Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aksınrıncaya Tıksırıncaya kadar değil ölünceye kadar İçiyoruz
  • Alkol kullanmak Avrupalı olmak değildir.60'lar,70'ler ve 80'ler geride kaldı.Hiç bir konuda desteklemediğim bu hükümetin mantıklı bulduğum tek düşüncesi Sigaraya ve Alkole karşı takındığı kesin tutumdur.Yobazlıktan değil yanlış anlaşılmasın.

Alkol bir zevk meselesidir fakat alkol insanı uyuşturur,sağlıklı düşünmeyi engeller, içi boş bir cesaret verir , abartanı zavallı durumuna düşürür ve birazda geçici sanal bir mutluluk sağlar.

Sanırım kısa süreli sanal mutluluk dışında pek bir numarası yok bu meretin.Tadı zaten ayrı bir konu,mesele tadı da değil kimse tadından dolayı da içmiyor.Fiyatı desen en anormal özelliğidir.

Tabi alkol yasaklanmadı olayı da büyütmemek gerekir.İçen alsın evinde paşa paşa keyfini sürsün.Kimseye bir şey kanıtlamadan,kimseyi rahatsız etmeden ve kimseyi bu yanlışa özendirmeden.

Alkol savunulacak bir şey değil arkadaşlar savunacak daha mantıklı şeyler var.(Cumhuriyet ve Atatürk gibi)

• quote:

Orijinalden alıntı: kotucenk

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yunusyunus

evlenme yaşı:18
    kredi kartı kullanma yaşı:18
    silah edinme yaşı:20 21 yaşını doldurmak gerekiyor
    ehliyet edinme yaşı:19

devletimiz her şey için 18 uygun görürken nasıl olurda içki yaşını 18 yapar.Kendi fikir ve kararları verme yaşını 18 yapan devlet neden giderde içki kullanma yaşını artırır.avrupa kişi başına düşen alkol daha fazla ama şuç oranları bizden daha düşük.İngilterede bir yıl içinde silah öldürme veya yaralama toplam sayısı bizden az.

Bıçaklananların sayısı çok daha fazla...

Bakın alkollu araba,silah kullanarak 2 veya 3 kişi yaralama bilerek veya kasti yargılamaktan yargılansın ben buna karşı değilim..bu yapsalardı desteklerdim.Ama burda toplumsal baskıyı devlet eliyle yapıyor..

İnsanlar alkol kullanmadanda zarar verir.
    adam öldürür.çete kurar,

Bu şekilde yasakları desteklediğin sürece ben de alkolsüz hayatı savunurum! Lütfen bilgin olmadan yorum yapma, silah ve alkol bir değil, ortalama bir tabanca 3.000 TL, 1 kutu bira 3 TL, alkole ulaşmak daha kolay!

Birilerinin zevkini tehlikeli bulurken tüm kötülüklerin anası denilen alkole neden iyi gözle bakalım? Sarhoş araba kullanıp durakta otobüs bekleyenleri ezenler eli silahlı katiller değil sarhoş şoförler!!! Alkollü mekana silahla girmek, alkollü silah taşımak yasaklansın deniliyordu devlet iyi bir sünnetçi olmadığı için kökünden kesti, alkolü yasakladı! Yasakları alkışlarsanız karşınızda birini bulursunuz!

Mevzu silah değil, silah ve alkol arasında hiç bir bağlantı yok, ben örneği ''yasaklara'' alkış tutanlara istinaden verdim...

ben yunusyunus'un silahla ilgili söylediklerine katılıyorum. eğer mesleği icabı değilse silahlanma yaşı 25 in altında olmamalı. silah verilecek kişiye de psikolojik test yapılmalı. ama ülkedeki silahlı kişilere baktığımızda nerde kendini bilmez embesil varsa onun elinde silah var. ayrıca tiner gibi maddeler de ruhsatla satılmalı. tarım ilaçları da isteyen istediği kadar alamamalı(konuyla ne ilgisi var bilmiyorum)

Bu arada dangalak arapların yaptıklarını islama mal etmeyin.

İlköğretimi ya da liseyi bitirip çobanlık yapanlar var, yaylada yaşayanlar var; şimdi bu insanlar neden silah sahibi olamıyor? Sizinle aynı şartlarda yaşamıyorlar.

Hayat İstanbul-Ankara-İzmir-Donanımhaber-Lise-dershane-kampüsten ibaret değil! Cemaat evlerinde alkol alınmaz, al kriter bu kimse alkol tüketmeyecek, hemen karşı çıkarsın değil mi? E bana göre de o normal dersem, ee sen gericisin dersin! Yasakları savunan sen gerici olan ben???

Yasakları desteklediğiniz sürece ucu gelir size dayanır, bunun farkında değilsiniz! Sigara yasağına sevinen sigara karşıtları, mevzu alkol olunca hemen su koyverdi...Alkol bir zevktir, ihtiyaç değil silah-alkol ilişkisi kurmaktan vazgeçin, bir gün can güvenliğiniz tehlikeye girer valiye yalvarırsınız o da:
    - hadi ordan len daha yaşın küçük der sepetler!

