Şimdi Ara

İkea kasa sırasında başımdan geçenler... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
11.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ah memleketim her geçen gün daha kötüye gidiyor.İnsanlarimiz yobazlasiyor cekilmez oluyorlar, zaten saygi desen hiç yok sabırsız davraniyoruz heryerde trafikte.bankada markette hatta otelde. Adam otelde gözleme kuyruğuna bile kaynak yapmaya çalışıyor. Üzülüyorum ozelliklede çocuklarına nasil bir memlekette büyüyecekler. Herhalde 25-40 yaş arasi büyük bir çoğunluk firsati olsa gider bu memleketten...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay her yerde var. Sesinizi çıkartmaktan korkmayın. Millet o kadar pısırık hale gelmiş ki böyleleri bu yüzden çoğaldı.

2 ay önce Boyner'de alışveriş yaptım. Pazar günü, 2 kasa çalışıyor millet sıra bekliyor. Hatta kasa görevlisi beni uyardı sıra var diye özür diledim görmedim diye sıraya girdim. 15 dk'dır bekliyoruz sırada, öbür sırayla bunun arası 10 metre. Bir tane kadın geldi. Baktım geçti kasaya. Kimsede çıt yok. Ben sinirlendim tabii döndüm kasa görevlisine,

- Kardeşim biraz önce beni uyardın, onu niye uyarmıyorsun?
    KG: Affedersiniz görmedim. Hanımefendi sıraya geçer misiniz?
    Kadın: Belim sakat kusura bakmayın 2 parça birşey halledeyim. Hastayım ben.
    Ben: Hanımefendi biz de hastayız ama sırada bekliyoruz.
    Kadın: Benim belim tutuk ayakta duramıyorum.
    Ben: İyi zaten bir biz enayiyiz burada.

Derken kadının oğlu geldi, sapasağlam... Kadın bu arada ödemeyi yaptı tabii. Yanımdakilere döndüm, böyle şerefsizler varken itiraz etmek bile saçma dedim ödememi yaptım çıktım.

• Yıllar önce bir büfede sıra beklerken sözüm meclisten dışarı "Ayıdan bozma birisi" önüme geçti. Bende bir kaç dakikadır bekliyordum. Abi sıra, hak, hukuk vs diyecek oldum ne hak hukuku başlatma der gibi mırıldanıp elini kolu sallayıp alacağını aldı çekip gitti. İçimden keşke şu anda karate falan bilseydim bunu evire çevire dövseydim diye geçirdim. Halen aklımdadır o kadar içimde kalmış neredeyse 15 sene geçmiştir, unutmamış olmam sırada önüme geçmesiyle ilgili değil. Verdiği hak hukuk kavramlarını küçümseyen sallamayan tepki ve tavrıydı.

Kısacası hakkım o şahsa helal değildir öteki tarafta bu yüzden yansın mı adam diyeceksiniz evet yansın bana ne. Ufacık bir utanma emaresi falan göstermiş olsaydı zaten şu anda bunları yazmıyor olurdum çoktan unutmuş olurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaturanga -- 20 Aralık 2017; 12:29:39 >
  • Nolacak bir sira icin. Magazayi aliyorsunuz kadin tek urun alip evine gitcek 10sn bekle birsey olmaz.

• Toplu taşıma araçlarında var böyleleri. Avcılar metrobüs durağını bilenler vardır. Sırf boş koltuk kapmak için birbirini itenler var. Tipine giyimine bakarsın düzgün insan dersin işte orada bütün çirkefliğini görüyorsun. Otobüste de böyle metroda da böyle. Sen binmek için beklersin hemen sıvışmaya çalışırlar. 1 kişiyi geçti ya büyük avantaj kazandı !! Müslümanım der kul hakkı yer.

