Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben sizin inancınızı sorgulayacak mevkide değilim, haddimi bilirim. Ama yaklaşımından şunu net olarak söyleyebilirim. Sen günahını savunuyorsun, aradaki fark bu, müslüman insan günah işleyebilir ama günahı hayat tarzı haline getirmez. Allah'ın açıkça haram kıldığı bir fiili sürekli olarak , inatla yapmaya devam eden biriyle, yaptığı yanlıştan dönen ve durumunu düzelten adam bir midir ? Yahu nasıl oluyorda bir insan hem Müslüman olduğunu iddia edip hemde günahı yaşam tarzı haline getirebilir, insan biraz tutarlı olur. İçki içmeyin dyen yok kimseye için ama günahınızı savunmayın bari, ayıp oluyor.. Ha ben ateistim haram - helal tanımam diyorsanız zaten yazdıklarımı üzerinize alınmanıza gerek yok, ben müslüman günahkarlara sesleniyorum...
  • Optimist; Sen bunları burada yazma ve mesajlarını sil lütfen! Çünkü din konusunu konuşmuyoruz burada ve ben şahsen hiçte konuşmayı zerre kadar sevmem din konularını. Bu konuyu o eksene çekme. Dini forumlara girip istediğin kadar yazabilirsin. Ama burada bu konuyu sabote etmeye çalışma lütfen!

Yani şikayet edip mesajlarını sildirmek çok kolay ama bunu yaptırma, herkes senin burada ne yapmaya çalıştığını anlıyor.
  • Alkol kullanmayalı yaklaşık 1.5 yıl oldu, ona harcadığım parayı farklı şeylere kullanıyorum. Yasak konusuna gelirsek, evet Türkiye'de hiçbir şeyin dozu yerinde değil ne serbestilerin ne de yasakların... Devlet; Ali kıran baş kesen olduğu için 2 şey yapabiliyor:

- ne dersem o
    - sen isteme ben gerekirse veririm

1 ay önce Silah Yasası mevzusu çıktı, hükümet resmen asker/polis darbesi yapılmış, cunta ya da işgal yönetimi gelmiş gibi neredeyse ''silahları toplayalım vatandaşın silahla ne işi olur'' demeye kadar gitti, şimdi Ankara'dan bakınca demek ki Kars, Erzurum, Antalya,Trabzon görünmüyor, ne şartlar altında yaşadığımız anlaşılmıyor. forumda bir çok üye de bu yasayı yanlış anladı, 00 efendim 5 silah veriliyormuş, 18 yaşındakiler silah alabilecekmiş vs vs gibisinden yazdı, esti gürledi, mevzunun özünü bilmediğiniz için itirazınız işe yaradı ve hükümetin bu anlamsız hamlesi Allah'tan boşa gitti. İlk defa ülkemin cehaleti işe yaradı :)

Dönelim bir kaç yıl önce sigara yasağı çıktığında alkol kullanıp sigara kullanamayan arkadaşlar:

-Oh be dünya varmış, dumansız havada Boğaz'a karşı rakımızı yudumlarız! diyordu...

Ben ne diyordum bak yasaklara sevinmeyin bir gün başınıza gelirse anlarsınız! Sağlık, sıhhat, rahatlık, yeşil alan, hava ıvır zıvır derken geldik bugünlere. Ben o Boğaz'a karşı sigara içemiyorsam, ayazda titriyorsam sen de rakı tokuşturamayacaksın... Bir Arap atasözü der ki:

-dünya bir hıyara benzer; bugün elindedir bakmışsın yarın k.çına girer....

• evlenme yaşı:18
    kredi kartı kullanma yaşı:18
    silah edinme yaşı:20
    ehliyet edinme yaşı:19

devletimiz her şey için 18 uygun görürken nasıl olurda içki yaşını 18 yapar.Kendi fikir ve kararları verme yaşını 18 yapan devlet neden giderde içki kullanma yaşını artırır.avrupa kişi başına düşen alkol daha fazla ama şuç oranları bizden daha düşük.İngilterede bir yıl içinde silah öldürme veya yaralama toplam sayısı bizden az.

Bakın alkollu araba,silah kullanarak 2 veya 3 kişi yaralama bilerek veya kasti yargılamaktan yargılansın ben buna karşı değilim..bu yapsalardı desteklerdim.Ama burda toplumsal baskıyı devlet eliyle yapıyor..