O yasak olsun bu yasak olsun derseniz ağlarsınız, nihayetinde yasaklar bizler için unutmayın!

kardeşim güzel söylemişsin ama bir şekilde denetim de olmalı. etrafımda silahı olduğunu bildiğim adamlara bakıyorum çoğu psikopat. herifcioğlu şehrin ortasında havaya ateş ediyor. yok böyle birşey arkadaş. bu adamın elinde ne işi var silahın. dağdaki adam için de sadece kırsal kesimde kullanmak amacıyla tabanca değil ama tüfek verilebilir mesela. kesin ve işe yarar bir çözüm olarak söylemedim. aklıma geldi yazdım öyle ama bir şekilde kontrol altına alınıp silahlı ölümlerin önüne geçilebilir bence.

• "Savunulacak birşey değil!" Cümlesini düşünelim o zaman.

Şimdi bu cümledeki en önemli kelime nedir; Tabi ki "savunmak" değil mi?

Peki savunma neye karşı yapılır? Elbetteki "saldırıya" karşı değil mi?

Salldırı, saldırı, saldırı!

Zaten konunun özü de bu değil mi? Konu bu zaten ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C310C162A -- 28 Ocak 2011; 22:07:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar
    ....

Senin gördüğün 3 kişi için silah yasaklanacaksa benim gördüğüm 3 sarhoş için de herkese alkol yasaklansın kabul mü? İçmek isteyenlere sadece alkolsüz bira verilsin kabul mü? Ben, evinde alkol alıp sonra yola çıkan sonra da kaza yapan çok adam gördüm o zaman alkol yasaklansın! Teknik bir konu ama tek kurşun saçma 80-90m içinde kolunu bacağını kopartır ek olarak traktörün üzerinde sırtına tüfek asıp, gezemezsin adama gülerler. Bilginiz yoksa ve şartlardan haberdar değilseniz lütfen karışmayın!

Alkol almayanların konu hakkında yazmasını eleştiriyorsunuz ama silah sahibi olmadan/kullanmadan siz silahlanmaya karşı olduğunuzu belirtiyorsunuz, yaman çelişki...

Mevzu silah değil tekrar tekrar yazıyorum, sadece bir örnekti...

İşin özü kanunda 24 yaş altına yasaklandıysa bunu eleştirmek, ben içerim arkadaş kimse karışamaz demek düşüncede mümkünse bile bunu fiili olarak yaptığınızda suçlu olursunuz. Cezası nedir bilmiyorum ama kanun çıktı, bana ne, ben içerim takmam kimseyi, bana karışamazsınız demek olmaz. Hakimin karşısına çıkınca işler değişiyor, hakimi geçtim savcıyı görünce çoğunuzun fikri değişecek... En azından mekan sahipleri bir süre bu duruma göz yumacaklar sonra yasaya eklenen maddeler ile gecelik 3-5.000 TL cezayı yedikçe ve 3.de mekan 1 hafta kapatılır uyarısını okuyunca size değil alkol gazoz vermezler...

• quote:

Alkol almayanların konu hakkında yazmasını eleştiriyorsunuz ama silah sahibi olmadan/kullanmadan siz silahlanmaya karşı olduğunuzu belirtiyorsunuz, yaman çelişki...

ben böyle bişey söylemedim yalnız. bu söz bana karşı söylendi. üstelik alkolün zararlarını bu konu altında ilk söyleyenlerden biriyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: XaVeN_3

Soz sözü koyuyorum

Aksınrıncaya Tıksırıncaya kadar değil ölünceye kadar İçiyoruz

iç ve öl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Ben sizin inancınızı sorgulayacak mevkide değilim, haddimi bilirim. Ama yaklaşımından şunu net olarak söyleyebilirim. Sen günahını savunuyorsun, aradaki fark bu, müslüman insan günah işleyebilir ama günahı hayat tarzı haline getirmez. Allah'ın açıkça haram kıldığı bir fiili sürekli olarak , inatla yapmaya devam eden biriyle, yaptığı yanlıştan dönen ve durumunu düzelten adam bir midir ? Yahu nasıl oluyorda bir insan hem Müslüman olduğunu iddia edip hemde günahı yaşam tarzı haline getirebilir, insan biraz tutarlı olur. İçki içmeyin dyen yok kimseye için ama günahınızı savunmayın bari, ayıp oluyor.. Ha ben ateistim haram - helal tanımam diyorsanız zaten yazdıklarımı üzerinize alınmanıza gerek yok, ben müslüman günahkarlara sesleniyorum...

Şimdi sana forumda yasak olmasa başka türlü cevap verirdim ama neyse..Bide müslüman günahkarlara sesleniyorum diyor.Şu var.Tamam senin deyiminle ben müslüman olmuyorum ama sende olmuyorsun o zaman.Çünkü;en basiti sayısal loto.Sayısal loto oynamak başlı başına bir günah..Bir insan bunu günah olduğunu bile bile her hafta oynuyorsa senin söyleyişinle günahını hayat tarzına çeviriyor..Bu ülkede sadece yılbaşında 25-30 milyon adet milli piyango bileti satıldığına göre ve bu bileti her yıl düzenli olarak alan 10 milyon kişi olduğuna göre bunlar müslüman olamaz.Çünkü bir müslümana göre aynı şeyi ikince kez yada çokça yapmak müslümanlık değildir..Peki sen hayatında 3-4 defa yalan konuştuysan sende dinden çıktın o zaman.Kusura bakma..Bide şu var.Ben 60 yaşıma kadar içip sonra aklım başıma geldi, tövbe deyince demekki bizde tekrardan müslüman oluyoruz.Şöyle yazmışssın;inatla yapmaya devam eden biriyle, yaptığı yanlıştan dönen ve durumunu düzelten adam bir midir.Sana sorarım.Yanlıştan dönen biri sence günah olduğunu bildiği halde içmiyor muydu.İçiyordu.Ama sen diyorsunki sen bilerek içtiğin için şöylesin ama zamanında içip sonra tövbe eden şöyle..Kusura bakma ama kendinle asıl çelişen sensin..Bu arada burada kimseye din dersi verme.Bi laf vardır.Herkes kendine müslüman diye.Sen kendine göre müslümansın bende kendime göre..Sana göre bir kızla el ele tutuşmak günahkarlıktır ama bir kızın yanında yürümek günah olmayabilir.Ama bir başkasına göre bir kızla el ele tutuşmak direk cehennemliktir,bir kızın yanında yürümek ise günahkarlık olabilir.Onun için kimse yani ne sen nede ben kendi değer yargılarımıza göre birbirimizi yargılayamayız.Yoksa senin o kadar da değil artık dediğin durumlara bi başkası çok normal bakabilir..

