Şimdi Ara

İcradan araba alıp-satmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, icradan araba alıp satmak istiyorum. Öyle BMW,Audi tarzı klasman sınıf arabalar değil. Symbol, megane, albea, linea vsvs.
    T.C Adalet Bakanlığı'nın resmi sitesinde araçlara baktım beğendim. ( e-satış uyap ) ama bir kaç konu hakkında sorum olacak bilen arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.. Ben icradan aldığım arabayı hemen satabiliyor muyum, işlemlerini yaptıktan sonra? yoksa bunun yasak olma durumu falan söz konusu mu? Kesin bilgili olan arkadaşlar bunu bildirirse sevinirim. Sorularım ise;

- E-Satış uyap'tan aracımı bekledim, en yüksek teklifi ben verdim ve araç ben de kaldı. Araç hemen benim mi oluyor? Yoksa fiziki mahkemeye falan da çıkıyor mu? Eğer ki araç benim oluyorsa gidip nasıl alacağım?

- Malın Muhammen Bedeli diye bir olay var, ihaleye girmek için. Atıyorum bir araç beğendim muhammen bedeli 4 bin lira, araç ise 10 bin lira. Ben 4 bin lirayı yatırınca, ekstra ihaleye teklif vermek için 11 bin lira mı vermem lazım 7 bin lira mı vermem lazım?

- Bir de icralık araçları aldıktan sonra piyasada satmakta sıkıntı çeker miyim?

Diğer kısım ise arkadaşlar ahlı mal falan diyenler elbet olacaktır ama, bizler bu ihaleye girip almazsak düşük bir fiyata gidecek o araçlar ve kişinin eline geçen para daha az olacak. Zaten o borcu ödeyebilecek miktarda parası olsa kendisi öderdi ve aracı icralık olmazdı. Ben bu olaya ahlı mal olarak değil de az biraz da olsa yardım olarak bakıyorum. Çünkü ihaleye girersek atıyorum değerinden 3-4 bin lira fazlaya alınabiliyor ama girmezsek çok daha düşük bir fiyata alınıyor. Teşekkürler yorumlarınız bekliyorum :)

• E-teklifle arac almaniz imkansiz, fiziki ihale oluyor 10lira fazlasina alirlar.
    Muhammen bedel 10 bin ise , yüzde 20si teminat yatirir ihaleye girersin, ihaleyi 9 bin liraya aldin diyelim geri kalan 7 bin lirayi 1 hafta icinde icra dairesinin hesabina yatirirsin, dekontla gidersin icra dairesine sonra bi yigin ugrasirsin.
    Trafikten cekme belgeli olurlar onu dusurusun bir ay civari bekle satis icin, trafik aracin maliye kaydini gec gonderiyor, noterde sikinti olur.
    Herseyi gec audi, bmw, mercedes gibi yüksek fiyatli araclari uyguna alabilirsin.
    Dedigin araclar piyasa araclari galericiler birakmaz. Onlarca ihaleye girdim uyguna satilan nadir.
    Bir kac arac aldim hepsini 2-3 ay beklememe ragmen zararla elden cikardim, hic hesap etmedigin ariza ve ödemeler cikabiliyor.
    Bana kalirsa icra ihalesine hic bulasma git ikinciyeni.com gibi avis, garenta vb. Kiralama sirketlerinin araclari satiliyor, örn. 2015 linea 1.3 mjet pop 38.000tlye alinabiliyor, 39-40a satilir 1 ay gibi zamanda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler yorumunuz için. O zaman e satis tamamen gereksiz bir şey diyebiliriz sadece araç hakkında küçük bilgi almamiza yarıyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İcradan arsa veya ev almak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.