Şimdi Ara

hyundai tucsona tüp taktırmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
21.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu araba 13 lt yakıyor tüp taktırırsak ne kadar yakar ve bu araba gerçekten çok yakarmı yakarsa bizim cebi yakarmı kullanmayamı bakar bilgilendirrseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayko -- 14 Haziran 2016; 11:38:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tickhi

Yakıt üzecekse qasqai tercih etmeniz daha mantıklı şahsen ben 120 bin lira tucson a veririm ama onu alıpta gidip lpg istasyonuna çekmem araca hakaret 8 9 lt den aşağı yakmasını beklemeyin bu aracın.

Alıntıları Göster
    Arabanın yakıtı hareket ettirmek içindir yani benzin, dizel ve lpg nin bir katmadeğeri yoktur. Aracın deposu dolar, sonrada biter bu kadar basit bir konuda ne kadar tuhaf ifadeler var. Güvenli olan her yakıt, her araçta kullanılır. Dünya kadar mercedes, bmv, jaguar ve SUV grubunda lpg li araç var, ne oluyor yani bu insanlar eksik gedik bir durumda mı? En tuhafı ne, arabası dahi olmayan birinin bu tarz yorumlar yapabiliyor olması ...
  • 120 bin verip tüp takmak saçma 13lt yakması normal 1.4 otomatik i20 yakıyor o kadar km arttıkça 8.5 9 lt lere düşer tüketimin bu da normal. O kadar para verip tüple aracı rezil etmeyin 10 yakıcaksa 15 yakıcak tüplede hem benzin hem lpg yakarak yakıtta tasarruf olmaz.
  • benzinlede çok yakar ama kardes valla tüp taktırınca ne olur performansımı gider arabanın ne olur zarar olarak
  • 35 40 kuruş normal hocam ben sana söyliyeyim Tucson lara 5-6 bin den aşağı lpg takmazlar onun bakımı ayrı sıkıntısı ayrı sabah akşam gezmiyorsan gerek yok aracın keyfini orjinal haliyle çıkarın 4-5 bin km den sonra zaten düşecek yakıt. LPG tamamen psikolojik 2tl ye alınca az yakıyor sanıyor millet ama alakası yok çalışırken benzinle çalışıyor ısındıktan sonra lpg ye geçiyor gaza yüklendimi yine benzinden kullanıyor
  • Tucson'a özel Prins Direct Liqui Max sistemi var diye biliyorum. Aracın kendi enjektörlerini kullanarak sıvı fazda lpg kullanıyor.
    Forumda yazan Yusuf Koparan Usta var İzmir'den. LPG forumunda bulabilirsiniz.
    Bildiğim kadarıyla pek çok Tucson'a Prins DLM ile lpg dönüşü yaptı.
    Youtube'da da montaj yaptığı Tucson'ların videoları var.
    Kendisi ile iletişime geçip, Prins DLM montaj yaptığı müşterilerinin telefonlarını isteyebilir ve onlara da sorabilirsiniz.
  • sağolun arkadaşlarda çok yakıyor bu velet nissan pashpaiye yönelecem
  • Yakıt üzecekse qasqai tercih etmeniz daha mantıklı şahsen ben 120 bin lira tucson a veririm ama onu alıpta gidip lpg istasyonuna çekmem araca hakaret 8 9 lt den aşağı yakmasını beklemeyin bu aracın.
  • Arabanın yakıtı hareket ettirmek içindir yani benzin, dizel ve lpg nin bir katmadeğeri yoktur. Aracın deposu dolar, sonrada biter bu kadar basit bir konuda ne kadar tuhaf ifadeler var. Güvenli olan her yakıt, her araçta kullanılır. Dünya kadar mercedes, bmv, jaguar ve SUV grubunda lpg li araç var, ne oluyor yani bu insanlar eksik gedik bir durumda mı? En tuhafı ne, arabası dahi olmayan birinin bu tarz yorumlar yapabiliyor olması ...
  • Hic gulesim yoktu aracimin olup olmamasini bile anlamis lpg yuzunden bu kadar alindiysan sende lpg cisin demektir. Kusura bakma kardesim ben bmw jaguar ve bilimum aracta kullanilan lpg ye karsiyim bmw ye hakaret ediyorsun lpg avantaj mi saniyorsun acaba ? Tamamen psikolojik hem benzin al hem lpg ikisine birden ayri bakim yaptir kapali garaja gireme hizli feribota bineme sonra bmw ye lpg taktim bu zihniyet aractan anlamayan zihniyet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hic gulesim yoktu aracimin olup olmamasini bile anlamis lpg yuzunden bu kadar alindiysan sende lpg cisin demektir. Kusura bakma kardesim ben bmw jaguar ve bilimum aracta kullanilan lpg ye karsiyim bmw ye hakaret ediyorsun lpg avantaj mi saniyorsun acaba ? Tamamen psikolojik hem benzin al hem lpg ikisine birden ayri bakim yaptir kapali garaja gireme hizli feribota bineme sonra bmw ye lpg taktim bu zihniyet aractan anlamayan zihniyet

