Şimdi Ara

i5 8400 vs ryzen 5 1600

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortalama olarak 5-7 fps arası i5 önde gidiyor, fakat anakartları 100-200 lira daha pahalı, sizce değer mi ve soğutma konusunda hangisi daha iyidir? intel clock speed den kazanıyoe buyüzden çok ısınıyor diye biliyorum

• Paketten çıkan halde i5 8400 daha iyi diyorsanız doğrudur. Ama şöyle bir durum var. Ryzen 5 1600 ü kimse geldiği frekans ile kullanmıyor. En kötü 3.8 ghz yapıyorlar. Zaten çekirdek sayısı da fazla. O.C ryzen 5 1600 de yapılabiliyor. İ5 8400 de böyle bir imkan yok. Bu haliyle düşünürsek hangisi daha iyi? Ben de yeni sistem kurdum. Ryzen 5 1600 işlemci aldım. Araştırdım her şeyi. Şimdi yanlış mı karar vedik herkes i5 8400 demiş.
  • Intel 9. nesilde de aynı anakartla devam edebileceğinin garantisini veriyorsa 8400 alınır. Ancak net bir bilgim yok.
  • Isınma konusunda ikisi de sıkıntı çıkarmayacak işlemciler. Ryzen 5 1600'ün oyun performansı i5 8400'den birkaç FPS düşük olsa da çoklu çekirdek performanısında i5-8400'den daha iyi.
  • 60-75 Hz panel kullanıyorsan ikisi de fazlaca yetecektir.

120-144-180Hz panelin varsa I5 8400 tercih etmelisin.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    144hz alıcam evet bende i5 olarak düşünüyordum teşekkürler
  • Bir tek oyun için alacaksan i5 8400 almalısın.
  • İntelden şaşma.
  • http://www.tomshardware.com/reviews/best-cpus,3986.html

Toms hardware çok güvenirim. 8400 önermiş. Reviewdan testleri görebilirsin.

Özeltle;

İntelin işlemcilerinde turbo boost özelliği var. 8400 için baz frekans 2,8 ghz olmasına rağmen turbo ile 4.0 ghz yi görüyor. Aynı seriden 8700K 3,7 hgz baz ile 4,7 turbo performans veriyor. Bu açıdan 8400 fiyat performans olarak daha iyi. İntel 8400 i3'lerin bile saat frekanslarının altında olan 2,8 baza yerleştirmiş çünkü düşük enerji tüketimi hedeflemiş.

Anakart daha pahalı çünkü henüz H ve B serisi gelmedi, sene başında gelecek. Aslında 8400 için pahalı anakarta gerek yok çünkü OC kilitli. Ancak şu an bir seçenek yok. İşlemciyi alıp 1-2 ay bekle derdim ama kur vs ile B serisi anakrtlarda 500 tlyi görebilir. 8400 Amazonda 275 - 300 usd civarı ancak vatanda 870 şu an, ilk siparişte düşük kurdan giren ürünler çok uygun fiyat, yeni siparişler ile bu ürün 1200 tl civarına gelir. Ben mediamarkttan pazarlıkla 860 a aldım.

Dikakt etmen gereken konu, bu yeni nesil intellerin 2666 mhz ram istemesi, şu an ramde kıtlık var bu yüzden usd fiyatları cok yuksek, üzerine kur da yuksek olunca fiyat ucuyor. Ben 16 alacaktım , 8 aldım, sonra tamalayacagım.

• 5 fps için anakarta o parayı vereceğine ekran kartına ver 10 20 fps fazla al işde yurdum insanı
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Anakartta zaten bütün parçaları birleştirmekten başka bir halta yaramıyor değil mi güzel kardeşim? Peki dandik bir anakart alıp, yarın sistemi upgrade etmeye niyetlendiğinde ne yapsın? At gözlüğünü çıkarıp yorum yaparsan seviniriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xotac -- 25 Kasım 2017; 21:17:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

5 fps için anakarta o parayı vereceğine ekran kartına ver 10 20 fps fazla al işde yurdum insanı

Sen hangi yurdun insanını temsil ediyorsun?

Ekran kartı elbet önemli fakat artık günümüz oyunlarında işlemcininde oyun performansına olan etkisi belli. Ryzenlerin birçok oyunda intel işlemcilere göre 20-25 fps fark yemesi bunu kanıtlar nitelikte.
  • i5 8400.
  • Paketten çıkan halde i5 8400 daha iyi diyorsanız doğrudur. Ama şöyle bir durum var. Ryzen 5 1600 ü kimse geldiği frekans ile kullanmıyor. En kötü 3.8 ghz yapıyorlar. Zaten çekirdek sayısı da fazla. O.C ryzen 5 1600 de yapılabiliyor. İ5 8400 de böyle bir imkan yok. Bu haliyle düşünürsek hangisi daha iyi? Ben de yeni sistem kurdum. Ryzen 5 1600 işlemci aldım. Araştırdım her şeyi. Şimdi yanlış mı karar vedik herkes i5 8400 demiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aferna*

Anakartta zaten bütün parçaları birleştirmekten başka bir halta yaramıyor değil mi güzel kardeşim? Peki dandik bir anakart alıp, yarın sistemi upgrade etmeye niyetlendiğinde ne yapsın? At gözlüğünü çıkarıp yorum yaparsan seviniriz.

İntel ve gelecekde işlemciyi yükseltmek buna anca kadir inanır inanır
  • Valla baqktım bu intel 8400 iel ryzen 5 1600 işin içinde çıkamadım şöyle bir sistem toplamaya karar verdim

INTEL Core i5-8400 (6-Core up to 4.00 GHz) 8.Gen LGA İşlemci
    Msi Z370-A PRO Intel Z370 1151-V.2 Soket 4000MHz O.C. DDR4 USB 3.1 DVI&DP Anakart
    Samsung 850 EVO 250GB 540MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD
    G.SKILL RipjawsV Kırmızı 16GB.(2x8 Dual Kit) DDR4-2400MHz Bellek
    MSI GeForce GTX1050 Ti 4GT OC 4GB GDDR5 128Bit Nvidia DX12
    CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-01 80PLUS 600W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA
  • Çöpçüler yine ekranlara çıkmış. Kendileri 250Hz monitörlerine işlemci yetiştiremedikleri için hassas gözleri bundan etkilenebilir.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Hocam çöpçü derken intel mi dedin amd mi
  • Kral_Jumong K kullanıcısına yanıt
    Şu iki çekirdekçiler var ya, onlar. Gereksiz kısım sadece, işinin erbâpları değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kral_Jumong

Hocam çöpçü derken intel mi dedin amd mi

Dikkate alma sen onu, nereye kime sataşacağını şaşırmış bir arkadaş. Kimseye faydası yok kendisinin.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

5 fps için anakarta o parayı vereceğine ekran kartına ver 10 20 fps fazla al işde yurdum insanı

Sen hangi yurdun insanını temsil ediyorsun?

Çekirdekçi geldi, savulun. Kimse aman tercihine kötü demesin, yoksa sizi çekirdek yağmuruna tutar!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.