Şimdi Ara

İkinci El 3'ten Fazla Araç Satışı Cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, bu Ağustos ayında yayınlanan yönetmelik ile yetki belgesi olmayan vatandaşa bir yıl içerisinde 3 ten fazla araç satışı cezaya tabi oldu biliyorsunuzdur.

Şimdi ben bu yönetmelik yayınlanana kadar 2020 yılında 2 aracımı sattım ve bu yönetmelikten sonra da 1 aracımı sattım. Ama şimdi elimde bulunan aracımı da yaşadığım sıkıntılardan dolayı satmak istiyorum ama satış miktarı 4 olacağı bir cezayla karşılaşır mıyım bilmiyorum. Bu yönetmelik yayınlandıktan sonra mı 3 araç sınırı devreye giriyor onu sormak istiyorum.

Bu durumdan bilgisi olan veya deneyimleyen bir arkadaş var mı?

• Tamamen saçmalık kardeşim ben kendi param ile aldığım malı neden alıp satamayacagim?

Bir kaç fakir ikinci el araba alamıyor diye mi? Yoksa galericiler için mi bu?

Para benim mal benim , alırım Peugeot beğenmem alırım Ford baktım C segment sıktı D segmente geçerim

Olmadı senede 3 kereden çok ekran kartida almayalım televizyon felanda almayak

• Neden herkes bu yasayı ağustos'ta çıktı sanıyor geçen sene falan da vardı.ben mi yanlış biliyorum
  • Kristallklar kullanıcısına yanıt
    Evet ben de gördüm Şubat'ta olanı ancak sanırım net olarak sınırları çizilmiş olan yönetmelik Ağustosta yayınlanan oldu.
  • ??
  • bir şey olmaz. korkmadan al sat.

• 3 kez kanunu değişiklik yapıldı ve her alış ve satış 1 olarak sayılıyor aldınız sattınız aldınız 3 sattınız 4 yinede kanuna bakmak lazım
  • Tamamen saçmalık kardeşim ben kendi param ile aldığım malı neden alıp satamayacagim?

Bir kaç fakir ikinci el araba alamıyor diye mi? Yoksa galericiler için mi bu?

Para benim mal benim , alırım Peugeot beğenmem alırım Ford baktım C segment sıktı D segmente geçerim

Olmadı senede 3 kereden çok ekran kartida almayalım televizyon felanda almayak

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

Hocam öyle de ceza falan var deniyor, insan ister istemez bir sorguluyor :)

• m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt

İşte kanunda tam olarak '' MADDE 5 –  (1) İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti, yetki belgesine sahip işletmeler tarafından yapılır. Bir takvim yılı içinde doğrudan veya aracılık yapılmak suretiyle gerçekleştirilen üçten fazla ikinci el motorlu kara taşıtı satışı, aksi Bakanlıkça tespit edilmedikçe ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti kabul edilir. '' yazıyor.

Ben de bu 3'ün nasıl bir kapsamda olduğunu merak ediyorum. Can sıkıcı bir durum :(

• quote:

Orijinalden alıntı: PhantomPhorever

Hocam öyle de ceza falan var deniyor, insan ister istemez bir sorguluyor :)

yaw ne cezası? bu ülkede vergi kaçıran, trafik-vergi cezalarını ödemeyen hiç kimse cezalandırılmamış, tam tersi af gelmiştir. korkma. sat gitsin.

• Hocam normalde sorun yaşamazsınız birisi şikayet ederse ceza yiyebilirsin
  • Bende çok merak ediyorum bu konuyu. Sırf galericileri korumak için getirilmiş yasa. Gerçekten ceza alan birisini tanıyor musunuz?
  • Genelde aile bireyleri üzerine alıp satış yaptıkları için, 3 satış hakkı zaten bu işin ticaretini yapanları vurmuyor.

Sizin için ne yapılır bilemiyorum ama devir yapıp bir yakınınız üzerinden satabiliyor musunuz onu araştırın bence ya da takvim yılı dolmasını bekleyin zaten iki ay kalmış.

• iGroN İ kullanıcısına yanıt
    Evet, eğer net bir çözüm yolu bulamazsam zaten mecburen takvim yılının dolmasını bekleyeceğim.
  • dr_kandemir D kullanıcısına yanıt
    Satış yapanlar 3 ü geçti mi geçmedi mi onu bilmiyorum ancak açıkçası daha hiç duymadım ben çevremden böyle bir ceza geldiğini. Hatta işte internetten de başka yerleri araştırdım ancak böyle böyle ceza geldi tabirinde de bir mesajla veya yazıyla karşılaşmadım.
  • Beavis34 kullanıcısına yanıt
    Bunu ben de düşündüm ama sonuçta noterlerden satış yaparken orada tüm alım satım kayıtları oluyor hocam.
  • PhantomPhorever P kullanıcısına yanıt
    eski den 3 defa alıp satabiliyorduk geçen bir programda seyrettim kanunda değişiklik ile aldınız sattınız aldınız 3 oluyor satarsaniz 4 programda o şekilde işin ehli biri konuşuyordu
  • Otomobil günlüklerim kanalında bu konu işlendi.Göz atabilirsiniz

Otomobil Günlüklerimyoutube
    Yılda En Fazla 3 Araç Mı Satılır? | Cezası Nedir? | Otomobil Günlüklerim
    https://www.youtube.com/watch?v=66uNml7IJG8&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamilhan10 -- 22 Kasım 2020; 20:45:2 >

• Kamilhan10 kullanıcısına yanıt
    Buradan anladığım 3 ü geçtiği zaman öyle belli bir ceza olmuyor ama mükellef olunmadığından devlet mükellef olmadan ticaret yapıyorsun diyip belli kınama vs.gibi cezalar veriyor devlet memuru isen. Teşekkürler video için.
  • İkinci el araç alıp satmak 2 kereye mahsus vergilendirilmiyor. 2 den fazla alıp satarsanız hem yetki belgesi gerekiyor (bir miktar cezası var) ve ticarete girdiğinden dolayı tüm satışlarınız (noterden alış ve satış rakamları belirtiliyor) üzerinden ettiğiniz kar oranında gelir vergisi alınıyor.

Bunları vermeyi göze almışsanız istediğiniz kadar araç alıp satabilirsiniz.

Veya 1 ay daha bekleyin yeni yılda satış yapın.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.