Şimdi Ara

İLK 100 ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ-2021 de başlamışım yazmaya salmışım şimdi ise mezun senemden devam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçtiğimiz sene mezuna bıraktım,11.sınıfta çok iyi ilerliyordum TYT 100 lü netler görmeye başlamıştım fakat 12 ye geçeceğim yaz tatilinde ise gerek psikolojik,gerek ise ekonomik problemler olsun bi buhrana girmiştim.ve bırakın YKS ye çalışmayı okula bile gitmedim zaten o yaz bir restoran da işe girdim.yaz bitti fakat ben kalem oynatmamışım hala içimde bir istek yok.Bütün bir yaz kalem oynatılmamış biliyorsunuz TYT de nankördür direk unutur insan.Bende de öyle oldu çalışmaya devam ettim okulda zaten yılsonu af geleceğini biliyorduk devamsızlık manasın da önümüzde ki sene en kötü çalışırım sınava kafasına girmiştim artık.Gel zaman git zaman ocak ayına gediğimizde işte ben acaba 6 ayda çalışabilirmiyim olur mu diye düşünmeye başladım çünkü işten gerçekten bıkmıştım,ortam rezaletti insanlardan nefret etmeye başlamıştım(çalışanlardan)gerçekten pişmanlık duyuyordum yani,bende bari en kötü 2 yıllık bir bölüme yerleşirim kafasına girmiştim işten ayrıldım evde ders çalışmaya çalışıyordum uzun aradan sonra çok zorlanıyordum.

Derken bir deprem ile uyandık bir sabah (Adana da geçirdim bu arada,her ne kadar diğer illere nazaran yıkım olmasada neredeyse hatta birkaçı hariç hepsi bizim mahallemizde olmuştu)ne olduğunu daha kestirememişken etraftan herkes bağırıyor du işte filanca yerde apartman yıkılmış yardım eden yok enkazdan sesler geliyor diye.Babam ben apartmanımızdan birkaç erkek koştu bize an yakın olan enkaza ilk defa enkaz görüyorum o yağmur ve soğukta terlediğimi hissetmiştim.enkaza çıktık saat 6:30-7:00 a kadar herhangi bir ekip gelmemişti.Tamamen biz mahalleli ordaydık onlarca ölü enkazın yan tarafında ki boşluğa yığıntıdan çıkan battaniye bez vs. şeylere sarıp kenara bırakılıyor du.Ancak beni en çok etkileyen,üzen,ve mutluda eden bir an vardı bir erkek çocuğa ulaştık annesi ona sarılmış ve yatağının yanına kapanmıştı çocuğunun üstüne,annenin üstünebüyük bir parça düşmüştü ve vefat etmişti çocuk hayattaydı,o çocuk 45 dairelik apartmandan sağ çıkan 8 kişiden biriydi.Bu olaylardan çok etkilenmiştim gerçekten neden yaşadığımızı hayatta böyle pisi pisine kaldığımızı falan sorguluyordum.DAĞILMIŞTIM,BU ŞEHİRDEN GİTMEM UZAKLAŞMAM GEREKİYORDU ÇÜNKÜ HEM KENDİME ZARAR VERİYORDUM HEM AİLEME DEĞİŞİK BİR KAFADAYDIM YANİ 1 MARTTA İSTANBULDAYDIM.Bir iş bulmuştum zaten kafa toplamak amaçlı gitmiştim 1 ay kadar çalışıp dönmüştüm ramazan ayı başlamıştı döndüğümde resetlenmiştim,ancak sınava da yaklaşık 3 ay kalmıştı benim sınava yönelik bi motivem kalmamıştı ailem sayesinde notive olup 3 ay sınava çalştım,özellikle ramazan ayında gece çalışmalarının çok faydasını görmüştüm ancak sınava yaklaştıkça da başaramayacağım düşüncesi beni sardı ama bir yandan da çalışıyordum çabalıyordum yani.Geldik sınav sabahına beklentim olmadığı için üzerimde ne bir sınav baskısı ne de bir stres hiç birşey yok girip çıkıyordum yani.o kadar ki umutsuzdum işin ilginç yanı TYT de orta bir zorluk hissettim kendim de,AYT de aynı şekil ama soruların hiçbirinden de emin değilim.Sınav sonuçlarına kadar herhangi birşey yapmadım.Bu arada da yaz sonu eylül ayı gibi Memleketimiz Sivereğe taşınacağımız kesinleşti.sınav sabahı sonuçları açtım ve 200k yapmıştım sayısal da, aslında ocak ayında ilk ders çalışmaya başladığımda bu rakam benim için yeterli idi ama tercih yapmadım bu sene bir daha çalışacağım dedim,geçen seneden farklı olarak bu sene içimde bir heyecan oluştu istek vardı.biraz bekledim dinlendim kaynak eksiklerim vardı tamamladım uzun uzun nasıl taktikler kullanırım bu sene diye stratejim nasıl olmalı falan günler geçti.Temmuz ayının sonuna doğru gerçek manada ailem ekonomik bir çöküş yaşadı bir iş yerimiz vardı devretmeyi düşünüyorduk bir türlü olmuyor du.Kira zamanı doluyordu mecbur içeride ki eşyalar dolaplar raflar herşey tek tek piyasanın çok altına satılıyordu bende şey dedim zaten eylül ayında Siverekteyiz dedim o halde gideyim 2 ay kadar çalışayım dedim,dediğim gibide oldu.Eylül ayı başında da işten çıktım ayın 23 ünde 15 yıllık geçmişimi bırakıp sivereğe taşındık.ancak çalışmaya ekimin ilk haftasında çalışmaya başlayabildim yani şu bir aydır doğru dürüsttür çalışabiliyorum.

