Şimdi Ara

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞI DURMA NOKTASINA MI GELDİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
2
Favori
7.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kriz milletin kafasını iyice karıştırmış durumda.

C sınıfı orta donanım bir araç fiyatına Beylikdüzünden 2+1 daire alabilirsiniz, veya bankaya atıp iyi bi faiz geliri elde edebilirsiniz, seçimden sonra döviz altın fırlarsa diye bunlara yatırabilirsiniz, borsadan pay kapabilirsiniz.

üstüne kredi çekip 3 yıl borçlanarak araba almak bu durumda pek rasyonel gelmiyor kimseye.
  • İnsanlar birbirine bakıp fiyatları yükselttikçe yükseltiyorlar. Kaç araç takip ettim adamlar 32-33 yazmış çoğuda 23-24 aralığında satıldı. Hayır madem oraya ineceksin 25 yaz kullanıcıya gitsin. Alıcılara galerici hemen yüksek fiyattan yine satışa koydular. İnsanlar garip kullanıcıya satmaktansa öldü fiyatına galericiler satmayı tercih ediyorlar. Sonra diyorlar ki 30 yazdım 20 teklif ettiler. Şimdi ben bunu yapmıyorum okuru nedir deyip uymuyorsa rakam yırtıklık yapıp öldürmüyorum fiyatı. Ama piyasayı görünce insan yapmadığını da pişman oluyor. Tabi bu biraz da utanma duygusu ile alakalı. 3 aydır araç bakıyorum ama yok. Bu gidişle de alacağa benzemiyorum. 3 ay önce 2017 golf 1.0 comfortlind manuel 5800 de araç sattım 90 a. Ama millete uysam 110 dan aşağı koymamam lazımdı. Sonra da gelip burada satamıyırum diye konu açacaktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay ilanda bekledi 2012 fb7 otomatik Civic daha 40 bin km'de aile arabası, 1 kişi ciddi aradı o da 29. Günde bende vazgeçtim zaten gostermedim aracı ki fiyatı piyasadan aşağı yazdım.. üst segment ölü fiyat olmadıkça asla satılmaz..
    Özellikle 70 üstü araçlar çok çok ağır..

• superegoid S kullanıcısına yanıt
    sırf kmsi düşük diye kimse 10 bin lira fazla vermez...
  • imzamdaki aracı aldım. masrafını yaptım kullanıyorum. olur da elime para geçerse yeni araç alıp bu aracı babama veririm diye aldım.

neyse araç 1,5 yıldır bende sanayide bir usta var bir tanıdık vasıtası ile arıyor 50bin tl diyorum. çok deyip almıyor.

3 ay sonra arıyor 50bin vereceğim diyor. ben de bu sefer 55 diyorum. böyle böyle aracın fiyatı kendi kendine artıyor.

bu arada millet de para yok. araç bakımını aksatan çok kişi var. yedek parça fiyatları çok arttı. ağır bakımı gelen araçları satmak için ilan açan da var.
  • Piyasayı öldüren biziz. Alırken ölücüyüz, satarken bizim malımız en iyisi. Herkes birbirini kazıklama derdinde. Adamın ayna kırılıyor, sanayide yaptırıyor. Neymiş kasko bozulmasın, tramer da görünmesin. Aynı kişi araç ararken hatasız aramasını biliyor ama. Adamın bakım parası yok cebinde, en ucuz parçaları kullanıyor ya da bakımlarını aksatıyor. 10-15 yıllık araç bakılıyor. Kriterlere bak: boyasız, hatasız, kusursuz maksimum 100 bin km ve uygun fiyat Böyle insanların olduğu, fiyatların bu kadar şişik olduğu piyasa, elbet bir gün duracaktı. O günler geldi veya gelmek üzere.
  • Yakın zamanda araç aldım. O binek arabalarda seve seve fiyatlar inecek. O zaman bende altıma 2. Arabayı alacağım. Ellerimi ovusturarak bekliyorum. Böyle konuları görmek hoşuma gidiyor.

