Arkadaşlar merhaba dün kendi hdd im harici baska bir hdd aldım ana hdd 500 gb win7 kurulu yeni aldıgım 160 gblik hdd ye winxp kurdum bilgisayar acılınca win7 acılıyor secenek sunması gerekmiyormu bana winxp ye gecemiyorum fakat win7 de F sürücüsü olarak xp sisteminigörebiliyorum, winxp yi nasıl görüntüleyebilirim, ayrıca yeni hdd yi taktıgımda win7 nin fişini çıkardım o şekilde kurdum. şimdiden teşekkür ederim.
aynı hdd üzerine iki ayrı işletim sistemi kurduğun zaman dediğin seçeneği sunar.farklı harddisklere farklı işletim sistemi kurduğunda mutlaka ya master slave ayarlarını yapman lazım yada bios ta hangisinden başlatmak istiyorsan onu first boot seçeneğine getirmen gerekli.o yüzden sana tavsiyem iki ayrı işletim sistemi için aynı hdd üzerine kurulum yapman.
quote:
Orijinalden alıntı: sweetdevil
aynı hdd üzerine iki ayrı işletim sistemi kurduğun zaman dediğin seçeneği sunar.farklı harddisklere farklı işletim sistemi kurduğunda mutlaka ya master slave ayarlarını yapman lazım yada bios ta hangisinden başlatmak istiyorsan onu first boot seçeneğine getirmen gerekli.o yüzden sana tavsiyem iki ayrı işletim sistemi için aynı hdd üzerine kurulum yapman.
Katılıyorum arkadaşa, bilgisayar açılışta boot menüden seçmen gerekir olmadı Bios ayarından 1.sıraya getirmen gerekir win7 hddsini ve bunu hep yapman lazım bunun için 500 GB hdd ye hem XP hemde Win7 kur açılışta hangi işletim sistemini başlatmasını sana sorsun.
Arkadaşın dediğı gibi aynı hddye kurarsan o seçeneği sunar sana hem hariciden verim alamassn
Diskin tek yada çift olması çokşey değiştirmiyor. Sistem kurarken boot dosyalarını C'ye yazar, yani diğer hdd sistem kurulu olmasa bile C onun üzerindeyse ve sistemi kurduktan sonra çıkarırsanız bilgisayar başlamaz. Sizin kurduğunuz şekilde her iki işletim sistemide kurulduğu disk üzerine boot bilgilerini yazdığı için biostan seçerek istediğiniz sistemi çalıştırabilirsiniz.
01myavuz'un dediği gibi seçimli işletim sistemleri aynı disk üzerinde olmak zorunda değildir ancak kurulumlar yapılırken diğer disklerde takılı olmalıdır ki seçimli boot dosyaları yazılabilsin. Eğer her diski ayrı ayrı kurayım sonrada hepsini birden takayım makina bana seçim sunsun derseniz yok öyle bir dünya.
Sorun işletim sistemlerinin teker teker kurulmasından kaynaklanıyor.
Bir de eski işletim sistemleri üzerine yani işletim sistemi yüklenebilirken yeni işletim sistemi varken eski bir kurulum yapmak sıkıntılı olabilir hatta bunun olamayacağı konusunda rivayet bile vardı.
Win7 de hiç denemedim ama 98 XP de öyle bir şey vardı.
Kolay gelsin.
ramerturk arkadaşım, bil amcanın sistemlerinde o rivayet doğrudur (çoklu sistemleri eskiden yeniye doğru kurabiliriz) Sadece Vista ve Win7 de denemedim.(Vistayı hiç sevemedimde)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme