Şimdi Ara

i20 troy neden tutulmuyor ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
4
Favori
119.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hazırladıgım tablo corba gibi olmuş malesef anlışılmıyor gibi görüne bilir ama hepsinin full özellikli modellerini koydum şimdi;

k.bakmayın milletimizin aklında artık kazınmış bi ön yargı vardır nedir bu HYUNDAİ'mi alınmaz beş para etmez bunu söyliyenler hiç son cıkan araclara binip oturup kullanmışlarmıdır? herkes konforu degişik ele alabilir bakın cok samimi söylüyorum İ20 deki hyundai amlemini cıkarın opel veya volswagen amlemini koyun inanın arac bu özelliklere karşın yok satar yanlışmıyım ? artık kafa yapısının degişmesi gerekli hyundai eski imajını silmek için İ serilerini cıkartıyor ve bunda başarılı oluyor ama eskiden kalma olaylarla yani araba alcaksan alman aracına biniceksin o laflar eski devirde kaldı eskidendi artık o alman araclarının heybeti şimdilerde hepsi aynı kaliteyi kullanıyor İ20 nin ve İ30 un tasarımı ALMANYADA yapılmıştır bilmiyenler için bende bi İ20 kullanıcısıyım ve ben sürekli arac alımı satımı ile ugraşmayacagım için tercih ettim 1 yılda arac degiştirenler için o zaman 2 ci eli olan bi arac olmasında faydası var ama 1 yıl için kullananlar konforu k.bakmayın ama düşünmezler benim parama göre en donanımlısı en konforlusu İ20 oldu fiestayada baktım corsayada colt ada G.puntoyada

25.000 liraya kadar araba almam gerekti ilkten fiestaya gittim fiestada 1.2 motorlu yolcu hava yastıgı opsiyon abs opsiyon arka camlar manuel klima opsiyon olan aracın baz versiyonu 26 bin lira dediler teşekkür edip cıktım hemen corsaya bakmaya gittim 1.4 motor yolcu hava yastıgı opsiiyon arka camlar manuel arac abs li ama arkalar kampana olan corsaya 26.300 dediler teşekkür edip cıktım gittim colta bakmaya özellikleri istedigim seviyelerde ama ailem arkası bize göre dar dediler dıştan bakınca dar geldi gözlerine onların kararı saydı duyarım herzaman eledim g.puntoya gittim özellikleri cok iyi durumda en full versiyonu olan dinamik e baktım donanımı cok iyi tamam dedim 1 sırada bu arac var tabi 1.4 turbolu olanını istiyordum 120 hp lik konuştuk finans olaylarını konuştuk 26.400 bıraktılar tamam biz sizi arıyacagız dedim cıktım aklımdada g.p vardı yalan degil ordan İ20 ye bakmaya gittim donanımı G.P kadar olmasada iyiydi corsadan forddan iyiydi 2 hava yastıgı abs 4 disk klima arka camlar otomatik ve standarttı motoruda 1.4 100 hp di fiyatını falan konuştuk 25,200 tamam dedim cıktım poloya bile gitmedim cunki komşumda baz versiyonu vrdı fiesta ile yakın özellikleri vardı dedim gec G.P ile İ20 arasında kalmıştım G.P yi alıyoruz diye baiye gittim ellerinde arac yoktu 2 ay sonraki partiden gelen aracı size ayıralım dediler ve adamlar 2 ay içinde gelicek zammı yansıtırız dediler dedim k.bakmayın cok istiyordum ama artık bu sözden sonra sogudum dedim ve gittim İ20 yi aldım uzun yıllarda binicem memnunmuyum evet hemde cok memnunum bana göre donanımı var motoru iyi servisim iyi zaten 2000 yılındada ilk accent milenium alarak hyundai ile tanışmıştım sorunsuz bi aractı en ufak motoruna anahtar deymemişti bakımı hariç gözüm kapalı gittim aldım benim gittigim serviste yıllık bakım fiyatı 15 bakımı 257 lira 30 bakımı 257 lira 45 bakımı 420 lira 60 bakımı 250 lira servisteki bakım tablosu fiyatlarına göre söylüyorum bu bakım fiyatlarını fordda opelde corsada kaça yaptırırız kullanan arkadşlar varsa atmadan yalan olmadan bi söylesinler