X değerde al x+5 değerde sat. Sonra x+5le başka araba al x+5+2 ile sat. Gerçek piyasada bir noktada tikanacakti. Ekonomik durumlar iyi olsa bile 2 yıl sonra yine tikanacakti. Ya arabalara kapılarda curuyecek paşa paşa senelik vergisidir otudur pusurudur ödeyeceksiniz yada piyasayı dusureceksiniz :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostiki

1 ay ilanda bekledi 2012 fb7 otomatik Civic daha 40 bin km'de aile arabası, 1 kişi ciddi aradı o da 29. Günde bende vazgeçtim zaten gostermedim aracı ki fiyatı piyasadan aşağı yazdım.. üst segment ölü fiyat olmadıkça asla satılmaz..
    Özellikle 70 üstü araçlar çok çok ağır..
    Üst segment?
    Civic?
    2012 model?

• asıl nisan ayını görün siz
    dolar 10 tl
    Bir akıllı sizsiniz zaten. Millet arabayı binmek için alıyor, bazıları da binmeyip zamanı gelince daha yükseğe satarım derdinde. Piyasası 45 bin tl civarı demişsiniz 2-3 bin üzerine satarsınız anlarım ama kimse az km'si az diye gidip 10 bin tl fazladan para vermez. Ondan sonra gelip burada arabam satılmadı, kimse aramadı diye ağlıyorsunuz.

Yahu sahibinden'e bakıyorum adamlar kıytırık getz'e 45-50-55 bin tl fiyat çekmişler. Sonra satamıyoruz, herkes birbirini yolma derdinde.
  • 10-15 binlik arabalar en aşağı 25 bin.O da 40 taklalı.
    50 binlik araba 65 binden aşağı değil.O da 7 bin tramer 150bin+ km.
    85 binlik arabalar 110 bin.Sıfırdan 10 bin ucuz diye kimse gidip 30 binde araba almaz.
    Normal değil midir şu durumda ölmesi?30-40 bine hiç girmiyorum.Komedi resitali 3.sahne.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim0674

Bir akıllı sizsiniz zaten. Millet arabayı binmek için alıyor, bazıları da binmeyip zamanı gelince daha yükseğe satarım derdinde. Piyasası 45 bin tl civarı demişsiniz 2-3 bin üzerine satarsınız anlarım ama kimse az km'si az diye gidip 10 bin tl fazladan para vermez. Ondan sonra gelip burada arabam satılmadı, kimse aramadı diye ağlıyorsunuz.

Yahu sahibinden'e bakıyorum adamlar kıytırık getz'e 45-50-55 bin tl fiyat çekmişler. Sonra satamıyoruz, herkes birbirini yolma derdinde.
    abartıyorsunuz zannediyordum hakikaten doğruymuş. Benzinli getz'e 55 yazmış adam hem de plaka kapalı.

• ibrahim0674 İ kullanıcısına yanıt
    aynen öyle, km az diye megane 2'ye 45 bin tl yazan var...
  • Banka faizi %20lerde geziyor. Niye arabaya para bağlasın ki adam.

Hele 1.6 atmosferik motorsa hic satilmaz o fiyata. O fiyata 1.6 alacagime 1.4 turbo alirim. kmsi daha yuksek olur ama yakit az araba daha guclu olur.

• 3 gündür 2 tane ilanım yayında hep takas teklifi ev ile arsa ile kimsenin araba aldığı yok ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 30 Ocak 2019; 18:24:34 >
  • Keşke abartı olsaydı hocam ama ne yazık ki acı gerçek. Onlarda biliyor bu fiyatlara getz satılamayacağını, arabadan anlamayan insanlarda oluyor haliyle onlara kakalamaya çalışıyorlardır. Sadece getz değil diğer tüm marka ve modellerde bu durum mevcut. İnanılmaz fahiş fiyatlar var ikinci el piyasasında.

• mekatronikçi kullanıcısına yanıt
    Enayinin birine o fiyata itelemeye çalışıyordur ama inşallah satamazda iyice fiyat düşürmek zorunda kalır. Böyle böyle piyasanın içine ettiler. Herkes arabasının değerini yazsa illa ki satılır. Kimse düşük km diye daha fazla fiyat verip o paralara megane almaz ya, alternatif marka model çok yani hocam.

• veni60 kullanıcısına yanıt
    Eder etmez meselesi tam da. Etmeyecek arabalara millet yazıyor yukarıdan sonra gelip konu açıyor: ''Arabam satılmıyor'' (Sözüm meclisten dışarı)
  • endofthegame E kullanıcısına yanıt
    Kendi aracım için yazmadım, başlık sahibinin aracı için yazdim onu, Civic in c segmenti olduğunu biliyoruz rahat ol.....c segmenti araçlar bile ölmüş essek fiyatına çok ağır girerken, üst segment hiç gitmez...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.