Şimdi Ara

İHALE LÜTFEN YARDIM!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar öncelikle kendımı tanıtayım Ben mert yaşım 19 ankarada ikamet ediyorum icra vb ihaleden araç almayı düşünüyorum daha önce almadım araçdan anlarım bilgilerim az çok var .öncelikle yardımcı olcak abilerim kardeşlerim yazabılırmı nasıl alırım ve kimse bana özür diliyorum ama burda ağlayanın malı gülene hayır etmez demesin çok agladık yeter o yüzden yeter artık dedım .

• Bu konuda hiçbir fikrim yok yardımcı olamayacağım.Akıl vermek olarak algılamayın sadece bir tavsiyedir, keza yaşınız 19 yeterince akıl sahibisiniz kanımca. Herhalde ağlamaya devam etmek istiyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam emin degilim ama artik internet uzerinden ihale yapiliyor diye biliyorum. Devletin ilgili kurumlarinin sitelerinde isleyisin nasil oldugunu bulabilirsin.

• İlgili site ve kurumların anlaşmalı avukatları aracılığıyla yapabilirsiniz. Zira tek başınıza şu durumda yapabileceğiniz bir olay değil. Avukata vekalet veriyorsunuz, sizin adınıza ihaleye katılıp size bilgi aktarıyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parol.

İlgili site ve kurumların anlaşmalı avukatları aracılığıyla yapabilirsiniz. Zira tek başınıza şu durumda yapabileceğiniz bir olay değil. Avukata vekalet veriyorsunuz, sizin adınıza ihaleye katılıp size bilgi aktarıyorlar.
    Teşekkürler cevablarınız için ama daha önce alan satan birisi lazım bana veya ruhsat çıkarma kdv otoparktan çıkarma gibi detaylı anlatırsa sevinirim
  • ScHeNKii_ScP kullanıcısına yanıt
    Ya tamamen batcam yada gülcem kaybetcek bişiyim kalmadı.
  • Bu işin kaymağını yiyen bir kitle var onlarsız bu işlerde sana fayda gelmez. Boşa uğraşma. bir kaç site var cidden arabaya bakarak boya değişen motor durumunu anlıyorsan (Anahtar yok çoğunda) beğendiğin araçların ihalesenine bu siteler aracılığıyla girebilirsin.

Sana bir anı

Eskidji arada bir ev ihalesi yapıyordu. Ev aradığım dönemde Şekerbank evi satışa çıkmıştı fiyatı da çevreye göre uygundu. Gittik aman Allah'ım dedim. Ev de sadece duvarlar ve dış kapı duruyordu oda berbat haldeydi. Geri kalan her şey sökülmüş ev berbat kokuyor su almış. her yer vuruk felan. Ona o kadar masraf edeceğime gider bakımlı bir ev aldım aynı paraya geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LÜTFEN YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Yardım Lütfen
    18 yıl önce açıldı
    Lütfen yardım...
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Napıp edip o kaymaktan birazda benim yemem lazım nasıl alacagım vergı muayne olayı nasıl oluyor bıraz bılgı verırmısınız acaba özelden
  • srankara S kullanıcısına yanıt
    Merhaba adaş benim adımda Mert.İhalelere girip hasarlı araç alıp yaptırıp satıyorum.Öncelikle sana ilk uyarım arabaya kafanda bi fiyat ayarla ve sakın sakın onun üstüne geçme.Ben ilk başlarda yok yükseltiyorlar bunlar bişi bildikleri içindir falan diyordum ama sonra çok uçuk rakamlar çıkıyor.2. Uyarım park parası isticeklerdir eğer hasarlı olursa onun parasınıda katmayı unutma başka sorun olursa sorarsın...

• Otoparklarda (Atestaş) tanıdığın yoksa bulaşmanı tavsiye etmen.

Vakti zamanın da satışa çıkacak araçlar için kıymet takdirine giderdik icra memuruyla. Otoparkta aracın yanına gider sağına soluna bakar anahtarı olmadığı için camdan içine bir göz atar son olarakta lastik durumuna bakar malum siteyede son bir göz atıp fiyat belirlemeye çalışırdık kafamızda. Tabi şanzımanmış motorun durumuymuş kmsi flan süpriz. Neyse aracın sağına soluna baktık içime doğdu eğildim arabanın altına bir bakayım dedim ki vizontelede ki gibi abi motor yok diye bağırdım :D Yani süprizlerle dolu...

Hadi gözünüzü kararttınız ihaleye girdiniz. Güzel araçları galericiler bırakmaz. Piyasa fiyatının üstüne alır yine sizi o pazara sokmaz. (Ki yaptılar, hatta kendi aralarında anlaştıkları için içeri girmişlikleri bile vardır)

Hadi diyelim aldınız. Aracı üzerine geçiriyor sanayide sağına soluna esaslıca bakayım derken beyaz boya altından sarılık görüyorsunuz ki arabanın geçmişi ticari çıkıyor ihalenin feshi için uğraşıyorsunuz...

Ankara için şahin doğan tarzı araçlar hariç pek araç almanız mümkün olmuyor. 2 bin tl ye şahin sattık 89 model alıcı çıkmadı defalarca...

Herşeyi gönlünüze göre oldu size verilen sürede parayı icraya yatırırsınız sonra size kdv, vs bir kaç ıbır zıvır vergi kalemini gider yatırırsınız. İcradan aldığınız kağıtlada araç size teslim edilir emniyette işlemler yapılıp ruhsat çıkartılır. (Kabaca anlattım şüphesiz) Geçmiş mtv borcuna, park borcuna karışmazsınız.

