Şimdi Ara

i30 mu? Civic mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aylık 500 km. yol yapıyorum. Doğal olarak benzinli araç arıyorum. 20000 TL bütçem var. Biraz da borçla yükseltebilirim.

Leon'u iç konsolu beğenmediğim için eledim.
    Civic için eski kasa olabilir. Yeni kasasını yine konsoldan dolayı sevmedim.
    Ceed'i çok istedim ama concept olması gerekiyor. O zaman da 32-34 arası oluyor. Benzinlisi tutmadı nedense.

ESP olsun istiyorum. Bu bağlamda yıllardır aklımda olan simetrik 4 çeker olan subaru'lara da merak saldım.
    Onlarda da hava yastığı sayısı az. Yenilerde yeterli ama fiyat çok yüksek. Satması zor olduğu için çok para vermek mantıklı gelmiyor.
    Toyota corolla da çok mantıklı ama fiyatları çok fazla yüksek.

Geriye i30 ve civic kalıyor.
    i30'a da Hyundai diye açıkçası mesafeliyim. Malzeme kalitesi açısından sağlam olsun istiyorum.

Subaru'lar için yorum yapabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcake± -- 13 Ocak 2011; 14:45:42 >

• Kaç çeşit su buharı var sen hangisini istiyosun
  • Subaru'dan vazgeçtik. Belki seneye satarız çok kaybettirmesin.

i30'mu Civic mi?
  • i30
  • 20.000 e sanırım genç bir civic alamazsın o yüzden i30 diyorum bende. (bence bu iki araba kıyaslanmaz bile ama içim acıyarak i30 diyorum.)
  • O civiclerin devri bana göre kapandı artık. Tamam sorunsuz olabilir ama ne güvenli bir araç, ne de konfor var. O parayı hakkettiğini düşünmüyorum.
  • Bütçe 20000 değil. Cebimde 20000 var. Arabasına göre 23000 veya 27000 TL olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i20 mi ibiza mi
    4 yıl önce açıldı
    civic mi focus mu?
    9 yıl önce açıldı
    Jetta mi C4 mu Corolla mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şimdi civic eski kasa olur demişsin yeni kasa eski kasa olayı benim gözümde önemli sonuçta yeni kasa yeni kasadır ama i30'un tipide fena değil güzel ama civic'in yıllardır sahip olduğu bir piyasası var ve civic bu iki aracın arasında bana daha sıcak geliyor ;)
  • 23 bin filan oluyosa eger makyajlı kasa civic seni emin ol üzmeyecektir
  • zorlayıp bütçeyi 2007 2008 civic

• Bende 5.000 km de 2009 i30 prime plus 1.6 otm var.

kalite açısından bir şüphen olmasın, gayet tok ve ağır bir araç , içi geniş ve donanımı boldur
    Forumda onlarca yazı okumuştum, kullanıpta bir kişi kötü yorum yapmamış.

Negatif yanı 2. el değeri, marka imajı, arka stoplar ve motor sesidir.

Manuel alacaksan 1.4 yeter, çünkü değişken valf zamanlı 100 bg motoru var ve o motor için yorumlar olumlu.
    gösterdiğin araç güzel duruyor en az 1.000 tl pazarlık yapmalısın.

İlandaki civic otm ve 24bin tl dolayısıyla manuel olursa 26bine belki 2007 yeni kasa civic bulabilirsin.
  • civic gerçekten parasını haketmiyor yav. o kadar para dökme civic'e hocam.
  • i30
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

civic gerçekten parasını haketmiyor yav. o kadar para dökme civic'e hocam.

aynen klima ve cam otomatiginden baska ozelligi olmayan 1 arac asla fiyatini haketmiyor.yerinizde olsam mazda 3 alirdim hic 1 eksisi yok hatta artisi cok
  • ben olsam i30 alırdım çok kaliteli araç.
  • senin yerinde olsam heralde civic alırdım seneye satarım belki diosun bi yıl kullanmak için para kaybetmeye değmez i30 alırsan satışta baya zarar edebilirsin civicde o sorun olmaz
  • Leonun konsolunu begenmeyıpte i30 un konseptını mı begendınız?
    Satın almadan yerınde gorerek ,malzeme kalıtelerıne bakmanızı onerırım.
    Cok buyuk hevesle sıfır punto almaya gıdıpte o konsolunda kullanılan adi plasyıkten dolayı vazgecmıstım

http://www.carondesktop.com/d/41166-2/Seat_leon_01.jpg
    http://geneva2007.autonews.ru/imagelib/177/hyundai-i30_2008-4_m.jpg

• Sizin de belirttiğiniz üzere aylık 500 km yapan birisi için Mazda 3 önerim olmakla birlikte,bu iki arabadan çoğu yönden daha iyidir.Performans düşkünlüğünüz varsa diğer japon daha uygun olur.
    Saygılarımla.
  • i30'u hic tanimadigimi bastan soyleyeyim; o yuzden tarafli bir yanit olacak. Ama Civic bence her kasasinda guzel. Guvenlik ozellikleri disinda donanim olayina ben fazla takilmam; aracin genel yapisi, karakteri, ergonomisi benim icin daha onemli. Bence Civic rahat, kullanisli bir arac. Cok yakin arkadasimda yeni kasasi var; hem surucu hem yolcu olarak bir miktar tecrubem mevcut.

Soyle soyleyeyim: Dunyada 16.5 milyon satmissa, Avrupa'dan Kuzey Amerika'ya, Uzakdogu'ya, Asya'ya, Latin Amerika'ya her pazarda kendine yer edinebilmisse...iyidir, Honda muhendislerinin hesabi tutmus demektir. Golf VW icin neyse, Corolla Toyota icin neyse, 3 serisi BMW icin neyse, Civic de Honda icin o. Gercekten kotusunu uretmek sansi yok.

Bence tek ciddi kusuru yere biraz fazla yakin olusu. Bu noktayi Turkiye kosullarinda dusunmek lazim. Tecrubeyle sabit.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.