• Çakallık, açgözlülük, saygısızlık, sınır tanımamazlık, hadsizlik, hakka tecavüz, çirkeflik, küstahlık vs. vs. Bunların hepsinin bu kadar çok insanda bir araya gelmesi ve bu kadar sık yaşanması toplumsal bir sorundur resmen.
  • Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Ülkede ki insanların birbirine olan saygısı ve tahammülü kalmadı. Toplumsal ilişkilerde ve kurallarda geriye doğru gidiyoruz. Saygısızlık ve bencillik almış başını gidiyor. Ancak ben inatla mücadele ediyorum. Bunun için yapmamız gereken insanları uyarma ve yeni nesli bu doğrultuda yetiştirme. Sizin gibi bilinçli ve daha güzel bir toplum arzusu olan insanları gördükçe yalnız olmadığımı görmek beni mutlu ediyor. Eğitimsiz, bencil ve saygısız bir toplumuz.
    Ben ilk yurt dışına çıktığımda trafikte korna sesi duymadığımda ve sıkışan trafikte dahi şerit değiştiren araç görmediğimde şok olmuştum. Bizler ise bir koşturmanın ve başkalarının haklarının önüne geçmenin yarışı içerisindeyiz.
  • bende geçenlerde izmit Decathlon'da 3-4 parça ürün alıp sıraya girdim. Sıra baya uzun ama 4 kasa aynı anda çalışıyor. Daha bana sıra gelmemişken yanımızdan birinin sıyrıla sıyrıla geçtiğini gördüm.. Gitti ileride işlemi biten kasaya girip ürününü uzattı. Bunu görür görmez bende bekleyenlerin arasından sıyrılıp adamın yanına gittim. Kasiyere elimle durun işareti yaptım. Adama "biz burda enayimiyiz sıra bekliyoruz" dedim, yapmayın işlemi dedim. Adamda bana "görmedim abi" dedi. Ama bu arada gelmişken o sinirle kendi elimdeki ürünleri kasiyere verip ödememi yaptım :) Sonradan o kadar insanın önüne geçtiğim içinde utandım tabi.
  • Herkes bir anısını anlatmış, ben de anlatayım bari.

CNR Mersin Kitap Fuarı'nın son gününde büyük kızım ve eşimle birlikte fuara gittik. Fuar girişinde günün pazar olmasından da kaynaklı uzun bir sıra vardı. Kızım omzumda, eşim yanımda sırada beklerken yan taraftan 4-5 tane genç kızın kollarını sallaya sallaya sıranın ön tarafına geçmeye çalıştığını görünce gür bir sesle; "Arkadaşlar biz burada sıra beklerken siz öne geçmeye çalışıyorsunuz. Görmüyor musunuz sırayı?" dedim. Ses tonumdan dolayı sıradaki 100-150 kişi otomatik olarak kızlara baktı. İçlerinden birisi bir de pişkin pişkin; "Ama biz sıradaydık zaten." dedikten sonra ben iyice sinirlendim, çünkü fuar bahçesinde çok geniş bir alan olmasına rağmen sıra düz gittiği için sağ ve sol taraf bomboş olduğundan daha önce sırada olmadıklarını anlamak hiç de zor değil. Bunun üstüne "Hiç öyle görünmüyorsunuz buradan bakınca. Bakın sıraya, koca koca insanlar burada bekliyor. Çoluklu çocuklu olanlar da var. Ülkenin emaneti gençlere bak, bir de medeniyetin göbeğine, fuara geliyorsunuz bu hareketlerle." dedim. Bu lafım üzerine anca utandılar da sıraya girdiler. Vay arkadaş dedim ondan sonra, ülkenin haline bak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sku -- 20 Aralık 2017; 13:30:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokerberg

Farkındaysanız yaşlarını,cinsiyetlerini,olayın geçtiği saati,olayın geçtiği ortamı da belirttim.Yani tasvir ettim . Bir sürü ayrıntı vermeme rağmen sırf oraya takılmanız hoş değil,olayı başka yerlere çekmenin lüzumu yok

