Şimdi Ara

İkea kasa sırasında başımdan geçenler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
130
Cevap
0
Favori
11.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hafta sonu yaşadığım bir olay kendimi garip hissettirdi, aslında o kadar çok denk geliyoruz ki böyle durumlara...

İkea Bursa'da Pazar günü kasalar oldukça yoğun (İstanbuldakilerden daha az kasa sırası var tabi) Büyük bir sepetle 2 kişinin arkasında sıraya girdik eşim ve çocuğumla (5).

Bayanın biri oğlu ile sesli diyolaglar kurarak yandan yandan sıranın önüne geçti.

Bayan - "Oğlum (12yaş) bir tane ürün (çerçeve) için bu sıraya mı girilir."
    Bayan - " Bir tane ürün şöyle öne geç sen "

Bayan sepetiyle hanım ayağını ezerekten önümüze geçti. (Normalde eşim böyle konularda çok sinirlidir laf söyler alttan almaz haklı ise gerekirse dövüşür o derece manyak) Eşimde hiçbirşey demedi.

Ben - " Hanımefendi sıraya geçer misiniz?"

Bayan - " Ama bizim bir ürünümüz var"

Ben - " Farkındayım konu tek ürün olması değil, izin istemeden geçmeniz. Yanınızda çocuğunuz var bu gibi durumlarda örnek olmanız gereklidir dedim. "

Bayan " haklısınız "

Lakin yerinden de pek kımıldamadı, bayanın yaşı benden büyük aslında utana sıkıla söylüyorum öle ama çocuğu olan birinin böyle yapmasını kaldıramadım o sıra. Hani burnumdan kıl aldırmadan bak nasıl öne geçeceğim dersi verir gibiydi.

Oğlu utandı belli benim arkamdaki kişinin arkasına sıraya geçti. Döndüm ona "Seninle ilgili bir durum değil. Artık geçebilirsin önümüze dedim." Yok teşekkürler vs. "Valla geç Lütfen vs." Çocuk annesinden kat be kat iyi niyetli. Kadın sonra bir şeyler söylene söylene gidiyordu. Arkasında bağırdım ne dediğimi hatırlamıyorum gerçi şu an ama bir insanın bu kadar pişkin olması aklım pek almadı.

Neyse sıra bize geldi, eşim iyi yaptın zaten ayağımı ezdi dedi, Ben aslında birazda pişmandım çocuk için üzüldüm açıkçası, Kasiyerde olayı fark etmiş işlemi yaparken çok haklısınız vs. dedi.

Ben kendimi bildim bileli teknik işlerde, mekanik, üretim, sayısal birisiyim eğitim işinden pek anlamam. Çözüm nedir nasıl bir eğitim sistemi olmalı ki insanlar işin çakallık, kolaylık kısmına kaçmasın. Trafik bi yerde sıkışsa emniyet şeridi dolar. Döner kavşaktasın yol hakkı dönenlerde kimsenin salladığı yok. Yaya geçidinin anlamını bilen yok. Kurallara uyan insanları saf yerine koymaya çalışan o kadar çok insan varki, bazen bu ülkede çok küçük bir topluluk olduğunu düşünüyorum ve herkes böyle zorlanıyor mu yada artık onlarda bu düzene ayak uydurup devam mı ediyor. Bir yerden sonra insan alışmaya başlıyor. Yurtdışa gittik ailecek lunaparkta çarpışan oto kapar halimi farkedip utandım insanlar sırayla biniyor koşuşturmaca telaş yok bizde bir çarpışan otoya binmek için aslan gibi gidip onu kapman aynı anda tutanları ısırman gerekir.

Bu ülkede mutlu yaşamak için, yurdışına çıkmamak gerekir insan dönünce hayattan soğuyor. Keşke bir formülü olsa da yeni nesil düzgün bir eğitimle bizi uyandırabilse...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Örnek o kadar çok ki.
    Bu yaz lunaparkta 6 yaşındaki kızımla trenimsi hızlanıp yavaşlayan bir şeye bineceğiz bir nevi minik rollercoaster.
    En öne binmek için özellikle bir öncekine binmedik ve bekledik sıranın en önündeyiz.

Kapı açıldı biz gidiyoruz, arkamızdan kızım yaşlarında bir başka ufaklık kız yanımızdan koşup en öne bindi.
    Gittim kibarca, canım bak biz de en ön için sıra bekliyorduk deyip kaldırdım ve bindik.
    Dışarıda bekleyen bir kadın, artık annesi mi başka bir yakını mı bilmem başladı bize söylenmeye.
    Çocuk oturmuş işte kaldırılır mıymış, ne terbiyesiz mişiz.

Ya senin ki çocuk da benimki eşantiyon mu, biz eşek başı mıyız bekliyoruz sıranın en önünde bir öncekine binmeyip.

Kadına önce güzelce, bakın hanımefendi, biz en önde özellikle orası için bekliyorduk, özellikle oraya binecektik bunun için sırada bekledik dedim ama nafile.
    Kadın laftan anlamıyor, arkadan terbiyesiz vb gibi laflar ediyor. Ufacık çocuğu niye kaldırıyormuşum, kabaymışım falan.
    Artı dayanamadım sesimi yükselttim, ama en ufak hakaret kötü söz söylemedim, sadece bağırarak konuşmaya başladım asıl sensin terbiyesiz, çocuğuna böyle mi eğitim veriyorsun sırada beklemeyi böyle mi öğretiyorsun diye. Bu sefer de dışarıdan başka birileri, kadına niye bağırıyorsun diyor.

İyi bari, kadın diye kendi her haltı söylesin, çocuğumun hakkını gasp etsin, bir de üste çıksın.
    Biz çocuğumuza, aman çöp atmasın, başkalarıyla kibar konuşsun, sırada beklesin diye terbiye vermeye çalışalım, böyle densizler de hayatın her alanında senin haklarını bir şekilde gasp etmeyi öğretsin çocuğuna. Sonra bu ülke neden böyle.
    Psikiyatr muayenehanesinde bekliyorduk arkadaşımla Şişlide, adamın biri geldi randevusu arkadaşımınkinden 30 dakika sonra olmasına rağmen doktorun yanına girmeye çalıştı, arkadaşım da tuvalete gitmişti dedim ben ses edeyim adama

- beyefendi bizim 18.30da? Sizin de 19.00 olmalı?

- kardeş hepimiz sorunluyuz zaten, o kadar sorun içinde yarım saati mi düşünelim?

Allah'tan o an asistan müdahale etti de ortamda tartışma büyümedi
    Şok marketti galiba tam hatirlamiyorum muz ve domates almiştim tartilmasi lazimdi kasada. Tam sıra bana geldi Yaşlı bir amca hicbir şey demeden önüme girdi sadece su almiş onu kasiyere verdi hemen (bu arada arkamda baskalarıda yoktu) neyse kasiyerle bi göz göze geldik ben başımı salladim tamam diye sonra okuttu 60 kuruş civari bir fiyat soyledi. Amca kızdı ne 60 kuruşu 30 kuruş yaziyor rafta diye kızdı kasiyere. Kasiyer kiz da karıştırmis olabilirsiniz diye nazikçe soyledi (su da bilindik bir markaydi 30 kuruş olma imkani yok) sonra amca 1-2 sn durdu sinirlendi 60 kuruşa su mu olur almiyorum dedi cıktı gitti
  • bkz. Çoluğundan çocuğundan utan be kadın
    bkz. İzin iste canımı ye
  • Atm sırasında beklerken birilerine kafa atasım geliyor.

