Şimdi Ara

İkea kasa sırasında başımdan geçenler... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
11.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buradan imali bir mesaj yolladığınızı mı anlamalıyız? Bana öyle geldi. Sizlerin ahlak ve edep diye bağırdığınız zamanda arttı rezillikler oysa. Sağda solda ciyaklarsınız, ülkeye bakarız sayenizde pislik ve çirkinlik yuvası. Konu sahibine yorumum ise işimizin zor olduğu. Çirkin bir toplum olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 19 Aralık 2017; 14:17:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Döner kavşaktasın yol hakkı dönenlerde kimsenin salladığı yok"

Hocam sen sen ol dönerken kavşağa ilk girene yol ver türkiyedeki SBM denen kurum çalışanları döner kavşak önceliği kuralını bilmiyor/yada sallamıyor

aracın sağından kazalısın diye sana yazıyorlar benden söylemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozfidelio -- 19 Aralık 2017; 14:37:44 >
  • Genelde durakta otobüse binerken oluyor , misal öndeki adam bindi arkasında ben varım bazı gavatlar geliyor geçiyor hiç seslenmiyorum hala devam ediyorlar bir gün ense köküne patlatacam birinin biz neyiz burada diye. Onun
  • sınırdışı edilseler ülke en azından daha yaşanabilir olurdu.
  • kadının demeye hakkı yokmuş, kasadakiler söylese neyse

• Bu tarz kasa sırası bilmeyen hanzoların İkea gibi mağazaları mağaralarından çıkıp nerden öğrendiler bilmiyorum.Marketlerde de aynı durum var, tam sıradayım ayının biri üstümden geçer gibi gelip ürünü koyuyor kasaya.Burdaki ayı benzetmesi bayan içinde geçerli.Bakkaldan başka bi yerden alışveriş yapmamaları lazım bunların.Adım başı arap bozması bi davarla karşılaşıyoruz güzel ülkemizde...
  • Benimde başıma her gün gelen bir olay var, bende onu anlatıyım arkadaşlar.

İstanbul da metro istasyonun da sarı çizgi de metro'yu bekliyorum. Metro istasyone gelip durduğun da inenleri bekliyorum sarı çizginin arkasından. İnenler bitmeden, yandan gelip onume gecıyorlar. Genelde bayanlar ve teyzeler yapıyor bunu.

Metro da oturan bırı degılım hep ayakta gıdıyorum ama boyle ınsanı aptal yerıne koyup onune gecınce kufur etmişler gibi sınırlenıyorum.

Çözüm olarak artık metro istasyona geldiğin de direk sarı çizgiyi gecıyorum, boylelıkle aradan önüme gıremıyorlar.

Özetle bu ülke de kurallara uymayın arakdaslar, siz kurallara uyuyorsunuz dıye sizi enayı yerıne koyuyorlar.
  • :)) yaşadığınız olayı gün içinde defalarca yaşıyoruz hocam. çözüm eğitim eğitim eğitim. başka bir şey değil . ayrıca sizin çarpışan araba kapmaya çalışırkenki mücadelenizin kat be katını biz istanbulda metrobüse binerken yaşıyoruz... insanlar sanki ayakta kalırsa ölecekmişcesine birbirlerini ezerek biniyorlar araca. ne diyeyim ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scarfeys -- 19 Aralık 2017; 15:55:10 >
  • Örnek o kadar çok ki.
    Bu yaz lunaparkta 6 yaşındaki kızımla trenimsi hızlanıp yavaşlayan bir şeye bineceğiz bir nevi minik rollercoaster.
    En öne binmek için özellikle bir öncekine binmedik ve bekledik sıranın en önündeyiz.

Kapı açıldı biz gidiyoruz, arkamızdan kızım yaşlarında bir başka ufaklık kız yanımızdan koşup en öne bindi.
    Gittim kibarca, canım bak biz de en ön için sıra bekliyorduk deyip kaldırdım ve bindik.
    Dışarıda bekleyen bir kadın, artık annesi mi başka bir yakını mı bilmem başladı bize söylenmeye.
    Çocuk oturmuş işte kaldırılır mıymış, ne terbiyesiz mişiz.

Ya senin ki çocuk da benimki eşantiyon mu, biz eşek başı mıyız bekliyoruz sıranın en önünde bir öncekine binmeyip.

Kadına önce güzelce, bakın hanımefendi, biz en önde özellikle orası için bekliyorduk, özellikle oraya binecektik bunun için sırada bekledik dedim ama nafile.
    Kadın laftan anlamıyor, arkadan terbiyesiz vb gibi laflar ediyor. Ufacık çocuğu niye kaldırıyormuşum, kabaymışım falan.
    Artı dayanamadım sesimi yükselttim, ama en ufak hakaret kötü söz söylemedim, sadece bağırarak konuşmaya başladım asıl sensin terbiyesiz, çocuğuna böyle mi eğitim veriyorsun sırada beklemeyi böyle mi öğretiyorsun diye. Bu sefer de dışarıdan başka birileri, kadına niye bağırıyorsun diyor.

