Şimdi Ara

iki tane antibiyotik hap içtim devamını getirmesem bişey olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya soğuk algınlığım var diye devlet hastanesi polikliniğine gittim doktor bana ilaçları dayadı içlerinde antibiyotik de var. normalde sevmem böyle ilaç kullanmayı da dedim madem doktor yazmış bi bildiği vardır herhalde. sabah bi tane akşam bitane içtim bugün . ama keşke içmeseydim diyorum içinde 20 tane hap var 9 gün daha kullanmam gerekiyor bu mereti. daha başındayken bıraksam bişey olur mu ben zaten bi iki güne iyileşirim hiç gerek yok antibiyotiğe. ota boka antibiyotik yazan doktorlara da burdan selam yolluyorum :))))

• Benim de fena ağrıyor boğazlarım ama geçen sefer de kullanmadım yine kullanmayacağım antibiyotik, varsa virüs, bakteri felan yaşar gideriz gül gibi

En son kullandığım antibiyotiğe kadar doktorlar 1 tane yazmıştı hep antibiyotiği. Sen nasıl bi soğuk algınlığı durumu yaşıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 19 Mart 2015; 1:32:12 >
  • weatherkicksass W kullanıcısına yanıt
    Dostum Boğaz ağrın gibi büyük bir problemin yoksa antibiyotik kullanmana da gerek yok.Ben genelde sadece boğaz ağrısı olursa yada olabilecek durumlarda kullanıyorum.Antibiyotik baslama ve bitirme süresi önemlidir.Bunu eczacına sor.Şimdi bırakırsan bir daha ihtiyacın olup kullandıgğnda etkisi çok az olabilir.

Benim bildiğim minimum 3 gün galiba ama bunu eczacına sor öyle karar ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim

Benim de fena ağrıyor boğazlarım ama geçen sefer de kullanmadım yine kullanmayacağım antibiyotik, varsa virüs, bakteri felan yaşar gideriz gül gibi

En son kullandığım antibiyotiğe kadar doktorlar 1 tane yazmıştı hep antibiyotiği. Sen nasıl bi soğuk algınlığı durumu yaşıyorsun

valla dün bayağı bi kötüydüm halsizlik baş dönmesi boğaz ağrısı falan filan. tüm gün zencefilli baharatlı çay içtim gece de ter attım sabaha biraz daha iyiydim ondan sonra doktora gittim ilaçları dayadı işte. soğuk algınlığı mı grip mi bilmiyorum aradaki farkı ama hala boğazım ağrıyor. 1 tane yazmıştı derken o nasıl oluyor birader?

• quote:

Orijinalden alıntı: White Aura

Dostum Boğaz ağrın gibi büyük bir problemin yoksa antibiyotik kullanmana da gerek yok.Ben genelde sadece boğaz ağrısı olursa yada olabilecek durumlarda kullanıyorum.Antibiyotik baslama ve bitirme süresi önemlidir.Bunu eczacına sor.Şimdi bırakırsan bir daha ihtiyacın olup kullandıgğnda etkisi çok az olabilir.

quote:

boğazım ağrıyor iki gündür ama geçer yani üç dört güne . minimum 3 gün derken minimum 3 gün kullanmam mı lazım yoksa 3 günü geçirmediysem bırakabilirim anlamında mı?

• weatherkicksass W kullanıcısına yanıt
    en az 3 gün diye biliyorum bu antibiyotikten antibiyotiğe falan değişebilir.Sormadan sakın kafanıza göre iş yapmayın.Sonra sıkıntısını siz çekersiniz.Oyuncak değil diğer ilaçlar gibi kafanıza göre kullanamazsınız.
  • quote:

en az 3 gün diye biliyorum bu antibiyotikten antibiyotiğe falan değişebilir.Sormadan sakın kafanıza göre iş yapmayın.Sonra sıkıntısını siz çekersiniz.Oyuncak değil diğer ilaçlar gibi kafanıza göre kullanamazsınız.

tamamdır dostum teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.