• Aslında işin hikmet yönüne bakarsak, Alkol'ün neden kötü bir şey olduğunu daha rahat anlayabiliriz. İnsan türü, yaratılmış tüm canlıların içinde en üstünü ve şereflisidir, bunu bizzat İnsanı Yaratan böyle söylüyor.. Bu üstünlüğünü ise İrade ve Akıl sahibi bir varlık olmasına borçlu. Buradan hareketle, Alkol insanı diğer canlılardan ayıran bu iki unsuru felce uğratıyor, Akıl ve irade devre dışında kaldığında İnsan kendisini değer olarak kendinden daha aşağı bir maddeye esir ediyor. Onsuz yapamıyor, o olmadığında kendini mutsuz hissediyor, şimdi burada efendi kim köle kim.... Akıl ve İrade devre dışında kaldığında insan ne ile kıyaslanır... Üstelik akıl ve irade sahibi bir varlık bu müthiş imkanı heba ederek kendini bir madeye esir etmekle üstünlük ve şeref payesini yitiriyor. Allah bu yasakla aslında insanı koruyor...
  • quote:

Aslında işin hikmet yönüne bakarsak, Alkol'ün neden kötü bir şey olduğunu daha rahat anlayabiliriz. İnsan türü, yaratılmış tüm canlıların içinde en üstünü ve şereflisidir, bunu bizzat İnsanı Yaratan böyle söylüyor.. Bu üstünlüğünü ise İrade ve Akıl sahibi bir varlık olmasına borçlu. Buradan hareketle, Alkol insanı diğer canlılardan ayıran bu iki unsuru felce uğratıyor, Akıl ve irade devre dışında kaldığında İnsan kendisini değer olarak kendinden daha aşağı bir maddeye esir ediyor. Onsuz yapamıyor, o olmadığında kendini mutsuz hissediyor, şimdi burada efendi kim köle kim.... Akıl ve İrade devre dışında kaldığında insan ne ile kıyaslanır... Üstelik akıl ve irade sahibi bir varlık bu müthiş imkanı heba ederek kendini bir madeye esir etmekle üstünlük ve şeref payesini yitiriyor. Allah bu yasakla aslında insanı koruyor...

Yani diyorsunki;alkolün her türlüsü zararlı dediğinize göre her sabah düzenli olarak 1 kadeh kırmızı şarap içenlerin ömürleri azalıyor o zaman.Fransızları örnek verebilirim.Burdan yola çıkarsak dünyaca ünlü harward mezunu kalp cerrahımız Mehmet Öz den daha iyi biliyorsun.Çünkü o her sabah 1 bardak kırmızı şarapın kalbe çok iyi geldiğini ve damar yollarını açtığını söylemişti..Ama sen ondan daha iyi biliyorsun.O zaman sorması ayıp olmazsa neden bu ülkede duruyorsunki.Abdde çok iyi bilgelik yapabilirsin bu konuda..Tabi unutmuşum.Bilim yalan söyler ama siz doğrusunu söylersiniz.Tüm alkoller zararlıdır dediğiniz için bu örneği verdim.Yoksa viski gerçektende ömrünüzden götürür...Demekki neymiş her alkol zararlı değilmiş..Mesela bira..%5 alkol oranı var ve günde 200 ml içtiğinizde bu size zarar vermez.Çünkü ciğeriniz bu küçük alkol oranını absorve edebilir.Ayrıca biradaki bir madde kemiklere çok iyi gelir.Bilimsel olarak kanıtlanmıştır..Alkol zararlıdır ama hepsi değil..Viski,vodka vb. içeceklerden haftada 1 bardak içerseniz bu sizi ömrünüzü yemez.Ama her gün 1 bardak ve fazlasını içerseniz bu sizin ömrünüzü kısaltır..

• quote:

Aslında işin hikmet yönüne bakarsak, Alkol'ün neden kötü bir şey olduğunu daha rahat anlayabiliriz. İnsan türü, yaratılmış tüm canlıların içinde en üstünü ve şereflisidir, bunu bizzat İnsanı Yaratan böyle söylüyor.. Bu üstünlüğünü ise İrade ve Akıl sahibi bir varlık olmasına borçlu. Buradan hareketle, Alkol insanı diğer canlılardan ayıran bu iki unsuru felce uğratıyor, Akıl ve irade devre dışında kaldığında İnsan kendisini değer olarak kendinden daha aşağı bir maddeye esir ediyor. Onsuz yapamıyor, o olmadığında kendini mutsuz hissediyor, şimdi burada efendi kim köle kim.... Akıl ve İrade devre dışında kaldığında insan ne ile kıyaslanır... Üstelik akıl ve irade sahibi bir varlık bu müthiş imkanı heba ederek kendini bir madeye esir etmekle üstünlük ve şeref payesini yitiriyor. Allah bu yasakla aslında insanı koruyor...

