai Altunizade Uçar’dan satın alma işlemlerini yaptık. Nuray Hanım bana yardımcı oldu, buradan ona teşekkür ediyorum, bir cumartesi sabahı gider gitmez bana test sürüşü önerdi ve test sürüşü sonrası aracı almaya biraz daha ikna olmuştum. Test sürüşü yaptım araç otomatik dizel Elite model bir Hyundai i30 ‘du bu arada, kırmızıydı. Kredi kullanmak istedim ve aracın plaka işlemlerini ve diğer vergi türü işlemleri yaptırmak için noterden bir vekaletname vermem gerekiyormuş, bunun için notere gidip geldim (yaklaşık 15 dk sürdü), bu 15 dakikada kredime onay verilmiş ve işlemlerim tamamlanmıştı, bu kadar çabuk olmasını beklemiyordum açıkçası :)

Benim siparişim şu şekilde idi:

Beyaz Elite Otomatik Benzinli Hyundai i30

Ekstra olarak şu değişiklikleri istedim:

Araç iç döşemesi bej olacak, lastikler Michelin Primacy 3 modeli olarak değiştirilecek (5 lastik): Lastikler için ekstra 200 TL ödemeyi kabul ettim. Araçta orjinal olarak Hankook lastikler çıkıyor, ebatı artık bir klasik haline gelen 205 55 R16. Ben daha önceden Michelin ‘de eksper olarak çalıştığım için ve lastiğin nasıl üretildiğini bizzat Fransa’da fabrikada gördüğüm için başka lastik kullanmak içime sinmiyor, lastik konusunu daha sonra ayrıca bir yazımda yazabilirim belki, çünkü oldukça detaylı. Ama siz siz olun, aracın yolla tek temas noktası olan lastiklerinize iyi bakın, güvenlik her şeyden önemli. Unutmayın ki aracın donanımı ne olursa olsun esas olan yola temas noktasıdır.

Aracı almaya gittiğimde karşılaştığım araç:

Beyaz Elite Otomatik Benzinli Hyunda i30, buraya kadar sıkıntı yok fakat içi bej yerine siyah geldi, lastikler de Hankook idi. Yani benim istediğim iki değişiklik de yapılmamıştı. Lastikleri hemen değiştireceklerini söylediler, ama iç donanım değişmiyordu, çünkü bej aracın konsol yapısında da bej olan yerler mevcut. Büyük bir karışıklık olduğunu, asla böyle bir şey olamayacağını, şase numaralarından aracın içinin ne renk olduğunu bilgisayarlarından gördüklerini söylediler. Her ne kadar siyah olan da gayet güzel olsa da benim tercihim olmayınca biraz bozuldum açıkçası, daha sonra siyah olduğuna şükür ettim gerçi, çünkü bej inanılmaz kirleniyor. Bu soruna neden oldukları için benim için ne yapabileceklerini sordular, araç o kadar dolu ki koyduracak bir şey bulamadım açıkçası. İnternet sitesinde gördüğüm aksesuarlardan kapı alt çıtalarını istedim, onlar da 3 gün sonra takmak üzere kabul ettiler ve bu sorunlardan da kurtulmuş olduk herkes memnun şekilde.