İnsanlar alkol kullanmadanda zarar verir.
    adam öldürür.çete kurar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

Optimist; Sen bunları burada yazma ve mesajlarını sil lütfen! Çünkü din konusunu konuşmuyoruz burada ve ben şahsen hiçte konuşmayı zerre kadar sevmem din konularını. Bu konuyu o eksene çekme. Dini forumlara girip istediğin kadar yazabilirsin. Ama burada bu konuyu sabote etmeye çalışma lütfen!

Yani şikayet edip mesajlarını sildirmek çok kolay ama bunu yaptırma, herkes senin burada ne yapmaya çalıştığını anlıyor.

Nereye yazıp yazamayacağıma sen karar veremezsin hele mesajımı sildirmekle tehdit etmen çok komik , kimseye sataşmadan ve kanuna aykırı olmayan nitelikteki fikirlerimi özgürce paylaşırım, fakat fikirler üzerinden seviyeli bir tartışmayı yürütebilecek sabır ve olgunluğu herkes gösteremeyebiliyor sizin gibi, hemen tehdit , alaya alma, aşağılama. Siz sevmiyorsunuz diye biz fikirlerimizi söylemekten çekinecek değiliz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 28 Ocak 2011; 19:59:39 >

• Fikirlerinizi tabii ki söyleyin. Ama sizin söyledikleriniz fikir değil, siz meseleyi dini yöne çekiyorsunuz ve forumda bu yasaktır. Hem de yerinde bir yasak! Çünkü dini tartışmalar saçmalık olup biryere varmazlar.

O sebepten.

Fikirlerinizi söyleyin, biz de varsa karşıt fikirleri söyleyelim. Lütfen din konusuna girmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusyunus

evlenme yaşı:18
    silah edinme yaşı:20 21 yaşını doldurmak gerekiyor

devletimiz her şey için 18 uygun görürken nasıl olurda içki yaşını 18 yapar.Kendi fikir ve kararları verme yaşını 18 yapan devlet neden giderde içki kullanma yaşını artırır.avrupa kişi başına düşen alkol daha fazla ama şuç oranları bizden daha düşük.İngilterede bir yıl içinde silah öldürme veya yaralama toplam sayısı bizden az.

Bıçaklananların sayısı çok daha fazla...

Bakın alkollu araba,silah kullanarak 2 veya 3 kişi yaralama bilerek veya kasti yargılamaktan yargılansın ben buna karşı değilim..bu yapsalardı desteklerdim.Ama burda toplumsal baskıyı devlet eliyle yapıyor..

adam öldürür.çete kurar,

Bu şekilde yasakları desteklediğin sürece ben de alkolsüz hayatı savunurum! Lütfen bilgin olmadan yorum yapma, silah ve alkol bir değil, ortalama bir tabanca 3.000 TL, 1 kutu bira 3 TL, alkole ulaşmak daha kolay!

Birilerinin zevkini tehlikeli bulurken tüm kötülüklerin anası denilen alkole neden iyi gözle bakalım? Sarhoş araba kullanıp durakta otobüs bekleyenleri ezenler eli silahlı katiller değil sarhoş şoförler!!! Alkollü mekana silahla girmek, alkollü silah taşımak yasaklansın deniliyordu devlet iyi bir sünnetçi olmadığı için kökünden kesti, alkolü yasakladı! Yasakları alkışlarsanız karşınızda birini bulursunuz!

Mevzu silah değil, silah ve alkol arasında hiç bir bağlantı yok, ben örneği ''yasaklara'' alkış tutanlara istinaden verdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykusuz1i -- 28 Ocak 2011; 20:42:02 >

• Evet yazılar iyi okunmuyor. Ben alkol alsam alışırım. Stres atarım. Bir an mutlu olurum. Bunu biliyorum. Kabul ediyorum. Bilmem cavap verdiğimi anladınız mı? Ama diğer günlere bu bir anlık mutluluğun stres olarak yansıdığını anlatıyorum. Alkol almanın sonuçlarını yazıyorum. Ve sizin alkolik olduğunuzu iddia ediyorum. Çünkü içmediğiniz an stres içine giriyorsunuz. Nerden biliyorum çocukluğum meyhanelerde içki sofralarında geçti. Babam çağırır yemek yedirirdi. Çok takip ettim onları ve arkadaşlarını. Ama rahmetli babam alkol içmeme asla izin vermedi. Sağolsun. Stresli de değildi sizin gibi içmediğinde. Dini inancı da vardı. Ve gün geldi bıraktı asla içmedi. Bu yüzden karşımdaki inanın bir duble alsa hemen anlarım. Alanlar çoğunlukla inkar ederler ama ben anlar ve samimi olduklarıma söylerim. Oysa ki başkaları asla anlamaz. Yeterli cevap anlayana. Sahte mutluluk istemiyorum.

