Şimdi Ara

Hyundai İle Yaptığım Görüşme ve Aldığım Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi i10'da sadece 2 havayastığı var. Ve ne yaparsanız isterseniz en üst donanımı da alsan böyle. Ama sadece bizde böyle. Yurtdışında gayet güzel 6 havayastığı var.

i20 de keza öyle. Onda en üst paket alırsanız ancak 6 havayastığınız oluyor. Yoksa yine 2 tabi.

İşte ben de bu konuda dün Hyundai'ye bir mail attım. Bugün sabah aramışlar. Duymadım geri döndüm sonra onlara. Kadının bana dediği karşısında gülsem mi ağlasam mi bilemedim gerçekten.

Böyle bir ayrım yapıldığını kabul etti. Sebebi de şuymuş: " Yurtdışında yapılan pazar araştırmaları sonucu en az 4 havayastığı standart olması kararı alınmış." Orda yaptığını burda da yapsana o zaman ordakiler insanda biz neyiz? Bize sordunuz da biz mi istemedik? Sattığı araba ucuz bi araba da değil ki en ucuz i10 38.000 TL.

Kadına ne desem tek dediği şey bu. Sırf acaba gözünü korkutabilir miyim diye imza kampanyası başlatacağız falan dedim. Kadin zerre takmadı, tamam başlatın gibisinden bir şeyler dedi.

i10 veya i20 almayi düşünüyordum bu yaptıklarından sonra düşünmüyorum.

Şunu anladım ki bize geçirmeye herkes çok alışmış.

• İmza kampanyasından ne olacak ki bizim millete her şey müstahak
  • arda0666 A kullanıcısına yanıt
    Doğru söze ne denir hocam.Sonuna kadar haklısınız.Kia Rio'da 6 hava yastığı standart.İ20'de neden böyle değil anlayamadım.Toyota Yaris de düşünün.Tüm güvenlik önlemleri standart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-NZ-93

İmza kampanyasından ne olacak ki bizim millete her şey müstahak

Fotoğrafınıza katılmasam da, yorumunuza katılıyorum.
  • Imza kampanyası ne la
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda0666

Kadına ne desem tek dediği şey bu. Sırf acaba gözünü korkutabilir miyim diye imza kampanyası başlatacağız falan dedim. Kadin zerre takmadı, tamam başlatın gibisinden bir şeyler dedi.

Asgari ücretle günde 12 saat çağrı merkezinde çalışayım, birisi bana böyle bişey desin elbette ben de takmam.

Telefonu kapattıktan sonra da içimden şu soruyu yöneltir,

"Neden 2 den fazla hava yastığı kullanan diğer araba modelleriyle ilgilenmiyorsunuz?" bir sonraki müşterinin mantıklı çağrılarına bakmaya devam ederim.

Bu tür rahatsızlığınızı, Hyundai gibi büyük firmaların pek önemseyeceğini sanmıyorum, yıllarda Tofaş serilerine binmediniz mi? o zaman can sağlığınız yok muydu diye soruverirler adama.

• quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Asgari ücretle günde 12 saat çağrı merkezinde çalışayım, birisi bana böyle bişey desin elbette ben de takmam.

Telefonu kapattıktan sonra da içimden şu soruyu yöneltir,

"Neden 2 den fazla hava yastığı kullanan diğer araba modelleriyle ilgilenmiyorsunuz?" bir sonraki müşterinin mantıklı çağrılarına bakmaya devam ederim.

Bu tür rahatsızlığınızı, Hyundai gibi büyük firmaların pek önemseyeceğini sanmıyorum, yıllarda Tofaş serilerine binmediniz mi? o zaman can sağlığınız yok muydu diye soruverirler adama.
    Türkiyede araç alırken kaç kişi güvenlik ekipmanını soruyor herkes arabanın tipinin derdinde güzel görünüyorsa tamam o süper araba.

• panthera52 kullanıcısına yanıt
    Ben de dışımdan şu soruyu sorarım: "Rakiplerin 6 havayastığı sunarken sen neden sunmuyorsun?". Ki sordum da. Aldığım cevap da ortada.

Eğer yapılan kampanya az buçuk büyük bi kitle oluşturursa takmasın da göreyim.

Bir de mail atarken de söyledim. Markanızın imajını zedeliyor diye. Daha geçen gün forumda bi konu açılmıştı orda i10 da nasıl 2 havayastığı olur diye Hyundai'ye giydiriyorlardi. Sonuna kadar da haklılar.

Bakın bir örnek vereyim. Benim 2001 model arabamda 6 havayastığı var. Öyle Mercedes falan da değil bildiğimiz Focus. Belki de Ford'un fazladan koyduğu 4 havayastığı benim veya yakınlarımın hayatını kurtaracak. Şakası olmayan bir konu diye düşünüyorum ve tepkim de bu yüzden.

Doğru Tofaş'ta yoktu yıllarca ama rakipleri de 10 tane havayastığı koymuyordu. En fazla 2 tane o bile yoktu birçok araçta. Aslında benim tepkim Hyundai'ye değil, yıllardır hiçbir şeye sesini çıkarmayan milletimize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda0666 -- 14 Ağustos 2015; 10:33:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Imza kampanyası ne la

Ne diyim kafana silah dayarım mi diyim?
  • söyleseydin 20 tane hava yastığı standart yapsalardı
  • quote:

Ben de dışımdan şu soruyu sorarım: "Rakiplerin 6 havayastığı sunarken sen neden sunmuyorsun?". Ki sordum da. Aldığım cevap da ortada.

Eğer yapılan kampanya az buçuk büyük bi kitle oluşturursa takmasın da göreyim.