Sen iyi dayanmışsın yinede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ATM sırasındayken birisi önüme geçti. "Önüme geçtiniz" dedim. "Görmedim seni ben 50 yaşındayım" dedi. "Ben de 45 yaşındayım noolmuş?" dedim. Sonra arkaya geçti. Beni genç gördüğü için sevinmedim de değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdirectix -- 18 Aralık 2017; 14:20:15 >
  • böyle tipler çok çocuk adına üzülme bence çocuk adına iyi birşey yapmışsın en azından ilerde annesi gibi olmayacak
  • hocam biraz tavsiye versene analitik çözüm için , böyle şeylerde sinirlenirim elime ayağım birbirine girer kavga çıkar kocası beni bıçaklardı kesin
  • Bıçak soğukluğu ve barut kokusu onu Terbiyeli biri yapar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fazla yumuşak davranmışsınız, eşinizin hiç ses çıkarmamış olması ise enteresan. Neyse memleket bunlarla dolu. Bundan bin kat beterleri var bu hiçbir şey değil. Medeniyet denilen kavram işte tam olarak burada devreye giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 21 Aralık 2017; 18:29:23 >
  • Anlayana anlayacağı dilden konuşmak gerekiyor. Hak yemek,gasp etmek,kurallara uymamak bence çok utanç verici bir durum. İzin istenir acil bir durum varsa öncelik tanınır ama milleti salak yerine koyarsan olmaz işte o iş.

Bu toplum değişmez. Bir tarafa çekilmeye yönelik bir toplum var şuan. Rüzgar nereden eserse oraya giderler. Bir laf söylesinler kanarlar,inanırlar,doğruluğunu sorgulamazlar. İmkanımız olsa da gidebilsek. Gitsinler diyemiyoruz neden mi onlar fare gibi ürediler,onları engellemek çok zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikiyatr muayenehanesinde bekliyorduk arkadaşımla Şişlide, adamın biri geldi randevusu arkadaşımınkinden 30 dakika sonra olmasına rağmen doktorun yanına girmeye çalıştı, arkadaşım da tuvalete gitmişti dedim ben ses edeyim adama

- beyefendi bizim 18.30da? Sizin de 19.00 olmalı?

- kardeş hepimiz sorunluyuz zaten, o kadar sorun içinde yarım saati mi düşünelim?

Allah'tan o an asistan müdahale etti de ortamda tartışma büyümedi

• Bu gibi durumlarda yani elinde çok az ürün olanlar için Express kasa gibi bir şeyler yapılmalı.

Edit:Ikea demişken bizde Ikea'dan dolap aldık ama teslim edilmiş görünüyor Horoz Lojistik sitesinde.Fakat ben teslim filan almadım kime teslim edildi bu ürün şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 18 Aralık 2017; 23:38:0 >
  • Okuyun tehlike yok

• işte bunlar hep çomar dediğimiz tipler
  • Sadece alışveriş merkezlerinde değil okumuş dediğimiz insanlar aynısını hatta daha beterini kitap fuarlarında yazardan imza almak için yapıyor. İçimden diyorum ki sen okusan ne okumasan ne? Ayrıca hak aramak gerekiyor zira diğer türlü alışmış kudurmuştan beter misali oluyor kaybeden onlar olmuyor.

• Ne kadar boş bir konu bu ya. Silin böyle konuları. Domuz eti yemiyoruz işte daha fazlasını beklemeyin milletten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remy_ -- 19 Aralık 2017; 10:21:3 >
  • en dogrusunu yapmissiniz... ben olsam sizin kadar yumusak davranmazdim... nerede sira olsa buyuk bir tartisma yasiyorum.. insanlar surekli one geciyor ama kimsenin umrunda degil... surekli ben bagiran cagiran oluyorum... ya onune siraya geciliyor keriz misin salak misin susup normal sekilde karsiliyor insanlar, buna en cok sinir oluyorum....

bu ulkenin yuzde 100u de universite bitirse yuzde 100u de doktora yapsa kesinlikle bu ulke degismez.. cunku medeniyet bu ulkeye ters, ortadogululuk icine islemis... cikmaz...
  • geçen cuma bimde yaşadım benzer bir olay. zabıtaydı adam . uyarmama rağmen utanmadan sırada kalmaya devam etti. "ben birşey alıp çıkıcam"diyor "biz de yatıya kalmaya gelmedik" dedim :D

sonra diyor ki "ha sen önce girmişsin ha ben ne farkeder" ama hala en öne geçiyor farketmiyorsa geçsene sırana. kafalar güzel.

