Şimdi Ara

İkea kasa sırasında başımdan geçenler... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
11.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir düşünsenize aynı hikayede türbanlı yerine türbansız yazıyor. İşte algı operasyonu denen şey bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jokerberg

Hocam dediğiniz olaya çok benzer bir olay 2 hafta önce Esenboğa Havalimanı'nda başıma geldi. Güvenlik kontrolleri olan yerde (ilk ana girişteki değil , bekleme salonuna geçerkenki) millet zaten sabahın köründe uyanıp gelmiş saat 7:15 filan . Yaklaşık 100-150 kişi sırada bekliyordu aşırı yoğunluk vardı .

Benim artık geçmeme çok az kişi kalmışken arkadan bir ses duydum . Türbanlı 2 kadın (birisi 30 yaşlarda,öbürü 40 filan) yanlarında da çocuk var ; bunlar o bekleme şeritlerinin altından geçip en öne geçmeye çalışmış.

Tam geçecekken arkadan bir adam bağırdı napıyorsunuz sıra var diye.Kadın aynen şunu dedi "uçağımız var yetişicez de o yüzden öne geçiyoruz" , adam "bizim de uçağımız var yarım saat sonra kalkıyor , biz enayi miyiz bekliyoruz" dedi. Tabii sonra paşa paşa sıraya geçtiler iyi oldu . Böyle kuralları çiğnemeye ve çakallığa meraklı çok kişi var.

Türbanlı olduklarını neden belirttin ?

Senin iğrenç zihniyetine ....

• Böyleleri çok var. Hele hele marketlerde çok sık karşılaşıyorum. Adam almis kasada one birakiyor bilerek bende one cekiyorum ki anlasin. Kasiyerde kim once geldi dikkat edemiyor çoğunlukla. Ben kendi urunlerimi öne surmesem adam geçecek iki kişiyi.. bazilarinin urunu bir taneyse ben zaten müsade ediyorum gec bekleme diye. Ama insani salak yerine koyarak,musade istemeden geçmeleri doğru değil.

• Sonra insanız ama maymuna gidiyoruz diyince laf söylüyorlar.

Ülkemizde yobazlık, hayvanlık ve mala çökme mal kaçırma gibi konular üst sınırını çoktan açtı.

• "Arkasında bağırdım ne dediğimi hatırlamıyorum gerçi"

Kendi dediğini hatırlamazken adamları tek tek yazmışsın. Sinirden galiba.
  • "aptallar ile münakaşa etmeyiniz, uzaktan bakan kişiler ikinizi karıştirabilir.

Ünlü birisi demiş.

Trafikte, sirada ve de bilimum toplu yaşam alanlarında kural tanimayan kimseye ses cikarmiyorum çünkü bu tarz davranışları sergileyen insanlar genelde aptal oluyor. Tartisma çıktığında karşısındakini dinlemeyen, dünyadaki herşeyi bildiğini, ve bildiklerini de doğru olduğunu düşünen insanlar. Tartışıp onların seviyesine inmeye gerek yok. Bir insana 20-30yilda edinemedigi toplum ici yasam inceliklerini benim 5 dkda öğretme veya anlatmaya zaten gücüm yetmez.

Gülüyorum. Ve onlara aciyorum.

• Böyle durumlarda kendinizi ezdirmeyin, laf söylemekten çekinmeyin kendini uyanık sanan insan dolu inanılmaz sinir oluyorum bunlara. Daha geçen gün nimet abla'dan bilet almak için kuyruğa katıldım. bilen bilir bu ara çok yoğunlar kuyruk uzar gider.15-20 dk bekledim anca gişelerde sıraya geçebildim. Çıkış yapılan yerden de uyanığın biri 40-45 yaşlarında tam çakal tipli simsarın teki geldi önümdeki dayının önüne geçmeye çalışıyor. dayı da bişeyler söylendi ama adam oralı olmadı. ben de sinirlendim beyefendi sıraya girdiniz mi siz dedim? girdim ya diyor pişkin pişkin.. Orda film koptu ben de dalga mı geçiyosun sen dayı dedim sert ve yüksek sesle burda biz yarım saattir sıra bekliyoruz geç sıranın en sonuna... Serti görünce hemen R yaptı bişey sorucaktım ben ya diye neyse sen benden önce geç falan diyor. Tabi senden önce geçicem zaten de sen sıranın en sonuna geç dedim arkamdaki kadın sessiz çünkü sesini çıkaramıyor onun hakkını gasp edicek çakal. ben buna iyice tutuldum. geç sıranın en sonuna hadi diyorum hiç oralı olmuyor. buna bağırırken orda güvenlik var 5-6 tane bilen bilir. bizim orda duran temiz yüzlü sessiz bi güvenlikçi vardı mesleğine hiç uygun değil anlaşılan. ona seslendim kardeş sen ne iş yapıyosun burda? diye. bak adam çıkıştan geldi sıraya girmeden milletin önüne geçiyor sende izliyorsun diye birazda onu azarladım. o da adamı zorla çıkardı sıradan sonra takip etmedim ne oldu ne bitti biletimi aldım gittim. Sessiz kalmayın bu çakllara

• Millet yüz yüze baka baka bunları yapıyor. Birde trafikteki saygısızlığın nerelere geldiğini siz düşünün artık...
  • Jokerberg kullanıcısına yanıt
    İnsanları ayrıştırmaktan başka yaptığınız birşey yok. Böyle devam edin siz.