Ne gariptir ki, aynı tanrı diğer kullarına yasaklamamış, bir tek içmeyi bilmeyen Araplara bu yasağı getirmiştir. Ayrım mı yapmış acaba?

Ha doğru ya, sizin inancınız en doğrusu ve cennete adam götürecek inanç sistemi; aynı tüm diğer inançlar gibi.

Din konusuna girmeyin artık; içinden çıkamazsınız. Eğer siz alkol kullananların hatalarını alkole yüklerseniz, ben de sizin yüce inancınızı yanlış uygulayanların yaptıklarını inancınıza yüklerim ve emin olun ki, dinler yüzünden (buna sizin dininiz de dahil) ölen/öldürülen insan sayısı çok daha yüksek çıkar.

Ama fark ettiniz mi bilmiyorum; sizinle aynı inanca sahip olmayan insanlar inatla susmaya devam ediyor. Bunun nedeni sizden çekinmek değil; aynı inanca sahip diğer arkadaşlarımızın saygılı yaklaşımlarına karşı saygısızlık etmemektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

alkol kullanıp da ben kararında içeceğim diye birşey yok bu bünye ile alakalı birşey.içebilen içsin içemeyene haram demenin de manası olmadığına göre bu tartışma saçma.harammıdır haramdır.ha dersinki ben haram falan tanımam o da senin bileceğin kimse kimseye karışamaz,karışmamalı.ne diyoruz cezası ödülü ahirette.inanç böyle.peki biz kimiz ki bunu yargılıyoruz hüküm veriyoruz?benim en fazla karşı çıktığım mevzu cezayı veya yanlışı insanların belirlemeye kalkması bu tür konularda.haddi aşmak bunun adı.yasaksa yasak yasağı çiğneyenin sorunu,gerisi kimseyi ilgilendirmez.uyarırsın yanlıştır bak dersin seni dinler iyilik yapmış olursun sevaba girersin dinlemiyorsa ısrar etmenin manası yok.açık ve net...

İlker sende gerçekten büyük bir değişim gözlüyorum..Yani geçen seneki yorumlara bak bide şimdiki yorumlara..Taktir ettim..Sakın alınma.Ama bu forumda böyle düşüneni bulmak biraz zor.Herkes kendi değer yargısını millete zorla aşılamaya çalışıyor ve ona göre yargılıyor.Yukardada bir sürü örnek verdim.Herkesin dini algısı çok farklı.Kimisi bir kızla konuşmanın bile yasaklanması gerekir derken bir diğeri ise o kadarda değil der..Yani senin bu günahtır ama şu olabilir dediğine bir başkasıda o asla olmaz,oda günahtır der..Buda bireyleri bağlar tabi..

• Bugün eylem günü, bakalım alkol severler ne yapacak
  • Kimseyi kirmadan birkac sey daha yazayim.

Alkol medeni hayatta en onemli sosyallesme parametrelerinden biridir. Alkolsuz bir aksam yemegi sadece yemektir ama biraz alkol alimi aksam yemegini sosyal bir sohbet platformuna donusturur.
    Bunu alkol kullanmayanlarin bilmesine imkan yoktur zaten boyle bir ihtiyaclari da yoktur. Alkol kullanmak medeni olmak degildir ama medenilesmeyi tetikleyen faktorlerden biridir. Bunu alkol kullanmayanlar ve inanislari sebebi ile karsi cikanlar ve arada kullananlar zaten nasil kullanilacagini anlamadiklari icin olayi sarhos olup kendini kaybetme olarak degerlendirirler. Suudi Arabistan'da yasadigim icin alkollu bir aksam yemeginin ne kadar degerli oldugunu gayet iyi biliyorum. Alkolsuz aksam yemeklerinin de ne oldugunu gayet iyi biliyorum.
    Muhafazakar kesimlere bir takim seyleri anlatmak ve anlamalarini beklemek mumkun degil, bir heykelin ne oldugunu, guzel sanatlarin ne oldugunu, Darwin teorisinin ne oldugunu, toplumda kadin olmasinin toplumu ne kadar degistirdigini anlayamazlar.
    Muhafazakar toplumlarin kadini dislamalari sebebiyle sosyal iliski seviyelerinin henuz ortaokul duzeyinde kaldiklarindan kendileri bile habersizdir.
    Bati dunyasinin neden bu kadar gelistigini nedense hep kendi ulkelerinin tembelligine, insanlarin calismamasina, yoneticilerin uckagitci olduklarina yorarlar. Temelde bati dusunce yapisindan ne kadar farkli olduklarini anlayamazlar.
    Bizim ulkeyi ele alirsak, genetik olarak halkimizin % 90'inin bagli oldugu eski Roma ve Yunan kulturleri okullarda ne kadar okutulur. Halbuki medenilesme oradan baslar, ayrica halkimizin %90'inin kendi gecmisidir. (merak edenler, ulkelerin genetik gecmislerine bakabilirler)
    Tum bagnaz toplumlar gelismeye kapalidir.
    Alkol kullanimi medeni dunyayi meydana getiren ogelerden biridir, ister kabul edin ister etmeyin. Alkol kullanimini sarhos olmak olarak goruyorsaniz zaten dunyadaki pozisyonunuzu almissiniz demektir. Bir taraf medeni bati dunyasi, diger tarafta Islami olarak medeni tum Arap ulkeleri ve Pakistan, Banglades, Afganistan, malezya (%60'lik bolumu), Endonezya ve bir takim Afrika ulkeleri.

