Şimdi Ara

i20 troy neden tutulmuyor ? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
418
Cevap
4
Favori
119.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • esas dikkat edilmesi gereken herkes kendi aracını savunuyor herkesin malı kendin güzel bende bir i20 kullanıcısıyım evet bir çok arkadaş gibi kullanmadan önce hyundaiye farklı bakıyordum ama sahip olup kullandıkça anlıyorum ki hyundainin bi polodn bi corsadan kalite olarak farkı yok hatta fonksiyonel olarak iyi yönleri bile var yeni kasa fiestada var ailede gerçekten hiç hoşuma gitmedi kullanımı odun gibi geliyor bana corsa çok daha kaliteli geldi bana ( sürüş anlamında ) fiestaya göre ama dediğim gibi herkesin aracı kendine güzel o yüzden yani birbirimizi kırmaya ya da uslup bozarak saygısızlaşmaya gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Şimdi bazı arkadaşlar diyorlar ya i20 neden corsa fiesta kadar pahalı en 5bin lira daha ucuz olmalı hyundai bu kadar pahalı olurmu gibi sözler sarfediyorlar emin olun i20 5bin lira daha ucuz olsa bu seferde diğer b segmenti araçlarla karşılaştırma yaparken diceklerki ee o ucuz olur tabi hyundai sonuçta kalitesiz donanımlı olsa ne olacak dicekler bundan hiç şüphem yok

tıpkı colta söylenen gibi

• Anlaşılan colt da i20 kadar önyargıdan müzdarip şikayetçi
  • quote:

Anlaşılan colt da i20 kadar önyargıdan müzdarip şikayetçi

Bence ülkemizde kimse hyundai nin araçlarına önyargı ile yaklaşmıyor.
    en çok satılan markalardan biri.
    eğer hyundai nin bir modeli satılmıyorsa demekki fiyatı biraz fazla yazmışlar.

Colt un sorunu farklı kimsenin önyargısı yok çünkü varlığından bile haberi olmayan insanlar nasıl önyargılı yaklaşsınki
    temsa hiç reklam yapmıyor buyüzden 29.000 liraya gerçekten iyi bir B sınıfı otomatik araba alabileceklerini çoğu kişi bilmiyor.
    ve gidip 6-7 bin lira fazla verip Colttan herhangi bir üstün yanı olmayan diğer araçları tercih ediyorlar.

Colt sahibi olup bu ayrıcalığı yaşayanlarda sadece araştırmacı ruhu olan ve zahmet etmeyip test sürüşü yapanlar oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Arkadaşlar hepiniz konuyu yanlış anlamışsınız ya!

"i20 Troy neden tutulmuyor" derken oradaki asıl kastedilen nokta "neden kimse i20 Troy'a yetişemiyor" olduğu.

Hani bu araç tutulmuyor, tutulamıyor, dizginlenmiyor bir türlü anlamında :)

Çünkü o çaaaattt diye 4. vitese atıldığında 220 ile tozu dumana katan, virajlara ray üstünde giren Kia Ceed'in yeğeni.

Haluk

ahahahaha sahi o adam nerde ya vitesi çatt latan bide bmw ye vuruyodu bmw haşat bunda bişey yok :)

Üstteki coltta motor arıza ışığı yanmış. Aman dikkat hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: toşu

quote:

Anlaşılan colt da i20 kadar önyargıdan müzdarip şikayetçi

Bence ülkemizde kimse hyundai nin araçlarına önyargı ile yaklaşmıyor.
    en çok satılan markalardan biri.

hocam şu sayfaları en baştan oku varmı yokmu önyargı ondan sonra konuşalım
  • sürekli donanımlar = fiyat gibi algılanıyor peki neden kimse yolcu koruması sürücü koruması yaya koruması yol tutuş bu konularda ne önemlidir aracın asıl iskelet yapısı. bu yüzden F/P değerlendirirken fiyat donanım euroncap üçlüsünü yan yana koyup değerlendirmek lazım.
  • Arkadaşlar öncelikle konu başlığına değineyim. i20 troy rekabetin çok olduğu ve de müşeterilerin genelde markaya sadık oldukları bir segment aracı olduğu için başarısı ve kalitesi tartışılır getz araçlardan sonra piyasaya sürülmüş ve maalesef yanlış fiyatlandırılmış bir araç. hyundai'nin isteyince güzel araçlar yapabildiğini önce büyük sonra da küçük araçlarında yavaş yavaş görmeye başlıyoruz. mesela ix20 bence oldukça güzel bir araç. ama neden aynı çatıda olduğu kia'nın 120 küsür beygirlik vengası (zaten aynı araç ix20 ile) gibi daha güçlü dizel motorla gelmedi anlamadım. aynı şekilde kia da neden donanımı düşük tuttu anlam veremedim. herhalde her ikisi de farklı müşteri kitlesini hedef alıyor. ama hem motor hem donanımı doldursalar fiyat iyice uçacak diye bunu da yapmadılar farklı müşterileri bekliyorlar.
    zamanla kullanıcı memnuniyeti arttıkça önyargıların da değişeceğini düşünüyorum. diğer yandan da firma da nerede yanlış yaptığını anlar ve fiyatları makul seviyelere çekebilir zannediyorum. çoğu kişi gibi "alt üstü Kore malı bu para verilmez" demiyorum. hak ediyorsa verilir. ama bunu öncelikle araç kendisi gösterir.
    Polemiği yapılan konulardan birisine değinmek istiyorum.
    euro ncap testlerinden 5 yıldız alması bizim ülkemiz için pek bir şey ifade etmiyor. "tabi ki en dolusunu göndererek" gibi bir yaklaşım da yanlış. zira en dolusunu göndermiyor aslında.
    http://www.euroncap.com/Content-Web-Faq/5076ae48-c23c-4933-ad63-0449b3a6425b/cars-chosen-for-testing.aspx
    linki incelerseniz:

Why are some cars tested with certain safety features when others are not?
    Euro NCAP tests cars with those safety features which are fitted as standard in the great majority of sales. In 2009, a safety item must be standard in 85 percent of European sales, and must be optional on all variants in a model range, in order to be fitted to the test vehicle. In 2010, the requirement will be 90 percent of sales; in 2011, 95 percent. By 2012, Euro NCAP will only be testing cars with equipment which is fitted as standard in all European sales. Whether or not a particular item is fitted to a test vehicle depends on the extent to which the manufacturer has made it standard equipment in the model range across Europe.
    .......
    ......

şeklinde bir açıklama var. görüldüğü üzere 2009 yılından itibaren bu testlerde kullanılacak araçların donanımlarının avrupa genelinde satılan araçların %85'inde bulunması şartı var. bu seneden seneye %5 artarak 2012 yılında sadece standart sunulanlara kadar genişletilecek.
    evet i20 5 yıldız almış. fiesta da aldı. ama ülkemiz avrupa genelinden sayılmadığı için buraya o donanımlı araçlar standart olarak maalesef gelmiyor.
    burada üreticilerin bir açıkgözlülüğü söz konusu. avrupada 5 yıldız alan araçların en boş hallerini getiriyorlar. hem de avrupa genelinde %85 hatta şimdilerde %90 oranında bu donanımları sağlarken. sonra biz türk tüketicisine 5 yıldız almış araç diye yediriyorlar. 5 ay önce 1 ay için 2010 model ford fiesta 1.4 tdci titanium kullandım. araçta 2 hava yastığı ve abs var. başa da bişi yok. bir arkadaşımda ise 1998 model ford fiesta 1.25 güvenlik paketli araç var. o araçta da 2 hava yastığı ve abs var.
    işte bu paramızı elleirne saydığımız firmaların satış mantığı. 12 yılda güvenlik adına bir şey değişmemiş. avrupalılara sunduklarının yarısını bile sunmuyorlar bizlere. orada aldıkları puanla bize bunları reva görüyorlar. ama bizim milletin hiç mi kabahati yok. var elbet. biz güvenliğe hem devlet hem de tüketici olarak önem versek. 2 hava yastıklı fiestaya katlanan ayna, mercekli far, cruise control, kararan dikiz aynası, far sensörü, yağmur sensörü koyacaklarına biraz daha fazla güvenlik donanımı koyarlar. kaza yapınca artık otomatik silecek çalışıp bize el sallar. ama işte bizim taleplerimiz de yanlış yönde. fiesta araçlarda misal 7 hava yastığı ve esp+asr bulunan versiyonda var. ülkemizde de opsiyonel satılıyor. ama hazırda bile bulundurmuyorlar. isterseniz 2 ay bekleyip alırsınız. öyle olunca da boş araçlara talim. devlet euroncap testleri gibi bir sınırlama getirse ah bir de şu yakıt fiyatlarını insaflı bir noktaya çekse milletimiz sadece az yakıyor diye bomboş arabalara binmek zorunda kalmaz.
    şimdi i20 neden satmıyordur. bu güne kadar güvenliği, sorunsuzluğu ile nam salmadığı için bu şekil bir araba yağınca potansiyel müşteri yine bildiğini okuyor. eski müşteri de (getz müşterisi gibi) aracın fiyatını pahalı buluyor. hyundai biraz sabredecek artık. ya da doğru adım attığı yoldan dönüp yine boş araçları ucuza satacak. (şu an da biraz indirim yapsa fena olmaz gerçi ya herhalde pahalıdır vardır hikmeti diyenleri çekmeye çalışıyor aracın fiyatını ezdirmiyor)
    biz neden mitsu diyoruz ve mitsuya biniyoruz. herkes parçası pahalı, ikinci eli yok vs diyebilir araçlara ama kimse sıkıntılı, sorunlu, çok yakar, güvensiz diyemez de ondan. ama ilk yazdıklarım belirleyici değil mi evet belirleyici. sonuçta para veriyoruz. ama diğer yandan araçlarda can taşıyoruz. satarken gülmeyebiliriz (ki bu zamanla değişiyor,) ama sürerken ağızımız kulaklarımızda oluyor. hyundai için de bunların değişmeye başladığını görebiliyoruz. daha da iyi olacağını ümit ediyorum.
    bir de biz mitsu kullanıclılarının sevidği bir şeydir az rastlanılır olmak. insanlar kafalarını çevirip bakarlar. heryerde olmayan araç sürmenin keyfi bambaşkadır. bir yere gidersiniz aracınızı sorarlar merak ederler. bilmeyen hareket çeker cevabını alır (5000 devirde 190'ı gördünüz). o bakımdan i20 kullanan arkadaşlar da marjinal ama orijinal olduklarına sevinsinler. satışlar az gidiyorsa size ne. siz keyfinize bakın.
    hepinize kazasız belasız sürüşler arkadaşlar.
    edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinir kupu -- 28 Ocak 2011; 21:33:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Üstteki coltta motor arıza ışığı yanmış. Aman dikkat hocam.