Komik olan yeri belirt birlikte gülelim. Şucu bucu falan değilim ama söyleyince anlayacaksan aracım, dizel i30. İsteyen istediğini alır, keyif başkasının para başkasının, bu durum seni niye rahatsız etti ki? Herkes araçtan anlar merak etme, hem de senin anladığından daha fazlasını bilen çok var, ama sen bunu anlarmısın bak onu bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bantu

quote:

Hic gulesim yoktu aracimin olup olmamasini bile anlamis lpg yuzunden bu kadar alindiysan sende lpg cisin demektir. Kusura bakma kardesim ben bmw jaguar ve bilimum aracta kullanilan lpg ye karsiyim bmw ye hakaret ediyorsun lpg avantaj mi saniyorsun acaba ? Tamamen psikolojik hem benzin al hem lpg ikisine birden ayri bakim yaptir kapali garaja gireme hizli feribota bineme sonra bmw ye lpg taktim bu zihniyet aractan anlamayan zihniyet

Komik olan yeri belirt birlikte gülelim. Şucu bucu falan değilim ama söyleyince anlayacaksan aracım, dizel i30. İsteyen istediğini alır, keyif başkasının para başkasının, bu durum seni niye rahatsız etti ki? Herkes araçtan anlar merak etme, hem de senin anladığından daha fazlasını bilen çok var, ama sen bunu anlarmısın bak onu bilemem.

Aracın yok konuşuyorsun demeyeceksin o halde biliyormuşsun edalarına gerek yok. Dizel aracın varsa Benzinli/LPG kıyaslaması niye yapıyorsun ? 10lt yakan benzin 13lt lpg karışım benzin yakacak nesi tasaruf bunun 7-8 bin tl lik lpg sistemlerinden bahsediyoruz burada benim kimin ne aldığı ile ilgili yorumum yok Tucson yeteri kadar yakıyor zaten 1.6 Turbo aracın 8-9 lt ler yakması normal senin i30 dizel o kadar yakıyordur zaten karmada. LPG alıp aracı bozmanın gereksizliğinden bahsediyorum ben.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bantu

quote:

Aracın yok konuşuyorsun demeyeceksin o halde biliyormuşsun edalarına gerek yok. Dizel aracın varsa Benzinli/LPG kıyaslaması niye yapıyorsun ? 10lt yakan benzin 13lt lpg karışım benzin yakacak nesi tasaruf bunun 7-8 bin tl lik lpg sistemlerinden bahsediyoruz burada benim kimin ne aldığı ile ilgili yorumum yok Tucson yeteri kadar yakıyor zaten 1.6 Turbo aracın 8-9 lt ler yakması normal senin i30 dizel o kadar yakıyordur zaten karmada. LPG alıp aracı bozmanın gereksizliğinden bahsediyorum ben.

Tamam şöyle düşünün, adam Tucson almak istiyor ama 1.6 lt dizeli yok, sadece benzinlisi var. Çok istemiş ve lpg ile kullanacak nesi var bunun. Yazdığınız değerleri paraya dökelim:

İstanbul için yakıt fiyatı:

Benzin: 10 x 4.48= 44.8 kuruş
    LPG: 13 x 2.34= 30.42 kuruş

1.6 lt dizel bir SUV, İstanbul 8 lt'den aşağı yakmaz. 8 x 3.84= 30.72 kuruş

Görüldüğü gibi eğer araç LPG'li kullanılıyorsa tüketimler dizel-lpg birbiriyle çok yakın çıkar. Arada lpg kiti ücreti kalır. Araç kullanım süresi dikkate alındığında bence amorti edecek bir konu, ayrıca araç satarken de lpg kiti fiyatı da dikkate alınarak satış rakamı belirlenecektir. Yani sözün özü lpg, tercih sırasında belki sonuncudur ama hiç mantıksız da değildir kimi durumda, eğer bu aracın 1.6 lt dizeli olsa o zaman söylediğinize katılırım ama yoksa lpg takarak kullanmayı da göz ardı etmemek gerekir, tabi bu da tercih meselesidir, son kararı kullanıcı verir. İyi forumlar ...

