Şimdi Ara

ilk araba öğrenci arabası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

ilk araba öğrenci arabası

(En Son Oy Tarihi: 20.5.2019)
Giriş
  • merhaba abilerim arkadaşlarım pazartesi ehiliyete başvuracağım araba alıyorum daha doğrusu alacağım öğrenmelik ikinci elde satarken zarar etmiyeceğim birşey arıyorum

kriterlerim

1.ben bu arabayı kullanırken sıkıntı olmayacak
    2. 2 2.5 sene kukllanıp aynı anada çalışacağım mesela arabayı 13 bin e aldım ses sistemi vb takıp iki buçuk sene sonra arabaı değerinden fazla satacağım bir araba önerirmisiniz

teşekkürler

• ülkede herkes şark kurnazı olmuş arabayı 2 sene kullanıp aldığından pahalıya satmak nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi işte farkındaysanız arabaya eklemeler yapacağım
  • Öğrenci adam arabaya binemez net!

Şimdiki öğrencileri anlamak güç. Öğrenci dediğin adamın kira gideri, okul masrafı, yol masrafı, sosyalleşme masrafı şu bu bir sürü masrafı olur. Başkasının parasıyla arabaya binmek kolay. Önemli olan kişinin kendi parasıyla binmesi.

Biz de öğrencilik yaşadık. Bir gün "öğrenci işi araba alayım" demedim. Ya biz bu yolları bilmiyorduk ya da şimdiki öğrenciler çok gösteriş peşinde.

Sözün özü, öğrenci adam şahsi arabaya binemez. Önce karnını doyursun. Ondan sonra arabanın deposunu doldursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skydiver132

Öğrenci adam arabaya binemez net!

Şimdiki öğrencileri anlamak güç. Öğrenci dediğin adamın kira gideri, okul masrafı, yol masrafı, sosyalleşme masrafı şu bu bir sürü masrafı olur. Başkasının parasıyla arabaya binmek kolay. Önemli olan kişinin kendi parasıyla binmesi.

Biz de öğrencilik yaşadık. Bir gün "öğrenci işi araba alayım" demedim. Ya biz bu yolları bilmiyorduk ya da şimdiki öğrenciler çok gösteriş peşinde.

Sözün özü, öğrenci adam şahsi arabaya binemez. Önce karnını doyursun. Ondan sonra arabanın deposunu doldursun.

24 yasindayim ozel fizik matematik dersi vererek gecimimi sagliyorum.Neden arabaya binemeyelim

• quote:

Bende tıp öğrencisiyim yabancı makaleleri türkçeye çeviriyorum makale başı 300 lira alıyorum arabaya da biniyorum mal değilsen binersin :)

• Öğrenci adam arabaya binemez naraları atılmaya basladı yine forumda. Öğrenciyim allaha şükür arabam var arabamı da kendim döndürüyorum. 220'ye binen samimi arkadaşımda var mazda 323'e binende artik eskide kaldı bu öğrenci aç gezer görüşleri.

Konuya dönersek bu butceye temiz bir palio düşürmeye bakın derim sorunsuz zevkle biner elden kolay çıkarırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bayan için ilk araba
    2 ay önce açıldı
    Yeni araba
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu öğrenci adam aç gezer kıt kanaat geçinir ay sonunu zor getirir, binemez edemez yapamazcılar ne zaman bitecek acaba? Adam araba soruyor, sence binebilir miyim diyor mu? Demek ki aç değil parasını yettiriyor biriktirmiş etmiş alabilecek duruma gelmiş şimdi fikir danışıyor.Hem isterse parayı babası vermiş olsun size mi kaldı babasının cebini de düşünmek, adam babası isterse her şeyini üstüne yapar, işçidir tüm maaşını çocuğuna verir, bırakın artık herkesin yerine düşünmeyi de insanlar kendi yolunu rahatça çizebilsin.Yok başkasının parasıyla araba almak kolaymış.Varsa bir fikrin sun bu araba böyledir şu arabanın noksanı şudur de baş üstüne.Ben de 24 yaşında tıp fakültesi öğrencisiyim özel ders veriyorum ve bir araba düşünüyorum.Doğru harcama yapan, tutumlu olan ve az buçuk çalışan bir öğrenci 3-5-7 neyse bütçesine göre bir araba alır da gezer de işini de görür.

Edit: Kendi görüşümü yazmayı unuttum.Ben de uzun süredir araştırıyorum.Bu saydıkların yakıt konusunda biraz üzebilir seni, fiatlar zaten çok yakan arabalar genelde.Ama temizini bulursan ve doğru da kullanırsan km de 20-25 kuruşa kadar düşebilirsin.13 bine çok temiz tipo belki zor ama temiz uno 70s veya 70sx ie bulabilmen daha olası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celciusavogadro -- 28 Mayıs 2017; 1:12:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cervantes21

quote:

Bende tıp öğrencisiyim yabancı makaleleri türkçeye çeviriyorum makale başı 300 lira alıyorum arabaya da biniyorum mal değilsen binersin :)

Iste bunlar sutcu imamda iibf okuyup cemkiren insanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike Tyson -- 28 Mayıs 2017; 1:12:38 >