Uyarı için teşekkürler.. o arıza lambası LPG'den dolayı yanıyordu.. Fakir karışım uyarısı.. Artık yanmıyor.

Kayınpederden p.tesi sabahı çıkınca,işe yetişmek için otoban da böyle 20 dakka kadar sürmem gerekti.. 20 dakka sonra hanım uyanınca yeniden normal hıza düşmek gerekti..
  • colt sahipleride i20 sahipleride her zaman aynı ithamlara maruz kalıyor ön yargı kısa zamanda düzelecek gibide değil.

eş değer fiyatlara satılan i20 corsa fiesta polo vs. aynı araçları donanım bazında değerlendirince i20 full aracı almak mümkün ama diğerlerini bulmak söylediğin gibi ya 2 3 ay vekleyeceksin veya polo gibi mümkün değil.
  • Anlayamadigim sey su: Bu VW olunca kimse fiyata bakmazken, dogus catir catir giydirirken Hyundai olunca, Mitsu olunca, ne bileyim bilimum fransiz olunca insanlar neden fiyata bakma geregi duyuyorlar?

Yani tek mesele fiyat da degil gibime geliyor. Olay cok yonlu.

Isin icinde pazarlama var beyler
  • hyundai&mitsubishi...

boynu bükükler... :)
  • Bu arada söyleyeyim i20'ye o çok kollu jantları çok yakışıyor. Alacak olanlar lütfen öyle alsın plastik kapaklı istemezük
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Bu arada söyleyeyim i20'ye o çok kollu jantları çok yakışıyor. Alacak olanlar lütfen öyle alsın plastik kapaklı istemezük

benim full aracın jantları ben beğeniyorum

i20 troy neden tutulmuyor ?

• Evet sizinkilerden bahsediyordumGüle güle kullanın havasını değiştiriyor arabanın...Bizim sokakta 2 tane i20 var birisi sizinki gibi diğeri ise plastik kapaklı da duruş açısından çok fark ediyormuş gördüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Evet sizinkilerden bahsediyordumGüle güle kullanın havasını değiştiriyor arabanın...Bizim sokakta 2 tane i20 var birisi sizinki gibi diğeri ise plastik kapaklı da duruş açısından çok fark ediyormuş gördüm

Teşekkürler
  • valla geçen serviste bi katalogda 2 sport jant modeli vardı hyundainin çok hoşuma gitti kodunu hatırlasam resminide bulucamda kısmetse taktırıcam bide body kit almayı düşünüyorum 1250 tl diyorlar komple sete boya işçilik dahil aslinda amacım sadece arka spoylerdi ama uzunu tek satmıyorlarmış body kit olarak veriyorlarmış neyse hoşda duruyor kitle araç bi araç vardı gördüm beyaz çok hoşuma gitmişti
  • Jant muhabbetini gorunce aklima geldi, gecen gun Polo fiyati sordugumda 16" boyutundaki Mistral modeli alimunyum alasim jantlarin fiyatini da sordum. Lastikler haric 4 janta 2750 TL fiyat cikardilar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

Jant muhabbetini gorunce aklima geldi, gecen gun Polo fiyati sordugumda 16" boyutundaki Mistral modeli alimunyum alasim jantlarin fiyatini da sordum. Lastikler haric 4 janta 2750 TL fiyat cikardilar.

Eklediğim i20 fotoğraftaki 16" alüminyum alasim jant içinde hyundai 2bin liraya yakın fiyat çıkartıyor.
  • Jant ı servisten alırsan baya bi külfetli oluyor,dışarıda bu işi 600tl ye halledebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.