İlk İzlenim

Aracı aldım ve eve doğru yola koyuldum, ev Bostancı ‘da, aldığım yer Altunizade ‘de, Istanbul’u bilenler için cuma akşam saat 18.30 ‘da yola çıktığımı da belirteyim de en fazla 20km/h hız yapabildiğim bilinsin :) Önce hemen bir benzinliğe (BP) gittim ve depoyu doldurdum. Depom yanlış hatırlamıyorsam 260 TL civarına doldu. Cuma akşamı trafiği olduğu için eve gidene kadar arabanın sağına soluna, ufak detaylarına bakma şansım oldu bu yönden şanslıyım ama tabii sürat yapamadım, motora pek bakamamış oldum. Sıfır araç almanın güzelliklerinden bazıları ilk sizin oturmanız ve araçtan bir sürü koruma naylonlarının çıkması, çıkara çıkara ilerledik eşimle beraber, arka koltuk dolusu naylon çöp çıktı :) Arkadaşlar, araç çok çok çok sessiz. Benzinli olması bu noktada bir avantaj bunu kabul ediyorum ama ilk fark edilen konu bu oluyor. İlk 3 viteste neredeyse hiç ses duymuyorsunuz. Özellikle kalkış anında aracın çalıştığı bile belli olmuyor. Direksiyonda ve konsolda bence biraz fazla kontrol tuşu var, bu kadarına gerek olduğunu düşünmüyorum, biraz daha sade olabilirdi. Sürüş konforu olarak daha önce kullandığım tüm araçlardan daha iyi, koltuktaki bel desteği özellikle uzun yolda kurtarıcınız olacak. Aracın kasasında ön panel yanlarındaki bölümler ise bana biraz kalın geldi, alışana kadar dönüşlerde biraz sıkıntı yaşadığımı söyleyebilirim ama bu yeni hemen hemen tüm araçlarda tasarımdan dolayı bu şekilde. Aracın 6 ileri vites ve tam otomatik şanzımanlı olduğunu da söylemeden geçmeyeyim. Vites geçişlerini de hissetmiyorsunuz diyebilirim rahatlıkla. Eve gelip park ettim ve ilk sürüşümü bitirmiş oldum.

Hyunda i30 Elite Donanım Paketi İçeriği

Anahtarsız giriş ve çalıştırma: Kullananlar ne der bilmiyorum ama benim en çok hoşuma giden özelliklerden bir tanesi bu. Aracın akıllı anahtar özelliği harika, anahtarı cebinize koyun ve unutun. Aracın yanına yaklaştığınızda aynalar otomatik olarak açılıyor ve kapı kolunun iç tarafında beyaz ışık yanıyor görebilmeniz için, güzel düşünülmüş ve farklı hissettiren bir özellik. Frene basıp Start /stop tuşuna bastığınızda da araba çalışıyor, tek şart anahtarın aracın içinde olması, aksi halde zaten araba uyarı veriyor.
    Bluetooth: Dahili bluetooth ile telefonunuzu çok kolay şekilde araçla eşleştirebiliyorsunuz ve hiç bir arabada görmediğim kadar net ses ve konuşma imkanı olduğunu söylemek istiyorum.
    Elektrikli Katlanır Aynalar: Yan aynalar aracı kilitlediğinizde kendiliğinden biraz üste doğru (daha estetik görünüyor) kapanıyor, açıkken de araç içinden sürücü kapı kolundan kontrol edilebiliyor.
    Panaromik Cam Tavan ve Sunroof: Aracı havalı yapan bir özellik daha, özellikle arkada oturanlar için yıldızlarla dolu gökyüzü çok güzel, ayrıca aracın dış görünüşünde özellikle araç beyazsa tamamlayıcı unsura sahip. Açılıp kapanması oldukça profesyonel görünüyor ve istediğiniz yerde durdurabiliyorsunuz, tamamen açmak veya kapatmak zorunda değilsiniz.
    Geri görüş kamerası: En çok işe yarayan şeylerden biri ve alışınca bırakamıyorsunuz. Benim gibi geri gitme özürlü arkadaşlar için bire bir, geniş açısı var, gece görüşü gayet iyi ve park sensörleriyle uyumu mükemmel. Dikiz aynası ikiye bölünüyor ve sol tarafı geri görüş kamerasına dönüşüyor, mükemmel.
    Park sensörleri: Hem arka hem önde park sensörleri var, yaklaştığınız mesafeye göre bip veriyor, sürekli bip 40cm demek.
    Renkli ekran yol bilgisayarı: Biraz fazla renkli bence, ama Koreliler böyle şeyleri severler, araca bindiğinizde hoşgeldiniz animasyonu gibi sizi iyi hissettiren detaylar mevcut.
    iPod ,USB , AUX bağlantısı: Özellikle dahili iPhone şarjı olarak kullanım için birebir, telefonu bağladığınız an içindeki müzikleri de araçtan dinleyebiliyorsunuz. USB’den de varsa eğer navigasyonunuzu vs besleyebilirsiniz.
    Deri, kumaş kombinasyonlu koltuklar: Oldukça rahat ve iyi görünüyor koltuklar, siyah olanlar spor tasarım sağlarken bej olanlar daha ferah ve biraz daha olgun bir görünüme sahip.
    Sürücü tarafı çok yönlü elektrikli koltuk: Aşağı- yukarı- ön-geri- bel desteği artı-eksi ve belki de bilmediğim bir çok yöne hareketli elektrikli koltuklar var. Bence çok gerekli değil.
    3 farklı direksiyon sürüş modu: Normal-spor ve konfor modları var. Ben normal modda kullanıyorum, ufak değişiklikler oluyor ama ben değiştirmeye gerek duymuyorum, gayet güzel, tepkilere duyarlı bir direksiyon.
    Elektronik park freni: En güzel şeylerden bir tanesi. Klasik el frenini unutun, ufak bir mandal var ve çekiyorsunuz, o kadar… Araç kalkarken otomatik olarak indiriyor bu da güzel.
    LED gündüz farları: Arabayı güzel gösteren başka bir güzel özellik. Boynuz gibi görünüyorlar ve oldukça ilgi çekici. Farlar devreye girdiğinde otomatik olarak kapanıyorlar, hep açık tutmak için dışarıdan alabileceğiniz modüller mevcut.
    Çift Bölgeli dijital klima: Sağ ve sol tarafa farklı sıcaklık derecelerinde hava üfleyebilme özelliği ve Clean Air özelliği klimayı öne çıkaranlardan. Clean Air sürekli aracın iç hava kalitesini kontrol eden bir mekanizma.
    Spor Metal Pedal takımı: Gaz ve fren pedalları aracın spor görünümünü tamamlayacak şekilde metal.