son olarakta hyundai kendini belli bi kapasiteye getirmiş arac şimdi fiyatlarını 5.000 aşagı indirseler bu seferde araclarınız elinizde kaldı satamadınız ucuz etin yahnisi kötü olur tarzında söylemler ortaya cıkıcak diger markalarda fiyatı düşürücekler o zamanda yine aynı olaylar ortaya cıkıcak 5.000 tl daha ucuz olsa herkes alır filan kimse fiyatlarını aşagı cekmez B sınıfında rekabet var adam benim malım burda gel bak incele beyenirsen al beyenmezsen alma cokta tın diyo bencede cokta iyi yapıyor benim kesem belli bana donanımı ve motoru iyi fiyatta hangisi ucuzsa onu gider alırım bilirimki paramın hakkını veren bi araba alıyorum şu zamanda herkes milletin lafına bakar olmuş bi üstünüzü silkeleyin egri oturup dogru secim yapılmasından yanayım saygılar......

• Öncelikle bu kadar marka fanatiği olmanızı anlamak gerçekten zor.
    Otomobil konusunda bildiklerimi veya tecrübelerimi saymamın kendimi övmek gibi algınacağından çok detay vermek istemiyorum.
    Ama şunu söyleyeyim size; otomobile binmekle veya 1-2 defa altına yatmakla otomobil uzmanı olunmaz, olunsa da otomobil yapılarak/tasarımında görev alarak bundan daha bi uzman olunur diye düşünüyorum.O yüzden eğer siz de otomobil tasarlamıyor / üretmiyorsanız sizlerden daha deneyimli olduğumu söyleyebilirim.Anlayan anlamıştır herhalde kendimi daha fazla afişe etmek istemiyorum.

i30 örneği vermemin nedenine gelince; i30 Hyundai markasının i20'den bir üst segmente ait aracıdır.
    i30 bile benim kalite beklentimi karşılayamıyorken i20'nin bunu yapması çok daha zor.Bu her markada böyledir.Bir insan için Golf'ün kalitesi iyi değilse Polonun iyi olması beklenemez vs...Almışsınızdır mesajımı artık herhalde.

Bırakın da herkes burada bildiklerini & tecrübelerini paylaşsın.Bir arabayı satın almak & kullanmak, diğer kullanıcıların olumlu/olumsuz fikirlerine saçma sapan yorumlarla saldırma hakkı vermez sizlere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 30 Ocak 2011; 1:24:02 >

• sonuç olarak kaliteli gördüğünüz b sınıfı araç hangisi onu söyleyin?
  • dışardan bakıldığında en oturaklısı vw polo bence.heleki üzerinde alaşım jant olduğunda çok sağlam duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

sonuç olarak kaliteli gördüğünüz b sınıfı araç hangisi onu söyleyin?

VW Polo, Opel Corsa & Toyota Yaris ve çoğu insanın B & C sınıfı arasında olduğunu düşündüğü Honda Jazz.

Unutmayın kaliteli demek donanımı full araç demek değildir, en sorunsuz ve müşteri memnuniyeti yüksek olan araçtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 30 Ocak 2011; 8:17:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

dışardan bakıldığında en oturaklısı vw polo bence.heleki üzerinde alaşım jant olduğunda çok sağlam duruyor.

2008 Model Opel Corsa sahibiyim. Hyundai i20, Fiat Grande Punto ve Volkswagen Polo kullandım. Kalite hissi en iyi olan, en oturaklı araç bence de VW Polo'ydu. Ki donanım olarak en zayıf olaran araç olmasına rağmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

quote:

VW Polo, Opel Corsa & Toyota Yaris ve çoğu insanın B & C sınıfı arasında olduğunu düşündüğü Honda Jazz.