Herkes secimini yapar, saygi duymak gerekir. Turkiye'de secimini saydigim bu ulkelere dogru yapiyor gibi, umarim boyle degildir.

• Son iki yoruma baktım da, aradaki seviye farkı uçurumdan daha beter.

Hüseyin diye biri karşıt kesimin nefretini kusmuş. İşte sorunun özeti olan zihniyetin ruh halidir bu. Yasakçı, nefret dolu, tahammülsüz... hatta fiziksel şiddete çok yakın ve yatkın. Böylesine özgürlüğe karşı bir toplum düşüncesidir temel alınması gereken. Gelişemez, geliştirmez, yerinde sayar, hep olduğu gibi.

İkinci yorum da medeni bir insandan gelmiş belli. Asukrumercan ın yazdıkları orada duruyor. Arada dağlar kadar fark var. Açık ve net olarak kalite farkı ortada zaten. Güzel yorumundan dolayı kutluyorum arkadaşı.

İkisi de adam işte. İkisi de bu toplumda yaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C310C162A -- 29 Ocak 2011; 11:03:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Kimseyi kirmadan birkac sey daha yazayim.

Alkol medeni hayatta en onemli sosyallesme parametrelerinden biridir. Alkolsuz bir aksam yemegi sadece yemektir ama biraz alkol alimi aksam yemegini sosyal bir sohbet platformuna donusturur.
    Bunu alkol kullanmayanlarin bilmesine imkan yoktur zaten boyle bir ihtiyaclari da yoktur. Alkol kullanmak medeni olmak degildir ama medenilesmeyi tetikleyen faktorlerden biridir. Bunu alkol kullanmayanlar ve inanislari sebebi ile karsi cikanlar ve arada kullananlar zaten nasil kullanilacagini anlamadiklari icin olayi sarhos olup kendini kaybetme olarak degerlendirirler. Suudi Arabistan'da yasadigim icin alkollu bir aksam yemeginin ne kadar degerli oldugunu gayet iyi biliyorum. Alkolsuz aksam yemeklerinin de ne oldugunu gayet iyi biliyorum.
    Muhafazakar kesimlere bir takim seyleri anlatmak ve anlamalarini beklemek mumkun degil, bir heykelin ne oldugunu, guzel sanatlarin ne oldugunu, Darwin teorisinin ne oldugunu, toplumda kadin olmasinin toplumu ne kadar degistirdigini anlayamazlar.
    Muhafazakar toplumlarin kadini dislamalari sebebiyle sosyal iliski seviyelerinin henuz ortaokul duzeyinde kaldiklarindan kendileri bile habersizdir.
    Bati dunyasinin neden bu kadar gelistigini nedense hep kendi ulkelerinin tembelligine, insanlarin calismamasina, yoneticilerin uckagitci olduklarina yorarlar. Temelde bati dusunce yapisindan ne kadar farkli olduklarini anlayamazlar.
    Bizim ulkeyi ele alirsak, genetik olarak halkimizin % 90'inin bagli oldugu eski Roma ve Yunan kulturleri okullarda ne kadar okutulur. Halbuki medenilesme oradan baslar, ayrica halkimizin %90'inin kendi gecmisidir. (merak edenler, ulkelerin genetik gecmislerine bakabilirler)
    Tum bagnaz toplumlar gelismeye kapalidir.
    Alkol kullanimi medeni dunyayi meydana getiren ogelerden biridir, ister kabul edin ister etmeyin. Alkol kullanimini sarhos olmak olarak goruyorsaniz zaten dunyadaki pozisyonunuzu almissiniz demektir. Bir taraf medeni bati dunyasi, diger tarafta Islami olarak medeni tum Arap ulkeleri ve Pakistan, Banglades, Afganistan, malezya (%60'lik bolumu), Endonezya ve bir takim Afrika ulkeleri.

Herkes secimini yapar, saygi duymak gerekir. Turkiye'de secimini saydigim bu ulkelere dogru yapiyor gibi, umarim boyle degildir.

http://www.hekimce.com/index.php?kiid=36
    Aşırı alkol kullanımı önemli bir sosyal ve tıbbi sorundur. Bir çok toplumda orta düzeyde alkol kullanımı kabul edilebilir. Ancak aşırı alkol kullanımı karaciğer,pankreas,beyin ve dolaşım sistemine büyük hasarlar verir.

Beyin ve Sinir Sistemi

Aşırı alkol kullanımının beyin ve sinir sistemi üzerine önemli etkileri vardır. Alkol geçici bir bellek kaybına da neden olabilir. Gerek yeni içmeye başlayanlarda gerekse aşırı kullananlarda içtikleri dönemin tümünü ya da bir bölümünü unutmak sık görülen bir durumdur. Aşırı alkol kullananlarda,içki bırakıldıktan sonra birkaç hafta süren geçici bellek kayıpları da görülebilir. Ancak alkolden uzak durulduğunda bellek sorunları ortadan kalkabilir.