Yurtdışında Sunulan ama Türkiye ‘de Sunulmayan Ekstralar

Alttaki donanımlar ise nedense Türkiye ‘de araçla beraber sunulmayan ekstra donanım ve aksesuarlar:

Xenon farlar ve far yıkama (olsa kesin yaptırırdım)

Isıtmalı koltuklar

Navigasyon

Kumandadan cam ve sunroof kapatma

17″ Jant opsiyonu (olsa kesin yaptırırdım)

(Aklıma gelmeyen başka varsa yorum olarak yazın lütfen eklerim)

Artık geçelim incelememize…

Tasarım

Araç spor denebilecek bir tasarıma sahip, çekik gözler, Avrupalı sayılabilecek arka far dizaynı ile birleştirilmiş, ön ledler ve sis farlarının konumu ve görünümü oldukça yerine ve güzel. Üstte görselini gördüğünüz araç Elite olduğu için cam tavan entegre ve tasarıma ne kadar güzel etki ettiğini görebilirsiniz, bütünleşmiş durumda. Dış tasarımda pencere altlarında ve kapı kollarında metalik kaplamalar var ve görünüme ciddi etki ediyor. Bu pencere altındaki metalik kısmın düştüğü söyleniyor, Hyundai kelebek camını tamamen değiştiriyor garanti kapsamında. Konsolun ve butonların malzeme kaliteleri çok çok iyi olmasa da yeterli seviyede, rakiplerinden eksik olmadığını söyleyebilirim. Direksiyon simidi değişik tür deri, bir çok kullanıcı bu derinin zamanla soyulduğunu söylüyor, bende henüz buna dair emareler yok. Direksiyonun üzerinde bluetooth ve radyo kontrol tuşları (solda), hız sabitleyici ve yol bilgisayarı kontrol tuşları (sağda) yer alıyor, bu kısım biraz fazla tuşlu, örneğin hız sabitleyici açmak için önce hız sabitleyici tuşuna basıyorsunuz, ardından istediğiniz hızda iken set tuşuna basıyorsunuz, daha önce kullandığım Opel Corsa ‘da ise istediğim hızda iken tuşa ufak bir dokunuşla aktif oluyordu, yani tek kademede oluyordu, bence herşeyi basit tutmakta fayda var. Korna da bu heybetli sayılabilecek araç için biraz ince kalmış, gelin arabası olduğum dönemde bu espri konusu bile olmuştu :) Ön konsol ve vites oldukça güzel, ben vites tasarımını ayrıca çok beğendim. Bardak koymak için çok güzel bölmeler var, saklama alanı olarak da bir çok alan mevcut. Torpido gözünün ayrıca bir hava boşluğuna sahip olduğunu ve burada klimadan soğuk hava aldığını ve dolayısıyla soğutmalı olduğunu belirteyim, içecekleri oldukça serin tutuyor, hatta bir geleneksel bir Türk ailesi olarak o bölgeye et bile koyduk, bozulmadı :) Ön ve arka koltuklarda oldukça geniş kullanım alanınız var, arkada diz mesafesi çok çok yeterli. Boyu 190 olan arkadaşım bile genişliğine şaşırdı, yerde çoğu arabada olan orta bölmedeki yükselti i30′da çok azaltılmış durumda ve bu da genişliğe olumlu anlamda etki ediyor. Arka koltukta orta bölmede indirilebilir bölme var ve 2 tane bardak koyma yeri var, çok güzel bir detay. Sürücü koltuğundan 4 camı kontrol edebiliyor, aynaları kontrol edebiliyor, aynaları kapatıp açabilirsiniz. Ayrıca park sensörünü devre alabileceğiniz bir buton, yol bilgisayarının parlaklık ayarını yapabildiğiniz tuşlar ve far yükseklik ayarınız da direksiyonun sol tarafında kalıyor. Genel olarak da tasarımın oldukça tatmin edici olduğunu söyleyebilirim.