Arkadaşım kadın kadındır türbanlısı, açığı, mini eteklisi vs. diye ayrılmaz. Bu ülkede ayrımcılık yapmayın bu nedir böyle özellikle Türbanlı diye yazıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jokerberg

Hocam dediğiniz olaya çok benzer bir olay 2 hafta önce Esenboğa Havalimanı'nda başıma geldi. Güvenlik kontrolleri olan yerde (ilk ana girişteki değil , bekleme salonuna geçerkenki) millet zaten sabahın köründe uyanıp gelmiş saat 7:15 filan . Yaklaşık 100-150 kişi sırada bekliyordu aşırı yoğunluk vardı .

Benim artık geçmeme çok az kişi kalmışken arkadan bir ses duydum . Türbanlı 2 kadın (birisi 30 yaşlarda,öbürü 40 filan) yanlarında da çocuk var ; bunlar o bekleme şeritlerinin altından geçip en öne geçmeye çalışmış.

Tam geçecekken arkadan bir adam bağırdı napıyorsunuz sıra var diye.Kadın aynen şunu dedi "uçağımız var yetişicez de o yüzden öne geçiyoruz" , adam "bizim de uçağımız var yarım saat sonra kalkıyor , biz enayi miyiz bekliyoruz" dedi. Tabii sonra paşa paşa sıraya geçtiler iyi oldu . Böyle kuralları çiğnemeye ve çakallığa meraklı çok kişi var.

hmm demek türbanlı. 2 bayan türbanlı. türbanlı 2 bayan. mesajı aldık kardeş vurguladın güzelce gerisini yazmasan da olurdu

• Hastanede de buna benzer çok şey yaşanıyor.

Annemle doktor sırası bekliyoruz. Kemoterapi vs bitmiş, tetkikleri doktora göstereceğiz ve hangi ilaçların kullanılması için yeniden tetkik yazacak. Hem de kontrol edecek.

Sıra numarasını aldık, takribi 1 saat bekledik. Bizim ismimiz yandı, tam odaya gireceğiz, Nenenin biri hamle yapıp önümüze geçti. Dedim teyze nereye giriyorsun sıra bizim. Birden bağırmaya başladı. Yaşlıya da saygınız yok, şurada bir sonuç göstereceğim ona bile tahammülünüz yok diye avazı çıktığı kadar bağırmaya başladı. Sindirme politikasıyla sıramızı alacaktı, anlamıştım. Artık o benim için yaşlı olmasını fırsat olarak kullanan bencilin teki idi.

Dedim teyze, bak biz sıramızı aldık yaklaşık 1 saattir bekliyoruz( bunları söylerken de içeri girmesin diye kapının kolunu tutuyorum) Biz de sonuç göstereceğiz, enayi miyiz burada bekliyoruz. Sen bana enayi diyemezsin vs diye yaygaraya devam etti. Ama pes etmeye niyetim yoktu. Annemi çağırdım, içeri geçmesini sağladım kapıyı kapattım.

BU sefer teyzenin 2. taktiği başladı. Halkı galiyana getirip beni linç ettirmek. İşte bu gençlerde de hiç saygı kalmamış, yaşlıya tahammülleri yok ( millet de ne oluyor diye bakmaya başladı, bana dönüp bir şeyler fısıldayanlar neler neler) ben zaten buradaydım falan..

Bizden sonraki gelen hanfendiye dönüp, siz bu teyzeyi daha önce burada gördünüz mü?
    görmedim beyefendi
    Ne kadardır buradasınız
    yaklaşık 1.20 saattir.
    Ondan sonrakine sordum, ben de 2 saate yakın buradayım dedi.

Bak teyze dedim saat zaten sabah 10. Kaçta geldin de zaten buradaydım diyorsun? Biz hemen hemen mesai saatinin başlangıcından beri buradayız zaten. Bu arada arkasını döndü hafif hafif gitmeye başladı ve cümlemi bitirmeye kalmadan o yaşlı teyze gözden kaybolmuştu bile.

