Merhaba ben de 2 hafta önce H ioniq 6 advance aldım ve bu forumdan çok yararlandım.. Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim .. Blue Link in ülkemize getirilmesi için bize ulaşın bölümlerinden ve Media bölümünde ilgili/yetkili olabileceğini düşündüğüm kişilere e posta gönderdim. Amaç farkındalık yaratmak, uygun görürseniz siz de gönderebilirsiniz. Taslak e postaları ve iletişim bilgileri alağıda bulabilirsiniz: Kime: https://www.hyundai.com/worldwide/en/company/contact-us https://www.hyundai.com/tr/tr/utility/bize-ulasin https://www.hyundai.com/worldwide/en/newsroom/media-contacts
Sayın Yetkili,
Ben [Adınız ve Soyadınız], Hyundai araç sahibi ve Türkiye'deki kullanıcılar adına yazıyorum. Hyundai'nin sunduğu gelişmiş dijital bağlantı teknolojisi Bluelink’in, kullanıcı deneyimini iyileştiren benzersiz özelliklerini yakından takip ediyoruz. Ancak, Bluelink’in bazı ülkelerde aktif olmasına rağmen, Türkiye pazarında hala kullanılmıyor olması, kullanıcılar açısından önemli bir kısıtlama yaratmaktadır.
Bluelink’in Türkiye’ye getirilmesi, araç güvenliği, enerji yönetimi ve dijital kullanıcı deneyimi gibi önemli alanlarda Hyundai kullanıcılarına büyük avantajlar sağlayacaktır. Ayrıca, Bluelink’in Türkiye pazarında kullanılmaya başlanması, Hyundai markasının teknolojik açıdan daha rekabetçi hale gelmesine de katkı sağlayacaktır.
Bu hizmetin Türkiye pazarında kullanıma sunulması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz. Konu hakkında bilgi almayı ve bu talebin değerlendirilmesini içtenlikle rica ederim.
Saygılarımla,
Dear Sir/Madam,
I am [Your Name], a Hyundai vehicle owner, writing on behalf of Hyundai users in Turkey. We have been closely following Hyundai's advanced digital connection technology, Bluelink, and its unique features that enhance user experience. However, it is concerning that while Bluelink is available in several countries, it is still not offered in the Turkish market, creating a significant limitation for users here.
The introduction of Bluelink to Turkey would provide significant advantages to Hyundai users, particularly in the areas of vehicle security, energy management, and overall digital user experience. Additionally, launching Bluelink in the Turkish market would further enhance Hyundai's competitiveness in the country.
We kindly request that the necessary steps be taken to make this service available in Turkey. I look forward to hearing from you regarding this matter and appreciate your consideration.
Best regards, < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozita06 -- 3 Aralık 2024; 14:44:53 > |
HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (183. sayfa)
-
-
zeamet7116 aracı hangi bayiden ve kaça aldınız acaba? Ayrıca ne zaman teslim edecekler?
-
İkinci el hatasız boyasız progresive mi sıfır advance mi başka hiç bir konuda bu kadar kafa yormamıştım. Kullanıcılardan tavsiye alabilirmiyim? -
Anladım hocam, bugün bayiye de gittim, prizsiz ioniq 6 da çalışmıyor o işler maalesef. BlueLink geldiğinde belki olur umarım
-
hocam biri sıfır ve kredi avantajlı, diğeri daha donanımlı ama ikinci el. ben olsam temiz az km progressive alırdım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 3 Aralık 2024; 19:37:44 > -
Şöyle bir video çekmişler. TESLA MODEL Y - TOGG T10X - iONİQ 5 - İONİQ 6 araçlarının aynı güzergah ve mesafede ortalama tüketimlerini denemişler. en şaşırtan sonuç ioniq 5 te görünüyor.