Unutmayın kaliteli demek donanımı full araç demek değildir, en sorunsuz ve müşteri memnuniyeti yüksek olan araçtır.

nedense kendi kullanıcıları sizin görüşünüzde değil örneğin corsa konusuna bakıyoruz herkes düşen malzeme kalitesinden bahsediyor servis fiyatlarından bunalan kişiler.

bana göre kaliteli araç çarpışma testlerinden yüksek sonuç alan araçtır. daha oturaklı dediğiniz polo yol tutuşu i20den düşük yan hava yastığı yok sizce bunlar basit şeyler mi?

i20 alanlarda memnuniyetsiz olan olmadığı halde sizin en sorunsuz araç kaliteli araç demeniz tutarsız oluyor. 1.5 yıllık araçta kronik hiçbir sorunla karşılaşmadık herkes servis maliyetlerinden de memnun. herneyse bir marka fanatikliğidir gidiyor iki markayada sahibiz diğerini yıllardır kullanıyoruz bu halde bile hyundai'ye ön yargı yapıp almamazlık etmedik.

• İçine bindiğimde ve direksiyonuna geçtiğimde bana kaliteli olduğunu hissettiren araçları saydım ben sadece.
    Araba alırken hepsini test etme imkanım oldu.Ayrıca dediğim gibi 1 hafta kadar da uzun+kısa yol karışık i30 deneyimim oldu.
    Belki de ben arabadan çok şey beklediğim için bana diğerleriyle aynı hissi vermedi.Memlekete dönüp de kendi arabamın koltuğuna oturunca "dünya varmış" dedirtti bana.Aslında kişisel zevkleri bu kadar uzatarak tartışmak da yanlış, sonuçta aracınızdan memnunsanız kim ne derse desin önemli değil.
  • quote:

İçine bindiğimde ve direksiyonuna geçtiğimde bana kaliteli olduğunu hissettiren araçları saydım ben sadece.
    Araba alırken hepsini test etme imkanım oldu.Ayrıca dediğim gibi 1 hafta kadar da uzun+kısa yol karışık i30 deneyimim oldu.
    Belki de ben arabadan çok şey beklediğim için bana diğerleriyle aynı hissi vermedi.Memlekete dönüp de kendi arabamın koltuğuna oturunca "dünya varmış" dedirtti bana.Aslında kişisel zevkleri bu kadar uzatarak tartışmak da yanlış, sonuçta aracınızdan memnunsanız kim ne derse desin önemli değil.

el alışkanlığı olunca kendi aracınızın haricindekiler konforsuz gelir elini ayağını koyacağın yer kendi aracını aratır bu doğal birşey.

b sınıfa baktığımızda i20 ncap testlerinde üstün araç güvenli yol tutuşu vs. hepsi rakiplerine göre en iyisi. tipini beğenmezsin gözüne hoş gelmez bu ayrı olay ama test sonuçları ve donanımı yan yana koyunca rakiplerinden ucuz satılması gerektiğini görmüyorum. bakıldığında ucuzda satılıyor metalik boya farkı falan yok.

• quote:

quote:

işte bu öznel açıklamayı sizin gibi uzman birine yakıştıramadım... cümlenize göre kalitenin cevabı her markadan insana sorulduğunda farklı olacaktır...mesela gelin Colt takımına size Colt sahipleri bir anlatsın Coltu , ağzınız sulanır, duygulanır gözyaşları içinde Colt almak üzere bayiinin yolunu tutarsınız...gerçi siz uzmandınız afedersiniz...gerçi siz uzmanlar Coltu incelemeye değer görmemişsinizdir...2007 yılında Avrupanın en sorunsuz aracı seçildiğinden de mi haberiniz yok?...neyse siz ülkemizdeki marka imajından bir sıyrılın da sonra konuşalım B sınıfının enlerini...neyse POLO candır...logosu yeter...