Şansıma, orada beni destekleyen 1-2 kişi çıktı. Bazen kimse karışmak istemiyor. İşte o vakit, zafer bu tip teyze kılıklı bencillerin oluyor. O zaman çok üzülüyorum...

Ekleme: Yürüyemeyecek durumda yaşlı olan teyzelerden değildi bu. Onlara zaten gerekli yardımı yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 20 Aralık 2017; 14:14:5 >

• malesef durum aynı söylediğiniz gibi,bu durum insanların aile yapısı ile direk ilişkili toplumumuz çok yozlaştı, insana saygı sıfır o yüzden bende sizin gibi düşünceler içerisindeyim, 2 çocuğum var onları da bu saygısız seviyesiz toplumda barındırmak istemiyorum bu nedenler uzun zamandır çeşitli yollar arıyorum umarım bu devran böyle dönmez. yorumların bazılarını okuyorum da onlar da içler acısı, sizin haklılığınızdan bahsedip sizin yerinizde olsa kafa göz dalanlar mı dersiniz küfürler edenler mi dersiniz, bana göre bunlar bile cahillik,hakkı aramak ta böyle olmamalı,sizin tutumunuz gibi olmalı.umarım herşey gönlünüzce olur.
  • Malesef kurallara uymak medeniyet değil enayilik olarak görülüyor ülkede. Bu olayları trafikte çok yaşarsınız. Eğitimi ve görgüyü çocukken aşılamalı.

• Jokerberg kullanıcısına yanıt
    "uçağımız var yetişicez" her sırada başıma geliyor acaba oradaki diğer insanların neyi olduğunu düşünüp de sıraya girdiklerini düşünüyorlar anlamış değilim
  • Medeni bir toplum olmadığımızdan tek çözüm şiddet malesef. Bu tarz şark kurnazları bir kere evire çevire dayak yerse ömrünün sonuna kadar milletin hakkını yemeye cesaret edemeyecektir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim ailede başlar. Çocuklar 3 4 yaşından itibaren öncelik anne baba vb. kişileri izleyerek rol alır. Olumsuz rol alımı sonucunda ise yaşadığınız örnekteki kadın gibi insanlar ortaya çıkar. İnşallah çocuk ,annesini örnek almaz.

• Jokerberg kullanıcısına yanıt
    Hocam kusra bakma aynısını ben yaşadım ve gayet medeni bir tepki aldım karşımdaki böz önöyö möyöz ögöhögö deseydi de cevabı verirdim.

Uçağı kaçırmak üzereyken alttan hızlı hızlı geçiyordum birisi pardon beyfendi sıra var dedi. Uçağım kalkmak üzere kusra bakmayın dedim. Tabi buyrun o zaman yaptı karşılıklı teşekkürleştik.

Defalarca kez havalimanına gittim her seferinde özür dikeyerek önüme geçen olur ve hiçbirine karşı hoşgörüsüzlük etmedim, kural kuraldır önemli olan insanlıktır bunu da değerlendirin. Siz oraya 5 dk erken girince bir avantaj elde etmiyorsunuz ama belki de o kişi 5 dk erken gidince uçağı kaçırmayacak.

Edit: eğer ordaki kişiler uyarıldıktan sonra da kusra bakmayın özür dileriz gibi nezaket sözcükleri kullanmadıysa o zaman durum başka tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukayaz -- 20 Aralık 2017; 16:58:5 >
  • 10 seneden beri Çin'de yaşıyorum ve çalışıyorum aynı zamanda geren card çekilişine 3 seneden beri katılıyorum, eğer çıkarsa Türkiye'ye sadece geren card vizesini almak ve mülakat için gidecem.Sonra da ver elini ABD.

Yani düşünün ben yaz tatili için bile Türkiye'ye gitmiyorum, zaten aile desen kalmış 2-3 kişi, o yüzden şanslıyım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanka bura türkiye
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.