Selamlar iki gün önçe aldıgın Hyundai Tucson 1.6 dizel aracım. Aldıkdan yarım saat sonra üre sistemi arızası ve adblue lambası yaktı. Adblue dedim herhalde adblue koydum. Fakat üre sistemi arızası hala yanıyo. Aradım arabayı spor modda devirli kullanın dediler. araba eşimde kalıyo nerde nası devirli kullancak Arabayı getireyim dedim sıra var sonra gelin araç 4 saat kalcak diyo biz çalışan insanlarız izin sıkıntımız var. Sıfır araç aldım insan birşey aldıgında mutlu olur benim evimde huzursuzluk var. Ben mi kafaya takıyorum sıfır araç neden arıza lambası yaksın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SekerciiBaba -- 21 Şubat 2025; 12:1:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hyundai Tucson yardım lazım.

-
-
İki gün önce 0 km aldınız doğru mudur? NOx sensörü değerleri yanlış okuyor olabilir. İki günde Manifold, katalitik konvertör, dpf tıkanmaz nasıl devirli kullanın demişler anlamadım.
-
bende dizel musso grand var geçende bana da oldu. vitesi manuel 3e -4e çekin . 2500-3000 devir aralıgında bir 10 dakika sürün.
nox sensoru veya enjektor arızalarında. aracınızı 800km sonra çalıştıramayacaksınız gibi bir uyarı cıkar. bu uyarı dpf in dolu oldugunu belirtiyor. buyuk ihtimalle aku sarj olsun diye oldugu yerde devirsiz calıstırdılar arabayı. devir olmayınca rejenerasyon yapamadı.
-
Evet iki gün önçe sıfır aldım. Şuan aracı yol yardımla kapıdan alınması lazım dediler yol yardımı arıyorum.
Hatun ben bunlarla niye ugraşıyorum diyo ben bi kötü oldum. Bunlar normal mi? Ben mi kusur arıyorum akıl verebilirmisiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normal değil tabii ki. İnsanlar, sorunsuz olsun, ağız tadıyla bineyim diye 0 araç alıyorlar. Muhtemelen sorununuzu giderirler, fakat keşke benzinli tercih etseydiniz. Dizel araç şehir içini, düşük devri, kısa mesafeyi sevmiyor.
-
Teşekkurler araçlarımı hep benzin gaz şeklinde kullandım. Dizel bi araç sahibi olmak istedim şuan bende de pişmanlık var. Olan oldu artık
O kadar dert etmeyin bilindik bir problem bu. Muhtemelen aldığınız yakıtı beğenmedi. Bazı benzinlikler hala ve hala Dizel yakıta ucuz hatta yanık motor yağı ilave edip satıyor. Bu ülkede dizel kullanmanın her gün tadı kaçıyor. Bend de Focus dizel var zırt pırt Rejenere uyarısı verip aracı çılgınca sürün uyarısı veriyor. Geleceği yere geldim nereye gideyim boş boş sokaklardamı dolaşayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 21 Şubat 2025; 16:51:14 > -
tucson almayı düşünüyorum ama her geçen gün bu tip şeyleri duyunca soğuyorum. 20 yıllık arabalar bile daha az sorun çıakrıyor .
-
Al bir benzinli turbo chery dolu dolu paran da cebinde kalır hocam
ben çok km yapıyorum bana çok yakan araba yaramaz.
-
aldıktan yarım saat sonra arıza yapan arabaya ne rejenerasyonu, ne yüksek deviri ya.
yakıtla ilgili bir problem olabilir mi bilmiyorum ama daha çok araçtaki sensör vb bir parçanın arızalı olması gibi geldi bana.
bizde de 1.6 crdi tucson var, 60 bin km oldu, ne adblue, ne dpf vs ile ilgili hiçbir uyarı çıkmadı ki %80 üzeri şehir içi 2-3 km kullanım şeklinde.
ama çift kavrama kalkışlarda titretmeye başladı
-
Beygir fazla yapacak birsey yok o zaman 180 bg 3008 ve tuscon da olmaz ama lpg takılırsa hem güç hem ekonomi yapılabilir
spor modda devirli kullanın ne demek ya. ne saçma bir çözüm.
-
mazot aldığım yere hiç dikkat etmem. tatilde bilecikteki o ucuz yerlerden bile rastgele mazot alırım. hiç böyle sorunlar yaşamadım. sadece bir kere istanbul'un ortasında küçükköy'deki ucuz istasyondan aldığım mazottan sonra aracım iki defa stop etti (ne öncesinde ne sonrasında hiç başıma gelmedi bu), bir daha o istasyona yanaşmadım. yani demem o ki mazot kalitesi arttı, eskisi gibi değil. tabii yaşadığın şehri bilmiyorum, orda olabilir. ya da vw rejenerasyon uyarısı vermiyordur hiç bir şekilde, bilemedim. ben hiç öyle bir sorun yaşamadım.
En Beğenilen Yanıtlar

Normal değil tabii ki. İnsanlar, sorunsuz olsun, ağız tadıyla bineyim diye 0 araç alıyorlar. Muhtemelen sorununuzu giderirler, fakat keşke benzinli tercih etseydiniz. Dizel araç şehir içini, düşük devri, kısa mesafeyi sevmiyor. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X