• bu insamımızdaki aymazlık, kural tanımazlık, kurnazlık artık uç seviyelerde, marmara forum girişinde hep kuyruk oluyor kontrolden dolayı (bilen bilir),
    bizde o rampayı dur kalk ile çıkıyoruz, bi tane bmw bastı geldi sinyal veriyor önüme geçecek, önümdeki araba yol vermedi, bende arabayı vurma pahasına yol vermedim öndeki araca sıfır yanaştırdım,
    oda bir iki hamle yaptı yemedi ben dedim dokunsunda bana da bahane olsun inip girişeyim, durdu ama arkadamdaki arabadan aldı yolu, açtım camı ne güzel ya ver sinyali gir öne bu kadar insan delimi fln, apaçi den ses yok, ordaki görevlilerde de hata var sokmaması lazım bu şekilde kapıdalar çünkü onlarda müsade ediyorlar,
    bunun gibi bir çok olay oluyor bu ctesi başıma geldigi için yazıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukayaz

Hocam kusra bakma aynısını ben yaşadım ve gayet medeni bir tepki aldım karşımdaki böz önöyö möyöz ögöhögö deseydi de cevabı verirdim.

Uçağı kaçırmak üzereyken alttan hızlı hızlı geçiyordum birisi pardon beyfendi sıra var dedi. Uçağım kalkmak üzere kusra bakmayın dedim. Tabi buyrun o zaman yaptı karşılıklı teşekkürleştik.

Defalarca kez havalimanına gittim her seferinde özür dikeyerek önüme geçen olur ve hiçbirine karşı hoşgörüsüzlük etmedim, kural kuraldır önemli olan insanlıktır bunu da değerlendirin. Siz oraya 5 dk erken girince bir avantaj elde etmiyorsunuz ama belki de o kişi 5 dk erken gidince uçağı kaçırmayacak.

Edit: eğer ordaki kişiler uyarıldıktan sonra da kusra bakmayın özür dileriz gibi nezaket sözcükleri kullanmadıysa o zaman durum başka tabi.

Kimse son saniyede uçak bileti almıyor. O biletler günler hatta aylar öncesinden alınan biletler. GEÇ KALMAYACAK o kadar basit. Ben oraya erken saatinde gidiyorsam o da gidecek. Ne sebeple geç kaldığı beni ilgilendirmiyor.

• Yani ufacık olay, gereksiz sinirlenmessin. Büyütülecek bir mevzu değilmiş

• Cifte vatandasim (kanada-tr) ve egitimimi kanadada surduyorum. Ulkeler arasinda ki fark devasa. Tr de asla uzun donem yasamayi dusunmezdim.
  • Ankara Anatolium avm'de atm'deyken iki kız ben işlem yaparken arkamda sırada bekliyorlardı, yavaş yavaş yaklaşıyorlar, en son eli falan sırtıma değiyor o kadar yakınlaştı, biraz geri çekilir misiniz lütfen dedim, kızlar bağırmaya hakaret etmeye başladı terbiyesiz senin 10 lirana mı kaldık falan demeler, ellerindeki gençkarta bakılırsa bunlar bi de üniversite öğrencisi bu tipler.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre1393

işte bunlar hep çomar dediğimiz tipler

Arkadaş ikea ile ilgili hoş birşey yazmış ve de haklı, ama o ne kadar haklıysa sizin bu yorumunuz o kadar da haksıx ve bütün bu iyi niyetleri baltayan bir yorum.

Forumda benim yorumlarımı araştırabilirsiniz. Akp yi itin götüne sokarım. Ama bu ülkede eğer huzur istiyorsak, artık başkalsrını çomardır şudur budur diye karalamaktan vaz geçmeliyiz.

Bu konu başlığı altında okuduğum hadiseden çok daha beterini ben bugun bir sosyal demokrat ile yaşadım. Adam hem sosyal demokrat ama faşistin önde gideni. Bildiğin hitler tipi biat isteyen bir o.ç.

Şimdi onlar çomarsa bu adam çomarın çükü bile olamaz.!