• Sıvı sistem LPG oluyor. BRC ve Prins şuan montaj yapılıyor fiyat 7 lira. Marjet var yerli malı TÜRK mühendislerimizin yaptığı bir sıvı LPG kiti. Şuan Tucson 1.6 T-GDI araçta test aşamasında önümüzdeki günlerde montaja başlanması bekleniyor.

13 Lt yakan Tucson 13-14 LT en en fazla 15 LT LPG yakar. Çünkü sıvı olduğu için Gaz LPG gibi fazla yakma olayı fazla gözlemlenmez. Zaten Benzinli araca Türkiye'de binilmez bana göre ha git dizel diyen olacaktır ama Tucsondaki donanımı dizeli 178 bin lira fiyatı var.

@Tickhi Şu konudaki yorumumu okuyunuz.http://forum.donanimhaber.com/m_117769349//tm.htm#117769349 Eğer LPG hakkında bilginiz olsaydı karşı olmazdınız :). İ20 1.4 MPİ motor sahip aracınız var herhalde,Ben o araca bayiden çıkartıp direk 1300 liraya Atiker Gold OBD II LPG kitini taktırmıştım :) Şehir içi trafik kullanıma göre 15-20 krşada gezerdim

• quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

Sıvı sistem LPG oluyor. BRC ve Prins şuan montaj yapılıyor fiyat 7 lira. Marjet var yerli malı TÜRK mühendislerimizin yaptığı bir sıvı LPG kiti. Şuan Tucson 1.6 T-GDI araçta test aşamasında önümüzdeki günlerde montaja başlanması bekleniyor.

13 Lt yakan Tucson 13-14 LT en en fazla 15 LT LPG yakar. Çünkü sıvı olduğu için Gaz LPG gibi fazla yakma olayı fazla gözlemlenmez. Zaten Benzinli araca Türkiye'de binilmez bana göre ha git dizel diyen olacaktır ama Tucsondaki donanımı dizeli 178 bin lira fiyatı var.

@Tickhi Şu konudaki yorumumu okuyunuz.
    donanımhaber forum
    Sıralı sistem'den memnun musunuz? » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_117769349//tm.htm#117769349
    Eğer LPG hakkında bilginiz olsaydı karşı olmazdınız :). İ20 1.4 MPİ motor sahip aracınız var herhalde,Ben o araca bayiden çıkartıp direk 1300 liraya Atiker Gold OBD II LPG kitini taktırmıştım :) Şehir içi trafik kullanıma göre 15-20 krşada gezerdim

Yok hocam 1.2 benim aracım yakıtından memnunum. Ama 1.4 otomatikler Tucson kadar yakıyor zaten Tucson Turbo ve DCT şanzımanı sayesinde iyi yakıt tüketimine sahip. Benzinli araca binilmez diye bir şey yok 5.5 6.0 lt yakat araçlar gayet binilebilir araçlar ekonomi isteyenler adına. Ama dediğiniz gibi 14 15 lt yakan bir araç varsa ve bu araç Lüks sınıfsa zaten alan kişi ekonomik olsun gözüyle bunu almıyordur eminim. Benim Opel Calibram vardı 2.0 LT Benzinli ben onda bile LPG kullanmadım aracın genetiğine ters. Yüksek meblağlara araç alanların bir de aracını garantiden çıkaracak sistemler takmasına oldum olası karşıyım bu sistemler zaten bu kadar stabil olsa tüm otomotiv dünyası yakıt sistemlerini değiştirirdi. Bu tarz şeyler aracına önem vermeyenler tarafından kullanılıyor.

