Merhabalar, Yeni bir tarifeye geçeceğim ve yeni sağlayıcı ile yaptığım telefon görüşmelerinde hattımın 100mbps hızı desteklediğini ve o tarifeyi alabileceğimi söylediler. Ama şu anki 24mbps hızlı internetimi evimin kırık telefon/internet prizinden çekiyorum. Prizin içinde herhangi bir soket falan yok anlayacağınız epey pert. Apartmanın alt kısımlarından gelen iki kablo modemime gelen iki kabloya sarılmış şekilde duruyor. Sorum; yakın zamanda geçeceğim 100mbps'lik paketimde bu dandik bağlantı yüzünden hız kaybı yaşar mıyım? Modemimdeki xDSL istatistiklerinde gördüğüm bu değer sorgulamama neden oldu; "Attainable Net Data Rate: 36.834 Mbps 83.100 Mbps" Teşekkür ederim. |
İki kablolu hat ile 100mbps mümkün mü?
-
-
75 mbps civarı alırsın en fazla saha dolabı uzaklığın ve iç tesisattaki kablonun durumu önemli.
-
Öncelikle yanıtın için çok teşekkür ederim.
Evime gelen bu hattı kullanmayıp apartmanımın girişindeki kutudan Cat5 veya Cat6 kablosu ile yeni bir hat oluştursam durumda bir değişiklik olur mu? veya böyle bir şey yapabilir miyim?
-
Şu siteden bir sorgulama yapın ben size kesin bilgi vereyim. https://netspeed.com.tr/altyapi-sorgula/
(Mesafe ve alacağınız hız)
Birde hangi ıss ye geçmeye karar verdiniz merak ettim 🙂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: TheCassiusXÖncelikle yanıtın için çok teşekkür ederim.
Evime gelen bu hattı kullanmayıp apartmanımın girişindeki kutudan Cat5 veya Cat6 kablosu ile yeni bir hat oluştursam durumda bir değişiklik olur mu? veya böyle bir şey yapabilir miyim?
https://www.netspeed.com.tr/altyapi-sorgula bu adresten sorgularsan alabilecegin max hizi gorursun. Eger buradaki degere yakin bir deger gormuyorsan modem arayuzunde , o zaman yenilemen bir fayda saglar. Ancak dedigim gibi max hiz o sitedeki sonuctur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İlk önce ankastrene gelen değerler öğrenilmeli zira eğer aynı değerler modemine geliyorsa kablo çektirsen de fayda sağlamaz boşuna para vermiş olursun.
Cat6 bir çok tipi var korumalı olanlar daha iyi yalıtım sağlıyor.Cat6 ilerisi için avantaj diyelim bakır çift kablonda problem var diğer 3 çift kablo yedeğin olacak.
-
Alt kattaki kutu, sanırım ankastre deniliyor, ile dairem arasındaki mesafe yaklaşık 5-7metre diye tahmin ediyorum. Giriş katta olduğum için pek bir yakın bana. Şuan sağlayıcım TürkTelekom lâkin Superonline'a geçmeyi düşünüyorum.
-
Altyapı sorgulama siteleri üzerinde 100mbps değerini alabileceğim söyleniyor ki bu ayrıca bana müşteri temsilcisi tarafından da söylenmişti. Eğer ankastreye gelen hızdan kastınız bu sitelerdeki gösterilen hız ise 100mbps değerini tahminimce alacağım. Lâkin mevcut hattı kullanmayı reddedip gelen ekibe bu kablo ile bana hat çekin kardeşim desem garip garip bakışların hedefi olur muyum orasını bilmiyorum pek
-
Yenileme işini en ufak masrafla atlatmak için camımın kenarından açılan bir delikten Cat5/6 kablosunu geçirip aşağıdaki ankastreye bağlanmasını istemem mümkün mü peki?
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheCassiusXAlt kattaki kutu, sanırım ankastre deniliyor, ile dairem arasındaki mesafe yaklaşık 5-7metre diye tahmin ediyorum. Giriş katta olduğum için pek bir yakın bana. Şuan sağlayıcım TürkTelekom lâkin Superonline'a geçmeyi düşünüyorum.
100 mbps alabilirsiniz ama ankastre kutusundan modeme yeni bir kablo çekmeniz gerekiyor gelen ekip bunu yapabilir. Ama yapamayadabilir ankastreden modeme güzel bir cat5 kablo çekin kalitelisinden hat değerleriniz müthiş olur.
-
Değerli fikirleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheCassiusXAltyapı sorgulama siteleri üzerinde 100mbps değerini alabileceğim söyleniyor ki bu ayrıca bana müşteri temsilcisi tarafından da söylenmişti. Eğer ankastreye gelen hızdan kastınız bu sitelerdeki gösterilen hız ise 100mbps değerini tahminimce alacağım. Lâkin mevcut hattı kullanmayı reddedip gelen ekibe bu kablo ile bana hat çekin kardeşim desem garip garip bakışların hedefi olur muyum orasını bilmiyorum pek
Cat 5/6 kablonu aldiktan sonra ya elektrikciye vericeksin ankastreye cakacak kablonu sonra ve modem dsl icinde kabloya rj11 cakacak ya da gelen ttnet ekibine soyleyeceksin onlar bu isi yapacak ( ucret alabilirler) .
Edit: en ucuz cozumu soyluyorum. Aldigin yere soyle ucuna rj11 caksin. Bak hangi renklere cakmis sonra gelen ttnet ekibine rica et ankastreye baglasin hangi renklere caktiysa o renkleri de ankastreye baglanacak o kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesaopp -- 25 Nisan 2021; 1:13:22 >
-
Tamamdır. Yardımlarınız ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim.
-
Rica ederim. Netspeed de 100 mbps hiz gosteriyorsa turk telekomun altyapisini kullananlardan ancak alabilirsiniz. Superonline sadece adsl uzerinden verir haberiniz olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bina girişindeki ankastre kutusundan ölçmeleri gerekiyor sizin binanızda gelen kabloda ek veya ekler var mı ? Saha dolabının kapasitesi dolmuş mu? bunlar etken faktörler ilk önce ankastreden ölçüm yapılması gerekiyor eğer komşunuz felan 100 mbps alıyorsa ölçüme bile gerek yok elektrikçi bulup kaliteli bir kablo alıp çektirin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X