Şimdi Ara

I7 7700K Delid Uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birkaç ay önce i7700k lı bir sistem topladım. Malumunuz 7700k intelin kullandığı berbat macundan ötürü oldukça sıcak çalışan bir işlemci.Sistemde custom sıvı soğutma kurulu olmasını rağmen günlük kullanımda olmasa bile, stres testine aldığımda sıcaklık 80 dereceleri görüyordu. Bu yüzden bende işlemciye delid uygulaması yapmaya karar verdim.

Uygulama için internetten bulduğum 3D delid aletini 3D yazıcıda bastırdım. Macun olarak thermal grizzly conductonaut sıvı metal ürününü kulladım. Son olarak da IHS adı verilen işlemci üzerindeki plakayı sıvı conta ile yerine yapıştırdım. Maalesef işlemi görüntülemeyi akıl edemedim ama youtube da bir çok uygulama bulabilirsiniz. Velhasıl uygulama sonrası oldukça tatminkar sonuçlar elde ettim. Yerine göre 20 dereceye kadar kazanım elde ettim diyebilirim. Aşağıda paylaşacağım resimlerde sonuçları görebilirsiniz. Son olarak elimde fazladan 3D delid aleti mevcut isteyene temin edebilirim.

Sistemim

Delid için kulladığım malzemeler

I7 7700K Delid UygulamasıI7 7700K Delid Uygulaması

Delid öncesi değerler

Delid sonrası

Delid sonrası oyun içi değerler

• Delid sonrasi hw monitor eklermisin
  • Ulan o kadar para veriyorsun sonra delid yapiyorsun intelin yaptigina bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1500 tl'ye yakın para ver ve bir de delid yapmak için uğraş, strese gir. Allah tependen baksın intel.

Delid sonrası sıcaklık düşüşü inanılmaz.

Edit: Yalnız şimdi gördüm oc de var cpu da, 4.8 ghz'e çıkarmışsınız 4.8 oc'li haldeyken tam yükte 80 derece aslında kabul edilebilir bir değer. Stok haldeki sıcaklık kaç dereceydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 5 Temmuz 2017; 13:31:29 >
  • Sırf stress testinde 80 derece sıcaklık görüyorsunuz diye boşuna "delid" yapmışsınız. Keşke yapmasaydınız ve garanti dışı bırakmasaydınız ürünü. Zira normal kullanımda, oyunlarda ve birkaç render programında hiç bir sıcaklık sorunu teşkil etmiyor. Spike sorunu olanlar varmış ki bu da herkeste olan bir sorun değil. Neyse sağlık olsun yapmışsınız artık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci yurtdışı zaten garantisizdi arkadaşlar. Sıfır olarak 1250 tl ye almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylolhot06 -- 5 Temmuz 2017; 13:56:56 >
  • Sonuclar cok iyi ancak 300 400 dolara işlemci satan adam, icine 1 degil 3 dolarlik 5 dolarlik macun koysa da yukte 78 yerine 68 derece olsa cok mu zor be insanlar boyle seylere ugrasmak zorunda kalmasa...

Ryzenler serin calisiyor onlar da OC olmuyor. 4.5 Ghz gunluk calisan Ryzenler 2 ler gelirse adam akıllı seyler olacak.. Simdi bile guzel ama o zaman daha guzel olacak :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel islemci garantileri uluslararasi 3 yil yani garantisiz degil urunun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: xgny58x

Ulan o kadar para veriyorsun sonra delid yapiyorsun intelin yaptigina bak.

Ulan o kadar para veriyorsun sonra OC yapamıyorsun amdnin yaptigina bak.
  • 1. si 7700k 4.5ghz den sonra bır hız kazandırmıyor oyuna.yanı 4.5 ıle 5ghz arasında hıcbır fark olmuyor eger cıft ekran kartı kullanılmıyorsa
    2. si intel ıslemcılerın 3 yıl uluslararası garantısı var.yanı urunu arenaya gotursenız bıle onlar ıntele yolluyor urun onlardan alınmıs olmasa bıle.
    3. su ise bu forumdakılerı anlamak bır haylı guc.ıslemcıye nıye stress testıne sokarsınız kı bosuna.sankı stress testınden gecınce %100 stabıl oluyor.bunun yerıne oyununuzu oynayın hata verırse voltajı azar azar yukseltırsınız 0.005v arttırarak ıslemcıyı stabıl hale sokarsınız.

Bırcok kısı stress testıne sokup oo cpu 90c gordu hızını dusureyım ısınmasın dıye ugrasıyor.oyunda zaten 90c lere cıkmıyor kı max gorecegı rakam 75c.oyunda stabıl olsun stress testınde olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

quote:

Hocam yeri gelir herkes amd amd derken, bak intel de bu der savunursun saygı duyarım ama şu saçmalığa bari böyle çocukça kılıf bulma ki, burdan insanların görüşlerini okuyup alacağı şeye karar veren insanlar da yazdığına itimat etsin.
  • 7700K'yı stress testine sokunca, özellikle bu sıcak havalarda %10-15 civarı Throttling oluşuyor zaten. Yani stress testinin çok bir anlamı yok, frekansı mavi ekran yemediğiniz ve throttling oluşmayan bir aralıkta tutmanız yeterlidir.
  • tylolhot06 kullanıcısına yanıt
    İntelin global garantisi var hocam

Nereden alırsanız alın(sıfır olması kaydıyla)garantisi oluyor

İntelin sevdiğim icraatlarındandır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    Buna bile kılıf buldun ya pes.

• quote:

quote:

Ryzenleri o.c yapmaya gerek mi var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muaz1984

quote:

quote:

Ryzenleri o.c yapmaya gerek mi var ?

O.c bir yaşam tarzıdır. Bu foruma insanlar sırf yaptıkları o.c değerlerini paylaşmak için girerdi zamanında. Yurt dışında çarpan kilidi kapalı işlemciler o.c lanırdı forum karışırdı hey gidi günler.
  • selam. bende delid yaptırmak istiyorum ama anlamam bu işlerden 6700k m var. parasıyla yaparmısın bana ?
  • Rezalet ya bu intelin yaptığı zaten pahalı satıyorsun hadi 20$ daha koy 1.sınıf bi macun sür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.