Şimdi Ara

iki domain tek sunucuya host etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar ben bir firmadan alan adı ve hosting hizmeti aldım.Şimdi ben sadece yeni bir alan adı almak istiyorum bu alan adını daha önceden aldığım firmanın serverında kullanabilirmiyim kullanabilirsem nasıl olur. Sayfaların içerikleri farklı olacak. Yrdımlarınızı bekliyorm.

• yeni alan adını hostu aldığın firmadan al sorun yaşamazsın.

aldığın firma bunu destekler mi bilmiyorum ama genellikle böyle birşey yapmıyorlar..
    (yaparlarsa o ayrı bunu sunucu firmana sorman gerekir pek çok firma dediğim gibi bunu desteklemez(ayrı iki siteyi tek hostta desteklemez. Bir site için iki domaini destekler.. sorman gerek..))

geriye iki yöntem kalıyor çerçeveli yönlendirme ve redirect yönlendirme..

tabi bu iki yönlendirmeyi de sunucunun desteklemesi lazım (ki yüksek ihtimalle destekliyordur) ücretli mi ücretsiz midir onu bilemem (ki yüksek ihtimalle ücretsizdir.)

normalde diyelim ki hostunu x1.com adresi ile aldın ;

x2.comu aldığında redirect yönlendirme yaptığında mesela http://www.x1.com/index.html

x2.com u yukarıdaki adrese yönlendirirsin ve adres çubuğunda sürekli x1.com gözükür.. (dezavantaj)

ama çerçeveli yönlendirme yaptığında ise adres çubuğunda sadece www.x2.com yazar sen http://www.x2.com/default.asp?konu=yonlendirme yazsan dahi www.x2.com yazar ve bu da dinamik web sayfalarında (asp gibi) sorun çıkartır (dezavantaj)

dediğim gibi bahsettiğin şeyi sunucun desteklemiyorsa bu iki yol var karşına çıkan.. uğraşma iki host al derim

ama bundan başka yollar da varsa merakla bekliyorum.. benim de işime yarar doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanturkkan -- 2 Aralık 2005, 15:37:30 >

• erhan verdiğin ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim herhalde en mantıklı yol yeni hosting almak olacak yinede çok sağol.
  • yeni hosting almana gerek yok sana verılecek olan cpanel'den eğer destekliyorsan istediğin kadar domaini tek bit hostta toplarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quade -- 2 Aralık 2005, 16:28:58 >
  • Normalde her host müşterisi için 1 tane domain alias hakkı verirler yani 1 domain daha bağlayabilme taleb ederseniz 2-3 tane de hiç bir ücret ödemeden alırsınız. Şahsen ben her müşterime 1 domain alias veriyorum. Tek hostta 2 domain daha fazlasını taleb edene de aşırı olmadığı sürece ücret talep etmiyorum. Sen host aldığın yere sor .
  • diğer arkadaşlara katılıyorum ama sanırım siz bodrum'un dediğini tam anlamadınız sorun tam olarak alias değil galiba arkadaşın yapmak istediği bir hostta iki ayrı domain ile iki ayrı site barındırmak birbirinden bağımsız olarak

genellikle hosting firmaları bunu desteklemiyorlar. Daha doğrusu ben destekleyenine rastlamadım.
  • reklam gibi olmasın ama win.com.tr bunu destekliyor ben 2 domaini tek host ta kullanıyorum iki farklı siteme directadmin panelimden ulasıp ikisindede gerekli duzenlemeleri yapabiliyorum adamlar ciddi adamlar tavsiye ederim (valla billa firmayla uzaktan yakından ilgim yok sadece ben memnunum baskalarıda faydalansın diye)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • su sekilde olamazmı arkadslar:

ornegin hosttaki htdocs klasörümüz war...

bunun icinde site1 ve site2 gibi klasörler olusturabiliriz...

siteleri bunun icine kurabiliriz... tabi mysql database kullanıcaksak host 1 den fazla veritabanını desteklememli....

misal ilk sitemin anasayfası -----/htdocs/site1/index.php

ikinci sitemin ana sayfası -----/htdocs/site2/index.php

simdi hostu actıgım adreswww.adresim.com olsun

ilk sitem;

www.adresim.com/site1/

ikinci sitem

www.adresim.com/site2/

buraya kadar tamam...

simdi farklı iki domain alıp istedigimi bu adreslerden istedigime yonlendirebilirim....

bu noktada hosting firması ilede olabilir sanırım bu olay ayrıca domain firmasıylada....

en iyisi hostun yönlendirmesi destekliyosa tabi... destekliyosa sanki domain name iniz oymus gibi kisi siteyi gezicek...

fakat domain name firmasından yonlendirme yaparsanız durum farklı tıpkı yonlendir.comdaki gibi bi olay olur...

yanlış bilgiler yazdıysam söyliyin.... olurmu acep... bana mantıkklı geliyo

• Gel benim sunucu üzerinden yönlendiriyim. Uğraşma boş yere

Ekle Msn : destek@webajans.gen.tr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.