• Aklıma samsunda yaşanmış bir olay geldi bi an. 2 kişi bi kavşağa gelirken, o diyo o yol verir, otekide onun vereceğini düşünüyo, ortada hiç frenlemeden çarpışmışlar. Anlatanda bi samsunlu arkadaştı.

Aslında herkesi kendi ateşinde kavrulacağı bir yere götürmeli. Atıyorum bu trafikte sıkıntılı sürenler, yok makas atarak kendi çapında yarışan yada acele ederek çevreyi rahatsız eden insanları başka bi şehirde topluycan. Onlar orda araba sürsün. Böylece trafik kazalarında ölenler içinde üzülecek sebebimiz kalmaz. Yada gene üzülürüz de, bu kadar olmaz yani.

Bu tarz örnekler çoğaltılabilir, ama sınıflandırmaları kolay.
    -Düşüncesizlik.
    -Ahlak anlayışı
    -Bencillik

Şu günlerde hak aramakta zorlaştı iyice. Beton mikseri şoförüyle zıtlaştığı için zor duruma düşen adamı hepimiz gördük.

Artık bu insanlar haksız olduklarında, saldırganlaşıyorlar. Hadi gel şimdi hakkını ara. Trafikte saçmalayan birisi görünce uyaran bir adamken, artık babamdan devamlı uyarı alıyorum. Boş ver bulaşma oğlum.

• Bu ağustos kardeşimle Ankara'ya gittik. Aşti'de incirli'ye giden keçiören servisini beklemeye başladık ki en kalabalık grup da bu servisi bekleyenlerdi. Neyse ki sık sık servis geliyordu, yanı 10 dk bekleyince oturarak gitmek mümkün. Insanlar iyi kötü bir sıra yapmış vaziyette servis beklerken, aradan da sıra yokmuş gibi ilerideki kalabalığa karışan kapalı teyzeler (kapalı ya da açık olması umrumda değil ama din için kapanıp sıraya kaynak yapmanın kul hakkı olduğunu anlamamak gibi bir tezat söz konusu burada), yaşını başını almış amcalar vardı. Baktım kimseler ses etmiyor, ben de sizin gibi tepkimi koydum. Teyze ayıp değil mi burada bizim hakkımızı yiyorsun dedim. Teyze hemen klasik olarak hastayım ben demeye başladı. Senin hasta olman sıraya kaynak yapmana izin mi veriyor dedim. Hastaysan da izin alacaksın dedim. Kadın duvar gibi, hiç ses etmiyor ama utanıp da sıraya da girmiyor. Baktım bunlarda utanma sıkılma kalmamış ben de sustum ondan sonra. Gelen servise canla başla mücadele ede de bindik bu medeniyet nedir bilmeyen insanlar içinde.

Şimdi herkes bu konuyu açan arkadaş ya da benim gibi bu çakallara tepki koysa emin olun bunların nesli azalarak tükenecek. Ama gelin görün ki insanlar sessiz kalıyor. Verin tepkinizi bu tip durumlarda. Insanların sizi enayi yerine koymasına izin vermeyin. Ben metrobüste de bu tip durumlara şahit oluyorum, omuzundan tutup adamı çektiğim bile oluyor. Halbuki o kaynakçı binse de benim için sorun değil. Ben oturacak yer bulacak durumdayım sirada önde olduğum için ama benim arkamda sıraya girenin hakkının yenmesine de katlanamıyorum. Ben sıranın arkasındayken öndekilerin de benim yaptığımı yapması için yapıyorum bunu. Uzun lafın kısası genç yaşlı demeden hak yiyen adama tepkinizi koymaktan çekinmeyin.

• Sormamız gereken asıl soru, içinde cevabı da barındırıyor:

"Biz, medeniyet ve ülke olarak eskiden böyle miydik?"

"eski" lafını kim nasıl anlarsa öyle de cevaplar. Benim kastettiğim eskiyi bilenler hemen anlar. Son 100 yıldır toparlanamıyoruz!
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.