• Eskişehir'de okuyor(d)um. Okul halen devam ediyor ama bu dönem pek gitmedim Eskişehir'e Ankaradaydım hep. 3. sınıfım ve nerdeyse birinci sınıftan ber altımda arabam vardı. Şöyle söyleyim; okul ile evimin arası git-gel (en hızlı akan araç güzergahı) 14 kilometre ediyor. Tramvayla gittiğim zaman gidiş-geliş 2.50₺ harcıyorum. Aynı yolu arabamla gittiğimde trafiğe, lambaya pek takılmadığımdan hem 10 dakika içinde gitmiş oluyorum hem de tramvay için vereceğim paranın üstüne en fazla 2₺ koyarak ulaşımımı sağlamış oluyorum. Çoğu zaman aynı binada aynı çevrede olan arkadaşlarımı da alıyorum. Onlarda ay sonu ya da ay başı aralarında üçer beşer toplayarak bi 70-80 liralık yakıt alırlar bana. Aynı şekilde Ankara'ya gidiş ve dönüşlerimizde yol masraflarını kırışırız. Anlayacağınız öğrenci adam arabaya binmez, kendi parası değilse tabi rahat rahat düşünmeden biner gibi laflar etmek gereksiz. Gördüğünüz gibi bana ekstra olarak çıkardığı çok bir masraf olmuyor. En fazla olacağı Ankara-Eskişehir arası kullanımdan dolayı lastiklerin vaktinden 4-5 ay erken bitmesi ve yine aynı şekilde periyodik bakımın olması gereken zamandan 3-4 ay erkene gelmesi

Edit: Konu sahibi arkadaşa cevap vermeyi unutmuşum. Çok yakın arkadaşım hatta kardeşim dediğim bir yakınımda Palio var 2000 model 1.6 HL. Çok memnun araçtan. Şu an 200.000 kilometrede ama yüksek denebilecek bir masraf açmadı. Yalnızca biraz fazla yaktığından şikayetçi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 28 Mayıs 2017; 1:29:5 >

• skydiver132 kullanıcısına yanıt
    Hocsm anemle aynı yerde yaşıyacağım gösteriş peşinde değilim habire şu zihniyetten kurtulun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arakadaşlar çok teşekkür ederim benim babam vefat birikmişim var sıkıntı değil o yüzden annemle gezmek için kullanacağım ee hali ile arabayı öğrenmek için direk yüksek model bi araç almak istemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Eskişehir'de okuyor(d)um. Okul halen devam ediyor ama bu dönem pek gitmedim Eskişehir'e Ankaradaydım hep. 3. sınıfım ve nerdeyse birinci sınıftan ber altımda arabam vardı. Şöyle söyleyim; okul ile evimin arası git-gel (en hızlı akan araç güzergahı) 14 kilometre ediyor. Tramvayla gittiğim zaman gidiş-geliş 2.50₺ harcıyorum. Aynı yolu arabamla gittiğimde trafiğe, lambaya pek takılmadığımdan hem 10 dakika içinde gitmiş oluyorum hem de tramvay için vereceğim paranın üstüne en fazla 2₺ koyarak ulaşımımı sağlamış oluyorum. Çoğu zaman aynı binada aynı çevrede olan arkadaşlarımı da alıyorum. Onlarda ay sonu ya da ay başı aralarında üçer beşer toplayarak bi 70-80 liralık yakıt alırlar bana. Aynı şekilde Ankara'ya gidiş ve dönüşlerimizde yol masraflarını kırışırız. Anlayacağınız öğrenci adam arabaya binmez, kendi parası değilse tabi rahat rahat düşünmeden biner gibi laflar etmek gereksiz. Gördüğünüz gibi bana ekstra olarak çıkardığı çok bir masraf olmuyor. En fazla olacağı Ankara-Eskişehir arası kullanımdan dolayı lastiklerin vaktinden 4-5 ay erken bitmesi ve yine aynı şekilde periyodik bakımın olması gereken zamandan 3-4 ay erkene gelmesi

Edit: Konu sahibi arkadaşa cevap vermeyi unutmuşum. Çok yakın arkadaşım hatta kardeşim dediğim bir yakınımda Palio var 2000 model 1.6 HL. Çok memnun araçtan. Şu an 200.000 kilometrede ama yüksek denebilecek bir masraf açmadı. Yalnızca biraz fazla yaktığından şikayetçi.

mesela araban 30 kuruş yakıyorsa 7-8 kuruş daha üzerine koyacaksın arkadaşlarından yakıt parası alırken. çünkü dediğin gibi arabanın bakımı var, lastikleri eskiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nike Tyson

quote:

Orijinalden alıntı: cervantes21

quote:

Iste bunlar sutcu imamda iibf okuyup cemkiren insanlar

oncelikle sutcu imam ibf de degil tip fakultesinde okuyorum.
    hatta 6. sinifin son aylari malum.
    fakat arabaya binemiyorum, hatta ustteki arkadasin para alip cevirdigi makaleler gibi sci-e dergide ingikizce makalem bile var,
    ama araba yine yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme tahtasi -- 28 Mayıs 2017; 2:39:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gknshn1453

Arakadaşlar çok teşekkür ederim benim babam vefat birikmişim var sıkıntı değil o yüzden annemle gezmek için kullanacağım ee hali ile arabayı öğrenmek için direk yüksek model bi araç almak istemedim

Allah Rahmet Eylesin Hocam.

• Baskalarina karisma komusunda ustunuze yok... yav size ne zarari var sizi ne ilgilendiriyor? Adamin var ki parasi biniyor binecek arabaya. Sanki siz veriyorsunuz parasini. Buna ancak kiskanclik denir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Palio 1.2 idealdir

• Motorsiklet al daha iyi

• Temiz bir palio denkleyebilirsen çok güzel olur, tek kapılılar var onlarıda bir araştır derim ama ticari geçenleri falanda var bilmiyorum orasını tam örnek olarak şöyle bir şey:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-klimali-dizel-palio-442513458/detay
  • ford ka'lar nasıldır bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.