Aşırı alkol kullanımı uyku bozukluklarına ve bütün gece uyuduktan sonra bile sabah bit-km kalkmaya neden olabilir. Beynimizin etkinliğiyle hafif veya orta uyku derinliği dönemlerinden,rüya gördüğümüz uyku dönemine geçeriz. Bu döneme hızlı göz hareketleri (REM) dönemi denir ki fiziksel ve ruhsal sağlığımız bu döneme bağlıdır. Ne yazık ki alkolün anestezik (narkoz benzeri) etkisi beynin yeterince REM uyku dönemi oluşturma yeteneğini etkiler ve bu durum aşırı alkol kullananlarda görülen sabah yorgunluğunun sebebidir.

Bazı kronik alkoliklerde Wernicke-Korsakoff Sendromu denen bir nörolojik bozukluk bulunabilir. Bu bozukluk özellikle kötü beslenen (özellikle yetersiz tiamin[B1 vitamini] )alkoliklerde görülür.

Hastalığın ilk belirtisi göz kaslarında ani güçsüzlük ve felce bağlı çift görmedir. Zamanla hasta yardımsız ayakta duramaz veya yürüyemez. Wernicke-Korsakoff Sendromu nda hasta özellikle yakın geçmişe ait olayları unutur,ayrıca çok ileri derecede bellek kayıpları da ortaya çıkabilir; dönem dönem kim olduğunu bile unutur. Ayrıca bu kişilerde kendi kendine konuşma, bulunduğu yerin ve zamanın farkında olmama ve halüsinasyonlar (gerçek olduğu düşünülen hayaller) görülebilir.

Wernicke-Korsakoff Sendromunun tedavisi bellidir:alkolden uzak durmak ve vitamin yetersizliği belirtilerini geriletmek için tiamin (B1 vitamini) kullanmak. Ancak bu bozukluğun yol açtığı şikayetler genellikle tam olarak ortadan kalkmaz.

Sindirim Sistemi

Alkol midenizin iç yüzeyini örten tabakayı tahriş ederek gastrite, kusmaya yol açarak midenin üst bölümü ve yemek borusunun alt bölümünde küçük yırtıklara neden olabilir; Mallory-Weiss Yırtıkları denen bu küçük yırtıklardan kanama olabilir. Uzun süre alkol kullanımı özellikle B vitaminlerinin (özellikle folik asit ve tiamin) ve diğer besinlerin emilimini engelleyebilir. Alkol kullanımını kestiğinizde bu sorunların çoğu ortadan kalkacaktır. Bununla birlikte, yağlanmış veya büyümüş karaciğer, alkol hepatiti veya yemek borusu varisleri gibi sorunlar acil tıbbi müdahale gerektirir.

Dolaşıma katılan alkol karaciğere gelir ve orada enzimler tarafından parçalanır. Sağlıklı bir karaciğer alkolü saatte 50 kalori oluşturacak bir hızla parçalar. Bu 30ml. viskiye eşittir. Eğer karaciğere gelen alkol bu miktardan fazla olursa, parçalanana kadar kanda kalacaktır.

Alkol kullanımından sonraki gün ortaya çıkan baş ağrısı ve ağız kuruluğunun nedeni pek belli değildir. Olası bir neden, alkolün idrar söktürücü etkisi nedeniyle oluşan su kaybıdır. Bu, dehidratasyona (vücuttaki sıvının azalması) neden olabilir. Bu şikayetlerin ortadan kalkması için dinlenmek, bol miktarda sıvı ve bir ağrı kesici almak gerekir (mide sorunu olanlar ağrı kesici kullanırken dikkatli olmalıdır).

Alkoliklerde akut veya kronik pankreas iltihabı da görülebilir.

Dolaşım Sistemi

Alkol geçici olarak kan basıncını düşürebilir. Ancak sürekli kullanıldığında kan basıncını yükseltebilir.

Sürekli ve aşırı alkol kullananlarda kardiyomiyopati denilen, kalp kasını harabeden ve aritmiden (kalp atışları ritminde düzensizlik) kalp yetmezliğine kadar çeşitli önemli sorunlara yol açan bir hastalık da sık olarak görülür. Az miktarda alkol kullanımı da kalp hastalığı olasılığını artırır.

Cinsel İşlevler

Alkol alışkanlığı erkeklerde empotansa (sertleşme kaybı) neden olabilir. Kadınlarda ise adet düzeni bozulabilir. Ayrıca anne karnındaki bebeğin sağlığını ve gelişimini bozacağı için, hamile kadınların kesinlikle alkol almamaları gerekir.

Kanser

Alkoliklerde kalp-damar hastalıklarından sonra en sık ölüm nedeni kanserdir. Alkol kullanmayanlara göre kansere yakalanma olasılıkları oldukça yüksektir (özellikle gırtlak, yemek borusu, mide ve pankreas kanserleri).

Evinde zararsız içene bir şey demiyorum. Aşırıya giden haddinden fazla ve toplumun alt tabakalarına doğru daha da fazla kötü sonuçlara yolaçıyor. Kızılaya yakın bir yerde kış gecesi kıyafetinden beyefendi olduğu besbelli biri yerde yatıyordu. Zombi olmuş. Evine götürecektim o an taksi param olsa. Ama yoktu ve gitmem lazımdı. Herhangi biri cüzdanınıda almış olabilirdi. Evini de bilmiyordum ve götürünce birisi önceden cüzdanını almış olsa ne yapardım. Nasıl olsa biri polise telefon eder , ilgilenir dedim. Ama inanın o halde soğukta o şekilde birini bırakmanın vicdan azabını yaşıyorum. Yoldaki halkta bıkmış besbelli ki ilgilenen yoktu. Bu değerli veya zengin kişi sosyalleşeceğim derken neden başkasının yardımına muhtaç olur. Neden beni vicdan azabına sokar. İçmese bu mereti olmaz mı? Faydası sosyalleşme olsa bu meretin zararlı yanı daha çok değil mi?