Benim içmeme gelince tavsiye etmiyorum. Günah işlersem bu günahı asla tavsiye etmem.

Ama siz alkolizmin tuzağına düşmüşsünüz. Gidip tedavi olması gereken biri burada gençlere alkolu tavsiye ediyor. İhtiyaçtan bahsediyor.İnsan biraz utanır kardeşim.

Burada 18 yaş altına futursuzca tavsiye edemezsiniz. Ve burada bu yazıları herkes okuyor.

Optimist bu konuda haklı. İnançlı insanlarında, ateistlerinde eleştirmesi lazım alkol kullanımını. İhtiyaç diyenler ise fenalığı tavsiye ettiklerini anlamalı ve Optimistin dediği gibi içiyorum ama yanlış yapıyorum demeli. İnançsızlar tabii. İnançlı insanlar da içki içebilir . İçiyorum ama günah işliyorum der içer. Sonra tövbe eder. Binlerce kez bozsa da tövbesini tövbe bir kurtuluş kapısıdır. Buna müslüman günah değil diyemez. Dinden çıkar yoksa. Bunu hatırlattığı için Optimiste teşekkürler. Her kesimin katkısı olmalıAlkolle mücadelede.

Bir Müdür arkadaş vardı yıllar önce. İçerdi her gece. Arkadaşımdı. Ve yılbaşında asla içmem erdi. Bir gün önce ve sonra içerim asla yılbaşı içmem derdi. Yani değişik tipte içenler var. Müslüman olup içen ve olmayıp içen var. Alkol alımının yanlış olduğunu bilen var, bilmeyen var. İçiyorsan iç ama bari şu foruma girenlere tavsiye etmeyin.

Burada konu alkol ve yanlış ama dininde bak şu kusuru var tarzı yazılar yazmak doğru değil ve sabah yapıldı. Şikayet ettim ve ettiğimi yazdım. Ayrı konu açarsın devam ederse eder, etmezse etmez. Burada alkol yarine din konuşulmasın diyorum bu yüzden. Konu açığa kavuşmadan kapatılmamalı çünkü. Türk gençliğini biraz da olsa bilinçlendirmek lazım burada.

Konu alkolu övme değil burada. İçen içiyor tamam. Buna kısıtlamalar getirmek isteyen var. Doğru olanı bulmak da istiyoruz madem. Burada içki övmeyi önlemek için Avrupa da içki nerelerde satılır nerelerde satılmaz bunları ortaya çıkaralım. Sonrada konu açıklığa çıkınca kitlenmesini tavsiye ediyorum. Forum alkoliklerin Türk gençliğini zehirleme reklamı yapma yeri değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

Fikirlerinizi tabii ki söyleyin. Ama sizin söyledikleriniz fikir değil, siz meseleyi dini yöne çekiyorsunuz ve forumda bu yasaktır. Hem de yerinde bir yasak! Çünkü dini tartışmalar saçmalık olup biryere varmazlar.

O sebepten.

Fikirlerinizi söyleyin, biz de varsa karşıt fikirleri söyleyelim. Lütfen din konusuna girmeyin.

dine inanmayanlar istediği gibi mesaj atabiliyorsa bu bölümde dini savunan inananda istediği mesajı atabilir size göre dini tartışmalar saçmalık herkes öyle düşünmek zorunda değil Alkol bağımlısı bir insan hiçbir zaman Alkolün zararlı olduğunu kabul etmez sağlıklı düşünemez yasakllanır yada yasaklanmaz orasını bilemem ama Alkol zararlıdır.

• Konu sigara yasağı değil tabi ki ama, bağlantılı olduğunu kabul ediyorum. Sigara yasağını alkışlayan kişiler bence içki içen insanlar değildir. Bunu yakinen de biliyorum. Sigara yasağı yüzünden kapanan meyhanelerden birini örnek vereyim;

Adam iki vardiya halinde on tane garson çalıştıran oldukça güzide bir mekanın sahibiydi. Sigara yasanlandı, garson sayısı 5 e indi müşteri azaldı. Bir sene dayanamadan kapıya kilidi vurdular.

O yüzden...

İçki içenlerin sigara yasağını savunacaklarını hiç sanmam. Bence bu yasak ağırlıklı olarak zaten içki içilen mekanları hedef alan bir yasaktı ve iananın hedefini de onikiden vurdu. Sigara yasağı yüzünden sayısız meyhane kapandı...
  • Konunun kitlenmesini talep ettim. Eğer alkolu övmek yerine Avrupadaki satış yerleri ile Türkiye kıyaslanırsa ve konu açığa kavuşursa kitleme talebimi geri çekerim.