Harun ÖzeryoutubeMENZİL SAVAŞLARI EN VERİMLİ ARAÇ EN AZ HANGİSİ TÜKETİR ? TESLA MODEL Y TOGG T10X iONİQ 5 İONİQ 6https://www.youtube.com/watch?v=RGZju4cBnNMhttps://www.youtube.com/watch?v=RGZju4cBnNM -
Donanım farklılıkları tam olarak nedir? -
-ön ve arka koltuklarda ısıtma (kışın şehir içi olmazsa olmaz bence)
-ön koltuklarda soğutma
-360 kamera, özellikle ayna altlarındaki kameralarla tekerleri görebilmek dar otoparklarda muazzam faydalı
-bose ses sistemi
-kumandayla hareket ettirme ve otomatik park asistanı
-V2L kablosu çıkmıyor (özellik kablo temin edilirse çalışıyor)
-kadranda kör nokta gösterme (kör nokta uyarısı var ama 360 kamera olmadığından ekrana kamera görüntüsü vermiyor)
-yapay motor sesi
hatırladıklarım bunlar -
Üstadım çok teşekkürler. Kredi kullanmazsam hemen hemen aynı rakamlara tercihim kesinlikle progresivve olur -
Alıntı
metni:yazılım ve istatistiksel veriler Vag grubuna çok çok zayıf. Elektrikli Hyundai değil ama i20n sahibiyim. Öncesinde Tiguan Highline mk2, Passat Highline B8, Passat B8,5 Elegance, Octavia style araçlar kullandım Vag grubundan. Kullandım dediğim de her biri ayrı ayrı binlerce kilometre yanlış anlaşılmasın. Yeni tiguan da bir yakınımda var çok problemli bir araç olduğunu biliyorum. Gerçekten merak ettiğimden soruyorum Vagta olup Kore grubunda olmayan ne var yazılımda. Hadi diyeceğim benzinli kullandığımdan ben eksiklik duymuyorum Ioniqler sorunlu ama VW id serisi de ortada yani.
-
ioniq 6 da donanımsal olarak bluelink için modem var mı?
-
Yok, söküp baktık. 2023 ve 2024 3. çeyreğe dek hem prog hem adv pakette modem yok. Bluelink %99.9 bu araçlara gelmeyecek. Sonradan da sisteme eklemek %0.1 ihtimal.
-
Teşekkürler.
-
merhaba o bölümü kaçırmışım .. ben de bizim araçlara da Bluelink eklensin diye tüm hyundai’ye mail attım :) .. boşa çabaladık o zama
-
Bu çabanız/mız sayesinde yeni araçlara eklenecek. Mücadeleye devam hocam bu ülkede ağlamayana meme yok. -
Hocam bu modemler değişmez mı maaliyeti çok mu olur -
%0.1 ihtimali mi soruyorsunuz hocam :) Evet çok maliyetli 1000-2000 usd arası değişir. Ayrıca maliyeti geçtim en imkansız kısım aracın Hyundai serverlarına kayıt işlemi. Bunu yapmak imkansız.
-
İhtimali görmemezlikten gelip sordum :)) belki maliyeti büyük olmazsa servisler değişim imkanı sağlar dedim ama Türkiye de zor biraz. Aracı sattılar bitti gitti yapıyorlar -
Sizce sürücü/araca alışık olma faktörü mü var yoksa beklenen bir sonuç mu bu?
Harun ÖzeryoutubeElektrikli Araçlarla Menzil Testi: Sonuçlar ve Karşılaştırmalar Yeni videomuzda, elektrikli araçlarla kapsamlı bir menzil testi gerçekleştirdik. Teste dahil olan modeller şunlardı: • Tesla Model Y Long Range • Togg T10X Uzun Menzil • Hyundai Ioniq 5 • Hyundai Ioniq 6 Test sırasında her aracın gerçek dünya koşullarında sunduğu performansı, batarya verimliliğini ve enerji tüketimini detaylı bir şekilde inceledik. Ayrıca, farklı sürüş modları, hız ve hava şartlarının menzil üzerindeki etkilerini de karşılaştırmalı olarak değerlendirdik. Videomuzda, hem menzil verilerinin doğruluğunu hem de kullanıcı deneyimlerini aktardık. Hangi aracın hangi koşullarda en iyi performansı sunduğunu öğrenmek için videoyu mutlaka izleyin! Bu teste dair sizlerin yorumları neler? Sizce hangi araç liderliği aldı? DESTEK İÇİN KANALA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFENhttps://www.youtube.com/watch?v=RGZju4cBnNM -
Merhabalar hocam, obenturk hocam ve benim mesajlarımızı görmüşsünüzdür diye tahmin ediyorum. Ne yazık ki bluelink destekli medya üniteleri 2025 araçları ile gelecek gibi duruyor. Hyundai türkiye pazarı başkanı bu konuda bloomberg tv de açıklama yaptı ve 2025 de bluelink gelecek dedi. 2024 advanced, 2023 progressive ioniq 6 araçlarını direkt donanım olarak kontrol ettim, ne yazık ki bluelink kullanmak için gerekli olan donanım yok. Obenturk hocam da ioniq 5 tarafında kontrollerini sağladı, orada da yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X