Sizden alkolun zararlarına da değinmenizi beklerdim. En azından yeni nesillere kullanmamalarını tavsiye etmenizi beklerdim. Aslında konu alkole konulan yasaklar. Muhtemelen alkol bağımlısı birinin açtığı konuyu alkolu övme konusuna dönüştürmeseydiniz keşke. Bir doktor olarak daha farklı davranmanızı beklerdim.

Alkolun büyük medeniyetlerin oluşmasındaki katkısını yazmanıza sevindim. Biraz tarih bilen geçmişteki büyük buluşların ve felsefi düşüncelerin alkol alımından sonra başladığını bilirler. Tabii buluşun önemi ve düşüncenin derinliği alınan alkol miktarının artmasına parelel önem kazanmaktadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S 850 -- 29 Ocak 2011; 12:19:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Ne gariptir ki, aynı tanrı diğer kullarına yasaklamamış, bir tek içmeyi bilmeyen Araplara bu yasağı getirmiştir. Ayrım mı yapmış acaba?

Ha doğru ya, sizin inancınız en doğrusu ve cennete adam götürecek inanç sistemi; aynı tüm diğer inançlar gibi.

Din konusuna girmeyin artık; içinden çıkamazsınız. Eğer siz alkol kullananların hatalarını alkole yüklerseniz, ben de sizin yüce inancınızı yanlış uygulayanların yaptıklarını inancınıza yüklerim ve emin olun ki, dinler yüzünden (buna sizin dininiz de dahil) ölen/öldürülen insan sayısı çok daha yüksek çıkar.

Ama fark ettiniz mi bilmiyorum; sizinle aynı inanca sahip olmayan insanlar inatla susmaya devam ediyor. Bunun nedeni sizden çekinmek değil; aynı inanca sahip diğer arkadaşlarımızın saygılı yaklaşımlarına karşı saygısızlık etmemektir.

Bu meseleyle ilgili bir kaç şey daha yazıp konuyu kapatacağım, içen kendi bilir, kimseyi ilgilendirmez. Öncelikle İslam evrensel bir çağrıdır ve Hz. Adem'den itibaren gelen tüm peygamberler tarafından İnsanlığa yapılan bir çağrıdır, hatırlatmadır.. İslam Hz. Muhammet'le başlamamıştır, Hz. Muhammet ile kemale ermiştir, Nasıl yaratıcı BİR ise Dinde Birdir. Gönderilen Her peygamberi İnsanların yaşadığı sapmaya Allah tarafından yaplımış bir müdahele olarak değerlendirebiliriz, Anlattıkları Mesaj aynıdır, Hz. Musa'da, Hz, İsa'da Hz, Muhammedde insanları hep aynı şeye davet etmişleridir, Din'i bir binaya benzetirsek her peygamber bu binaya bir tuğla koymuştur. yani sizin iddia ettiğiniz gibi sadece Araplara değil tüm İNSANLI'ğa sunulan bir mesajdır.

Son olarak alkolün bir kısmı yararlı, bazı çeşitleri faydalı, aşırısı zararlı vb gibi tartışmalarda benim verdiğim tek bir cevap vardır. Bir Sınır yoksa Hİç sınır yok demektir.

Saygılar..

• @asukrumercan,

Türkiyede yaşayanların Grek ve Roma nın torunları sözü doğru değil. Anadolunun Grek ve Romalı olmayan halkı vardır. Hitit, Frig, Urartu gibi, Lidya gibi. Persler bunların kalıntısı ele geçirmiş daha sonra Büyük İskenden ve Helenistik Medeniyet ortaya çokıyor. Pontus hakimken Anadolunun büyük kesimine Roma işgal ediyor ve zorla alıyorlar. Rum Pontus sözü bile yalan. Sonra genetik olarak farklı insanları yani Anadolu insanlarını asimile ediyorlar. Bugünkü Yunanlıların bile Greklerle alakası çok az. Okadar çok topluluk gelmişki bugünkü Yunanistana. Toplum defalarca değişmiş. Yunan Roma medeniyetlerinden daha önce Sümer, Mısır, Fenike Medeniyetleri var. Bu kültür ve Medeniyet insanlığı ortak mirasıdır. Müslümanlarda bu şimdiki medeniyetin bir parçasıdır. İbn i Sinayı bilirsiniz. Avecanna yani. Dünyanın Tıp kralı derlerdi Avrupalılar. Çininde Tuğlası çoktur medeniyetimizde. Yani insanlığın medeniyetinde. Bu koca medeniyeti siz nasıl olurda alkole bağlarsınız. Hayretler içindeyim.

Anadoluya Gelen Türklerin sayısı çok fazla. Anadolu uzun zamanda Türkleşmedi. Önce Bizans ve Pers sonra Bizans- Arap veya Müslümanlarla yapılan uzun savaşlar sonucu nufusu azalan Anadolu var. Türkler gelince de kalanların büyük kısmı Balkanlara kaçıyor. İlk geldiği anda, 50 yıl içinde Türkler çoğunluğu sağlıyor. Moğol baskısı ile de daha da çok Anadoluya geliyor. Anadoluda ayrıca Rum olmayan halklarda var. Rum olarak kalanlarda zaten asimile edilen Anadolu medeniyeti insanları. Romalı değil yani. Gelen Türklerde zaten pek çok milletlerin Türk kültürnde erimesi sayesinde genetik olarak karışıktır. Çinde bile genetik olarak karışıklık çoktur. Çok göçler oldu çünkü.