Sürüş

Yaptığım 2000km süresince aracı farklı farklı hızlarda ve yollarda test etme şansım oldu. Her ne kadar ilk başlarda hız yapmamak gerekse de sıfır araba almış olmanın heyecanıyla araba nasıl hızlanıyor, hızlandığında ne kadar ses çıkarıyor, ne kadar titreme yapıyor diye bakmak istiyor insan. İstanbul – Kuşadası uzun yolunu yaptım ve bu yol boyunca aracın oldukça iyi olduğunu genel olarak söyleyebilirim. Direksiyon hissini çok beğendim, o malzeme ve direksiyonu kavrama hissi oldukça güzel. Yan aynalar geniş, geri görüş kamerası harika. Vites geçişlerinde araç sarsılmıyor, sadece 1-2-3 arasında hissedebilirsiniz o da çok hafif. Daha önce otomatik araba kullanmadıysanız tepkiler biraz yavaş gelebilir, ben aracın hızlanmasını biraz yavaş buldum. Fabrika verilerinde 0-100km hızlanmasını 11sn olarak gösteriyor. Araç biraz ağır olduğu için (yaklaşık 1500kg) 135 beygiri tam olarak hissedemediğinizi söylemek sanırım yanlış olmaz. Bu araç konfor aracı, eğer ben çok hızlı gitmek istiyorum, performans arıyorum, yolda bir gören bana bir daha yetişemez diyorsanız almayın. Ama benim gibi standarda yakın bir sürüş istiyorsanız, özellikle konfor ve sessizlik arıyorsanız bu araç tam sizlik, çünkü gerçekten hemen hemen hiç ses almıyorsunuz. Bunda tabi Michelin lastiklerin de etkisi var. Hankook ile bu kadar sessiz mi bilmiyorum. Yüksek hızlarda da araç performanslı. Otobanda 195km/h ‘e çıkmayı başardım, araçta limit var, kadran 240 km/h ‘i gösterse de en çok 195-200km/h yapabiliyorsunuz. Bu 150km/h ‘ten sonra ses almaya başlıyorsunuz, ama o hıza kadar gayet rahat, performanslı ve sessiz bir sürüş keyfi olduğunu söyleyebilirim.