TYT de şu anda biraz ilerleme kattettim sayılır Günlük 10 saat ders çalışma saatlerine rahat ulaşabiliyorum şu anda netlerim TYT tarafında 70-80lerde,AYT ise henüz tam mana da bir çalışma başlatmadım,zaten hergün buraya günlüğümü yazarım zaten.

BEN İKİ SENE ÖNCE BU HESABI OLUŞTURUP DİREK BİR YAZI PAYLAŞMIŞTIM 11.SINIFIM VE BİR HEDEFİM VAR DİYE "HACETTEPE TIP"işte bundan yaklaşık 6 7 ay sonra gireceğim sınav da hedefim İlk 100 dür.Neden olmasın benim kendime güvenim tamdır.İler de bu yazıları açıp tekrar okuduğum zaman vay be diyeceğim tıpkı 2 yıl önceki yazdığım yazı gibi.

Herkese başarılar arkadaşlar inşallah birgün herkes isteiği üniversiteye gider diyeceğim ama,HERKES DEĞİL GERÇEKTEN ÇALIŞIP MÜCADELE EDİP SAVAŞAN SAVAŞÇILAR HAYALLERİNE KAVUŞACAKTIR.

• hg stem nasılsın

• yaparsın sen dememizi bekleyip ruhsal mast geçirceğine otur ders çalış

ayrıca kim okuyo bunları aw

• Hacettepe TIPLI kullanıcısına yanıt

evet oldu ama yanında kırıcı yorumlar da gelmiş.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çakma shad

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D0A2B2A99 -- 31 Ekim 2023; 17:54:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet,bu tipler çok kafaya takacağım tipler değil.Bunları yazmamım sebebi ilerde açtığım zaman vay be buda benim hikayem işte diyebilmem için,bir nevi günlük misali.. 

• kolay gelsin hocam hedefinize ulasmaniz dilegiyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 30k tahmin ediyorum.

diş hayırlı olsun

• Şu anda arkadaşlar yeni bir kamp sürecine girdim birkaç gün birkaç şey hariç internette hiçbirşey ile ilgilenmeyeceğim dönüşte sonuçları neler yaptığımı paylaşırım.Başarılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.