Sıgaranın ve alkolun marketlerde çocuklarımızın gözleri önünde ailece alışveriş yaptığımız yerklerde en gözönünde ve süslenmiş, cilalanmış bir şekilde satılmasına karşıyım. Ekmek almaya gönderdiğimiz çocuğun Alkol şişelerini sürekli görmesi, alkolun anormal değil normal olduğuu alkol ile alakası olmayanlara kabule çalışılmasını kınıyorum. Köy kahvehanelerine giren, çocukların gözü önünde Bira içilerek TV seyredilen, Okey oynanan günleri yaşadık. Konuyu açan arkadaş inanılmaz biçimde bunları savunuyor üstte.

Gençlere aklol alma spor yap stres at denmesi gerekirken alkollü içki satan markalar spor takımı da kurdular. Spor ve alkol. Kelalaka ama alkol almanın normal, almamanı anarmal olmaması için çalışıyorlar. Yazık ki ne yazık. Ey vicdan tamamen bittin mi?

• s850; Yemin ediyorum samimi olarak söylüyorum beni güldürdün sağolasın...

Be güzel kardeşim, ben devlet memuruyum. Alkolik olan birinin asla çalıştırılmayacağı bir mesleğim var. Tıbbi olarak alkolikliğin ne olduğunu araştır. Haftada bir iki defa sarhoş olmayacak biçimde, ama çakırkeyif olacak kadar içki içerim. Alkoliklik ciddi bir istisnadır, lütfen araştır bunları. Yani kendine güldürme insanları. Alkolik adam sabah kalkar içkiye başlar. Bu çok ciddi bir hastalıktır. Binde bir olan birşeydir.

Gençlere tavsiye konusunda ısrarcıyım. Mutlu olacakları şeyleri yapsınlar, hadi bıraksınlar gençleri. Aile baskısı toplum baskısı olmasın bakalım onlar ne yapacak?

Ayrıca soruma yine cevap yok!

Sen içki içmiyorsan, ihtiyacın olmadığını nasıl bilebilirsin?

Bunu net cevapla da bitirelim bu saçmalığı...
  • Bir an mutlu olmak ihtiyacım tabii. Lisede okuyanında ihtiyacı bir an da olsa mutlu olmak, çakırkeyf olmak. Bu alkolle de olmuyor sadece. Eroin de bunun için var. Sen karşı çıksan da aynı işi daha fazlası ile görüyor. Hapı da aynı amaçla içiyor bazı gençler. Bir an da olsa stres atmak, mutlu olmak için. Ben sonrasında yaşanacakların ağırlığı altında ezilmektense biranlık sahte mutluluğun reddedilmesini söylüyorum. Net cevap işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S 850 -- 28 Ocak 2011; 21:24:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kotucenk

quote:

adam öldürür.çete kurar,

Bu şekilde yasakları desteklediğin sürece ben de alkolsüz hayatı savunurum! Lütfen bilgin olmadan yorum yapma, silah ve alkol bir değil, ortalama bir tabanca 3.000 TL, 1 kutu bira 3 TL, alkole ulaşmak daha kolay!

Birilerinin zevkini tehlikeli bulurken tüm kötülüklerin anası denilen alkole neden iyi gözle bakalım? Sarhoş araba kullanıp durakta otobüs bekleyenleri ezenler eli silahlı katiller değil sarhoş şoförler!!! Alkollü mekana silahla girmek, alkollü silah taşımak yasaklansın deniliyordu devlet iyi bir sünnetçi olmadığı için kökünden kesti, alkolü yasakladı! Yasakları alkışlarsanız karşınızda birini bulursunuz!

Mevzu silah değil, silah ve alkol arasında hiç bir bağlantı yok, ben örneği ''yasaklara'' alkış tutanlara istinaden verdim...

ben yunusyunus'un silahla ilgili söylediklerine katılıyorum. eğer mesleği icabı değilse silahlanma yaşı 25 in altında olmamalı. silah verilecek kişiye de psikolojik test yapılmalı. ama ülkedeki silahlı kişilere baktığımızda nerde kendini bilmez embesil varsa onun elinde silah var. ayrıca tiner gibi maddeler de ruhsatla satılmalı. tarım ilaçları da isteyen istediği kadar alamamalı(konuyla ne ilgisi var bilmiyorum)

Bu arada dangalak arapların yaptıklarını islama mal etmeyin.

• s850; Yani var ya, beni yine güldürdün helal olsun sana...

