Şimdi Ara

i20 1.2 Troy Yakıtı İçiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forumlardaki az yakar tavsiyeleri üzerine yaklaşık 2 ay önce ikinci el 56000 km. de 2011 Hyundai 1.2 Troy Team araç aldım. Araç ile şimdiye kadar 400 km. yol yaptım ve çoğu vatan evladı gibi ne kadar yaktığını ölçmek için depoyu fullenip 100 km sonra aynı istasyondan aynı pompadan yakıt aldım. Ölçümlerime göre Şehir içi 13,5 Litre yakıt yakıyor hatta yakıyor diyemeyiz resmen içiyor.
    Arabanın çekişi ve gidişi gayet iyi arabayı yormadan yol düz ise 1800-2000 devir aralığında vites yükseltiyorum. Arabanın eski sahibini aradım kendisinde 30 kuruş yaktığını söyledi.

Bu olaylar üzerine tamirciye götürdüm Bujiler bitmiş dedi orijinal buji ile değiştirdik fark eden birşey olmadı . (Yeni Bujiler eskisinden 2-3 mm daha uzun. Yeni çıkan orjinal buji imiş parçacı öyle söyledi)

Not: Bu arada araç ısındığında debriyaja basışta yay gıcırtısına benzer bir ses geliyor belki ilgili olabilir diye bildireyim dedim.

Bu konuda tecrübeli arkadaşların fikri nedir. Hafta içi çalıştığım için tamirciden tamirciye gezecek vaktim olmuyor ve işi bilmeyen şunu da deneyelim bundan da olabilir tarzı işin ehli olmayan ustalarla hem vakit hem para kaybetmeden buradaki uzmanların fikrini almak isterim.

• Sanırım uzmanlardan kimse buraya uğramamış

Dün akşam başka bir tamirciyi iş dönüşü rast geldim. Durumu izah edince 9 litrenin üzerinde yaktırman imkansız tarzı birşey söyledi. Bir yerden kaçak var mı diye gözle de kontrol ettim fakat birşey göremedim.
  • Hocam o nasıl iş ya benim 1.4 ov getz bile 9 litre civarı yakıyor istanbul sehir içinde
  • Çekişte sıkıntı var mı?
    Baskı balata bitiyor olabilir.
    Yoksa bu kadar yakmaz.
    Otomatik olsa hadi neyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad Getzler o litreyi yakabilir ama Manuel i20 1.2 ler sakin kullanımda şehir içi 6-7,5 litre arasında yaktıran dünya kadar insan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanoglanli

Çekişte sıkıntı var mı?
    Baskı balata bitiyor olabilir.
    Yoksa bu kadar yakmaz.
    Otomatik olsa hadi neyse.

Çekişte sıkıntı yok rolanti stabil motor sesi gayet güzel
    Baskı balata yeni değişmiş. Kaçırma yok gibi çünkü devir 1500-2000 de vites yükseltiyorum.

En son aklıma benzin aldığım opet bayii geliyor acaba yakıtta hile mi var? Neredeyse yarı yarıya nasıl fark eder?
  • Başka fikri olan arkadaşların da görüşlerini almak isterim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı atac ben de var 20k de s ıcı 7lt sehırlerarası 5lt , senın aracta sıkıntı var surucuden yana sorun yoksa,vıtes bu motorda ort 2500 gbı atılır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Norpitiyan

Aynı atac ben de var 20k de s ıcı 7lt sehırlerarası 5lt , senın aracta sıkıntı var surucuden yana sorun yoksa,vıtes bu motorda ort 2500 gbı atılır

Geçen arabanın eksozdan resmen su fışkırıyordu. Biraz araştırdım Araç su eksiltmiyor. Yakıt aldığım yer ile ilgili şüphelerim baya arttı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.