• Daha geçen hafta iki araç için girdik biz de. Birisi 2013 Passat, diğeri 2015 New Beetle idi.
    Passat yanına gittim şasiden sorguladım, tampon farlar kaput falan değişmiş, 7.000 lira hasar çıktı tramerde, vazgeçtim katılmaktan. Malum sitede piyasası ortalama 80.000 civarıydı, araç 72.500 e falan gitti. Bence değmezdi o paraya -ki aküsü de yokmuş, lastikleri otoparkta değiştirilmiş. Kim bilir daha neler vardı.
    New Beetle da ise yine malum sitede sadece iki araç vardı, biri 90, diğeri 95 idi. Bu fiyatlara değmez ama ucuza kapatırsak alırız dedik. İhale 50.000 ile başladı. Önce bir izleyelim artışı ona göre artırırız dedik. İki kişi kapıştı. (Daha doğrusu biri kapışamadı.) Birinci direk 60 dedi, ikinci 60.100. Birinci 65 dedi, 65.500 dedi diğeri. Bu sefer 70 dedi, 71'e artırıldı. En son 80 dedi direkt, onun üstüne herkes sustu. 15 - 20 saniye falan sürdü sonuç olarak alan kişi piyasanın 10.000 lira kadar düşüğüne aldı, ama daha da artırmaya değmezdi bence.

Ertesi gün de Tiguan ve CC ihalesi vardı, bu tecrübeden sonra vazgeçtik biz. Aslında vakit olsa değerlendirilebilir, ama hakkaten kovalamak lazım. Genelde de piyasanın az biraz altına gidiyor sanırım.

• farks kullanıcısına yanıt
    ŞAHİN vb araçlar düşünüyorum rica etsem özelden bi numaranızı atarmısınız bı çay içip konussak sakıncası yoksa ?
  • Kicker kullanıcısına yanıt
    Bana biraz yardımcı olma şansınız varmıdır acaba ?
  • Memnun oldum ozelden yazdım bıraz yardım edermısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: srankara

Memnun oldum ozelden yazdım bıraz yardım edermısınız
    hocam bu işler sanıldığı kadar kolay değil fakat bildiğim kadarıyla 3. ihale sonunda yüzde 40 fiyat düşüyor ama almak kolay değil bu işleri takip edenler var.
  • KARACABEYY K kullanıcısına yanıt
    Biliyorum kolay olmadıgını hiç bir iş kolay değil ama bilginiz varsa bi özetlermısınız acaba
  • srankara S kullanıcısına yanıt
    hocam izlenimlerime göre kolay kolay bireysel biri alamıyor zaten normal biri almaya kalksa onada sorun çıkarırlar diye düşünüyorum.
  • KARACABEYY K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler şansımı denıycem ama ne olursa olsun elbet bu işi yapan bi tanıdık bulmam lazım
  • Mert bende uzun süredir takip ediyorum bu konuyu yaklaşık olarak 1 ay kadar oturdum bu işin raconuna kafa yordum dostum şimdi bu işler söyle çeşitleriyle
    1.devletin yaptığı icra ihalesi aslında en güvenilir yani paranı geri alabileceğin ihtimali olan ihale budur internetten esatis UYAP sitesi var üye ol ordan ihaleye çıkacak araçları takip et yediemin depolarına git ve araçları incele buralarda genelde anahtar ve ruhsat bulunmaz aslında vardır ama bulunmaz artık ihaleden önce aracın anahtarını bulmak senin adabı muhaşeret ine kalmış şimdi bu ihalede fiyatlar genelde piyasaya yakın gider ben geçen gün astra 140 sedan sport hatasız manuel ihalesine gittim fiyat 48900 de kaldı mesela ayrıca icra da ekstra vergi ve otopark ücreti olabilir bunları da hesaba katmalısın şimdi bu esatis ın en güzel tarafı şudur yani hir gür olmaz sen aracı beğenirsin kafana uyar hemen vakıfbank a teminat bedelini yatırır ve online olarak kafadaki rakamı verirsin ve ihale günü geldiğinde ihale online verilen fiyattan başlar

2.sigorta şirketleri ihaleleri bunlarda ise dikkat et mutlaka ve muhakkak bir kaporta veya motor ustası ahbabın olsun yoksa çok zorluk çekersin hani en azından sanayi ye gidip gelen biri ol burda araçlar genelde ağır hasarlıdır ve unutma bu aracın tramer ine mutlaka işlenir bazen dosya geç kapanır sen aracı yaptırır sararsın kayıtsız diyerek veyahut sana böyle satarlar aman diyeyim biraderim ve mutlaka bu işte pertçiler ekmek yer senin yemen zordur ama dedigim gibi en uygun fiyata piyasada sigorta şirketlerinin ihalelerinden alırsın

3.gelelim en son seçeneğimize bunlarda pek tabiki galeriler unutma hiç kimse kimsenin babasının oğlu değildir ben geçen bir sigorta şirketinin honda ihalesine arkadaş gitti bize kalmadı ama takip ettik baktım ankara bir pertçi de araba resimlerde sadece on tampon ezik airbag sağlam ve arkadan kazalı duruyor aradım dediler işte arka sol çamurluk değişecek ve boyası var 2 kelebek cam lazım gittim araç radyatör istiyor on tampon ve kaput lazım arka dediğim gibi adamlar yarı fiyatına mal ettikleri kazalı araca 35 istiyorlar ki araba zaten toplanabilir olsa kendileri toplayıp satacaklar yani anlayacağın durum böyle artık sen karar verirsin burdan çok yazdık kusura bakmayın saygilar

• RailFlexboost R kullanıcısına yanıt
    Bana bi yol gösterirmisiniz özelden yazıyorum rica etsem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.