Arkadaşlar çok kararsız kaldım sizce hangisini almalıyım karar veremiyorum tardım lütfen
IPhone 3G
bu başlık daha önceden de açılmıştı bence samsung
Samsung
İPHONE 3G
Samsung
tabikide samsung i900 omnia
sebebine gelince fazla uzatmadan kısaca yazacağım;
--ıphone 3g nin ıphone 2g den hiç bir farkı yok..sadece 2 tane farkı var ..1.si 3g oldu 2.si gps eklendi...3g oldu yalnız 3g ülkemizde kullanılmıyor...gps geldi yalnız sadece google maps üzerindeki haritalardan yararlanılacak ve google maps ta bizim ülkemizin haritalarını kendi hafızasına yüklerse kullana bilecekmişiz..şu an içinde google maps ta ayrıntılı türkiye haritası bulunmadığı için google mapstan gps özelliğini adam akıllı bir gps olarak kullanamayacağız...bu sebepten ötürü bu 2 adet özelliğide atınca ıhone 2g den hiç bir farkı bulunmamaktadır...ıphone 2g deki hatalr bu cihazda da düzeltilmemiştir...üzerine 3g ye geçtiği için bekleme ve konusma süreleri azalmış,1mm olarakta şişmanlamıştır..parasının artmasıda cabası...ıphone 2g deki bluetooth dan dosya transferi yapamama,belli başlı görüşme yazılarını tek tek silememe,2mp kamera ne kadar yetersiz gelsede daha yüksek mp e geçmeme,zoom ozelliğinin olmayısına ,video çekme özelliğinin bulunmayışına ,makro mod veya gece çekimleri gibi ayarlarının olmaması,kamerada flash bulunmaması,internet tarayıcısında flash desteği olmaması ve bundan dolayı hareketli web tabanlı sayfaları açamayışı,yurt dışında geçen bağzı özelliklerinin ülkemizde kullanılmaması ve belki de aklıma gelmeyen bir iki hata daha ıphone 3g de düzeltilmemiştir...ancak bunlara rağmen fiyatı sıkı durun ,kemerleri bağlayın,uyduruk özellikleri bile yapamayan bu cihazın fiyatı tamı tamına 1.400 ytl dir...
--samsung i900 omnia ya gelince...valla ne yazayım bende bilmiyorum...fazlada uzatmıyacagım..çünkü kısaca esnaf tabiri full+full abicim...5mp kamera var ancak kameranın bütün ayarlarıda mevcut..bildiğin foto makinası...flash ından tutta dvd kalitesinde video çekimine,macro moddan tutta,gece ayarlarına,sepia -iso değerlerine tam bir kamera...internet desen flash olsun,java olsun, bütün özelliler mevcut...açmayacağı sayfa yok...hafıza 16 gb+1 gb kart hediye ettimi 17 gb..mmc yeride var arttır arttıra bildiğin kadar...üzeirnde bütün özellikler mevcut...hepsi takır takır çalışıyor...yok bluetooth varda dosya atamazsın falan şeklinde değil..herşey tam takım...gps desen zaten yanında hediye olarak route66 yazılımı veriyorlar..hediye ettikleri 1gb lık kartın içinde mevcut..kısacası cillop gibi ayarları tamam bir gps i de mevcut...hafif ince şık...kalemi bile var..parmakla alışamadın yaz kalemle..uzun lafın kısası eksiği yok fazlası var full+fulll...fiyatına gelince sıkı durun ,sakın bayılmayın çünkü çook ucuz..950 ytl....
yaa işte böyle..eğer işe yaramayacak özellikli bir cihaza,mevcut donanımları 1-2 yıl gerisine ait bir ürüne 450 ytl fazla vermek istiyorsan para senın bi şey diğemem..ancak ben senin yerinde olsam gider bi omnia alırım...üzerinede 450 ytl yi bayramda çatır çatır yerim..ohh doya doya alış veriş yap..az para değil sonuçta...
benim fikrim böyle..kısaca omnia yada iphone değip geçmemek istedim..çünkü yardım böyle olur..eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu..hayırlı ve neşeli bayramlar dilerim..sağlıcakla...
En komik olanda, 1400 lira verip aldığın cihazda Türkçe dili bile yok
quote:
Orjinalden alıntı: Noxco
En komik olanda, 1400 lira verip aldığın cihazda Türkçe dili bile yok
forumda bu kadar başlık açılmış durumda,incelemede fayda var derim.
bir arkadaş pmden sormuş ona yanıt verdim ama burada da uzatmayayım, omnianın tek artısı görünürde 5mp kamera gibi gözüküyor ama samsungun başarısını söyler misiniz bana dijital kamera konusunda? bir nikon veya canon edebilir mi? yani o işlevi de telefondan beklemek bence haksızlık oluyor, bende ixus 75 var, onun kalitesinde foto çekebilen tel olmadığı sürece telefonun kamera özelliğini opsiyonel olarak görmekte yarar var..