Güvenlik

Araç Euro N-Cap ‘ten 5 yıldız almış bir araç, 7 hava yastığı da bunu destekleyen bir özellik. Virajlarda sizi viraj içine sokan ESP özelliğini sürüşte hissedebiliyorsunuz, zaten yol tutuşu iyi aracın. Sert girdiğinizde birden tekrar güvenli bölgede buluyorsunuz kendinizi. Frenler oldukça güven veriyor, pedal yeterince yumuşak. Güvenlik konusunda kafanızda soru işareti yaratan bir araç değil.

Yakıt Tüketimi

Aracın fabrika verileri şu şekilde:

Şehir içi: 9.1 litre

Şehirler arası: 5.3 litre

Ortalama: 6.7 litre

Görüyoruz ki şehirler arasında oldukça iyi yakıt tüketimi var. Ben yılda 15000km yapamayacağım için benzinli tercih ettim, siz daha çok km yapıyorsanız dizel tavsiye ederim daha avantajlı olacaktır. Şu anda 2000km için benim ortalama yakıt tüketimim 7.1 litre olarak görünüyor. Bunun araç 10000km ‘yi geçtikten sonra biraz daha azalacağını düşünüyorum. Araştırma yaptığınızda aracın çok yaktığı gibi bilgiler göreceksiniz ama ben öyle bir duruma rastlamadım. Tabii bu karşılaştırmanıza da bağlı ama benzinli ve otomatik bir araç için normal olduğunu söyleyelim. Bir depo benzin ile ortalama 700km yapabiliyorsunuz bu da bence iyi bir rakam. Araçta olan kişi sayısı ve bagajın doluluk oranı da burada etken tabii, benim verdiğim değerleri bagaj full ve araç içinde 2 kişi varmış gibi düşünün çünkü genellikle bu şekilde seyahat ettik.

Sonuç

Artılar:

- Çok geniş iç hacim

- Yüksek donanım

- Konfor, sessizlik

- 5 yıl garanti

Eksiler:

- Kapıları kilitlediğinizde camlar otomatik kapanmıyor

- Türkçe menü yok

Hyundai i30, gerek fiyat/ performans oranı, gerekse verdiği sürüş keyfiyle benden yüksek puan alan bir araç. Aldıktan sonra hiç acaba başka bir şey mi alsaydım diye kafamda soru işaretleri oluşmadı. Hatta özellikle facebook üzerinde çok güzel aile ortamında bir grubu var. Bu grupta da oldukça yardımsever arkadaşlar var, ben aracı aldıktan sonra Philips 4300K Xenon farlarımı da taktım, şimdi daha mutluyum, benim gibi gece görüşü sıkıntılı insanlara kesinlikle tavsiye ederim. Hyundai i30 da rakiplerine kıyasla hemen hemen hiç bir konuda eksik kalmayan müthiş bir alternatif, hiç aklımda yokken kanıma girdi ve almamı sağladı, size de tavsiye ediyorum, en azından bir test sürüşü yapmalı, bir şans vermelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exotique -- 17 Ağustos 2013; 0:36:05 >

• Bu aralar eski araçların incelemesi yapılıyor çok da iyi oluyor aslında sizinki daha çok yeni 10-15 yıl sonra yapsaydınız keşke

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzinli ve otomatik üstelik rodajda olan bir araçla ş.dışı 4.7 lt tutturmak için 5.vites 2000 devir 90 kmH ı hiç geçmediniz sanırım,,, geçenlerde manuel ford 1.0 ecoboost ve 1.2 TSI testleri yapıldıydı 100-130 km hızlarda biri 7.4 biri 7.1 lt yakmıştı, sizin değerinizle kıyaslandığında otomatik vitesli aracınızla 1.0 motorlu aracın nerdeyse yarısı kadar yakmışsınız,tebrik ediyorum ve pes diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 16 Ağustos 2013; 23:37:57 >
  • bakım ücretleri ne kadar
  • Bu güne kadar okuduğum en iyi inceleme olmuş klavyenize sağlık.
    Yılbaşı civarı ailemle ve çevremle çok uğraştım elite manıel dizel için onlara rağmen müşteri oldum fakat kredim onaylanmadı, fiyatı 52.000 tl idi, şimdiyse kredim çıkabilir ama hyundai fiyat politikasını protesto ediyorum, yanılmıyorsam 60.000civarına yükseltmişler...

