Şimdi Ara

İ3 8100 + 1050Ti Darboğaz Yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar i3 8100 1050ti 8gb 2133 mhz ram kullanıyorum sistemimde yeni çıkan cod: warzone oyununu oynarken (aslında çoğu battle royale oyunda) düzgün bi fps almama rağmen çok fazla drop takılma oluyor oyun içerisinde işlemci kullanımı %90 üstü gpu da o yüzdelerde seyrediyor ama 99 olmuyo asla ve oyunun can alıcı noktalarında takılmalar yaşıyorum youtubeda benle aynı sisteme sahip gameplaylerde cpu kullanımı %80 civarlarında ve gpu kullanımı her zaman 99 takılma gibi bir sorun gözükmüyor problem nerde olabilir yardımcı olabilir misiniz bir de eğer kesinlikle işlemci düşüklüğü kaynaklı problem varsa 700 800 lira civarında ikinci el işlemci önerebilir misiniz şimdiden teşekkürler

Edit:ısı değerleride gayet normal afterburnerdan kontrol ettiğimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jubstaaa -- 21 Mart 2020; 14:19:38 >

• oyunun detaylarını arttırıp denermisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

oyunun detaylarını arttırıp denermisin.
    Suan 1366x768 en düşük ayarlarda hala drop var fakat azalmış şekilde oynuyorum geforcenin önerilen ayarları bu arada 1920x1080e çektim şuan orta ayarlara aldım hala droplar devam etmekte
  • Jubstaaa kullanıcısına yanıt
    şöyle söyliyim siz grafik ayarlarını düşürürseniz ekran kartı çok hızlı işlem yapar ve işlemci ona yetilemez bu yüzden darboğaz olur.
    siz grafik ayarlarını yükseltin ultra vs ne varsa o zaman ekran kartına yük binecek işlemci rahatlayacaktır.
    Bu şekilde bir deneyn.sürücüler güncel olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

şöyle söyliyim siz grafik ayarlarını düşürürseniz ekran kartı çok hızlı işlem yapar ve işlemci ona yetilemez bu yüzden darboğaz olur.
    siz grafik ayarlarını yükseltin ultra vs ne varsa o zaman ekran kartına yük binecek işlemci rahatlayacaktır.
    Bu şekilde bir deneyn.sürücüler güncel olsun
    çok yüksek tutarsam fps düşecektir yeni nesil oyun için düşük bi ekran kartım var eğer işlemciyi yükseltip 1080p low ayarla alsam darboğazsız şekilde devam edebilir miyim bu şekilde rahatça 60 fps alabiliyorum çünkü
  • Jubstaaa kullanıcısına yanıt
    yüksek cpu gerektiren oyunlarda ekran kartında çok iyi değil ise bu sıkıntı oluyor.
    high 1080 p ayarlarda i3 8100 kullandığında eğer işleci yüzde 100 kullanımda oluyor ise daha iyi bir cpu işi çözecektir.
    i5 ler 6çekirdek mesela.yada daha iyi bir ekran kartı alıp ultrada oynayacaksın.
  • jackal___61 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim fakat başka bir sorun olduğunu düşünüyorum cod warzone videolarına baktığımda i3 6100de bile %80 cpu %99 gpu kullanımında çalıştırıyor oyunu i3 8100de böyle bir kullanım neden söz konusu anlayabilmiş değilim
    -PROPHECY-youtube
    Call of Duty : Warzone || Core i3 6100 || GTX 1050 ti
    https://www.youtube.com/watch?v=5DiPN5S7cKI
    Anna Sadnessyoutube
    Call of Duty Modern Warfare Warzone - Gameplay (GTX 1050 Ti 4GB + i3 8100) [FPS Test]
    https://www.youtube.com/watch?v=t5N2JE-uDHk&t=13s

• videodaki sistemde ram 16 gb sanırım oyunda 12gb kullanılıyor görünüyor.senin ram kullanımı ne durumda
  • SSD mı HDD mı kullanıyorsunuz?
    Ramlerinizi test ettiniz mi?
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    hdd kullanıyorum ve ram testi derken anlamadım
    8 gb ramim var yükseltsem durum çözülür mü
  • oyunu ben oynamadım ama 8 yetersiz geliyorsa buda fps düşüşü yapar.videoda 12gb ram kullanımda görünüyor ki en son ww2 yi oynadığımda oda 12gb ye kadar kullanıyordu
    sistem gereksinimleri şu şekilde

Minimum Specifications
    Here are the minimum specs needed to play Call of Duty: Warzone:

CPU: Intel Core i3-4340 or AMD FX-6300
    RAM: 8GB RAM
    HDD: 175GB HD space
    Video: NVIDIA GeForce GTX 670 / GeForce GTX 1650 or Radeon HD 7950
    DirectX: Requires DirectX 12 compatible system
    Network: Broadband Internet connection
    Sound Card: DirectX Compatible
    Recommended Specifications
    Here are recommended Specs to run at 60FPS in most situations with all options set to medium:

CPU: Intel Core i5-2500K or AMD Ryzen R5 1600X processor
    RAM: 12GB RAM
    HDD: 175GB HD space
    Video: NVIDIA GeForce GTX 970 / GTX 1660 or Radeon R9 390 / AMD RX 580
    DirectX: Requires DirectX 12 compatible system
    Network: Broadband Internet connection
    Sound Card: DirectX Compatible
  • Aynı sistem var bende de. 8 GB yetmiyor. Oyunun benchmark videosunu izlersen eğer görürsün orda. Oyun, aşağı yukarı 11-12 GB ram kullanıyor.

Bu arada monitörden de kaynaklanıyor diye düşünüyorum ben. Aynı sorun bende de var. 60Hz monitörde kasıyor oyun. Youtube'da bakıyorum, millet 45-50 FPS ile uçup kaçıyor. Anlamıyorum sebebini ama aklıma monitörden başka sorun gelmiyor.
  • Yok şimdi baktımda kesinlikle ram kaynaklı youtubeda warzone 8gb ve 16gb farkı videoları var onlarda da bariz anlaşılıyor
  • sistem gereksinimleri birebir doğru olmayabiliyor ama ram kullanımı 8 i geçikse ramı yükseltmek lazım şahsen bendede 8 var bunu 16 yapacağım yetmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jubstaaa

Yok şimdi baktımda kesinlikle ram kaynaklı youtubeda warzone 8gb ve 16gb farkı videoları var onlarda da bariz anlaşılıyor
    Hocam RAM yükseltmesi yaparsan aradaki farkı bana da söyler misin. Ben de yükseltme yapacağım gibi.
  • deneyimlerime göre şuana kadar maximum 12gb yi gördüm buda artık 8 gb nin yetmediğini 16gb nin olmazsa olmaz olduğunu gösteriyr.
  • Ram yüksekltmesini yaptım bugün sorunum kalmadı tamamen ram kaynaklıymış sorun konu kilit :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.