• Tickhi kullanıcısına yanıt
    1.2 motor benim elimde gitsin diye 9 Lt yakar buda 40-45 krş ederki hiç bir anlamı kalmaz :) Lpg ile 20-23 krş arası yakar ve 100kmde parasal olarak arada ki farkla bi yerde kebab 2 kişilik sinema bileti yada 300-400 kmdeki farkla yeni bir tshirt alabilirim :) Anladınız Lpgnin nelere yaradığını. Bugün İtalyada çoğu Araç Lpgli İngiliz Kraliyet ailesi araçları Lpgli olması lazım. Japonya taksileri hepsi Lpgli. Lpgyi fakir edebiyatı fakirin yakıtı olarak düşünmeyin. Aile aracı Sportage var düzenli olarak evdeki herkes kullanıyor ve yıllık 30 bin km yol yapmışız. Ortalama 33 krş yakmış karma sistem Lpgde. Peki benzinde 55-60 krş yakıyor nasıl binebilirdik ailecek sorarım size?...

Sizi anlıyorum fabrikanın takmadığı LPG kitini sonradan milletin takmasını saçma buluyorsunuz. Heleki 100-150 bin lirayı geçen fiyatları araca verip ekonomi düşünenler diyorsunuz ama bugün Porsche Panamera 3.0 TDi var. Bu araba 700 bin liradan aşağı fiyatı yok. Peki soruyorum size 700 bin lirası olan adam neden Dizel gırgır sesini dinliyor :) Turbo Benzinli motora nazaran biraz daha yüksek Tork değildir herhalde. Türkiye şartlarında 30-40 krş yaksın diye :) 120 bin liraya Tucson alan adam her türlü ekonomi bekler ki Tucson 11-12 Lt yakıyor :).

Lpg bizim ülkemizin fiyatıyla can damarı Lpgde olmazsa biteriz bunu unutmayın. Ha Lpg benzin mazot ile aynı fiyat olur o zaman hiçbir ekonomi değeri kalmaz. Bu durumda ben karşı olurum açık net söylüyorum size. Ama 1.89 dan Lpg aldığımı düşünürsem LPG #CANDIR

Hatta sizin aracada Lpg taktıralalım cüzdanınız bayram etsin :) (ciddiyim)

Edit: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YozgatLee0666 -- 30 Haziran 2016; 13:46:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

35 40 kuruş normal hocam ben sana söyliyeyim Tucson lara 5-6 bin den aşağı lpg takmazlar onun bakımı ayrı sıkıntısı ayrı sabah akşam gezmiyorsan gerek yok aracın keyfini orjinal haliyle çıkarın 4-5 bin km den sonra zaten düşecek yakıt. LPG tamamen psikolojik 2tl ye alınca az yakıyor sanıyor millet ama alakası yok çalışırken benzinle çalışıyor ısındıktan sonra lpg ye geçiyor gaza yüklendimi yine benzinden kullanıyor

yok benzini hiç kullanmıyor sıvı sistemler 7000 tl takıyorlar şuan aracım 11lt yakıyor lpg de 13lt yakacak benzinde 0,55kuruş yakan araç lpgde 0,26 kuruş yakacaktır büyük düşünürsek 100bin km de benzin ile 55bintl yakar lpgde 26bin tl 100bin kmde 30 milyar kar olur 7-8bin tlde lpg ye bayıldınmı 20-22 milyar kar oluyor uzun vadeli araç kullananlar taktırmalı bi araba 100bin kmde binermiyiz orasıda meçhul

• quote:

Orijinalden alıntı: okii_06 lpg

iyi günler
    aracınıza eom kitiniz olan landirenzo gdi ile 5 yıl motor garanti lpg dönüşümü yaptırabilirsiniz %40-%43 arasında bir yakıt tasarrufu sağlanmaktadır çekiş performans kaybı yaşamazsınız uyum sorunuda yoktur iyi bir işçilik ve orjinal kit ile uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz aracınızı
    ankara opan otomobil LPG:
    291 77 77

Şuan kaça takıyorsunuz acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günler
    aracınızın oem lpg markası olan landirenzo ile dönüşüm yaptırabilirsiniz 5 YIL motor garantili olarak lpg dönüşümü yapılmaktadır %43 civarında yakıt tasarrufu sağlayabilir çekiş performans kaybı yaşamazsınız iyi bir işçilik ile uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz sistem tamamen araca özel gdı kit olarak gelmektedir ve yanlızca sportage ix35 ve tuscon araçlarda uygulanmaktadır tavsiye ederim size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPEL OPAN LANDİRENZO -- 7 Eylül 2017; 11:37:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.