Şu lanet olası insanları karegorize etmekten artık vaz geçelim. Haklarımıza saygı gösterelim, saygı bekleyelim.. ama bunun teri işler, yorumlar, sözler bunlara zarar veriyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Gecen hafta ank emniyette yeni ruhsat almak icin siradayim baya bi bekledim neyse benim siram geldi tam numara fisini uzatcam bir bayan geldi memur bey cocuklarim 3 de okuldan gelecek bayanlara öncelik vermiyomusunuz demezmi bende hanimefendi bukadar insan sira bekliyor otobusteki yolcudan yermi istiyosunuz derken memur guldu ben guldum zaten millet barut gibi arkadan sesler geldi akli sira uyanik one geccek

• Herkes sinir harbi yaşıyor artık kendi içinde gerilmiş birer tel gibi ne zaman nerde kopacağı belli değil insanımıza öğretilen birinin hakkını yemezsen yenilirsin mantığı git sıranın sonuna bekle sıranı niye sinir harbi yaşatıyorsun insanlara

• quote:

Hocam dediğiniz olaya çok benzer bir olay 2 hafta önce Esenboğa Havalimanı'nda başıma geldi. Güvenlik kontrolleri olan yerde (ilk ana girişteki değil , bekleme salonuna geçerkenki) millet zaten sabahın köründe uyanıp gelmiş saat 7:15 filan . Yaklaşık 100-150 kişi sırada bekliyordu aşırı yoğunluk vardı .

Benim artık geçmeme çok az kişi kalmışken arkadan bir ses duydum . Türbanlı 2 kadın (birisi 30 yaşlarda,öbürü 40 filan) yanlarında da çocuk var ; bunlar o bekleme şeritlerinin altından geçip en öne geçmeye çalışmış.

Tam geçecekken arkadan bir adam bağırdı napıyorsunuz sıra var diye.Kadın aynen şunu dedi "uçağımız var yetişicez de o yüzden öne geçiyoruz" , adam "bizim de uçağımız var yarım saat sonra kalkıyor , biz enayi miyiz bekliyoruz" dedi. Tabii sonra paşa paşa sıraya geçtiler iyi oldu . Böyle kuralları çiğnemeye ve çakallığa meraklı çok kişi var.

EDİT:Arkadaşlar siz cidden olayı bambaşka bir yere çekmeye meraklısınız . Ben olayın geçtiği ortamı , saati, detayları her şeyi aktarmaya çalıştım . Olayı yapan kişileri gördüğüm için de o sırada yaşlarını ve görünüşlerini de söyledim . Olayı tasvir ettim kısaca . Öyle yok "algı operasyonu yapıyorsun sen la" gibi bir durum söz konusu dahi değil . Yaşadığım olayı tüm detaylarıyla aktarmaya çalıştım . Bu olayı yapan kişiler beyaz kürk giyseydi onu da söylerdim , takım elbise giyse de söylerdim , sadece o anki yaşları ve görünüşlerini gördüğüm için ve o ortamı sizin gözünüzde canlandırmak istedim. Kötü niyetli yazılmış bir yazı değildi anlayacağınız.Öyle türbanlılara filan da düşmanlığım yok, bir sürü türban takan arkadaşım da var ve gayet de aramız iyi.Her tipten arkadaşım var , herkesin görüşü kendinedir beni alakadar etmez isteyen istediğini yapar,ben sadece insanlara davranışlarına ve huylarına göre yaklaşırım.Diğer detaylar umrumda değildir,din,dil,ırk,cinsiyet,dış görünüş...Bana "iğrenç zihniyetine...,algı operasyonu yapma"demek asıl kabalık oluyor.

Kısacası olayın geneline değil de , bir kelimeyi seçip olay yaratmanız hoş değil . Dediğim gibi amacım yazıyı yazarken tüm ayrıntılarıyla bir öykü gibi yazıp olayı kafanızda canlandırmaktı . Nasıl bir öyküde her detay aktarılıp olayı kafanızda yaşatmak isterler , ben de onu yaptım . Lütfen başka taraflara çekmeyelim daha .

türbanlılar ya, ondan önüme geçmişlerdir kardeş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxou

2 sene once markette kasada sirada bekliyoruz ailecek. Onumuzdeki kadin cok sıkılmıs olacsk ki burnunu karistirmaya basladi. biz de ailecek bulgarca rusca biliriz. babama dedim ki bulgarca olarak. tipine soktuguma bak burnunu karistiriyor diye. kadin da bulgarca biliyormus. donup bana dedi ki asil ben senin tipine sokayim. ama turkce olarak dedi. herkes kadina bakiyor. ben de dedim ki deli heralde ses etmeyin. millet gulmeye basladi. kadin da morali bozuk olarak kasadan gecti gitti. bu da boyle bir garip animdir. ayni sekilde bulgarca cevap verse pardon diyip ozur dilerdim. ama dikkati ustumuze cekince isin icinden siyrilmak istedim

ahahaha gece gece ne güldüm ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömerayhan

quote:

hmm demek türbanlı. 2 bayan türbanlı. türbanlı 2 bayan. mesajı aldık kardeş vurguladın güzelce gerisini yazmasan da olurdu

Ulan osuruktan nem kapıyorsunuz, hemen mağdur edebiyatı yapacak bir yer buluyorsunuz.. Kadın türbanlıysa adamın kadını betimleme ve anlatma şekli ne olmalıdır? Türbanlıysa başı kapalıysa bunu belirtecek tabiki.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.