Bir de mail atarken de söyledim. Markanızın imajını zedeliyor diye. Daha geçen gün forumda bi konu açılmıştı orda i10 da nasıl 2 havayastığı olur diye Hyundai'ye giydiriyorlardi. Sonuna kadar da haklılar.

Bakın bir örnek vereyim. Benim 2001 model arabamda 6 havayastığı var. Öyle Mercedes falan da değil bildiğimiz Focus. Belki de Ford'un fazladan koyduğu 4 havayastığı benim veya yakınlarımın hayatını kurtaracak. Şakası olmayan bir konu diye düşünüyorum ve tepkim de bu yüzden.

Doğru Tofaş'ta yoktu yıllarca ama rakipleri de 10 tane havayastığı koymuyordu. En fazla 2 tane o bile yoktu birçok araçta. Aslında benim tepkim Hyundai'ye değil, yıllardır hiçbir şeye sesini çıkarmayan milletimize.
    Elbette hava yastığı çok ama çok önemli bir kavram. Ama bunu kendi imajını ve gelecek planlarını düşünmeyen koskoca Hyundai firması düşünmüyor ve planlamasını yapmıyorsa, müşterilerin toplayacağı imza ile dğeişikliğe de gitmez. 2 tane değil 12 tane koysa nolur esasen? Fabrika çıkışı 1000 TL bile maliyetleri olacağını sanmıyorum. Lakin bazı donanımlar, bazı markalar için çok lüks kaçıyormuş gibi kısıyorlar gereksiz yere.

Çağrı merkezinden konuştuğunuz çalışanın da umursamaz ve donuk tavrı bundan kaynaklanıyor. Fabrika düşünmemiş, müşterinin derdine bak yahu der insan..

• quote:

quote:

Imza kampanyası ne la

Piyasada zibil gibi araç var. Tercih Hakkı senin. Yani piyasada sadece bu araç olsa ,seçim hakkın olmasa havayastığı için imza kampanyası başlatırsın. Ama tercih hakkın varken bunu söylemenin mantığı yok. Fanboyluktan öteye gitmez...
  • quote:

quote:

quote:

Imza kampanyası ne la

Piyasada zibil gibi araç var. Tercih Hakkı senin. Yani piyasada sadece bu araç olsa ,seçim hakkın olmasa havayastığı için imza kampanyası başlatırsın. Ama tercih hakkın varken bunu söylemenin mantığı yok. Fanboyluktan öteye gitmez...

Alıntıları Göster
    almayın hocam herşey sizin elinizde başka bakın.

• 2. el de 30-40 bin arası 8 hava yastığı olan modeller var, büyük konuşmayayım da , elantra haric hyundai ye binmem.Zaten sıfır araba almam ÖTV ve KDV verecek kadar gözüm dönmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merdomable

2. el de 30-40 bin arası 8 hava yastığı olan modeller var, büyük kobkonuşmayayım bkonuşmayayım,, enuşmayayım da , elantra haric hyundai ye binmem.Zaten sıfır araba almam ÖTV ve KDV verecek kadar gözüm dönmedi

İkinci el aldiginizda kdv otv odememis mi oluyorsunuz?

Picantonun 5 yil garantisi garanti degil, hyundainin sadece 2 havayastigi var. Ben olsam hyundai alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 14 Ağustos 2015; 11:56:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

quote:

Orijinalden alıntı: Merdomable

2. el de 30-40 bin arası 8 hava yastığı olan modeller var, büyük konuşmayayım da , elantra haric hyundai ye binmem.Zaten sıfır araba almam ÖTV ve KDV verecek kadar gözüm dönmedi

İkinci el aldiginizda kdv otv odememis mi oluyorsunuz?

Ödüyoruz tabi ki onu demek istemedim daha doğrusu yanlış ifade ettim.

64 Bin TL lik bir araba 154 bin TL oluyorsa sıfıra yönelmem anlamında dedim ben o 154 bin e daha iyi donanımlı bir araç alabilirim, şahsen illa 2014-2015 model olacak diye bir kaidem yok.

Baz fiyatını görüp ÖTV ve KDV nin ne denli hunharca uygulandığını gördükten sonra 2. ele direk nakit çalışmak daha huzur verici geliyor

• arda0666 A kullanıcısına yanıt
    Peh. Bir de Dacia'ya laf ederler.
  • B segmentinde bir çok firma bunu yapıyor ne yazık ki.
    Bazıları en azından opsiyon olarak sunuyor, Hyundai'de o da yok Style+ aldın mı 2 hava yastığı olmak zorunda böyle bir saçmalık olamaz
  • madem öle bizde açlık grevine gidiyoruz hadi bakalım falan deseydin...

hocam tek çare var... almayacaksın o arabayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: he_man

madem öle bizde açlık grevine gidiyoruz hadi bakalım falan deseydin...

hocam tek çare var... almayacaksın o arabayı
    Bu zamanda artık yan hava yastıkları olmayan araç almak bile bile lades demek gibi bir şey.Özellikle IIHS testlerinde yan hava yastıgınında ne kadar gerekli olduğu açıkça görünüyor.

i10un 2 hava yastığını nasıl en sağlam şekilde şikayet edebilirsiniz;bayiye gidersiniz i10a bakarsınız şöyle böyle alacak gibi pazarlık yapıp 2 hava yastığı olduğunu söyleyip vazgeçince adamlar sonra bayi toplantılarında assanın başına ekşirler.Bu tabiki 3-5 kişinin yapacağı iş değil.Avrupada kullanıcılar veya stklar firmaların başına ekşiyorlarki orda 4 hava yastığı ile satıyorlar.

Vw poloda 2 hava yastığı standart olduğunda bangır bangır reklamını yaptıda bizim millet şak şak alkışladı ki 4-8 sunanlar vardı.O yüzden bizim millet güvenliğine önem vermez zaten.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.