• türkiyede satışa sunulan en iyi b segmenti araç bence honda jazz'dır. baz donanımında bile 8 hava yastığı, esp+asr sunan başka bir araç yok.
    5 yıldız alma olayını ise önceki yorumumda euroncap sitesinden alıntı ile açıkladım. modellerin çoğu birisi (yaris , fiesta, punto 2009 düzenlemesinden önce girdiği için onları saymıyorum) türkiyede satıldıkları halleriyle 5 yıldız almadılar. o testlere bakarsanız suzuki swift de 5 yıldızlı ama orada yazdığına göre suzuki swift araçlarda esp var burada opsiyonel bile değil. polo araçlarda esp opsiyonel (ve oransal olrak tutuyor) ama türkiyede öyle bir seçenek yok. honda jazz dediğim gibi orada nasılsa burada da öyle.
    i20 mesela opsiyonel esp demiş. e burada da opsiyonel. bu da demektir ki türkiyede 5 yıldızlı i20'ye binebilirsiniz. ama 5 yıldızlı polo bulmazsınız bile. ve güvenlik donanımları açısından en dolu benzinli prime gp modeli için güncel 31.750 fiyatı bence çok değil. diğerlerinin dolusunun bile bu kadar dolu olmadığını düşünürseniz. ayrıca huyndaki tüketim değerleri konusunda güvenilir bir firma ise (bazı firmalar çok zorluyor düşük göstermek için) bence motorları da tüketim başarılı motorlar. belki yarı otomatik şanzıman olmaması bir eksi ama ileride bunu da hallederler diye düşünüyorum. zira bu segmentte otomatik araçlar da bir tutulma sebebi. ve tam otomatik şanzımanlar bu segmentte bir eksi sayılabilir. eh onca elektornik donanımda bir citroenden daha sorunsuz ise yeter zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinir kupu

türkiyede satışa sunulan en iyi b segmenti araç bence honda jazz'dır. baz donanımında bile 8 hava yastığı, esp+asr sunan başka bir araç yok.
    5 yıldız alma olayını ise önceki yorumumda euroncap sitesinden alıntı ile açıkladım. modellerin çoğu birisi (yaris , fiesta, punto 2009 düzenlemesinden önce girdiği için onları saymıyorum) türkiyede satıldıkları halleriyle 5 yıldız almadılar. o testlere bakarsanız suzuki swift de 5 yıldızlı ama orada yazdığına göre suzuki swift araçlarda esp var burada opsiyonel bile değil. polo araçlarda esp opsiyonel (ve oransal olrak tutuyor) ama türkiyede öyle bir seçenek yok. honda jazz dediğim gibi orada nasılsa burada da öyle.
    i20 mesela opsiyonel esp demiş. e burada da opsiyonel. bu da demektir ki türkiyede 5 yıldızlı i20'ye binebilirsiniz. ama 5 yıldızlı polo bulmazsınız bile. ve güvenlik donanımları açısından en dolu benzinli prime gp modeli için güncel 31.750 fiyatı bence çok değil. diğerlerinin dolusunun bile bu kadar dolu olmadığını düşünürseniz. ayrıca huyndaki tüketim değerleri konusunda güvenilir bir firma ise (bazı firmalar çok zorluyor düşük göstermek için) bence motorları da tüketim başarılı motorlar. belki yarı otomatik şanzıman olmaması bir eksi ama ileride bunu da hallederler diye düşünüyorum. zira bu segmentte otomatik araçlar da bir tutulma sebebi. ve tam otomatik şanzımanlar bu segmentte bir eksi sayılabilir. eh onca elektornik donanımda bir citroenden daha sorunsuz ise yeter zaten.

jazz tek eksiği bana göre tip ve dizel motoru olmayışı yoksa kötü değil. baştan beri bende i20 5 yıldızlı aracını almanız mümkün ama polo fiesta corsa yok 2 3 ay bekle diyenler var polo zaten bekle bile demiyor kafadan yok diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: toşu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Şimdi bazı arkadaşlar diyorlar ya i20 neden corsa fiesta kadar pahalı en 5bin lira daha ucuz olmalı hyundai bu kadar pahalı olurmu gibi sözler sarfediyorlar emin olun i20 5bin lira daha ucuz olsa bu seferde diğer b segmenti araçlarla karşılaştırma yaparken diceklerki ee o ucuz olur tabi hyundai sonuçta kalitesiz donanımlı olsa ne olacak dicekler bundan hiç şüphem yok

tıpkı colta söylenen gibi

Doğru söz

• quote:

quote:

türkiyede satışa sunulan en iyi b segmenti araç bence honda jazz'dır. baz donanımında bile 8 hava yastığı, esp+asr sunan başka bir araç yok.

jazz tek eksiği bana göre tip ve dizel motoru olmayışı yoksa kötü değil. baştan beri bende i20 5 yıldızlı aracını almanız mümkün ama polo fiesta corsa yok 2 3 ay bekle diyenler var polo zaten bekle bile demiyor kafadan yok diyor.