Be güzelim, sen belli bir süre, mesela en az 1 yıl, şöyle haftada bir veya iki kere, üç beş tane bira içtin mi içmedin mi?

Yani sen içki kullandın mı? Lütfen bana bunun net cevabını ver. Evet... Veya hayır şeklinde.

Bu çok mu zor bir soru ya!
  • Bu geçici mutluluk sonrasında yaşananların ağırlığı alınan maddenin azlığına ve fazlalığına göre değişir. Bazıları bu ağırlığı daha fazla duyar. Gelin bu ağırlığı daha az duyanlar başkalarının da bu ağırlık altına girmesini tavsiye etmesin.

Sizin az içtiğinizi sanmıyorum. Alkolu fazla alıyorsunuz ama yeteri kadar sarhoş olamıyorsunuz. Sizi ancak çakırkeyf yapmaya yetiyor. Haftanın diğer günlerinin Stresli olması bu yüzden.
    Bende olsam gülümserdim veya gülerdim. Komik bulduğunuzdan gülmüyorsunuz. Adam nerden biliyor yaw deyip gülümsüyorsunuzz. Pişkin pişkin güldüğünüzü sanıyorum
  • İçki içmiyorum Güzel kardeşim. Ama yardımcı olmaya çalışıyorum size. Buna inanın.
  • Güzelim vs laflları başladı ki söylenecek sözün bittiğinin delilidir. Konuyu kişiselleştirmemek adına bir müddet bu konuda yazmayayım. Fikirlerimi ifade ettim zaten. Alkolun nerelerde satılmalı satılmamalı şeklinde tartılılacaksa, bu konud Avrupa ile kıyaslacaksak, AB uyum çalışmalarında bu konu nasıl tartışılacaksa kitleme talebimi geri çekeceğim. Bılımsel bir şekildetartışılmadan hadi herkes alsın eline şişeleri mutlu olalım stres atalım türü yazıların KB ye yakışmayacağını düşünüyorum. Kanunen de mahzurlu zaten. Her yaş insan buralara giriyor. Sorumluluk biraz lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: kotucenk

quote:

adam öldürür.çete kurar,

ben yunusyunus'un silahla ilgili söylediklerine katılıyorum. eğer mesleği icabı değilse silahlanma yaşı 25 in altında olmamalı. silah verilecek kişiye de psikolojik test yapılmalı. ama ülkedeki silahlı kişilere baktığımızda nerde kendini bilmez embesil varsa onun elinde silah var. ayrıca tiner gibi maddeler de ruhsatla satılmalı. tarım ilaçları da isteyen istediği kadar alamamalı(konuyla ne ilgisi var bilmiyorum)

Bu arada dangalak arapların yaptıklarını islama mal etmeyin.

İlköğretimi ya da liseyi bitirip çobanlık yapanlar var, yaylada yaşayanlar var; şimdi bu insanlar neden silah sahibi olamıyor? Sizinle aynı şartlarda yaşamıyorlar.

Hayat İstanbul-Ankara-İzmir-Donanımhaber-Lise-dershane-kampüsten ibaret değil! Cemaat evlerinde alkol alınmaz, al kriter bu kimse alkol tüketmeyecek, hemen karşı çıkarsın değil mi? E bana göre de o normal dersem, ee sen gericisin dersin! Yasakları savunan sen gerici olan ben???

Yasakları desteklediğiniz sürece ucu gelir size dayanır, bunun farkında değilsiniz! Sigara yasağına sevinen sigara karşıtları, mevzu alkol olunca hemen su koyverdi...Alkol bir zevktir, ihtiyaç değil silah-alkol ilişkisi kurmaktan vazgeçin, bir gün can güvenliğiniz tehlikeye girer valiye yalvarırsınız o da:
    - hadi ordan len daha yaşın küçük der sepetler!

O yasak olsun bu yasak olsun derseniz ağlarsınız, nihayetinde yasaklar bizler için unutmayın!

• s 850; E bak... yazacak birşeyin kalmadı zaten...

Sen bu kadar ahkam kes burada... Ondan sonra "içki içmediğini" itiraf et.

Bu ne şimdi? Oldu mu yani?

Tartışmayı çıkaran sensin. İçki içmiyorsun. İhtiyaç olmadığını nereden biliyorsun?

Soru bile anlamsız, yaşamadığın birşeyi bilemezsin. Ahkam kesemezsin. Konunun muhatabı olamazsın burada.

Bence de biraz uzak durmalısın bu konudan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C310C162A -- 28 Ocak 2011; 21:45:27 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.