• i30 almayı düşünüyorum listemde ilk sırada çok yararlı oldu teşekkürler.
  • Inceleme süper olmuş ayıptır sorması herşey dahil ne kadara arabayı aldınız ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exotique

Fabrika verilerinde 0-100km hızlanmasını 9.9sn olarak gösteriyor. Araç biraz ağır olduğu için (yaklaşık 1500kg) 135 beygiri tam olarak hissedemediğinizi söylemek sanırım yanlış olmaz.

11 saniye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipiralli -- 17 Ağustos 2013; 0:20:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

benzinli ve otomatik üstelik rodajda olan bir araçla ş.dışı 4.7 lt tutturmak için 5.vites 2000 devir 90 kmH ı hiç geçmediniz sanırım,,, geçenlerde manuel ford 1.0 ecoboost ve 1.2 TSI testleri yapıldıydı 100-130 km hızlarda biri 7.4 biri 7.1 lt yakmıştı, sizin değerinizle kıyaslandığında otomatik vitesli aracınızla 1.0 motorlu aracın nerdeyse yarısı kadar yakmışsınız,tebrik ediyorum ve pes diyorum

Evet agresif sürdüm diyemem, 120yi hiç geçmedim.

quote:

bakım ücretleri ne kadar

10000km bakımı 200-400TL arasında değişiyor bayilere göre öğrendiğim ve sorduğum kadarıyla.

quote:

Bu güne kadar okuduğum en iyi inceleme olmuş klavyenize sağlık.

çok teşekkür ederim, ben araştırırken çok zorlanmıştım, faydası olur umarım herkese.

quote:

Inceleme süper olmuş ayıptır sorması herşey dahil ne kadara arabayı aldınız ?

54bin TL ye aldım ben.

• Yeni Leon 1.2 tsı style ve i30 arasında gidip geliyorum kafam karışık. Kalbim i30 diyor ama biraz pahalandı i30 indirim olursa düşünüyorum
  • Fotoğrafsız incelemeleri okumuyorum,konu havada kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

bakım ücretleri ne kadar

300-400tl arasi bakimlar.10.000 de bir yag ve filtreler degisiyor.Ilk baslarda daha ucuzdu,simdi zamlandi biraz.Tabi bu fiyatlar dizel icin,benzinli daha ucuz olacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Fotoğrafsız incelemeleri okumuyorum,konu havada kalıyor.

arkadaşın blog adresine girersen orada fotoğraf var..
  • blogdaki fotoğraflar çok güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratt45

blogdaki fotoğraflar çok güzel

hmm reklam yani anladım.
  • quote:

quote:

hmm reklam yani anladım.

Adam emek vermis,2000 km yol yapmis,incelemis,kendi blogun da yayinlamis,sonra reklam...Size ne lazim di pardon ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

quote:

quote:

hmm reklam yani anladım.

Adam emek vermis,2000 km yol yapmis,incelemis,kendi blogun da yayinlamis,sonra reklam...Size ne lazim di pardon ?

Fotoğrafları buraya istiyorum.
  • kiadaki gibi dct şanzıman yok mu bunda?çift kavrama?tam otomatik yazmışsınız da.
    hayırlı olsun.
    ben yine de dizel derim kore grubunda.gerçi otomatiği şehiriçi çok yakıyor ancak benzinlide az yaksın diye kasma işinden nefret ediyorum.
    manüel crdi var bende ortalama yakıt 5,3lt bu ara.

• Harika bir perspektif anlayışınız var. Fotolardaki kadraj ve oranlamalara, renk sicakliklarina bayıldım. Gördüğüm en güzel iç cekimlerden biri. Lens seçimi ve çekim zaman/ışık ayarlamaları harika. Hiç begenmedigim bir aracı bana resmen tekrar tekrar baktirdiniz. Ellerinize sağlık.

Aracınız da hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Bence fotolara pan çekim ve gece yarısı akan trafikte bir time lapse harika olur.

• vitesi çaaaat diye 4 e atıcaksan hiç başlamayalım okumaya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.