Biraz arastirma yapilirsa cok beklemeden alinir araclar. Volkswagen Lena Kusadasi 1.4 L Benzinli Polo icin Subat ayinin ilk haftasina tarih veriyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

quote:

quote:

Biraz arastirma yapilirsa cok beklemeden alinir araclar. Volkswagen Lena Kusadasi 1.4 L Benzinli Polo icin Subat ayinin ilk haftasina tarih veriyordu.

ne yani türkiye için hıghlıne (full paket) satılmıyorken doğuş oto getirmezken o bayii nereden bulmuş?

• quote:

quote:

quote:

quote:

ne yani türkiye için hıghlıne (full paket) satılmıyorken doğuş oto getirmezken o bayii nereden bulmuş?

Ben donanim degil, arac bazinda degerlendirerek soyledim bunu. Piyasada Polo yok yorumlarina istinaden yani. Yoksa ESP, 4 airbag gibi donanimlar Polo'da su anda opsiyonel olarak dahi bulunmuyor, o konuda diyecek bir sey tabiki.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben donanim degil, arac bazinda degerlendirerek soyledim bunu. Piyasada Polo yok yorumlarina istinaden yani. Yoksa ESP, 4 airbag gibi donanimlar Polo'da su anda opsiyonel olarak dahi bulunmuyor, o konuda diyecek bir sey tabiki.

bulunmuyordan kastım onlar zaten

• Tamam arkadaşım senin i20 bunların arasında en kaliteli araç, tatmin oldun mu şimdi, sırf seni memnun etmek için bunu da kabullendim yani.
    Ayrıca uzman olduğumu falan da söylemedim göreceli olarak beni işten anlamamakla suçlayan arkadaşlara ithafen yazdım o mesajı.
    Sonuç olarak dünyada herkesin kabullendiği bazı sıralamalar vardır.Kim ne derse desin bu sıralamalar ufak oynamalarla da olsa 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.
    Tamam iyidir hoştur i20 de güzel araçtır ama karşılaştırdığınız diğer arabaların yanında ön sıralarda yer almaz.
    Hyundai'nin hakkını yemek gibi olmasın çok büyük bir atılım yaptılar ama henüz top class seviyesine gelemediler, daha yiyecekleri birkaç fırın ekmek var diğer rakiplere göre ki bu da gayet normal.COLT'u henüz deneme şansım olmadı o yüzden pek umrumda değil şimdilik.OTORİTELERİN görüşlerinden başka değerlendirme şansım kalmıyor bu durumda.Ama iyi araç kim ne derse desin kendi piyasasını kendisi oluşturur, bkz. serbest piyasa...

quote:

Orijinalden alıntı: bacey

quote:

quote:

işte bu öznel açıklamayı sizin gibi uzman birine yakıştıramadım... cümlenize göre kalitenin cevabı her markadan insana sorulduğunda farklı olacaktır...mesela gelin Colt takımına size Colt sahipleri bir anlatsın Coltu , ağzınız sulanır, duygulanır gözyaşları içinde Colt almak üzere bayiinin yolunu tutarsınız...gerçi siz uzmandınız afedersiniz...gerçi siz uzmanlar Coltu incelemeye değer görmemişsinizdir...2007 yılında Avrupanın en sorunsuz aracı seçildiğinden de mi haberiniz yok?...neyse siz ülkemizdeki marka imajından bir sıyrılın da sonra konuşalım B sınıfının enlerini...neyse POLO candır...logosu yeter...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 30 Ocak 2011; 23:59:09 >

• i20 6 hava yastığı esp ile türkiye piyasasında kalitesiz. Diğer tüm başlangıç orta güvenlik sunan araçlar kaliteli konu kapanmıştır uzatmanın alemi yok.
  • quote:

i20 6 hava yastığı esp ile türkiye piyasasında kalitesiz. Diğer tüm başlangıç orta güvenlik sunan araçlar kaliteli konu kapanmıştır uzatmanın alemi yok.

hyundai bunlara ağzıyla kuş tutsa kalitesini isbat edemz adamların aklını W,Z amblemi bürümüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 31 Ocak 2011; 8:37:17 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.