Kusura bakmayın ama çok yanlışlar var yorumunuzda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S 850 -- 29 Ocak 2011; 12:51:46 >

• http://www.tubim.gov.tr/Dosyalar/Akademik/Bagimlilik_Yap%C4%B1ci_Maddeler_ve%20onleme.pdf

1.2. Bagımlılık Yapan Maddelerin Tarihçesi
    Bagımlılık yapan maddeler, insanlık tarihinin baslangıcından beri, agrı kesici, keyif
    verici ve hastalıkları iyilestirici olarak kullanılmaktadır. Tarihsel süreç içerisinde
    tıbbi amaçlarla kullanılmıs; keyif verici özelligi nedeniyle bu amaçla tüketimlerinde
    artıs olmustur. Bu türden tüketimi besleyecek arz da beraberinde sekillenmis, küresel
    düzeyde ülkeler ile kıtalar bazında degiskenlik gösteren bir arz talep olusmustur
    (Söylemezoglu, 1999).
    Bagımlılık yapan maddelerin tarihçesi, uzmanlarca “binlerce yıl”, insanlık
    tarihi denli eski” sözcükleriyle tanımlanmaktadır (Bektas, 1991:15). Afyon, esrar,
    kokain ve meskalin gibi dogal kaynaklı maddelerin kullanımı, tarih öncesi devirlere
    uzanmaktadır. Bitkisel kökenli tüm bu maddeler dini amaçlarla ruhi durumu
    degistirme amacıyla kullanılmıslardır (Söylemezoglu, 1999).
    Milattan altı bin sene kadar önce Mezopotamya’ da yasayan Sümerler’ e esrar
    ve afyon yabancı degildi. Ayrıca tedavide kullanıldıkları, o zamandan kalma tas
    tabletlerden anlasılmaktadır. Afyon ve esrarın uyusturucu etkisini tarihte ilk bilenlerin Sümerler oldugu kabul edilir. Mısırlılar ve Yunanlılar da bu maddeleri
    zehir ve keyif verici olarak kullanmıslardır. Afyonun zararlarını ve daimi
    kullanımının tehlikeli oldugunu belirten ve yasaklayan Diagoras’ tır (Günal, 1976).

http://www.alkol.gen.tr/alkol/content/alkolun-tarihcesi

ALKOLÜN TARİHÇESİ
    Alkolün tarihi neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. İnsanlığın yerleşik hayata geçmesiyle alkol üretimi de başlamıştır. İlk bira bundan 8 bin yıl önce Mezopotamyalıların arpayı ekmek yapmak için ilk ıslah etmesiyle yapılmıştır. Sümerlerin 6 bin yıl önce Godin Tepelerinde (Batı İran ve Anadolu) bira ve şarap içtiği bilinmektedir. Daha sonra fermente edilmiş meyve, tahıl ve baldan alkol ederek alkolü, iyice hayatına sokmuştur insanoğlu. Alkol kimi zaman kutsal sayılıp, dini törenlerde kullanılmış, kimi zaman eğlencenin ayrılmaz bir olmuştur. Alkolün icat edilmesiyle birlikte, alkol alışkanlığı da ortaya çıkmıştır.

Alkol alışkanlığının bir hastalık olarak kabul edilmesi eski çağlara dayanmaktadır. Roma filozofu Seneca, alkolizmi bir akıl hastalığı olarak tanımlamıştır. Alkolizm terimi, ilk defa İsveçli hekim Magnus Huss tarafından, “Alcoholismus Chronicus” (1849) isimli makalede kullanılmıştır. Bu makalenin ardından, kronik alkolizm tıbbi bir terim haline gelmiş ve bir hastalık olarak kabul edilmeye başlanmıştır. Günümüzde alkolizm tedavi edilmektedir.

Alkol ve uyuşturucu kullanımına bağlı problemlerin genellikle modern hayatın getirdiği değişikliklere ve strese bağlı olduğu düşüncesi oldukça yaygındır. Geleneksel toplumdan modern toplum yapısına geçişin, aile yapısının zayıflayışının, şehir hayatinin sosyoekonomik baskısının bunda etkili olduğu üstünde durulur.

Demekk i eski zamanlarda da aynı kavgalar sürüyordu

http://www.bilgicenneti.com/d-8431-alkolun+tarihi.html

Alkol kelimesi Arapça’dır. Ayrıca bir Arap olan Cabir ibn Hayyan (hayyan"nın oğlu cabir) şarabın damıtımını ayrıntılı olarak yazmıştır. Dilimize imbik olarak giren Arapça kökenli kelime damıtma işleminde sıvıların kaynatıldığı bir aygıttır. İmbik, başka bir değişle mayalanmış sıvıların içinde kaynatılarak buhara dönüştürülüp, bu buharın soğutulmuş bir bölümden geçirilip sıvı hale geçmesi ile (nişasta yada şeker içeren tüm meyve ve sebzelerden mayalanma ve sonrasında damıtma) alkol elde etmek için kullanılan Pot stil, bakırdan yapılan bir aygıttır.
    --imbikte kaynayan sıvının buharı alkoldür.
    --içkiler saydam renkte olup (beyaz) ve asıl rengini ise yıllandırıldığı meşe fıçılarından veya başka yöntemlerle renklendirilirler.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.