İyi bari, kadın diye kendi her haltı söylesin, çocuğumun hakkını gasp etsin, bir de üste çıksın.
    Biz çocuğumuza, aman çöp atmasın, başkalarıyla kibar konuşsun, sırada beklesin diye terbiye vermeye çalışalım, böyle densizler de hayatın her alanında senin haklarını bir şekilde gasp etmeyi öğretsin çocuğuna. Sonra bu ülke neden böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 19 Aralık 2017; 16:9:41 >

• 1.5 yaşındaki kızım ve bebek arabası ile metrodan yukarıya asansör ile çıkmak için içeri bindik, tam o sırada kapı kapanırken dışarıdan bebek arabası ile koşturan bir aile gördük ve kapıyı geri açmak için hareketler yaptım, kapı açıldı ve onlardan daha hızlanarakn gelen 2 genç annesi ve annesi yaşlarında insanlar içeri girdi, dolayısı ile bebek arabasına yer kalmdı. Ben acayip sinirlendim ve inmeleri gerektiğini arkadaki insanlara yanlış yaptığıklarını ilettim ama pişkin pişkin, '' biz artık bindik yapacak birşey yok, görmedik'' dediler, halbuki 100m yarışı gibi arkadan gelip geçmişlerdi. İyice sinirlenip terbiyesizlik yaptıklarını, bu asansöre bu şekilde binmemeleri gerektiğini defalarca söyledim, sinirlendim, bağırdım, çağırdım. Üstüne bir de sana ne diye laf yedim.

İnanın orada çok şey yapmak istedim ama yine hanımlar benden büyük olması sebebi ile daha fazla derin girmedim, fakat tabiki hadlerini blidirdim, konuşamaz halde indiler.

En sinirlendiğim durumlardan bir tanesi maalesef, ülkemizde bu tarz yapıcı konularda hiç taviz vermiyoruz maşallah.

• Af yok

Önüme geçeni pişman ediyorum rezil ediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elensar77 kullanıcısına yanıt
    Sana ne nedir Allah aşkına? Ne rezil toplum olduk yemin ile.

'' biz artık bindik yapacak birşey yok, görmedik"
    Yazık vallaha.Bizim halktan cacık olmaz.
  • O bu değilde kurallara uyan insanları saf,ezik,salak olarak görüyorlar gerçekten.Nasıl bir psikolojidir anlamış değilim.Bizim ülkeye medeniyet gelmez gibi.

• Bonus hikayeye fena güldüm

• Devlet hastaneleri bu işte artık üst düzeyde. Allah'ın her günü sıra kavgası olduğuna eminim. Teyzenin randevusu saat 10'da geliyor saat 9'da milletin hakkına tecavüz etmeyi kendine uygun görüyor. Yav diyor benim bir sorum olacak deyip dalıyor içeri. Doktor gerçekten kaliteli biri ise gibtiri çekiyor o hastaya. Randevuların saati belli sistemi belli. İsmi yazan girer bu kadar basit. Sonuçlar zaten genel itibari ile öğleden sonra, bazıları bir hafta sonra çıkıyor. Öğleden sonra genel olarak saat 3'ten sonra doktor mesai bitimine kadar sonuçlara bakıyor. Ama yok bizim insanımıza bunun eğitimini kağıt kalem veya güzel sözler ile veremezsin direk bağırarak yanlışını anlatacaksın.
  • Yaptığı davranışın kendi bile farkında değil ki, çocuğuna ona göre eğitim versin.

• Ben arkadaki kişilerin ürünü az ise ( işlemi kolay ) , sıramı verir hatta yardım ederim.

İşim kolaysa da , bunu yine ifade eder sizi çok bekletmem merak etmeyin derim.

İşim çok uzarsa da , arka sıradakine " kusura bakmayın , önemliydi derim " yine ayrılırım.

%1/2 Problem olur bu tarz durumlarda, iyi olmaya çalışmaktan yada uyarıp örnek olmaktan başka bir çözüm faydasız.

Şahsa ve duruma göre tabi bu değişebiliyor tabi. Ülke 80 milyon, 5 milyon karmaşık kaçak-göçmen var. Sadece istanbul 18 milyon ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukalemun -- 19 Aralık 2017; 20:0:0 >
  • Cahil kibarlıktan anlamaz en azından az-orta miktarda korku salarsanız veya hissettirseniz korkar-tırsar.”Cevap verirsem bana bir şey yapar” düşüncesi geçmeli kafasından kadın erkek fark etmez uzatmaz,susar.

Bu ülkede rahat yaşamak istiyorsanız içinizde biraz kıro yan bulundurmak durumunda kalıyorsunuz maalesef ...

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Yaratıcı imzalarını özledik be reyis

• Şok marketti galiba tam hatirlamiyorum muz ve domates almiştim tartilmasi lazimdi kasada. Tam sıra bana geldi Yaşlı bir amca hicbir şey demeden önüme girdi sadece su almiş onu kasiyere verdi hemen (bu arada arkamda baskalarıda yoktu) neyse kasiyerle bi göz göze geldik ben başımı salladim tamam diye sonra okuttu 60 kuruş civari bir fiyat soyledi. Amca kızdı ne 60 kuruşu 30 kuruş yaziyor rafta diye kızdı kasiyere. Kasiyer kiz da karıştırmis olabilirsiniz diye nazikçe soyledi (su da bilindik bir markaydi 30 kuruş olma imkani yok) sonra amca 1-2 sn durdu sinirlendi 60 kuruşa su mu olur almiyorum dedi cıktı gitti

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.